- 30 Aralık 2013
- 2.974
- 1.779
- 248
- 34
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #58.901
Şuanda benim diyet devam. 6. Ayda tekrar kontrol edilecek o sırada diyetisyene de yönlendirecek ek gıda olayı için bakalım inşallah iyi olur herşey bizim için sizler için deİyi almissiniz maşallah inşallah güzel haberler alırsınız doktordan
Terleme oluyor mu bebekte o da çiş de etken olabiliyor azalmasındaKızlar benim bebeyi ben iyi emziriyorum tamam. Kendi birakana kadar emiyor bazen 5 dk. Bazen uykuda 40 dk. Ama bu bebek çisini kakasini çok seyreltti. Gunde iki kere bezliyorum.biri gece biri gündüz. Bu kadar azalmasi normal mi emdikten sonra mama da istemiyor
Canim biz sadece mama kullaniyiruz. Ve onda da problem cikariyo artik.gun icinde uykulu haldeyken verebilyorum onda da az iciyo.mecburen basliyacam yavastan@Denizkumgunes_ cnm sen niye ek gidaya baslamak istedin? normalde hazir mama kullaniyor musun ? cunku sut yeterli ise genelde 6.ayda baslatiyor doktorlar.
benimki de gecen ay kilosu az almis diye hazir mama vermisti 2 ogun. bu ay 2 oğunden birini pirincli sutlu kasik mamasina cevirdi ama ek gidalara baslatmadi henuz. bi dahaki aylarda başlatacak. ilk sebze puresiyle baslaniyormus. kavanozdakilerin tadi farkliymis oyuzden ilk evde yaparsin falan dedi simdiden.
Biz doğduğundan beri sleepy kullanıyotuz bazen komili de kullandım. İkisini de beğeniyorum. Yalnız sleepyde de taşırma sorunu yaşıyorum ben. Nasıl kaka yapıyorlarsa o kadar:)Kızlar biz prima aktif bebek 3 numara kullanıyoruz bebeğimin kakası sırtından aşıyordu sürekli kıyafetleri etraf her yer batıyordu geçen gün babamla e bebeğe gittik prima da indirim vardı bizimde daha var ama alsam mı kakası da çıkıyor sırtından sürekli dedim babamda gel sleepy alalım dedi bende yok ya birim fiyatı hesaplayınca hemen hemen aynı değmez primadan iyi değildir dedim bir şey olmaz dene olmazsa almazsın bir daha dedi neyse 2 3 gündür kullanıyoruz ve hiç kakası çıkmadı daha içi de beyaz bildiğin pamuk boya filan yok ne kadar güzel bir bezmiş valla ummazdımzaten arkası uzun ve baya pamuk devam ediyor yukarı kadar kakası taşanlar varsa paylaşayım dedim
Evet cok terliyor tatlim ama bu sabah 24 saat üzerine aldim bezini o da hala dolmamisti birden bu kadar azalmasi normal degil. Bugün de yolculuga cikacaktik bakalim bugun de ayni olursa dpktora gitmemiz lazim. Sünnet de olmadi hala büyük ohtimal enfeksiyon oldu diye düşünüyorumTerleme oluyor mu bebekte o da çiş de etken olabiliyor azalmasında
Kitaplarda 3 saatte bir emzirin gece 6 saatten önce uyanırsa emzirmeden uyutun yazıyor dedim. Onlar bizim gibi aile bağları güçlü toplumlara uygun değil dedi. Sık emzirmek anne çocuk arasındaki güven ilişkisi için önemli dedi. Bende o persentil işini sordum sorun yok ilerde boya gidecek çöp gibi kalacak zaten dedi. Sadece anne sütü veriyorum. Kabızlığı da yavaş yavaş oldu. Önce 2 ye sonra 1 e sonra bi gün yaptı 2 ara verdi şimdi 3 gündür yapmıyor. Çişini de geçen hafta 3 saat yapmadı. Bu sabah bezine baktım gece çok çok az muhtemelen 1 defa yapmış. Ama uyanıp bezini değiştirdikten sonra kısa sürede mavi çizgiyi fulledi. Kaka sayısının azalarak kabız olmasının bi anlamı var mı?Yaaa benim Dr da tutturdu bı 3saat yap aralığı persentil olarak buyukmus diye ben çok uyamiyorumda maşallah kiziniza anne sutu alıyor dimi sadece birden mı kabız oldu yoksa kaka sayısı azalarak mı.
