- 29 Mart 2024
- 398
- 1.023
- 28
- Konu Sahibi elektroforez
- #32.541
Çok geçmiş olsun canım. Allah korusun yavrularımızıGün geçmiyor ki lohusalıkta yaşanan durumların üzerine başka durumlar eklenmesin kuzum. Bugün ömrümden ömür gitti hayatımın en kötü sabahını yaşadım bugün. Sütüm yeterli olmadığı için mama da veriyorum sarılık durumu var. Bugün aniden bebeğimin boğazına kaçtı. Nefessiz kaldı. Ters çevirdim sırtına beş kez o ilk yardım hareketini yaptım tekrar çevirdim yavrumu baktım aynı gibi nefes alamıyor kafayı yicem annem bir yandan ağlıyor ben bir yandan. Tekrar çevirdim tekrar yaptım ilk yardım hareketini. O an bana öyle bir güç geldi ki ne ameliyat acısı kaldı ne sancı kaldı ne göğüs ucu acısı hiçbir şey . kalktım koşturuyorum . Tekrar yaptım nefes alışını duydum ses çıkardı. Oh dedim oturdum çevirdim yavrumu baktım donuk donuk bakıyor hareket yok kıpkırmızı. Tamam dedim Kerem’im gitti artık bağırmaya başladım eşim koşarak alt komşuya indirdi alt komşu hemşire ben hemen 112 yi aradım ağlıyorum bir yandan adam adres soruyor nasıl adres verdim bilmiyorum verdim kapattım. Aşağıya seslendim nefes alıyor mu diye. Alıyor dediler. O an işte bağıra bağıra ağladım. Çıkardılar Kerem’imi yukarı sarıldım öptüm Allahım kimseye yaşatmasın bu acıyı kimseye. Kızlar ilk yardım manevrasını mutlaka herkesin öğrenmesi lazım. Ben bilmiyordum kesinlikle. O gün haberlerde 112 yi arayan bebeği mamadan boğulma anneyi izlemiştim sizler de görmüşsünüzdür orda o hareketi anlattılar izledim kaydettim. Ordan öğrendim. İlk yardım eğitim semineri alacaktık ben öğretmenim tam doğum iznine ayrıldık alamamıştım. Her neyse sonra ambulans geldi satürasyonu falan ölçtüler baktılar iyi ama önlem amaçlı hastaneye gittik bir de doktor baktı. Sıkıntı yok ama ateş olursa takip edin dedi mama ciğere belki kaçma yaptıysa enfeksiyon yapabilirmiş az ihtimal de olsa. Onun takibini yapacağız. O an gözümün önünden gitmiyor kızlar ara ara ağlıyorum. Allahım evlatlarımızı korusun kimseye yaşatmasın

Şu videoyu izledim ben de. Kalp atımı varsa kalp masajı yapılmaz ama oraya dikkat etmek lazım. 112 gayet iyi yönlendirmiş. İzlemek isteyen için bırakıyorum linki
Son düzenleme: