aldığı icin doktor rop muayenesi önerdi mi sanabizim kan uyuşmazlığımız olduğu için ilk günden itibaren sarılık vardı.. o yüzden bol bol emzirmem gerekiyordu. en son 17 ye çıkınca hastanede fototerapiye yattık. 1 gece ışın aldı ama emmesi düzenli değil diye bizi 2. gece de yatırdılar. hemşireler eğitim verdi hep.
size tavsiyem mutlaka eğitim alın, birkaç püf noktası var. bana da takviye için mama verebilrisin dedi dr. ama göğüslerinizi sağarsanız sütünüz artar. her iki göğsü de 15er dk mutlaka emmesi gerekiyor. ama ilk zaman emmeleri zayıf olduğu için yoruluyorlar. benimki bir göğüsten diğerine geçerken uyuyakalıyrdu. emmeyi bıraktığında göğüste kalan sütü sağın biberonla verin. ben böyle yaptıkça sütüm arttı hem de karnı doydu mamaya gerek bile duymadım. bir de bi göğsü emip bıraktıktan sonra gazını çıakrın o zaman diğer göğüsten devam ediyor. tokluk hissini gaz da verebiliyormuş.
Csnım bebek ısın
aldığı icin doktor rop muayenesi önerdi mi sana
Bende normal dogum yaptim lavmani herkese yapmiolar soyle ki. Eger hastaneye cok erken gidersen bisi yedirmiolar bi gun bisi yemeyince de lavmana gerek kalmio. Bana yaptilar ama o agrili bisi diil. Bi kutu ilacli su sıkıolar popodan iceri. Dogumda brnim cisim geldi ben hissetmedm ama doktor idrar gelicek bosaltalim dedi. Onda da hic aci hisetmiosun. Bu arada ben epiduralle dogurdum. Herkese siddetle tavsiye ederimkizlar sizler doğum yaptiniz benim inşallah mart sonu nisan basi ilk bebegim hic tecrubem yok normal istiyorum ama ne nasipse o olsun diye dua ediyorum benim sorum su cok arastirip kendimi korkutmak istemiyorum ama bazi seylerde kafama takiliyor ben cok sık idrara gidiyorum ve bazılarında sanki hic yokmus gibi oluyor dogum sirasinda idrar geliyor mu geliyorsa nasiloluyor ayni sekilde diger buyuk tuvalet icin lavman yapiliyormus o nasil bi sey cani yakan bi sey mi int.ten arastrinca kotu seyler cikcak sanki diye size sormayi tercih ediyorum tuhaf bir sekilde:) ve o lavman her gebeye yapilamiyormus aniden sanciyla gelince o zaman her sey icin cok mu gec:) birde tabi normal dogumdan sonra dikis olursa o ne zaman iyileşiyor eskisi gibi olmuyor mu
Dogumla ilgisi Yok cnm.. ben epidural olmadım zaten. bel kemiğinde kist oluştu iltihaplandı. Kaç gündür doktor doktor geziyorum 32 günd oldu doğum yapalı doğum yaptığım günden beri hergun ağrı kesici içiyorum kortizon vuruldu falan. Yani herkes iyiye gitti gündem gune ben kötüye gittim desem yeri. Allah beterinden korusun da.. bebeğimde sürekli gezinmek istiyor belim izin vermiyor çocuk hep annemde valla artık neredeyse beni annesi bilmicek çok üzülüyorum..
