- 13 Nisan 2017
- 1.489
- 1.440
Emzik kullaniyoruz cnm. Gercekten çare oldu. Siz kullaniyomusunuzÇözüm olarak ne yaptın peki
Bunu ogrendigim cok iyi oldu. 5. Haftamizdayiz ve 2 gundur bebegimiz gece uykusuna cok zor geciyor, surekli huysuzluk, aglama, ne yapsak gecmiyor. Emzir, salla, altini temizle, evin icinde gezdir, gazini cikart derken dun gece 11den 3 bucuga kadar ugrastik. Tamam iste simdi iyice daldi, besigine yatiralim dedigimizde 5 dk sonra ciglik cigliga uyanmalar huysuzluklar. Dedik simdiye kadar hic boyle degildi, aksam huzursuzlugu olurdu hep 10-12 arasi ama bu kadar uzun sureli ve siddetli olmamisti hic. Demek ki 2 gundur bebegimiz buyuyormus. Cok sevindim. Daha neler neler ogrenecegiz, yasayacagiz bakalim. Hamdolsun her gunumuze.Kızlar bebekler 2yasına kadar belirli haftalarda bazı ataklar yaşarlar. 3.5.8.12.17.26.36.44.53.61.72. Haftalarda. Ve her haftadan cıkışta yeni birşey öğrenerek çıkarlar. Beyinleri çok hızlı geliştiği için ve bu döneme adepte olmakta zorlandıkları içinde o haftalarda huysuzlaşabilirler. Daha cok ağlarlar, daha cok memede kalmak isterler vs. Belki bazılarınız o dönemi yaşıyodur.
Cok gecmis olsun doktorunuz neye dayanarak boyle dedikiArkadaşlar merhaba 4 günlük bebeğim var ben emzirme ve mama olarak besliyordum ama az yıyordu çok uğraşıyordum ıyıydı uyuyordu ıkı uç saatte bir uyandırıyordum her açtığımda kakasını yapıyordu bana göre normal gibiydi herşey bugun kontrolumuz var şekeri 32 lere düşmüş sodyum diye olan değer 135 145 olması gerekirken bizde 152 çıktı doktor havale durumlarından falan bahsetti çok Moralim bozuldu doktorumuz bugun yenidoğan unitesinde yatırıcaz dedi böyle bir durum başına gelen bilgisi olan varmı dün gece ağladı uyudu az da olsa yedi çiş yaptı ben farketmeden havale geçirmiş olabilirmi
Canlarım topuk kanı sonucu alındıktan kaç gün sonra çıkıyodu? Biz 12 ocakta dogduk 15inde taburcu olurken aldılar. Iyi çıkarsa aramıyorlar biliyorum ama aksi durumda nezaman ariyolar. Korkuyorum heran ararlar diye. Beni aydınlatırsaniz cok dua ederim[/QUOT ben dirak bulunduğun ilin toplum sagligi merkezini aramuatim topuk kani sonucumuzu ogrenmek istiyorum doye .sonra tc ni verip ogreniyorsun.
Cok gecmis olsun doktorunuz neye dayanarak boyle dediki
Csnım şok oldum okurken öncelikle geçmiş olsun sen neden yattın hastanede ben senşn yerinde olsam anneme gider kalırdım direk ne ayıbı öylesine az bileKızlar hepimiz kv çekiyoruz ama benimki kendini aştı maşallah 5 gün hastanedeydim arayıp geçmiş olsun demedi hep annem ilgilendi benimle annemlere gidip kalacaktım laf eder diye gittim onda kaldım kalmaz olaydım iki gün kaldım ne yemek ne bir şey surat dört karış her şeye laf kalktım geldim eve gelip nasılsın diye sormadı bile dikişler ödem oldu halen uğraşıyorum Dr nesterle kesip sıkıyor deri altındaki ödemi onun bastırması her şeyden zor o acıyla çocuklarla uğrasmak haberi vardı aramadı bile
sonra kalkti tatile gitti zaten orda da arkamdan bir sürü laf etmiş iş yapmadı hep yattı gitti tembellik ten sezaryn oldu bir de gelmiş evime kurulmuş ona bakmami bekliyor falan filan ne bulduysa demiş diğer gelinlerine karşı öyle değil bir hastalık bir iş olsa ilk ben koşarim ameliyat oldu 10 gün ben baktım kızı bile gelmedi demek ki ne yaparsan boş kayınbabam çok iyi sağ olsun aradı gel bizde kal dedi ama hiç gitmek istemiyorum o kadın yüzünden bir kaç gün annemde kalıp öyle gelirim dedim ayıp mı oldu bilemedim ama artık çok sıkıldım Allah bildiği gibi yapsın çok canım sıkıldı bu lohusalikta insan torununu sevmez mi ya
