• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Günaydın kızlar

Kızlar dr lar genelde 4. Ayda oturtmayın demişler pekş 5. Ay için bişey dediler mi. Ben sormayı unutmuşum geçen ay. Bizim 5 ay bitti iki gün önce. Bu ay gerek yok 6. Ayda gelin dedi dr. Koltukta oturttum düşmeden iyi oturuyor maşallah ama bazı dr lar oturtma diyince tereddüt ettim
bu dr gore degisiyo nemesis nemesis in dr oturtma demis benim dr 3. aydan beri kicakda otirtturiyor biz simdo destekli otirmaya gectik 5 ayligiz cnm

Kızlar benim bebeyi ben iyi emziriyorum tamam. Kendi birakana kadar emiyor bazen 5 dk. Bazen uykuda 40 dk. Ama bu bebek çisini kakasini çok seyreltti. Gunde iki kere bezliyorum.biri gece biri gündüz. Bu kadar azalmasi normal mi emdikten sonra mama da istemiyor
Kuzum İpek’in de artık dolmuyor ama gece uy doluyor sen yine de takip et olmadı biraz su ver kilo takibi yap seni emip doyuyordur yoksa uyumaz huzursuz olur

Kızlar biz prima aktif bebek 3 numara kullanıyoruz bebeğimin kakası sırtından aşıyordu sürekli kıyafetleri etraf her yer batıyordu geçen gün babamla e bebeğe gittik prima da indirim vardı bizimde daha var ama alsam mı kakası da çıkıyor sırtından sürekli dedim babamda gel sleepy alalım dedi bende yok ya birim fiyatı hesaplayınca hemen hemen aynı değmez primadan iyi değildir dedim bir şey olmaz dene olmazsa almazsın bir daha dedi neyse 2 3 gündür kullanıyoruz ve hiç kakası çıkmadı daha içi de beyaz bildiğin pamuk boya filan yok ne kadar güzel bir bezmiş valla ummazdım :skandal:zaten arkası uzun ve baya pamuk devam ediyor yukarı kadar kakası taşanlar varsa paylaşayım dedim
Bende aktif bebe kullanıyorum ama son zamanlarda içinde ki jeller çıkıp popoya yapışır oldu
Sleepy çok tasma yaptı
Prima premium stokladım onlar bitsin komili deneyeceğim
Bende 4 e geç ondan da taşırma olabilir ya da siki bağlamamaktan
Günaydın kızlar

Kızlar dr lar genelde 4. Ayda oturtmayın demişler pekş 5. Ay için bişey dediler mi. Ben sormayı unutmuşum geçen ay. Bizim 5 ay bitti iki gün önce. Bu ay gerek yok 6. Ayda gelin dedi dr. Koltukta oturttum düşmeden iyi oturuyor maşallah ama bazı dr lar oturtma diyince tereddüt ettim
Bizim doktor destekli oturtabilirsen kucağında vs dedi herkesin doktoru çok farklı söylemiş ben şimdilik kucağımda geriye doğru hafif yatırarak oturtuyorum ya da banyoda sırtını yapacakken 10 20 saniye oturtuyorum zaten henüz kendini taşıyamıyor İpek özellikle kafa büyük olunca kafayı :KK70: o gün babası koltuğa oturtmayı denedi bebe hıkk hıkk diye yana doğru devrildi
Bence çocuğun hazır olması önemli
Cis egitimi gibi
Her çocuk farklı olduğundan kimisine oturtmak zarar vermez kimisine verir bebeklerin hiçbir standarti yok çocuk oturabiliyorsa engellemekte bence saçma geliyor
Sonuçta erken yürüyen bebeklerde var aman su oldu bu oldu diye yürütmemezlik yapmıyoruz
Oturmakta yürüme gibi bebekten bebeğe değişiyor
Zaten oturamayacak çoçuğa istediğin kadar yanına destek koy oturamiyorsa oturamıyordur
6 saat mı gece mı :skandal:ben saat başı emziriyorum el mecbur yoksa çocuk uyanınca beni kemirmeye başlıyor :kk77:
Gece saat basi mi? Kuzum ilerde düzenli uyku konusunda sıkıntı yaşayabilirsin bence
Saat basi emmek açlıktan değil direk alışkanlıktan kisa kisa mi emiyor
Aktif emiyor mu
Çünkü 4. Aydan sonra alışkanlıklar oturuyor
Emzik alıyor mu emzikle denedin mi hiç
Canım benim dr ek gıdaya değil de mamaya başla dedi ya bu aydan sonra mamaya niye alıştırayım ek gıdaya geçecek çocuga. Çocuğun kilo alımı geçen ayin 2 katindan bile fazla. Azalması gerekirken artmış ama benim tek göğsümü emiyo diye bunu önerdi dr. Yani tek göğüs yetmiyordur dedi bozuldum açıkçası yetmese bu kadar kaka çiş var dedim ben de. Hadi onu gec kilo alımı iyi. Mama vermem için bı sebep yok bana göre vermedim ben de. Kendi çocuğumu bilerek aç bırakıyorum muamelesi gördüm :63:
İki kati kilo almış çocuğa mama vermek nedir ya sen doktoru değiştir bence tek meme emziriyordum neredeyse doktora bunu söylediğimde tek meme emziriyorum dediğimde tek meme de yeter sut emdikçe gelir gayet iyi korkmayın tek meme diye dedi
Sonuçta emen ama kilo alamayan bi çocuğa mama sadece takviyedir kilo alımı iyiyse neden mama
Sacmalamis kilo iyiyse başlama bacım zaten şurda 1 ay sonra 6. Ayin basında ek gıda var kilo alımı olmazsa erken başlarsın yoksa zaten zamanında baslae devam edersin

