• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar ben demin demiştim bende gram belirti yok kalp atışını bile duyduğumuz halde mide bulantısı bile yok diye. Ama hamile olduğumu öğreneli 1 ay oldu. Bu süreçte ilk defa idrar yolu enfeksiyonu oldum. Küçüklükten beri ateşim çıkmazsan gece boyu ateşler içinde yattım ilk defa çok ciddi ishal oldum şimdide ciğerlerim sökülür gibi öksürüyorum. Hayatımda acile gitmek ne bilmezdim anca öğrendim. Bunlar hamilelikte olabilecek şeyler mi?
Canım vücut direnci bagısıklık sistemi güçsüzleştiği için sanırım hastalıga daha yatkınız bende bogazımı üşüttüm ne ara üşüttüm anlamadım. İdrar yolu enfeksiyonu için bol su iç. Öksürük için de bal limon ıhlamur iç ama cok abartma yine de bitki. Geçmiş olsun umarım en kısa sürede atlatırsın

Kızlar oruc tutanların Allah oruclarını kabul etsin inşallah çok güzel bir aydayız. Allah yardımcımız olsun inşallah.

Canım vücut direnci bagısıklık sistemi güçsüzleştiği için sanırım hastalıga daha yatkınız bende bogazımı üşüttüm ne ara üşüttüm anlamadım. İdrar yolu enfeksiyonu için bol su iç. Öksürük için de bal limon ıhlamur iç ama cok abartma yine de bitki. Geçmiş olsun umarım en kısa sürede atlatırsın
İnşallah canım bakalım acile geldik kan testi yaptılar sonuç ne çıkacak. Bu süreçte dediğin gibi direncimiz düşüyor. Allah yardımcımız olsun.

Bende cok halsiz hissediyorum kendimi yemek falan zor yaptım ayni durumu yaşıyoruz çoğumuz sanırım ilk aylar böyle gecicek hamd olsun benim bulantim var ama kusmadim daha insaAllah böyle gider sadece yoruldugumda otururken falan kasiklarmda agri batma oluyor yat anne diyor galiba bebegim dinlen dogunc yatirmicam seni diye hamd olsun Allahim beterinden korusun annelik işte başından yasatiyor zorluklarini:anneadayı:

Canlar ben ilk olarak yarın gidicem kadin doğuma çünkü gec öğrendim adetim duzensizdi 40.gunde test yaptm perşembe günü cumada hemen kan verdim oda yarin cikicak testim koyu iki cizgi çıktı oyleyse vardir dediler zaten olmasa simdiye adet olurdum neyse asil mevzu şimdi ben yarin kalp atisini duyabilirmiym acaba 6+1 çıkıyor hesaplayinca kese falan gorunurmu alttanmi muayene eder bilgilendirir misiniz beni

Canlar ben ilk olarak yarın gidicem kadin doğuma çünkü gec öğrendim adetim duzensizdi 40.gunde test yaptm perşembe günü cumada hemen kan verdim oda yarin cikicak testim koyu iki cizgi çıktı oyleyse vardir dediler zaten olmasa simdiye adet olurdum neyse asil mevzu şimdi ben yarin kalp atisini duyabilirmiym acaba 6+1 çıkıyor hesaplayinca kese falan gorunurmu alttanmi muayene eder bilgilendirir misiniz beni
Hayırlı olsun canım. Sağlıkla al kucağına inşallah. 6+1 de büyük ihtimalle kese görünür ama karından kalp atışını duyması biraz zor olabilir. Alttan muayene eder mi bilmiyorum. O genelde doktora göre değişiyor

Hayırlı olsun canım. Sağlıkla al kucağına inşallah. 6+1 de büyük ihtimalle kese görünür ama karından kalp atışını duyması biraz zor olabilir. Alttan muayene eder mi bilmiyorum. O genelde doktora göre değişiyor
Sağol canım hepimiz sağlıkla kucagimiza alalim insaAllah alttan bakma ihtimaline karşı hazirlikli gitmek en iyisi okudgum yerlerde bu haftalarda alttan kalp sesi duyulabiliyormus insaAllah duyarım

Çok öksürüğüm vardı ondan. Aşırı susuzluk var su içmezsen daha kötü olabilir dedi inanın içemiyorum napcam bilmiyom :KK43:
Canım suyun içine kabuk tarçın at o zaman rahatça içebilirsin . Ben zaten fazlaca su içen bir insanım . Doktorum buna rağmen su içmek için susamayı bekleme , aklına geldikçe iç dedi . Hem vucüt için hem de bu dönem idrar yolu enfeksiyonları sıkça görülür . Onu engellemek için dedi doktorum

