• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Dün biz de 4 aylık aşimizi olduk gece huzursuzluk vardı ama ateş çıkmadi şükür ama 9 gibi 3 ml calpol verdim ağlamaları sıklasinca 6400 kg 62 boy geldi sağlık ocağında .. bugün süt alarjisi için de araştırmaya gidiyoruz kontrollerine orda da çıplak 6215 geldi bu ay 675 Gr almisiz şükür diyorum geçen ay ki 300 Gr dan sonra ..
İyi almissiniz maşallah inşallah güzel haberler alırsınız doktordan

Kızlar benim bebe yattığı yerde kendini kaldırmaya çalışıyor önceden elini tutunca hemen kalkardı şimdi elini filan tutmadan hemen kafayı kaldırıyor oturmak istiyor gibi oturtsam olur mu acaba daha erken mi beline zarar vermek istemiyorum
Benimki de öyle başını ve ayaklarını aynı anda kaldırıyor. Dr oturtma dedi

Kızlar gündüz yazamıyorum
Gökçe Ada hep kucakta olmadığı vakitlerde de tuvalet ve mutfakta oluyorum. Malum ana olmak zor. Bugün dr kontrolüne gittik. Boy 64 cm kilo 7750. 2 günde bir kaka yapıyo dedim 1 çay kaşığı zeytinyağı içir 3,4 gün yapmazsa fitil koy korkma alışkanlık yapmaz dedi. Günde 3 çay kaşığı su ver illaki kaynatıp vermene gerek yok yaz geldi susuz kalmasın dedi. Yarım saatten fazla güneşte kalacaksa güneş kremi sür dedi sebamed mustela bide der le başlayan bi şey dedi. Destekli oturtabilirsin özellikle kucağında otursun dedi. Sonra calpol açıldıktan sonra 1 ay dayanıyormuş yenisini yazdı. Emzirme aralıklarını 3 saatte bir yap diyolar dedim sakın dedi gak meme guk meme ne zaman isterse ver bağışıklığı güçlensin dedi
Aklıma gelenler bu kadar

Kızlar benim bebeyi ben iyi emziriyorum tamam. Kendi birakana kadar emiyor bazen 5 dk. Bazen uykuda 40 dk. Ama bu bebek çisini kakasini çok seyreltti. Gunde iki kere bezliyorum.biri gece biri gündüz. Bu kadar azalmasi normal mi emdikten sonra mama da istemiyor

Gökçe Ada hep kucakta olmadığı vakitlerde de tuvalet ve mutfakta oluyorum. Malum ana olmak zor. Bugün dr kontrolüne gittik. Boy 64 cm kilo 7750. 2 günde bir kaka yapıyo dedim 1 çay kaşığı zeytinyağı içir 3,4 gün yapmazsa fitil koy korkma alışkanlık yapmaz dedi. Günde 3 çay kaşığı su ver illaki kaynatıp vermene gerek yok yaz geldi susuz kalmasın dedi. Yarım saatten fazla güneşte kalacaksa güneş kremi sür dedi sebamed mustela bide der le başlayan bi şey dedi. Destekli oturtabilirsin özellikle kucağında otursun dedi. Sonra calpol açıldıktan sonra 1 ay dayanıyormuş yenisini yazdı. Emzirme aralıklarını 3 saatte bir yap diyolar dedim sakın dedi gak meme guk meme ne zaman isterse ver bağışıklığı güçlensin dedi
Aklıma gelenler bu kadar
Maşallah tosuncuk kıza :) sadece emziriyor musun kuzum benim de haftaya kontrol var 6.500 gelse yeter bana :)

Aklıma gelenler bu kadar
Maşallaha canım bebişine bu 4. Ay kontrolü değil mi oturt dedi herkesin doktoru farklı bir şey diyor

Evet canım sadece emziriyorum. Arada istemiyo zorlanıyorum. Bende küçükken bıyleymişim bana çekmiş heralde
Demek ki yeterli besleniyor kuzum kilosu da yerinde olduğuna göre. Benjm sutum de yetiyor mama da istemiyor ama iştahsiz anam bu da bana çekmiş ben küçükken çok zayıf olduğum icin devamli doktora götürürdü annem babam vitaminler şuruplar.. Şimdi veremiyorum kiloları :D

Demek ki yeterli besleniyor kuzum kilosu da yerinde olduğuna göre. Benjm sutum de yetiyor mama da istemiyor ama iştahsiz anam bu da bana çekmiş ben küçükken çok zayıf olduğum icin devamli doktora götürürdü annem babam vitaminler şuruplar.. Şimdi veremiyorum kiloları :KK70:
Ben de küçükken zayıfmısım bebemde zayıf zaten anneye çekiyornuş bebekler bu konuda en fazla bir yerde okumuştum benim annemde üzülürmüş zayıfım diye tabi şimdi doğum kiloları filan var ama kemiklerim zayıf yani