Canım benim dr ek gıdaya değil de mamaya başla dedi ya bu aydan sonra mamaya niye alıştırayım ek gıdaya geçecek çocuga. Çocuğun kilo alımı geçen ayin 2 katindan bile fazla. Azalması gerekirken artmış ama benim tek göğsümü emiyo diye bunu önerdi dr. Yani tek göğüs yetmiyordur dedi bozuldum açıkçası yetmese bu kadar kaka çiş var dedim ben de. Hadi onu gec kilo alımı iyi. Mama vermem için bı sebep yok bana göre vermedim ben de. Kendi çocuğumu bilerek aç bırakıyorum muamelesi gördüm :63:

yani dr'larda hemen mamaya başlatiyorlar. benimde 15 gunluk alimina gore mama vermisti. gerçi mamalarinda kotu oldugunu ďüşünmuyorum bir süru cocuk var mamayla büyüyen saglikli akilli. ama ne gerek var.birde çok pahalilar.dusun günde sadece 1 ögun verdim kutu bitti 2 haftada 50 tl. valla Allah yardim etsin sirf mama vermek zorunda olanlara.

Kızlar biz prima aktif bebek 3 numara kullanıyoruz bebeğimin kakası sırtından aşıyordu sürekli kıyafetleri etraf her yer batıyordu geçen gün babamla e bebeğe gittik prima da indirim vardı bizimde daha var ama alsam mı kakası da çıkıyor sırtından sürekli dedim babamda gel sleepy alalım dedi bende yok ya birim fiyatı hesaplayınca hemen hemen aynı değmez primadan iyi değildir dedim bir şey olmaz dene olmazsa almazsın bir daha dedi neyse 2 3 gündür kullanıyoruz ve hiç kakası çıkmadı daha içi de beyaz bildiğin pamuk boya filan yok ne kadar güzel bir bezmiş valla ummazdım :skandal:zaten arkası uzun ve baya pamuk devam ediyor yukarı kadar kakası taşanlar varsa paylaşayım dedim
BEn hep sleepy kullanıyorum memnunum baya

Kuzum İpek’in de artık dolmuyor ama gece uy doluyor sen yine de takip et olmadı biraz su ver kilo takibi yap seni emip doyuyordur yoksa uyumaz huzursuz olur

Bende aktif bebe kullanıyorum ama son zamanlarda içinde ki jeller çıkıp popoya yapışır oldu
Sleepy çok tasma yaptı

Bizim doktor destekli oturtabilirsen kucağında vs dedi herkesin doktoru çok farklı söylemiş ben şimdilik kucağımda geriye doğru hafif yatırarak oturtuyorum ya da banyoda sırtını yapacakken 10 20 saniye oturtuyorum zaten henüz kendini taşıyamıyor İpek özellikle kafa büyük olunca kafayı :KK70: o gün babası koltuğa oturtmayı denedi bebe hıkk hıkk diye yana doğru devrildi
Cis egitimi gibi
Her çocuk farklı olduğundan kimisine oturtmak zarar vermez kimisine verir bebeklerin hiçbir standarti yok çocuk oturabiliyorsa engellemekte bence saçma geliyor
Sonuçta erken yürüyen bebeklerde var aman su oldu bu oldu diye yürütmemezlik yapmıyoruz
Zaten oturamayacak çoçuğa istediğin kadar yanına destek koy oturamiyorsa oturamıyordur

Gece saat basi mi? Kuzum ilerde düzenli uyku konusunda sıkıntı yaşayabilirsin bence
Aktif emiyor mu

