- 10 Mayıs 2017
- 3.024
- 4.306
Canım dediğin gibi hareketliymis bebek düşünme olumsuz şeyler inşallah kısa zamanda toparlar geçmiş olsun bilmiyorum canım şekeri hiç sormadım ama çok düşük dediler sık sık emzir 10 gün sonra kontrol demişlerdiCanım benim bugun beşinci günümüz dü rutin kontrole gittik kılosu 3200 du doğumda 2850 olmuş şimdi sarılık ta vardı sarılık için yatırdı başka tahlillerede baktı sarılık için hastanede yatarken kan sonuçları çıkmış doktor tlf aradı odama gelin sonuçlar cıktı diye neyse şekeri 32 çıktı Aman çok düşük sodyum değeri çok yukselmiş Aman havale diye birde lohusayım yuzume pat pat söyledi ya vucut susuz kalmışsa iyi beslenemiyorsa cocuğum hep bezi kakalı ve ıslak beni mahvetti doktor bugun saygım sonsuz ama bana neler söyledi bende dün gece bu sonuçlara göre havale geçirdide anlamadım mi diye yiyorum kendımı
Cnm neden tahlil yaptılar ki hiç bilmiyorum ama ateşi. Fakan varmıydı belki sadece soğuk algınlığı gibi bişeydir canımArkadaşlar merhaba 4 günlük bebeğim var ben emzirme ve mama olarak besliyordum ama az yıyordu çok uğraşıyordum ıyıydı uyuyordu ıkı uç saatte bir uyandırıyordum her açtığımda kakasını yapıyordu bana göre normal gibiydi herşey bugun kontrolumuz var şekeri 32 lere düşmüş sodyum diye olan değer 135 145 olması gerekirken bizde 152 çıktı doktor havale durumlarından falan bahsetti çok Moralim bozuldu doktorumuz bugun yenidoğan unitesinde yatırıcaz dedi böyle bir durum başına gelen bilgisi olan varmı dün gece ağladı uyudu az da olsa yedi çiş yaptı ben farketmeden havale geçirmiş olabilirmi
Alkah korusun öyle bir sey olsa anlarsın ağır olur cunku ama senın yerinde olsam baska bi dr s daha götürürdümArkadaşlar merhaba 4 günlük bebeğim var ben emzirme ve mama olarak besliyordum ama az yıyordu çok uğraşıyordum ıyıydı uyuyordu ıkı uç saatte bir uyandırıyordum her açtığımda kakasını yapıyordu bana göre normal gibiydi herşey bugun kontrolumuz var şekeri 32 lere düşmüş sodyum diye olan değer 135 145 olması gerekirken bizde 152 çıktı doktor havale durumlarından falan bahsetti çok Moralim bozuldu doktorumuz bugun yenidoğan unitesinde yatırıcaz dedi böyle bir durum başına gelen bilgisi olan varmı dün gece ağladı uyudu az da olsa yedi çiş yaptı ben farketmeden havale geçirmiş olabilirmi
Ben kullanmıyorum bazen yatıştırmak için veriyorum ama istemiyor. Karnı tok olmayınca emziği alıyor muEmzik kullaniyoruz cnm. Gercekten çare oldu. Siz kullaniyomusunuz
Verdiğin bilgiler için Çok sağol canım o dediğin sayfalara da baktım Cidde'n faydalı bişeyler var1 ay kontrolunde kilo artisina gore doyup doymadigi anlasilir, doktor da zaten ona gore nasil hareket etmeniz gerektigini soyler. Sutun oldugunun kaniti memelerin illa dolu dolu olmasi degildir. Bebek memeyi ne kadar bosaltiyorsa o kadar da fazla sut uretimi olur, ama sık emdigi icin meme hep yumusak olabilir. Destek ve motisvasyon icin ben instagramda birkac hesap takip ediyorum. Siz de bakin derim. Emzirmedestektimi ve emzirenanne hesaplari benim takip ettiklerim, belki baskalari da vardir. Bebegi aglamasini sebebi acliktan olmaya da bilir. Bizimki gaz icin de cok agliyor mesela. Ozellikle aksam vakitleri artiyor aglamasi. Onun icin de doktor bir masaj gosterdi. Onu uygulamaya basladim bakalim insaallah faydasini goruruz.