Demek ki yeterli besleniyor kuzum kilosu da yerinde olduğuna göre. Benjm sutum de yetiyor mama da istemiyor ama iştahsiz anam bu da bana çekmiş ben küçükken çok zayıf olduğum icin devamli doktora götürürdü annem babam vitaminler şuruplar.. Şimdi veremiyorum kiloları :KK70:
Kardeşim de sen gibiydi hatta -evlerden ırak- ölür bu demişler. Çöp gibiydi emmeyle arası hiç yoktu annemler eczanelerden vitaminler şuruplar alır içirdi. Çok da hasta olurdu. 8. Sınıfta bi apandisit ameliyatı oldu dünyası değişti. Tosun gibi şimdi maşallah hem boya hem kiloya gitti. Yani kuzum önemli olan bebeğinin sağlığı. Doktor ok diyosa gerisini düşünmeyeceksin.

Ben de küçükken zayıfmısım bebemde zayıf zaten anneye çekiyornuş bebekler bu konuda en fazla bir yerde okumuştum benim annemde üzülürmüş zayıfım diye tabi şimdi doğum kiloları filan var ama kemiklerim zayıf yani
Her kelimesine katılıyorum. Her ne kadar kv kızımın tontişliğini kaynıma benzetme de bebeler anneye çekiyor. Ayol anası varken amcaya benzetilir mi? Ben 6 aylıkken 2 dişim varmış inşallah o bana çekmez de biraz daha geç çıkartır

Senden birşey rica edicem
Doktorunun sitesindeki egzama bölümün okudum
Orada bunu için geliştirilmiş ilaç çıktı demiş ama ilacın adını vermemiş
Sorar mıısn hangi ilaç olduğunu?

cnm bende baktim da o benim doktor degil ne yazik ki :(( o sitede benimki ile beraber başka brans doktorlarinda yazılari var. benim ki Erdem uzunoglu.

Ne için verdi canım mama işe giderken sağım da yapabilirsin aslında

isteyken bir ögun sagdigim süt ,bir ogun hazir mama, bir ogun de kasik mamasi verilir yeter dedi.

Kaç kilo oldunuz siz ?

6300 olmusuz. bu ay 500 gr almisiz toplamda cnm.

Her kelimesine katılıyorum. Her ne kadar kv kızımın tontişliğini kaynıma benzetme de bebeler anneye çekiyor. Ayol anası varken amcaya benzetilir mi? Ben 6 aylıkken 2 dişim varmış inşallah o bana çekmez de biraz daha geç çıkartır
Kv işte adı üstünde :bicak: evet ya çokta erken diş çıkarmaları iyi değil hele de yaz sıcağında biraz serinlesin havalar sonra yazık kuzulara

Aklıma gelenler bu kadar
Yaaa benim Dr da tutturdu bı 3saat yap aralığı persentil olarak buyukmus diye ben çok uyamiyorumda maşallah kiziniza anne sutu alıyor dimi sadece birden mı kabız oldu yoksa kaka sayısı azalarak mı.

Kızlar biz prima aktif bebek 3 numara kullanıyoruz bebeğimin kakası sırtından aşıyordu sürekli kıyafetleri etraf her yer batıyordu geçen gün babamla e bebeğe gittik prima da indirim vardı bizimde daha var ama alsam mı kakası da çıkıyor sırtından sürekli dedim babamda gel sleepy alalım dedi bende yok ya birim fiyatı hesaplayınca hemen hemen aynı değmez primadan iyi değildir dedim bir şey olmaz dene olmazsa almazsın bir daha dedi neyse 2 3 gündür kullanıyoruz ve hiç kakası çıkmadı daha içi de beyaz bildiğin pamuk boya filan yok ne kadar güzel bir bezmiş valla ummazdım :skandal:zaten arkası uzun ve baya pamuk devam ediyor yukarı kadar kakası taşanlar varsa paylaşayım dedim

D Denizkumgunes_ cnm sen niye ek gidaya baslamak istedin? normalde hazir mama kullaniyor musun ? cunku sut yeterli ise genelde 6.ayda baslatiyor doktorlar.

benimki de gecen ay kilosu az almis diye hazir mama vermisti 2 ogun. bu ay 2 oğunden birini pirincli sutlu kasik mamasina cevirdi ama ek gidalara baslatmadi henuz. bi dahaki aylarda başlatacak. ilk sebze puresiyle baslaniyormus. kavanozdakilerin tadi farkliymis oyuzden ilk evde yaparsin falan dedi simdiden.

Kızlar benim oğlanın bungıldağı hafif içeri çökük bayadır yeni aklıma takıldı ciddi su kaybı varsa felan diyo korktum bilgisi olan var mı?

Back