• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Demeden olmuyorsa, arada patlamak iyi oluyor :) ben de dün kızdım, hatalıydı ama gururlu..konuşmuyoruz:63:ve cumaya kadar evde değil iş için Kayseri de. Dün gece inince mesaj attı. İyi dedim sadece ....

Biz evlendiğimizden beri salonda takıldık zaten. Çok geç yatıyorduk zaten çoğu sızıp kalıyorduk film falan izlerken. E o zaman sorun Yoktu benim içinde ha odada ha salonda sonuçta beraber yatıyorduk. O zamanda yatak odasında ses olmadan yatamıyordu. 100 lira vereyim salonda yatayım dediği çok oldu bende aldım yolladım salona ahahahhaha :D Ama artık bebek geldi bu odada düzen olmalı. Salon içinde park yatağımız var. yatak odam güneş alıyor 15 gün sonra bu odada nefes alamayız 50 derecede. Zaten salona gidicem. Ama tv açamayız bebek için. Kısaca kendi bencil isteklerinden fedakarlık etmeyi öğrenmeli artık. Bende kışın bile cam açık yatarım şimdi ceryan olur diye cam kapalı yatıyorum sıcak geliyor bana ama napayım. Artık değişmeli düzenler

Kızlar dönmeyle ilgili postları bi türlü bulamadım.
Ama sanırım bebekler dönmeye başlamış.
Bizim oğlan dönemiyor hala. Daha doğrusu öyle bi çabası yok. Çok hafif popoyu itince anında dönüyor yana yada yüz üstü veya yan koyunca geri atıyor kendini ama kendi başına bırakınca dönmekten ziyade nadıl diyim popoyu hafif sağa yada sola kaldırıp kafayı yöneltiyor bakmak için. Ama dönmedi kendi.
Yüz üstü koyunca kollardan destek alıp kafayı da kaldırmıyor. Kafasını kaldırıyor sadece. Ondan da anında sıkılıp cırlıyor.
Ben şu an takıldım buna ya. Tedirgin olmalı mıyım??
Yarın 4 ay kontrolümüz var zaten sorarım ama

Bizim oğlan dönemiyor hala. Daha doğrusu öyle bi çabası yok. Çok hafif popoyu itince anında dönüyor yana yada yüz üstü veya yan koyunca geri atıyor kendini ama kendi başına bırakınca dönmekten ziyade nadıl diyim popoyu hafif sağa yada sola kaldırıp kafayı yöneltiyor bakmak için. Ama dönmedi kendi.
Yüz üstü koyunca kollardan destek alıp kafayı da kaldırmıyor. Kafasını kaldırıyor sadece. Ondan da anında sıkılıp cırlıyor.
Bizimde aynı. 28 inde 4 aylık olcaz daha bişeyi uzanıp tutmaya yeni başladı oda yattığı zaman uzatıyorum yavaş yavaş alıyo eline ama kucağımda mesela biri bişi uzatıyo tutamıyo çabasıda yok. Dönmekte istemiyo ben diyorum zaten bu emeklemez diye gayret yok yani kendini koydurmuyo ki koysamda sürekli konuşmak zorundayım e ozamanda hareket yapmıyo. Ben takılmıyorum daha yaparlar nasılsa bol bol vaktimiz var diyorum

