- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #57.021
Kuzum direk seborait dermatit bu hafifletsin diye damla vs varKızlar lütfen bir bakın, öıldıcam çene altına kadar yayıldı
Doktor beklicez dedi ama çoğalıyor
Bizim doktor aralarda tartmıyor asla yanılma oluyor diye 1 haftada almıyorsa diğer hafta Alir diyo aylık bakıyor hep o ara ön sutunuz fazladır kilo alımı az olur çocuğun kakası fazladır her şey etkiler demişti gelmeden 2 3 kere kaka yaomsktir bir gün bile farklı çıkıyor o gün kaka yapmadıysa kilolu vs bile çıkıyor demişti
- kizlar slm bizi de doktor kontrole cagirmisti bugun. zaten gecen ay demisti 3 aydan sonra ortalama 600 gr aliyorlarmis diye. bugun 3.5 aylik olduk 6 kiloyuz. 15 günde 200 gr almis. biraz alt sinirda dedi. günde 2 kere mama takviyesi verdi. biraz moralim bozuldu ama neyse artik saglikli olsunda onemli olan o. humananin cayina falanda devam edeyim bari sütüm artsın biraz .
BEN Kullanıyorum canim memnunun koku yokkızlar bu arada algıda seçicilik diyorum instagramda bugün gördüğüm fotolarda hep kobell çöp bidonu vardı :))
Bacım niye topa tutalım herkesin kendi tercihi zaten ilk uykuları 4/5/6 saat oluyor yanı sen ilk uykuya denk getiriyorsun o sebeple emmeden 6 saat uyuyor 8 gibi uyuşa 6 saat sonra kalkar tek besleme olur sabah kalkar yine de sen bilirsin ama gece beslemeleri annenin sütünün artması ve bebeğin kilo alması bakımından önemliCanım aramızda bi hafta var. Benim de bazı geceler öyle... Sanırım 4. Aya doğru ancak oturacak. Bi de beni topa tutacaksınız belki kızlar ama 8_9 gibi uyutmaya çalışmadım hiç 11-12 gibi uyuyor. sabah 6-7 ye kadar uyuyor bazen. Gece hiç kalkmıyorum. Yanlış mı yapıyorum ?(
Yumurtama gayet söz konusu bacım Ocak’tan bu yana 40 im çıkar çıkmaz adet oldum doktor adet ol ya da olma kesinlikle güvenme sut korur diye bi şey yok kesinlikle iliskide korun dediYa olursa tabi başım gözüm üstüne ama daha bu bebeğim çok küçük yoksa hamilelik doğum korkutmuyor ilk hamileliğimin belirtileriyle çok benzediği için tedirginim ama adet olmadan olması da imkansızı sonuçta emzirdiğimiz için şuan yumurtlama söz konusu değil hayırlısı olsun
Bende gece gündüz kavramı Yok henüz gündüz unuttuğun yerde gece uyutma genelde karanlık olsun oda gunduz sese akşam sakinliğe alıştırabilirsin gece göz kontagi bile kurma ışık açma altını alma derimBende öyle düşünüyorum ama çok huzursuzlanıyo kafayı bi yere koysun uyuyo. Dün 10 da yattı ki kolay uyuduğu için biliyorum gece uykusu değil ama hadi gece uykusuysa diye uyandırmadım 12.30 a doğru bi uyandı 4 e kadar ayakta nasıl yapacağımı şaşırdım
Galactago sut artırıcı damla al benim artırdı ayrıca solgar bira mayası tableti emzirme danışmanı onerdi hem artiriyr hem vitamin var içinde sütun kalitesi artıyor onu da alabilirsin değerlerine baktır kendin de vitamin al benceyani bende çok arttiriyor mu farkedemedim açikcasi. ilk zamanlar iciyordum. o zaman en iyisi malt icecegi deneyim bende. ne marka kullaniyorsunuz?