Valla canım zorla oturmaya calisirken daha çok incitiyorlar bence kendilerini ya. Benimki yeni 4 aylık oldu ama hep bi kalkma cabalari var. Ben de tatmin etmek icin bazen kucagimda bazen minnerinde oturtuyorum birkaç dakika. Hatta koltuğun kenarina oturup önüne minder koyu iki dakikalığına mutfaga gittim. Geldigimde hala oturuyorduGünaydın kızlar
Kızlar dr lar genelde 4. Ayda oturtmayın demişler pekş 5. Ay için bişey dediler mi. Ben sormayı unutmuşum geçen ay. Bizim 5 ay bitti iki gün önce. Bu ay gerek yok 6. Ayda gelin dedi dr. Koltukta oturttum düşmeden iyi oturuyor maşallah ama bazı dr lar oturtma diyince tereddüt ettim
Bı anlami var mı bilmiyorum ama benim kızım da kaka sayısı azaliyor o yüzden sordum size. Bende sadece anne sütü veriyorumKitaplarda 3 saatte bir emzirin gece 6 saatten önce uyanırsa emzirmeden uyutun yazıyor dedim. Onlar bizim gibi aile bağları güçlü toplumlara uygun değil dedi. Sık emzirmek anne çocuk arasındaki güven ilişkisi için önemli dedi. Bende o persentil işini sordum sorun yok ilerde boya gidecek çöp gibi kalacak zaten dedi. Sadece anne sütü veriyorum. Kabızlığı da yavaş yavaş oldu. Önce 2 ye sonra 1 e sonra bi gün yaptı 2 ara verdi şimdi 3 gündür yapmıyor. Çişini de geçen hafta 3 saat yapmadı. Bu sabah bezine baktım gece çok çok az muhtemelen 1 defa yapmış. Ama uyanıp bezini değiştirdikten sonra kısa sürede mavi çizgiyi fulledi. Kaka sayısının azalarak kabız olmasının bi anlamı var mı?
Bende de tam tersi sleepy taşırma yaptı. Bir de sıvıyı emmesi prima gibi değil ama bez çok yumuşak o yüzden gündüzleri sık değiştirdiğim için onu kullanıyorum. Prima alacaksan 4 e geç bence küçük geldiği için de taşırır.Kızlar biz prima aktif bebek 3 numara kullanıyoruz bebeğimin kakası sırtından aşıyordu sürekli kıyafetleri etraf her yer batıyordu geçen gün babamla e bebeğe gittik prima da indirim vardı bizimde daha var ama alsam mı kakası da çıkıyor sırtından sürekli dedim babamda gel sleepy alalım dedi bende yok ya birim fiyatı hesaplayınca hemen hemen aynı değmez primadan iyi değildir dedim bir şey olmaz dene olmazsa almazsın bir daha dedi neyse 2 3 gündür kullanıyoruz ve hiç kakası çıkmadı daha içi de beyaz bildiğin pamuk boya filan yok ne kadar güzel bir bezmiş valla ummazdımzaten arkası uzun ve baya pamuk devam ediyor yukarı kadar kakası taşanlar varsa paylaşayım dedim
6 saat mı gece mıKitaplarda 3 saatte bir emzirin gece 6 saatten önce uyanırsa emzirmeden uyutun yazıyor dedim. Onlar bizim gibi aile bağları güçlü toplumlara uygun değil dedi. Sık emzirmek anne çocuk arasındaki güven ilişkisi için önemli dedi. Bende o persentil işini sordum sorun yok ilerde boya gidecek çöp gibi kalacak zaten dedi. Sadece anne sütü veriyorum. Kabızlığı da yavaş yavaş oldu. Önce 2 ye sonra 1 e sonra bi gün yaptı 2 ara verdi şimdi 3 gündür yapmıyor. Çişini de geçen hafta 3 saat yapmadı. Bu sabah bezine baktım gece çok çok az muhtemelen 1 defa yapmış. Ama uyanıp bezini değiştirdikten sonra kısa sürede mavi çizgiyi fulledi. Kaka sayısının azalarak kabız olmasının bi anlamı var mı?
Benimki de öyle canım korkulacak bişey değil o. Ben farklı doktorlara da götürdüm bı ara hepsi de baktı normal bıngıldak dediler yani. Hatta şimdi yavaş yavaş doluyor orasi 125 günlük oldu kapanacaktır seninki de.Kızlar benim oğlanın bungıldağı hafif içeri çökük bayadır yeni aklıma takıldı ciddi su kaybı varsa felan diyo korktum bilgisi olan var mı?
Aşı oldugu günün gecesi bizimki de öyle olmuştu. Gece 10 gibi katıla katıla ağlamaya başladı. Ben de uykusu var uyuyamadı sandım ilk ama uğraşıyorum uğraşıyorum susmuyor da uyumuyor da, sonra ilac verdim ve çocuk 10 dakika içinde uyudu. Ağrısı varmış çocuğun bilememişim.Dün biz de 4 aylık aşimizi olduk gece huzursuzluk vardı ama ateş çıkmadi şükür ama 9 gibi 3 ml calpol verdim ağlamaları sıklasinca 6400 kg 62 boy geldi sağlık ocağında .. bugün süt alarjisi için de araştırmaya gidiyoruz kontrollerine orda da çıplak 6215 geldi bu ay 675 Gr almisiz şükür diyorum geçen ay ki 300 Gr dan sonra ..