Çok öksürüğüm vardı ondan. Aşırı susuzluk var su içmezsen daha kötü olabilir dedi inanın içemiyorum napcam bilmiyom :KK43:
Bende bugün dr uma sordum su içemiyorsan ayran meyvesuyu ya da madrn suyu içmeye çalıs dedi siz de bunları içmeye çalısın

canım hayırli olsun, hoş geldin aramıza :) eğer geç döllenmeyse en kötü ihtimal 1 hafta geriye gidelim, 5. haftada gibi olursun. eger bu sekildeyse alttan muayene de kese gözükür ama belki yolk kesesi gözükmez (yolk kesesinin gözükmesi boş gebelik olmadigini gösterir) ama 6. haftadaysan yani normal döllenmeyse alttan muayenede hem keseyi hemde yolk kesesini gorursun insallah. iyi haberlerini bekliyoruz :)
benimki erken döllenmeydi, alttan muayenede 5+3 te hem keseyi hemde yolk kesesini gördük.

Canım suyun içine kabuk tarçın at o zaman rahatça içebilirsin . Ben zaten fazlaca su içen bir insanım . Doktorum buna rağmen su içmek için susamayı bekleme , aklına geldikçe iç dedi . Hem vucüt için hem de bu dönem idrar yolu enfeksiyonları sıkça görülür . Onu engellemek için dedi doktorum
Aynen idrar yolu enfeksiyonu da yaşadım zaten daha hamile olduğumu öğrendiğim günün ertesinde. Vücudun hamilelige alışma süreciymiş galiba..

Sağol canım hepimiz sağlıkla kucagimiza alalim insaAllah alttan bakma ihtimaline karşı hazirlikli gitmek en iyisi okudgum yerlerde bu haftalarda alttan kalp sesi duyulabiliyormus insaAllah duyarım
Evet alttan duyulur. Hazırlıklı gitmen iyi olur. Benim de 6+3 te alttan duyuldu.

Merhabalar kızlar... Benim ilk başlarda herhangi bir sıkıntım yoktu ama son 10 gündür midem bir değişik bulantı hissi gibi ama değil gibi de...Saat başı bişeyler ağzıma atıyorum yoksa midem çıldırıyor..Devamlı uyumak istiyorum.İş güç yapmaya dermanım yok. Arada kasıklarım ağrıyor.Sanırım 3. ay bitene kadar bu sıkıntılar sürecek...Hareketsiz olmak iyi mi bilemiyorum biran evvel yürüyüşe ve hamilelik pilatesine başlamak istiyorum...Umarım hepimiz sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.Tüm hamişlere Allah kolaylık versin :anneadayı::KK200:

canım hayırli olsun, hoş geldin aramıza :) eğer geç döllenmeyse en kötü ihtimal 1 hafta geriye gidelim, 5. haftada gibi olursun. eger bu sekildeyse alttan muayene de kese gözükür ama belki yolk kesesi gözükmez (yolk kesesinin gözükmesi boş gebelik olmadigini gösterir) ama 6. haftadaysan yani normal döllenmeyse alttan muayenede hem keseyi hemde yolk kesesini gorursun insallah. iyi haberlerini bekliyoruz :)
benimki erken döllenmeydi, alttan muayenede 5+3 te hem keseyi hemde yolk kesesini gördük.
Sağol canım benim hosbuldum bu ay adetten sonra 5 kere iliski olmuştu telefonumdaki uygulamada ortalam bir adet zamanini baz alip soylediginde 33gun çıkıyordu adet döngum çünkü evlendikten sonra duzensizlesti o sekilde yumurtlamadan 4 gun once olmus gözüküyordu o siralara denk geldiyse günüm denk oluyor ay uzun anlattm kusura bakma heyecandan insaAllah güzel haberler verebilirm:halay:

20. haftaya kadar.

Bende kızımda 5,5 ay kustum. İnşallah bunda rahat ederiz

Kızlar ben demin demiştim bende gram belirti yok kalp atışını bile duyduğumuz halde mide bulantısı bile yok diye. Ama hamile olduğumu öğreneli 1 ay oldu. Bu süreçte ilk defa idrar yolu enfeksiyonu oldum. Küçüklükten beri ateşim çıkmazsan gece boyu ateşler içinde yattım ilk defa çok ciddi ishal oldum şimdide ciğerlerim sökülür gibi öksürüyorum. Hayatımda acile gitmek ne bilmezdim anca öğrendim. Bunlar hamilelikte olabilecek şeyler mi?

Kızımda kum döktüm hamilelikte en son olabilecek şey demişti doktor
Şuanda vücüt bağışıklığı 3. Yaşında çocukla ayni ondan daha çok dikkat etmeliyiz.

Kese gözükebilir ama kalp atışını ancak altran duyar sanırım
Bazı doktorlar 8.haftayı bekler altran bakmaz bazıları ise altran bakr sen hazırlıklı git/

Back