Sağol Can'ım teşekkür ederim inşallah kimsenin sezaryeni benimki gibi geçmez. Yok hiç düz yatmadım başım hep yukarıdaydı eve gelince deneksek yastık kullandım ama neden öyle oldu anlamıyorum. Bu arada öyle Bi uyarıda da bulunmadılar doktora sorunca 4/5 fincan kahve ve 3/4 ağrı kesici iç dediCnm benim anestezi doktorum baş agrisi olmasin diye sürekli başın dik yat dedim. Ne kadar düz olursa ilacin etkisi başına doğru ilerler ve baş ağrısı yapar dedi. Dogumdan çıktığım andan beri yatağın başı hep yukardaydi. Acaba sen düzmü yattin. Cok üzüldüm gecmis olsun
Çok sağol canım benim teşekkür ederimCok geçmiş bitanem
Şu toplamıştır canım benimkide öyleydi kendi patladı aktı hepsi bugün kurudu
Doktora gittim dikis ipine vücut alerji yapmış dedi pansuman yaparken bastırarak sil dedi
Iyi fikir cnm. Deniycemçok süt doluysa almıyor benimki de.. biraz boşaltıp verince tutuyor
Gaz sancısı oluyordur kucağına alıp gazını çıkarmayı deneyinKızlar bişey sorcam ya bebeğim uykuda çığlık atarak ağlıyo ağlaması kısa sürüyo ama içim acıyo sizce neden olabilir
n uybizim kan uyuşmazlığımız olduğu için ilk günden itibaren sarılık vardı.. o yüzden bol bol emzirmem gerekiyordu. en son 17 ye çıkınca hastanede fototerapiye yattık. 1 gece ışın aldı ama emmesi düzenli değil diye bizi 2. gece de yatırdılar. hemşireler eğitim verdi hep.
size tavsiyem mutlaka eğitim alın, birkaç püf noktası var. bana da takviye için mama verebilrisin dedi dr. ama göğüslerinizi sağarsanız sütünüz artar. her iki göğsü de 15er dk mutlaka emmesi gerekiyor. ama ilk zaman emmeleri zayıf olduğu için yoruluyorlar. benimki bir göğüsten diğerine geçerken uyuyakalıyrdu. emmeyi bıraktığında göğüste kalan sütü sağın biberonla verin. ben böyle yaptıkça sütüm arttı hem de karnı doydu mamaya gerek bile duymadım. bir de bi göğsü emip bıraktıktan sonra gazını çıakrın o zaman diğer göğüsten devam ediyor. tokluk hissini gaz da verebiliyormuş.
Ay çok teşekkür ederim deniycemGaz sancısı oluyordur kucağına alıp gazını çıkarmayı deneyin
ben çözemedim cnm çünkü baya geç rastlamıştım bu sayfaya bebeğim biberiniz çoktan alışmıştıPeki çözebildin mi sorunu ya da nasıl cözdün?
Göz icin yapılıyor csnım kuvezde kalan bebeklereyok ilk defa duydum rop muayenesini. nedir o?
Rezene çayı içiyor musun günde bir bardak Bebek içinde senin içinde çok faydalı olur birde gaz için evinizde ilaçta bulunsun kabız olduğunda çok sancı çektiğinde verirsiniz3 saattir gaz sancısı çekiyor bebegim. Alttan üstten ara ara gaz cikiyo kaka da yapiyo ama hala gazı var çıldırıcam...
Canım ben doktora 15 günlükken gittigimde gaz damlası vermedi küçük diyeKızlar bugun 15 günlük olduk gaz sancıları basladı dunden beri ara ara kendini sıkıyo ıkınıyo kızım da hıc olmadı zinco damla aldim bugun Insallah ıse yarar aksamdan beri uyumadı aglıyo
Canım bana nasıl emiyor bakmak gerekiyor takip etmek lazım vs dediler dogru emiyor mu diye. Online ya da eve ziyaret yapıyorlar. Bu iş de ciddi bi sektör olmus instadan baktım birkaç numara ama tabi ne eğitimi almıslar falan bilmek de lazım o yüzden hemen karar veremedim canım
Canım ben doktora 15 günlükken gittigimde gaz damlası vermedi küçük diye
Doktoruna danış istersen
Valla doktorlar bile farklı farklıHer doktor farkli iste ya bana verdi benim doktorum mesela ben kullanıyorum