2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Terleme oluyor mu bebekte o da çiş de etken olabiliyor azalmasında

Canim biz sadece mama kullaniyiruz. Ve onda da problem cikariyo artik.gun icinde uykulu haldeyken verebilyorum onda da az iciyo.mecburen basliyacam yavastan

Biz doğduğundan beri sleepy kullanıyotuz bazen komili de kullandım. İkisini de beğeniyorum. Yalnız sleepyde de taşırma sorunu yaşıyorum ben. Nasıl kaka yapıyorlarsa o kadar:)

Günaydın kızlar

Kızlar dr lar genelde 4. Ayda oturtmayın demişler pekş 5. Ay için bişey dediler mi. Ben sormayı unutmuşum geçen ay. Bizim 5 ay bitti iki gün önce. Bu ay gerek yok 6. Ayda gelin dedi dr. Koltukta oturttum düşmeden iyi oturuyor maşallah ama bazı dr lar oturtma diyince tereddüt ettim

Terleme oluyor mu bebekte o da çiş de etken olabiliyor azalmasında
Evet cok terliyor tatlim ama bu sabah 24 saat üzerine aldim bezini o da hala dolmamisti birden bu kadar azalmasi normal degil. Bugün de yolculuga cikacaktik bakalim bugun de ayni olursa dpktora gitmemiz lazim. Sünnet de olmadi hala büyük ohtimal enfeksiyon oldu diye düşünüyorum

Yaaa benim Dr da tutturdu bı 3saat yap aralığı persentil olarak buyukmus diye ben çok uyamiyorumda maşallah kiziniza anne sutu alıyor dimi sadece birden mı kabız oldu yoksa kaka sayısı azalarak mı.
Kitaplarda 3 saatte bir emzirin gece 6 saatten önce uyanırsa emzirmeden uyutun yazıyor dedim. Onlar bizim gibi aile bağları güçlü toplumlara uygun değil dedi. Sık emzirmek anne çocuk arasındaki güven ilişkisi için önemli dedi. Bende o persentil işini sordum sorun yok ilerde boya gidecek çöp gibi kalacak zaten dedi. Sadece anne sütü veriyorum. Kabızlığı da yavaş yavaş oldu. Önce 2 ye sonra 1 e sonra bi gün yaptı 2 ara verdi şimdi 3 gündür yapmıyor. Çişini de geçen hafta 3 saat yapmadı. Bu sabah bezine baktım gece çok çok az muhtemelen 1 defa yapmış. Ama uyanıp bezini değiştirdikten sonra kısa sürede mavi çizgiyi fulledi. Kaka sayısının azalarak kabız olmasının bi anlamı var mı?

Valla canım zorla oturmaya calisirken daha çok incitiyorlar bence kendilerini ya. Benimki yeni 4 aylık oldu ama hep bi kalkma cabalari var. Ben de tatmin etmek icin bazen kucagimda bazen minnerinde oturtuyorum birkaç dakika. Hatta koltuğun kenarina oturup önüne minder koyu iki dakikalığına mutfaga gittim. Geldigimde hala oturuyordu abartmamak şartıyla oturtmanin zarari olacagini düşünmüyorum çünkü zaten çok hareketliler demek ki yapıları buna müsait

Bı anlami var mı bilmiyorum ama benim kızım da kaka sayısı azaliyor o yüzden sordum size. Bende sadece anne sütü veriyorum

Bende de tam tersi sleepy taşırma yaptı. Bir de sıvıyı emmesi prima gibi değil ama bez çok yumuşak o yüzden gündüzleri sık değiştirdiğim için onu kullanıyorum. Prima alacaksan 4 e geç bence küçük geldiği için de taşırır.

6 saat mı gece mı ben saat başı emziriyorum el mecbur yoksa çocuk uyanınca beni kemirmeye başlıyor

Kızlar benim oğlanın bungıldağı hafif içeri çökük bayadır yeni aklıma takıldı ciddi su kaybı varsa felan diyo korktum bilgisi olan var mı?
Benimki de öyle canım korkulacak bişey değil o. Ben farklı doktorlara da götürdüm bı ara hepsi de baktı normal bıngıldak dediler yani. Hatta şimdi yavaş yavaş doluyor orasi 125 günlük oldu kapanacaktır seninki de.