nemesis nemesis @stay strong26 P Prime18 adını etiketleyemediğim kızlar. işim düştü soru soruyorum :-) şimdi dün sağdığım sütü ve makineyi iş yerinde unuttuğum için bugün merveyi emzirmeye eve gittim. bahçede ciyak ciyak miyavlayan yavru kedi vardı. henüz 1 haftalık sanırım. anesi yok. komşunun arabasına sıkışmış itfaiye kurtarmış. bayağı korkmuşki zavallım zangır zangır titriyordu. biliyorsunuz bende evde düşünüyordum ama vazgeçmiştim. iyi bakamam, bağlanırım, emanet edecek kimse yok, oğlum kötü davranırsa,dokunamazsam gibi sebeplerle riske atmayayım demiştim. eve götürdüm. sürekli saklanıp miyavlıyo garibim. sütü sulandırıp bi kaba koydum. ufak leğene kum doldurdum.ikisini lababonun altına koydum.
sorularım şunlar.
kendi gidip tuvaletini yapmayı akıl eder mi?
sütün kokusunu alıp içer dimi. benim kaba kafasını tutmama gerek yok dimi
aşısı ilacı vs neler.
veterinere götürmelimiyim hemen
devlette veteriner varmı yoksa hepsi özel muayenehane mi :)
beşinci çocuğu da edinmiş bulunmaktayım. hayırlı uğurlu olsun.
Kuzum hayırlı olsun
Çok küçük oldugu icin uzaktaysa bulamaz yakınına koy cisi bilmiyordur belki sen alıp alıp cis kavına koy şutu de bulamayabilir sen tut yine de
Sadece sütle olma kediler için kuru Bebek maması yas maması alabilirsin
Şutu sulandırıp iyi etmişsin ishal olur yoksa ama sadece sütle de ishal olabilir
Veterinere kesinlikle götürmelisin iç-dış paraziti yaptırılmalısın yoksa vebasıne kaana parazit geçebilir tuyleri sorun yaratabilir zaten iç dış parazit yapılır temizlenince aşilara başlanır

Devlette ki veteriner yapar asi takvimi çıkarır belediyenin varsa orsya git yoksa üniversitenin varsa oraya git
Ha ikisi de yoksa mecbur özel vete gideceksin
Ulk iç dış parazit yapılır
Sonra Karma kuduz ve bi de kedi icin lösemi asisi yapılır
Kedi lösemi asisini kesinlikle yaptır çok önemli bi asi devlette yoksa özelde yaptır

Kızlar Günaydın benim kız dönüyor sirtustünden yüzüstüne ama sorun şu ki asla halida durmak istemiyor bu yuzden pek alistirma yapamiyoruz.bu ara hep kucak istiyor ya napicam ben oyun halisinda durmuyor eskiden ana dizinde dururdu artık orda da durmuyor hep ağlıyor alıp gezdirmemi istiyor off ki ne off

Canım 1 aylık olana kadar biberonla beslemen gerekir yoksa ölür yavrucuk
Poposuna pamukla dokunmazsan çişini de yapamaz :KK43: çok ilgi ister yapabilirsin değil mi o sürekli emmek ister kuzuum benimm devlette veteriner var ama özel veterinerden daha fazla ücret olarak

Canım bu minik nerden baksan 2 aylık :) süt de içer çişini de yapar

K Kaan-merve evet bana da büyük geldi cnm. Bir haftalığı görsen şaşarsın:)
yeni doğmuş kedi görmüştüm de kediler çabuk toparlanır sanıyordum.
Kizlar benim koca gobekli güdük oglum dönemiyor ( allah biliyor ya bir sure daha dönmesini hic istemiyorum) simdi iki cocukla ugrasanlar daha iyi anlar beni, bencillik mi ediyorum ben acaba? Yani dönmeyi ogretecek egzersizleri de eklemeli miyim?

Kaynanasi yesin onuuuu:KK70:

Benimki de tam dönemiyor 4ay 10 günlük. Sadece yan yatarken dönebiliyor o da yarım dönme zaten. İşin ilginci hiç dönmeye çabası yok. Mesela yüz üstü yatarken çabalamak hoşuna gidiyor asla sırt üstüne geri dönmeye çalışmıyor. Kaldırıyor boynu kendini ittirmeye çalışıyor ileri dogru ama popoyu taşıyamıyor. :emir_bebek:

Kizlar bizim kiz 1 haftadir tam anlamiyla saga sola gayet donuyor önune birsey koyunca emekliyor uzaniyor bende koca popoyu
kaldiramiyor.diye uzuluyordum,.