İki kati kilo almış çocuğa mama vermek nedir ya sen doktoru değiştir bence tek meme emziriyordum neredeyse doktora bunu söylediğimde tek meme emziriyorum dediğimde tek meme de yeter sut emdikçe gelir gayet iyi korkmayın tek meme diye dedi
Sonuçta emen ama kilo alamayan bi çocuğa mama sadece takviyedir kilo alımı iyiyse neden mama
Sacmalamis kilo iyiyse başlama bacım zaten şurda 1 ay sonra 6. Ayin basında ek gıda var kilo alımı olmazsa erken başlarsın yoksa zaten zamanında baslae devam edersin
cnm ek gida tam 6 aylik olunca mi baslaniyor yoksa 6. ayin basinda mi ? ben tam bilmiyorumda ondan soruyorum.0

Sleepy çok tasma yaptı

Cis egitimi gibi

Aktif emiyor mu

Emdikçe geliyor süt yani emmediginde ne kadar azsa emdiği o kadar fazla. Zaten bı göğsüm ötekine göre baya büyük dışardan belli oluyor. Doktor bulmak da o kadar zor ki yeni 3 aylikken değiştirdim zaten. Bir de benimki doktoru baya tanıyor, seviyor iletişimi iyi aslinda ama bu konuda anlaşamadık. Ha bu arada saat başı emdigini söyleyince de böyle doymuyo saniyor herhalde. Uyku düzeni hak getire zaten. Aktif de emiyo ama dakika olarak inan bilemiyorum uykum açılmıyor artık sık kalkmaktan.

Son düzenleme:
yani dr'larda hemen mamaya başlatiyorlar. benimde 15 gunluk alimina gore mama vermisti. gerçi mamalarinda kotu oldugunu ďüşünmuyorum bir süru cocuk var mamayla büyüyen saglikli akilli. ama ne gerek var.birde çok pahalilar.dusun günde sadece 1 ögun verdim kutu bitti 2 haftada 50 tl. valla Allah yardim etsin sirf mama vermek zorunda olanlara.

Yani karşı değilim ama bu ayda mı baslanir . Ek gıdaya geçme vakti geldi sonuçta. Niye alissin ki bu saatten sonra.

Tabii dra gorunupte karar verecez ama cocuk boyle ac.her turlu biberonu denedim.biberon akisini da degistirdim.gun icinde uyku halindeyken verebiliyorum dusun.
Canim ben tam 3 aydir bu sekilde emziriyorum. Uyukusu yoksa acliktan kiyamet kopuyor. 17sine 4 aylik olacaz ve ek gidaya basliyacagim cok ac kaliyor oglusum. Ek gida konusundada kararsizim. Hala cok kusuyor acaba bu bi engelmidir

Kızlar bebekleri kendi odasında ne zaman uyutacaksınız. Ben 5. Ayda ayırmayı düşünüyorum duvarımız bitişik zaten kapılarıda açarım diyorum ama çok mu erken bilemedim sepet beşiğede yavaştan sığmıyo gibi yoksa yeni beşik almak zorunda kalcam

Merhaba kızlar doktordan heldik şimdi. Küçük bir yerde yaşıyoruz ve burdaki doktorların ilk görev yeri oluyor genelde. Bizim bıngıldagımız kapanmış. 4,5 aylıgız. Geçen ayda kapanmıştı. Bugün dokltra gittim sormak için. Kafa çapı 0.7 cm büyümüş. Doktor umursamadı bıngıldağın kapanmasını ben netten araştırtıgım kadarıyla deviti kesmiştim. Ama doktor ver dedi. Benim bildiğim bıngıldak kapanınca verilmşyor. Çok genç olunca doktor içim tedirgin biraz. İnternette beyin gelişimini etkiler falan yazıyor bıngıldak. Sizce ne yapayım??

aptamilin kabızlık için olan conformil maması var keşke onu deneseydin bende ikizlerden birinde kullandım çok etkili oldu ayrıca kaşık mamalarına 6 ay dolduktan sonra bende başladım aptamilde özellikle sütlü büsküvili tavsiyem
Canim ben onu da denedim.oglum kolikti.gazi biraz azaltti ama kabizlik aynen devam etti.mama kullanmamiza ragmen kilo almayinca inek sutune alerjisj vardir dedi.golden goati kullanin dedi.kullandik kabizligimuz bitti cok sukur

Günaydın kızlar

Bizim dört aylık kontrolde bu ay sabredin dedi
Sanırım beşinci ay bitince oturtabilirsiniz diyecek

Bizim dört aylık kontrolde bu ay sabredin dedi
Sanırım beşinci ay bitince oturtabilirsiniz diyecek
Benim Dr destekli oturtabilirsin dedi kucakta bana yaslanarak ağırlığı beline vermeden oturtuyorum ama koltukta destekli oturtmak için 5. Ayın dolmasını bekleyeceğim. Omurga önemli

Back