Doğum için gittik ya canım bir gün bekledik olmadı sonra sezaryn diye 2 gün bırakmadılar tam çıkacakken bebek sarilik oldu 2 günde onun için kaldık kayinbaba çok iyi hep yanımdaydı hastane sürecinde zaten onun için gidiyorum yoksa hiç gitmem üzüldüğüm nokta eşim haftalarca iş için şehir dışında bunları gördüğü bildiği halde git orda kal diyor orası daha iyiymiş ben haftalarca stres altinda yaşayamam sütüm kesilir Allah korusunCsnım şok oldum okurken öncelikle geçmiş olsun sen neden yattın hastanede ben senşn yerinde olsam anneme gider kalırdım direk ne ayıbı öylesine az bile
Csnım eşin ile konus lütfen cidden üzüldüm yani zaten lohusasın kimin yanında rahat işen onunla kal senin konforun önemli kv nin değilDoğum için gittik ya canım bir gün bekledik olmadı sonra sezaryn diye 2 gün bırakmadılar tam çıkacakken bebek sarilik oldu 2 günde onun için kaldık kayinbaba çok iyi hep yanımdaydı hastane sürecinde zaten onun için gidiyorum yoksa hiç gitmem üzüldüğüm nokta eşim haftalarca iş için şehir dışında bunları gördüğü bildiği halde git orda kal diyor orası daha iyiymiş ben haftalarca stres altinda yaşayamam sütüm kesilir Allah korusun
Tabi ki değil ama bebeğin açsa yapacak birşey Yok canım ben de hem meme hem mama veriyorum çünkü sütüm yetmediği zaman bebek çığlık çığlığa ağlıyor
Kızlar Sezaryenden sonra 6 ay boyunca ağda yapmak yok dedi doktorum cart diye ayrilirmis dikis yerijilete başlayacam ama sertlesmesinden korkuyorum en iyisi lazer herhalde
Kızlar bebekleriniz kusuyor mu benimki her hıçkırmaya başladığında kusuyor Dr çok emziriyorsun 3 saate bir emzir dedi
Benimki cok nadir kusuyor az bisey oda. Ac mi kaliyordur acaba
Canım şekeri düşmüşse uyur saatlerce benimkide ikinci gün sivisiz kalmış dedi Dr aslında emzirdim baya ama süt yeterli değilmiş demek ki serum verdiler bol bol emzirdim toparladi neden havale geçirsin ki cnm açlıktan düşmüştür doktora gittin mi internette her yazılana bakma yaArkadaşlar 5 günlük bebeğim iyice beslenememiş kan şekeri 32 çıktı. Ilk doğum kılosu 3200 du bugunku 2850 çıktı 350 gr vermiş sodyum diye bir değer var oda vucudu sıvısız kaldığı için yukselmiş ve havaleden bahsetti doktor ama dun gece biraz huzursuzdu ağladı ama dün gece havale geçirmiş olsaydı nasıl olurdu sabah uyandı yedi mamasını oynadık çok hareketliydi elleri kolları hep hareketli bir bebekti aynı şekilde bugun de oyleydi altını alırken her zamanki gibi yıktı ortalığı dün gece havale geçirmiş olamaz demi şekeri 32 lerde olan bebek için kalıcı hasar olabilir diye yazıyor hep internette şimdi yeni doğanda yatıyor şekeri yükselmiş iyi diyor doktor ama ya havale geçirdiyse diye aklımı oynatıcam
Gelince konusacam zaten iki çocukla çok zor ya annemde kalmakta üç bavul hazırladım bu kadar şeyi ne yapacan diyor ben terliyorum süt bulaşıyor falan ve bebek kusuyor altına kaçırıyor sizdiriyor oğlan desen illa kirletir en iyisi evde olmak yaCsnım eşin ile konus lütfen cidden üzüldüm yani zaten lohusasın kimin yanında rahat işen onunla kal senin konforun önemli kv nin değil
Canım şekeri düşmüşse uyur saatlerce benimkide ikinci gün sivisiz kalmış dedi Dr aslında emzirdim baya ama süt yeterli değilmiş demek ki serum verdiler bol bol emzirdim toparladi neden havale geçirsin ki cnm açlıktan düşmüştür doktora gittin mi internette her yazılana bakma ya
KaCanım şekeri düşmüşse uyur saatlerce benimkide ikinci gün sivisiz kalmış dedi Dr aslında emzirdim baya ama süt yeterli değilmiş demek ki serum verdiler bol bol emzirdim toparladi neden havale geçirsin ki cnm açlıktan düşmüştür doktora gittin mi internette her yazılana bakma ya