Ay bunların ikisi de yemelik:))

Amann sizi okudukca anlıyorumki benim oğlan çok tembel çıktı 5 ay 1 haftalık nadiren dönüyor. Emekleme için daha erken geliyordu bana emekleyenler varmış ben şok:) şu an benimkinin tek derdi kalkıp otırmak:) yüzüstü durmaktan nefret ediyor

Oyle seri emekleme degil cnm birseye uzanmak icin kendini one atip gidiyor

Slm kızlar dönme bahsi açılmış. Benim danacık da bugün sırt üstünden yüzüstüne döndü ama tek taraflı sadece sağına dönüyor dönünce de sağ kolunu altından kurtaramadığı gibi tekrar sırt üstüne dönemiyor. Kolları yorulunca zemine kafasını gömüp sinirleniyor. Dönme işi bitenlere ve tecrübeli analara soruyorum bi sonraki level ne olacak?

Bebelerin dönmesinden falan bahsedilmiş. Benim çıtırık da erken davrananlardan sanirim. Kendi etrafinda 360 derece dönebiliyor uzaga koydugum nesnelere uzanmaya calisiyor debelene debelene yakalıyor. İşte her bi şeye ilgisi var yemek dışında :) 4 ay kontrolünde 6.200 çıktı. Artık ne saat tutuyorum ne emzirmeye çalışıyorum. Aklima gelirse onun da cani isterse yediriyorum işte:) he bu arada bu ay 600 gr almis bebek

Nerde bu yeşil kurbağa ? :KK33:

Bayanlar sonunda regl oldum ama öyle böyle değil miktar olarak cok cok fazla.endiselenmeli miyim acaba.sizlerin de ilk adeti oylemiydi.
mervenin ne halt ettiği belli olmuyor. bir yaptığı hareketi 2 hafta sonra tekrar ediyor. bu tarz şeyler birden oluyor zaten. şimdi yapmıyor diyoruz 2 gün içinde ilham geliyo yapıveriyor

Kuzum hayırlı olsun
Çok küçük oldugu icin uzaktaysa bulamaz yakınına koy cisi bilmiyordur belki sen alıp alıp cis kavına koy şutu de bulamayabilir sen tut yine de
Sadece sütle olma kediler için kuru Bebek maması yas maması alabilirsin
Şutu sulandırıp iyi etmişsin ishal olur yoksa ama sadece sütle de ishal olabilir
Veterinere kesinlikle götürmelisin iç-dış paraziti yaptırılmalısın yoksa vebasıne kaana parazit geçebilir tuyleri sorun yaratabilir zaten iç dış parazit yapılır temizlenince aşilara başlanır

Devlette ki veteriner yapar asi takvimi çıkarır belediyenin varsa orsya git yoksa üniversitenin varsa oraya git
Ha ikisi de yoksa mecbur özel vete gideceksin
Ulk iç dış parazit yapılır
Sonra Karma kuduz ve bi de kedi icin lösemi asisi yapılır
Kedi lösemi asisini kesinlikle yaptır çok önemli bi asi devlette yoksa özelde yaptır
mervenin elini çizmiş bişi olmaz heralde dimi. benim boynumu çizmişti.merveyi çok seviyor yaa. kaancelili okadar tınlamıyor. oğlum tüm akşam onunla oynadı.çok mutlu oldum. bütün minderleri indirip kedi eğitim parkı yapmış sözde. tırmanmayı atlamayı zıplamayı öğretiyormuş. :)

Bizimde aynı. 28 inde 4 aylık olcaz daha bişeyi uzanıp tutmaya yeni başladı oda yattığı zaman uzatıyorum yavaş yavaş alıyo eline ama kucağımda mesela biri bişi uzatıyo tutamıyo çabasıda yok. Dönmekte istemiyo ben diyorum zaten bu emeklemez diye gayret yok yani kendini koydurmuyo ki koysamda sürekli konuşmak zorundayım e ozamanda hareket yapmıyo. Ben takılmıyorum daha yaparlar nasılsa bol bol vaktimiz var diyorum
Bir anda hareketlenecek canım bizim bir hafta içinde hem döndü hem ayaklarını tutmaya başladı 10 gün öncesine kadar uzattığım şeyi bile almıyordu şimdi uzanıyor
Hareketli oyuncaklar al kımıldayan kedicikler kurmalı arabalar filan onun da etkisi oluyo

Kizlar ben sadece 1 ay annemlerde evde kullanmak icin anakucagi ariyorum. Uygun fiyatli guzel tavsiyeniz var mi? Hemen bugun siparis vericem

Back