Öğlen kaç defa bu kadar uyuyor kuzum toplamdan bence 1.5 2 saat deliksiz öğlen uykusu çok normalİşte benimki 1.5 saat felan uyuyo bazen 2 ye yakın onu kısaltıyım bakalım
Ay ben içtim hem kendi anam agladi gazdan hem benim kız 3 gün gaz cekti geberdi inanılmaz gaz yaptı bizeKızlar buğday(yarma) çorbası çok güzel süt yapıyor. Duymuştum ama denememiştim. Dün tecrübe ettim tavsiye ederim:)
Canım keşke uyusa 8 de. Hiç ellemem:) ama uyanık, memede, kendini sevdirmeye, ağlamada zırlamada .. 11 de uyuduysa sabah 6 gibi kalkıyor.emiyor. Sonra bazen sabah 8 de uyuyor 11 e kadar. Yani 7+3=10 saat gece uykusu gibi. Ama bazen 7 gibi uyanıp hiç uyumuyor. Gündüz 11-12 gibi yorulup 1 saat, sanslıysam 2 saat uyuyorBEN Kullanıyorum canim memnunun koku yok
Bacım niye topa tutalım herkesin kendi tercihi zaten ilk uykuları 4/5/6 saat oluyor yanı sen ilk uykuya denk getiriyorsun o sebeple emmeden 6 saat uyuyor 8 gibi uyuşa 6 saat sonra kalkar tek besleme olur sabah kalkar yine de sen bilirsin ama gece beslemeleri annenin sütünün artması ve bebeğin kilo alması bakımından önemli
Ben senin yerinde olsam 8 gibi uyutur 12 de beslenen yapar sabahı buldururum
Hem sütun artar devamlılığı olur ben bebek büyükse hormonu salgılar ama benimde bildiğim çocuk her uyduğunda o hormonu salgılıyormuş zaten akşam olsun gündüz olsun tabi teRcih yine senin peki 6 san sonda uyuyor mu gece uykusunun davamı kadar bi 5 saat daha uyumasi lazim çünkü
Bizimkinde hiçbiri yok yan dönüyor ancak arada bi ayaklarıyla kendini ittiriyor o kadar :)Kızlar benim kız dönmeyi tercih etmiyor gerçektan :) sırt üstü halının bir kenarındayken öbür kenerına gelmiş oluyor ama dönerek değil. Ayaklarıyla poposuyla kendini kaydıra kaydıra yer değiştiriyor. Eşimle evin pervanesi diyoruz ona. Ayaklarıyla daire çiziyo çoğu zaman. Emeklemeden yürüyen çocuk duymuştum şaşardım. Sanırım merve de emeklemeyecek. Yüzüstü durmaktan nefrat ediyo sıpa
Oyy ne güzel. Dinlenmişsindir en azından canımBugün 10 da uyandırdım 45 dakika durdu uyudu bende uyumusum bi uyandım saat 14.45
Bebeğin zayıf değil ki bide 3 aylıkken 5180 idik bence çok normal doktor mu zayıf diyor bizim doktor hep çok iyi dedi kilosu içinde hatta kilosunun 2 katina 5. Ayda çıkar çocuklar siz tamamladınız 5 ay olmadan dediZannetmiyorum valla. Doğumdan sonra sadece 2kere ilişkimiz oldu aynı durum bende de var. Regl olmadım ama hamilelik falan imkansız şuan bence. Sabaha karşı 5gibi uyanıyor benim kız, o sırada benim de çok midem bulanıyor. Uyku da var. Eskiden 4-5saat yeterdi şimdi yetmiyor.
Bebek egzaması sanırım canım. Yeğenimde olmuştu geçiyor panik yapma.
Benimki 93günlük 5100gr. Zayıf belki evet ama takmıyorum artık. Bi şekilde büyüyecekler. Bizim dr vermiyor mama. Bende vermek yanlısı değilim. Bol bol emziriyorum.
En yüksekte sağmadım ben. İlk süt zaten hemen geliyor su gibi, yağlı süte gelince yükseltiyorum ayarı.
Benim kız dün ilk defa 2saat uyudu gündüz. Doğduğundan beri ilk kez. 90gündür sabah8 den gece 12ye kadar sadece 10-15dk memede uyuklayarak geldi. Uyuyan bebek süper bişeymiş. Bugün de aynı saatte uykusu geldi yatırdım 20dk uyudu.
Benimki de çabalıyor dönmeye ama daha yapamadı bakalımenine yer değiştiriyor şimdi dediğin gibi
Ben yanımda götürmeyi düşünüyorum canım bi kaç saat dedim olur gider herhalde gezme gibi arkadaşlar getiriyordu hep. ama tabi endişelerim de var durur mu nasıl geçer çok yorucu olur mu filan diye . Önce birlikte gideriz Çok zor olursa annemi çağırırım diye düşünüyorumKızlar size danışmam gerek gene karar veremedim. Seminer dönemi okula gitmem gerekiyor. Sabah 9 dan öğlene kadar okulda durcaz. Siz olsanız bebeğinizi yanınızda mı götürürdünüz? Yani okul ortamı mikrop yuvası :) bi de herkes çocuğuyla gelir ama en minik benim ki :) yoksa annemi çağırsam mı? Ama annem de zor durumda kalır... babamı bırakıp gelecek malum ramazan ayında... zaten benim kız ne biberon bilir ne emzik... hadi biberon alsam sağsam annem öğlene kadar bakabilir mi ? Bebiş biberonu hemen kabul eder mi... kafam da deli sorular..