@Denizkumgunes_ cnm sen niye ek gidaya baslamak istedin? normalde hazir mama kullaniyor musun ? cunku sut yeterli ise genelde 6.ayda baslatiyor doktorlar.
benimki de gecen ay kilosu az almis diye hazir mama vermisti 2 ogun. bu ay 2 oğunden birini pirincli sutlu kasik mamasina cevirdi ama ek gidalara baslatmadi henuz. bi dahaki aylarda başlatacak. ilk sebze puresiyle baslaniyormus. kavanozdakilerin tadi farkliymis oyuzden ilk evde yaparsin falan dedi simdiden.
Bizim doktor izin vermedi canim oturtmaya. Efsunda cok hareketli ve hatta bugun itibari ile ufaktan emeklemeye basladi. Daha dogrusu emeklemeye calisiyor. Sanirim 1 haftaya tamamen emekler. Kendisini uzundur yattigi pozisyondan oturur pozisyona geçiriyor 1 2 saniye oyle durup dusuyor. Tam boyun kontrolu var. Yinede doktorumuz izin vermeyin onurilik henuz cok hassas acelecilik zarar verir dedi.Günaydın kızlar
Kızlar dr lar genelde 4. Ayda oturtmayın demişler pekş 5. Ay için bişey dediler mi. Ben sormayı unutmuşum geçen ay. Bizim 5 ay bitti iki gün önce. Bu ay gerek yok 6. Ayda gelin dedi dr. Koltukta oturttum düşmeden iyi oturuyor maşallah ama bazı dr lar oturtma diyince tereddüt ettim
Bende prima molfix evy babby komili sleepy aldım alerji sıkıntımız yok stok yaptım prima koku yaptı evy baby sızdırma yapıyor ayrıca bez ıslak gibi bir de bez ağırlaşıyor komili de güzel bir sorun yaşamadım molfixi geceleri kullanıyorum sleepy henüz geçmedim molfix bitince komiliyle sleepy dönüşümlü kullanacağımKızlar biz prima aktif bebek 3 numara kullanıyoruz bebeğimin kakası sırtından aşıyordu sürekli kıyafetleri etraf her yer batıyordu geçen gün babamla e bebeğe gittik prima da indirim vardı bizimde daha var ama alsam mı kakası da çıkıyor sırtından sürekli dedim babamda gel sleepy alalım dedi bende yok ya birim fiyatı hesaplayınca hemen hemen aynı değmez primadan iyi değildir dedim bir şey olmaz dene olmazsa almazsın bir daha dedi neyse 2 3 gündür kullanıyoruz ve hiç kakası çıkmadı daha içi de beyaz bildiğin pamuk boya filan yok ne kadar güzel bir bezmiş valla ummazdımzaten arkası uzun ve baya pamuk devam ediyor yukarı kadar kakası taşanlar varsa paylaşayım dedim
Kızım haftada bir kaka yapıyor bir ay sma kullandım böyle oldu smada demir oranı fazlaymış kabızda değil kaka sayısının azalması kabız olduğu anlamına gelmiyor keçi kakası gibi yaparsa kabız oluyorBı anlami var mı bilmiyorum ama benim kızım da kaka sayısı azaliyor o yüzden sordum size. Bende sadece anne sütü veriyorum
aptamilin kabızlık için olan conformil maması var keşke onu deneseydin bende ikizlerden birinde kullandım çok etkili oldu ayrıca kaşık mamalarına 6 ay dolduktan sonra bende başladım aptamilde özellikle sütlü büsküvili tavsiyemKizlar.su sorularima el birligiyle bi cvp verin.simd benim oglan mama iciyo ya.ve bazen mamada da sorun cikariyo..onu bile gun icinde uykulu haldeyken mama verebiliyorum.o yuzden ek gidaya 4aylikken gececem.
1.simdi bu ek gidaya neyle baslanir.neyle devam edilir.ikinci bebem ama herseyi unutmusum.
2.kasik mamasi diyoruz ya.benim oglan golden goat mama kullaniyo.keci sutlu bu.aptamilin mamasini kullansak bi sorun yaratir mi acaba.formul sutunu kullanmistik kabizlik yapmisti bize
3.tatile 6 aylik olunca cikacaz.tatilde bu ek gida isini nasil ayarlamayi dusuniyosuniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?