2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Arkadaşlar bebeğim gece çok kıpırdamıyor demissiniz ya ben yatmadan önce odasını havalandiriyorum. Temiz hava bol olduğunda çok daha derin uyuyor ama havalandırmayı unutugum zaman daha erken uyanıyor. Aynı şekilde bende bebeğim gibiyim. Tesadüfte olmuş olabilir ama sizde deneyebilirsiniz :)

Canım benim bebeğimin kıpırdanmaları sabaha karşı başlıyor 4 gibi gaz birikiyor ondan sonra da doğru duzgun uyuyamıyoruz sürekli hareket ikinmaktan 8 e doğru rahatlamış oluyor ancak

Canım yatmadan önce değil ama gündüz bayagi havalandiriyorum
Yaa burada halen Soba yanıyor akşamları açsam daha beter olur :)
Benim bebeğim sürekli kaşıyor yüzünü gözünü sizinkilerde var mı böyle şeyler

Tabi var canim :) sizin ora nere peki?

benimki de öyle hatta elini eme eme bitirdi gece şapırtısına uyanıyorum :)

Bebeğinde süt yada yumurta alerjisinden şüphelenilen anneler rota aşısı yaptırdınız mı?

Kızlar bebeklerinizin kusma sıklığı nedir? Bizim bebek son 1-2 haftadır çok kusmaya başladı. Bu aralar zaten az emiyor, emdiğini de emer emmez kusuyor. Hani derler ya çökelek gibi kusarsa faydasını almıştır diye, öyle pütürlü pütürlü çok nadir kusuyor. Genelde hep direkt emdiği sütü sulu sulu kusuyor. Sanki ağzında tutmuş da kucağımıza filan alınca çıkarmış gibi. Ama sırf kucağa alınca değil öyle yatarken de kusuyor. Çok tükürüğü de var. Acaba midesini mi üşütüyor? Ya da yediklerimden ona zararı olan bir şeyler mi var? Kafam çok karışık. 4 gündür kaka da yapmadı. Önceden de böyle kaka yapmadığı oluyordu, yapınca sulu kaka yaptığı için onu önemsemiyorum. Uyku durumunda da bir değişiklik yok. Ama bu ay yeterli kilo alamadı diye hissediyorum. Belki yarım kilo. Çarşamba gideceğiz doktora, hem Rotavirus yaptıracağız hem kontrol olacak.

Kusma demeyin bana ben kadar dertlisi yoktur günde 4 kez üst değistiryorız teshis olarak bebek reflüsü dendi ilaclar verildi ama hala kusuyoruz coo az bi faydası oldu kilo alımıda oyüzden baya azaldı 2.ay zaten 750 hele simdi 3.ay kontrolumüzde 500 gr bile değil bence 200 veya 300 die düsünüyorum emmesi de azaldı istahszılıkda var ama enteresan sekilde boya gitti buay.

Benim bebeğim de sürekli yüzünü gözünü kaşıyor uykuda, kendini uyandırıyor. Ben ellerini bir süre sabit tutmaya çalışıyorum, uyanmadan yakalayabilirsem uykuya devam ediyor :)

Bebeğinde süt yada yumurta alerjisinden şüphelenilen anneler rota aşısı yaptırdınız mı?
Dr alerjik bebeklere rota aşısının daha tehlikeli sonuç doğurabileceğini söyledi yaptırmayacağız o yüzden. Fayda-zarar açısından bakarsak yaptırmamak daha mantıklı dedi.

Reflüsü var ya da ön sütün fazla olduğu için sindiremeden kusuyor. Aynı durum benim bebeğimde de var çünkü.

Dr alerjik bebeklere rota aşısının daha tehlikeli sonuç doğurabileceğini söyledi yaptırmayacağız o yüzden. Fayda-zarar açısından bakarsak yaptırmamak daha mantıklı dedi.
Sanırım her doktor farklı konuşuyor bizimki de mutlaka yaptırılması gerektiğini söylüyor rota virüsü ölümcül olabiliyormuş çok tehlikeli imiş

Sanırım her doktor farklı konuşuyor bizimki de mutlaka yaptırılması gerektiğini söylüyor rota virüsü ölümcül olabiliyormuş çok tehlikeli imiş
Normal şartlarda yaptırılması gerekiyor ama alerjisi olan bebeklerde rota aşısı bağırsak düğümlenmesine sebep olabiliyor Bu rotadan daha tehlikeli bir durum o yüzden aşıyı yapmayacağım dedi dr. Yani senin bebeğinde alerji yoksa elbette yapılması gerekiyor canım.

Rota aşısı yaptıran arkadaşlar rotateq mı rotarix mı yaptırdınız acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…