Ben sadece anne sütü veriyorum ve bebeğim 2740 doğdu 25. Günde 2940 olmuş doymasa çiş kaka yapar mı ya da ağlamaz mı bebeğim neden kilo almamış anlamadım 4 kiloya ulaşan ne kullandı açabaCanim hangi mamayi kullaniyorsun anne sütü alıyor mu bebeğin
Ben sadece anne sütü veriyorum ve bebeğim 2740 doğdu 25. Günde 2940 olmuş doymasa çiş kaka yapar mı ya da ağlamaz mı bebeğim neden kilo almamış anlamadım 4 kiloya ulaşan ne kullandı açaba
Aynı durum bende de var ne yapacağımı saaırdımİkisini emiyo ama süt azyatağa koyuyorum yatmıyo kucağımda yatmak istiyo
2500 e düşmüştü canım sıkıldı memesen hiç kalkmıyor oğlum aç olsa ağlar diyorlar ağlamıyor seviyor sanki orada durmayı doktorda az almış deyince canım sıkıldı çok şükür sağlığı yerinde inş kiloda alır annelik ne zormuş hep kaygılıyız o kadar emdiği süt nereye gitti anlamdım. Hiç sağmadım göğsümü kaç cc falan demek tuhaf geliyor bunlarla uğraşında Sanki daha çok psikolojimiz bozuluyor Allah hepimizin sütlerini arttırıp evlatlarımıza şifa yapsınİlk günlerde ödemini attıktan sonra kilosu mutlaka azalmıştır. Kaça düştü? Sen ordan hesapla, ortalama 500 gr almıştır. 25 günde 4 kg ya çıkması mümkün değil ki canını sıkma bence. Doktorlar tartıda artış görmeyi ve doğum kilosunu geçmesini bekliyorlar. Haftaya 3 kiloyu geçer , git gide daha fazla kilo alır.
Canım beslenmen nasıl bol bol protein karbonhidrat alman lazım ki sütün besleyici olsunBen sadece anne sütü veriyorum ve bebeğim 2740 doğdu 25. Günde 2940 olmuş doymasa çiş kaka yapar mı ya da ağlamaz mı bebeğim neden kilo almamış anlamadım 4 kiloya ulaşan ne kullandı açaba
Cidden öyle bişey var mı benim bebeğim 5. HaftadaKızlar bebekler 2yasına kadar belirli haftalarda bazı ataklar yaşarlar. 3.5.8.12.17.26.36.44.53.61.72. Haftalarda. Ve her haftadan cıkışta yeni birşey öğrenerek çıkarlar. Beyinleri çok hızlı geliştiği için ve bu döneme adepte olmakta zorlandıkları içinde o haftalarda huysuzlaşabilirler. Daha cok ağlarlar, daha cok memede kalmak isterler vs. Belki bazılarınız o dönemi yaşıyodur.
Ne kadarlık oldu canım senin bebeğinAynı durum bende de var ne yapacağımı saaırdım
Canım multivitamin kullanıyor musun benim Dr kullandiriyor sütun kalitesi için belki sütun yagsizdir.birde bı memeyi en az 20-25 dk emzir ki sütun yağlı kısmına ulasabilsin.benim kızım 3500 doğdu 3350 hastaneden çıktık.16.gunumuzdeyiz 4100 olduk çok şükür. Ben vitamin içiyorum belki o ise yariyordur. Beslenmeye dikkat ediyorum protein ağırlıklı besleniyorum.Ben sadece anne sütü veriyorum ve bebeğim 2740 doğdu 25. Günde 2940 olmuş doymasa çiş kaka yapar mı ya da ağlamaz mı bebeğim neden kilo almamış anlamadım 4 kiloya ulaşan ne kullandı açaba
2500 e düşmüştü canım sıkıldı memesen hiç kalkmıyor oğlum aç olsa ağlar diyorlar ağlamıyor seviyor sanki orada durmayı doktorda az almış deyince canım sıkıldı çok şükür sağlığı yerinde inş kiloda alır annelik ne zormuş hep kaygılıyız o kadar emdiği süt nereye gitti anlamdım. Hiç sağmadım göğsümü kaç cc falan demek tuhaf geliyor bunlarla uğraşında Sanki daha çok psikolojimiz bozuluyor Allah hepimizin sütlerini arttırıp evlatlarımıza şifa yapsın
Biz 3200 dogduk. 15. gunde 3700 dü. 27. Gundeyiz tartiliyoruz birlikte 4.5 kg cikiyoruz suan bakalim saglik ocaginda kac cikscagizİlk günlerde ödemini attıktan sonra kilosu mutlaka azalmıştır. Kaça düştü? Sen ordan hesapla, ortalama 500 gr almıştır. 25 günde 4 kg ya çıkması mümkün değil ki canını sıkma bence. Doktorlar tartıda artış görmeyi ve doğum kilosunu geçmesini bekliyorlar. Haftaya 3 kiloyu geçer , git gide daha fazla kilo alır.
Hayir almıyor. Doyduktan sonra veriyorum. Yada altini temizlerken yoksa agliyorBen kullanmıyorum bazen yatıştırmak için veriyorum ama istemiyor. Karnı tok olmayınca emziği alıyor mu
Evet var harika haftalar isimli kitapta çok daha detaylı bilgiler var, telde uygulaması da var aynı zamanda. Haftaları hesaplarken doğduğu tarih değil, doğacağı tahmini tarihi baz alıcaksınız.Cidden öyle bişey var mı benim bebeğim 5. Haftada
Ben sadece anne sütü veriyorum ve bebeğim 2740 doğdu 25. Günde 2940 olmuş doymasa çiş kaka yapar mı ya da ağlamaz mı bebeğim neden kilo almamış anlamadım 4 kiloya ulaşan ne kullandı açaba