Aşı oldugu günün gecesi bizimki de öyle olmuştu. Gece 10 gibi katıla katıla ağlamaya başladı. Ben de uykusu var uyuyamadı sandım ilk ama uğraşıyorum uğraşıyorum susmuyor da uyumuyor da, sonra ilac verdim ve çocuk 10 dakika içinde uyudu. Ağrısı varmış çocuğun bilememişim.

Canım benim dr ek gıdaya değil de mamaya başla dedi ya bu aydan sonra mamaya niye alıştırayım ek gıdaya geçecek çocuga. Çocuğun kilo alımı geçen ayin 2 katindan bile fazla. Azalması gerekirken artmış ama benim tek göğsümü emiyo diye bunu önerdi dr. Yani tek göğüs yetmiyordur dedi bozuldum açıkçası yetmese bu kadar kaka çiş var dedim ben de. Hadi onu gec kilo alımı iyi. Mama vermem için bı sebep yok bana göre vermedim ben de. Kendi çocuğumu bilerek aç bırakıyorum muamelesi gördüm

Kaç gündür giremiyorum ay herkese cevap veresim geldi kızlar burayı özledim resmen. Perşembe günü çalışmaya başladım o zamandan beri günler yetmiyor resmen bana. Cumadan beri oğlumu da götürüyorum hem yorgunluk hem uykusuzluk fenalık geldi valla. O toplanti senin bu toplantı benim gezdiriyorum çocugu artik müdüre dedim ki imza kağıdına oglumun da ismini yazin çocuk çalışıyor.

Şaka bir yana 1 haftadır huyu da değişti nazar değdiriyorlar çocuğuma. Sabah uykusundan uyandirip götürüyorum haliyle mahmur oluyor. Gören de ay ne uslu ay ne sakin diye diye eve gelince baş bas bağırmaya başladı. Neyse ki tatil geldi.

Dün de yola çıktık öğle vakti 13.30da. Gece 1e geliyordu annemlere geldiğimiz. Arabaya binince uyuyan çocuk motor çalıştırınca basıyor çığlığı. Duruyoruz aniden gülmeye başlıyor. Gidemedik o yollar bitmedi. 10 dakika gidiyoruz duruyoruz böyleydi bı ara. İlk defa bu kadar çok ağladı çocuk doğduğu zamandan beri. Resmen durun gitmeyin diyor. Sesten mı rahatsız oldu midesi mı bulandı bilmiyorum. Allahtan yollar boştu. Eşim izin aldi özellikle erken gidelim diye. Gece mece geldik şimdi keyfi yerinde ama sıcaklık değişimi etkilemez inşallah bakalım bizde durumlar böyle.

Bizim doktor izin vermedi canim oturtmaya. Efsunda cok hareketli ve hatta bugun itibari ile ufaktan emeklemeye basladi. Daha dogrusu emeklemeye calisiyor. Sanirim 1 haftaya tamamen emekler. Kendisini uzundur yattigi pozisyondan oturur pozisyona geçiriyor 1 2 saniye oyle durup dusuyor. Tam boyun kontrolu var. Yinede doktorumuz izin vermeyin onurilik henuz cok hassas acelecilik zarar verir dedi.

Bende prima molfix evy babby komili sleepy aldım alerji sıkıntımız yok stok yaptım prima koku yaptı evy baby sızdırma yapıyor ayrıca bez ıslak gibi bir de bez ağırlaşıyor komili de güzel bir sorun yaşamadım molfixi geceleri kullanıyorum sleepy henüz geçmedim molfix bitince komiliyle sleepy dönüşümlü kullanacağım

Bı anlami var mı bilmiyorum ama benim kızım da kaka sayısı azaliyor o yüzden sordum size. Bende sadece anne sütü veriyorum
Kızım haftada bir kaka yapıyor bir ay sma kullandım böyle oldu smada demir oranı fazlaymış kabızda değil kaka sayısının azalması kabız olduğu anlamına gelmiyor keçi kakası gibi yaparsa kabız oluyor

aptamilin kabızlık için olan conformil maması var keşke onu deneseydin bende ikizlerden birinde kullandım çok etkili oldu ayrıca kaşık mamalarına 6 ay dolduktan sonra bende başladım aptamilde özellikle sütlü büsküvili tavsiyem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…