Çok geçmiş olsun bende boğaz enfeksiyonu çık olur faranjitim var toz zencefille balı macun hale getiriyorum günde üç dört kez bir tatlı kaşığı suyla beraber yutuyorum denemeni tavsiye ederim süte etkisini bilmiyorumkızlar selam,bebeğim boğaz enfeksiyonu olduemmede zorlanıyordu dr antibiyotik başladı.1 haftadır kullanıyoruz iyiye gidiyor çok şükür ama ondan banada bulaştı bende gribe çevirdi çok fenayım dr ilaç başlamayalım emzirdiğin için dedi ama çok kötüyüm ayakta duracak halim yok işe geliyorum birde üstüne.iştahım hiç yok birşeyde yiyemiyorum ıhlamur içiyorum bol bol ama başka ne yapabilirim
Geçmiş olsun canım çok şükür iyi ya , Allah beterinden korusunOturma odasinda yuz ustu yatitdim.yanina koltugun minderini koydun.tam altina gelecek yere de koltugun 2minderini attim.ileriye dogru surunmus.mindersiz yere denk gelecek sekilde dustu.uyanmasiyla iceriye gitmem bir oldu.dustugu pozisyonu gordun.yuzunu carpmadi allahtan.karin ustu dustu.ayy cok kotu oldum.gozumun onunden gitmiyo dususu.
Hadi ya inşallah vitamin değerlerim düşmüştür de ondandırYumurtama gayet söz konusu bacım Ocak’tan bu yana 40 im çıkar çıkmaz adet oldum doktor adet ol ya da olma kesinlikle güvenme sut korur diye bi şey yok kesinlikle iliskide korun dedi
BEn frendly kullanıyorum domol aldım rosmandan onu da kullanıyorum elime ne gelirse ama bizim ki kaslarda vardı mustelanin ayıplı dermstid kremini aldık sadece kasa sürüyordum bsy yoktu iki defa vücuduna yüzüne sürdüm ayni böyle kızardık alerji yaptı krem ya da yaz geldi terle karisinca krem ters tepti diye düşünüyorumBu subat bebelerinin alayinda ayni zamanda mukuslu kaka oldu aynı zamanda ishal oldu ayni zamanda egzama cikti herkeste sira sira. Nasil bir sey anlamadim ben. Bebesi dermatitli olan analar bebelerin kiyafetleri neyle yikiyorsunuz acaba ayni deterjandan mi muzdaripiz hepimiz. Unibaby benim ki.
Silikon uç denesen bir de bence GaZi emzirme destek bölümüne git bana çok faydası olduAynen öyle kuzenimin ilk doğunca bebeğinin süt alerjisi çıktı direk özel mamaya başladı diyeti yapamıyorum diye. Onun kide fazla umursamamazlık ama takmayan takmıyo. Elimden gelen bu artık benimki hiç emmiyo ağzına soktuğun an zehir sanki inanılmaz ağlıyo. Herseyi emiyo ağzına alıyo göğsümü almıyo çok değişik değil mi
Kuzum telefondA vermiyoruz diyorlar ohalden dolayı arkadaşıma da öyle dediler telde gidince hemen verdiler sen randevu al git kesinlikleBen yine dertlendim kızlar. Rapor verecek Dr bulamıyorum koca memlekette. Halbuki aylarca rapor alan insanlar var çevremde. Benim hepi topu 3 hafta olsa yaz tatiline bağlanacaktı. Aradigim birkaç yer reddetti. Daha dogrusu sekreterler vermiyoruz diyor. Bu kadar anne nasıl uzatıyor dogum iznini madem. Arkadaşım geçen sene aralıkta dogurdu yaza kadar çalışmadı. Ben Şubat'ta doguruyorum işim rast gitmiyor. Yarın son çare çocuk doktoruna randevu aldım. Verirse verir vermezse öğleden sonra oğlumu da alıp okula gidicem herhalde.
Banyo suyu sıcak olabilir mi İpek’te yeni yeni banyoda aglamıyor yoksa hep ağlıyor sevmiyordu mizik aç şarkı söyle ilgisini çekecek oyuncaklar koy küveteKizlar bu oglen uykusu icin fikir verin bana.1haftaya kadar guzel uyuyan cocuk.en fazla yarim saat yatip kalkiyo.1.5-2saatte 1uykusu geliyo yatiriyorum hemen kalkiyo.oyaliyorum iyice uykusu gelsin diye yok o da olmadi.dun banyoya soktum yatar belki 20dak sonra kalkti.zaten aglayan bebek uykusunu alamadiginda daha cok huysuzlaniyo.siz ne yapiyonuz bu oglen uykulari.
Bi de banyoya nasil alistitabilirim yer cucesini.elini yikadigimda bile kiyamet kopuyo.
Götürmem düzeni sarsılır helak olur seminer zaten kaç hafta ki taşa catkasa 2 haftadır anneni çağır bence yoksa kaynana oralarda olmaz çok küçükler dahaKızlar size danışmam gerek gene karar veremedim. Seminer dönemi okula gitmem gerekiyor. Sabah 9 dan öğlene kadar okulda durcaz. Siz olsanız bebeğinizi yanınızda mı götürürdünüz? Yani okul ortamı mikrop yuvası :) bi de herkes çocuğuyla gelir ama en minik benim ki :) yoksa annemi çağırsam mı? Ama annem de zor durumda kalır... babamı bırakıp gelecek malum ramazan ayında... zaten benim kız ne biberon bilir ne emzik... hadi biberon alsam sağsam annem öğlene kadar bakabilir mi ? Bebiş biberonu hemen kabul eder mi... kafam da deli sorular..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?