2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Canim bende emsirme danismanligindan destek almayi dusunuyodum nereyle gorustun tam olarak ne dediler sana
Canım bana nasıl emiyor bakmak gerekiyor takip etmek lazım vs dediler dogru emiyor mu diye. Online ya da eve ziyaret yapıyorlar. Bu iş de ciddi bi sektör olmus instadan baktım birkaç numara ama tabi ne eğitimi almıslar falan bilmek de lazım o yüzden hemen karar veremedim canım

Kızlar bişey sorcam ya bebeğim uykuda çığlık atarak ağlıyo ağlaması kısa sürüyo ama içim acıyo sizce neden olabilir

Kizlar kesi yerinin sol tarafinda ceviz büyüklüğünde şişlik var dokununca acimiyor sert bisey var gibi. Gözle de farkediliyor şişlik. Sizce normal mi geçer mi zamanla

Antibiyotiği kullaniyorum pansumanda yapıyorum 9 gün oldu sezeryan olali.

Şu toplamıştır canım benimkide öyleydi kendi patladı aktı hepsi bugün kurudu
Doktora gittim dikis ipine vücut alerji yapmış dedi pansuman yaparken bastırarak sil dedi

sayfada dolaşırken yazını görünce yazmak istedim çünkü ben de bu emzirme isiyle çok uğraştım pek beceremedim boyle danışmanlıklar in olduğundan haberim yoktu instagramda emzirenanne diye bir sayfayla karşılaştım biraz geç kalmıştım bunun için ama paylaşımları gayet mantıklı evlere çok ziyaretler yapiyo gördüğüm kadarıyla ama hangi ilde olduğunu unuttum bir bakmani tavsiye ederim nacizane belki faydası olur.iyi gunler

Cok geçmiş bitanem

hikayenin geri kalanını anlatayım..

kendi gelmedi kızımın.. pazar sabaha karşı hastaneye yattık, 4 gibi fitil jel yerleştirdiler. bu rahmin incelmesini ve sancıların başlamasını sağlamak içinmiş. öğlene doğru da suni sancı başladılar. öğleden sonra bir açılma muayenesi oldum. Allahııııııımmmm şimdi anlıyorum burada yazan arkadaşları.. ne acılı ne zor bişeymiş o öyle (tabi hiç açılmanız yoksa -ki benim yoktu) öğleden sonra dozu arttırılar. tabi bi yandan süekli nst ye bağlanıyorum. akşamüstü doktorum telaşla geldi, bebeğin kalp atışlarında problem çıkmaya başlamış hem jel hem suni sancı yüzünden. zaten ben de hissediyordumsancı geldikçe bebep göğüzlerime doğru hücum ediyordu, rahatsız olmuş belli.. sonra suniyi kesicem gece yarısına kadar jelin bitmesini bekleyip seni 2-3 saat dinlendirip sabaha karşı Allah ne verdiyse sancıyı basıcaz dedi doktorum.. bebek her ne akdar aşağı inmemiş de olsa başı aşağıda olduğu için normal doğum için ne gerekiyorsa yapıcaz dedi. sabah olduğunda tekrar muayeneye gittik ne açılma ne de incelme olmuştu..
ben de artık daha fazla bebeği rahatsız etmeye gerek yok bu şekilde kaç gün burada yatıcaz belli değil en iyisi sezaryen yapalım deyip teslim oldum..
şarkılar eşliğinde sezaryene girdik.. doktorum gerçekten de karnımdan bile çok zor çıkardı bebitoyu.. rahim duvarlarım çok kalınmış zaten birkaç günde ancak doğururmuşum..
en güzeli de tam turtles- happy together şarkısıyla birlikte doğdu kızım.. aşağıdaki linkte sözleri ile dinleyebilirsiniz

Cnm benim anestezi doktorum baş agrisi olmasin diye sürekli başın dik yat dedim. Ne kadar düz olursa ilacin etkisi başına doğru ilerler ve baş ağrısı yapar dedi. Dogumdan çıktığım andan beri yatağın başı hep yukardaydi. Acaba sen düzmü yattin. Cok üzüldüm gecmis olsun

Canım ne kdrmama veriyordun bi de biberonla kı veriyordun? Bnde bırakmak istiyorum hu okuduklarım aklıma yatıyor ama bnm kızım emsi mi cok az uyuyor bir şeyi yanlış yapıyorum ama ne

bizim kan uyuşmazlığımız olduğu için ilk günden itibaren sarılık vardı.. o yüzden bol bol emzirmem gerekiyordu. en son 17 ye çıkınca hastanede fototerapiye yattık. 1 gece ışın aldı ama emmesi düzenli değil diye bizi 2. gece de yatırdılar. hemşireler eğitim verdi hep.

size tavsiyem mutlaka eğitim alın, birkaç püf noktası var. bana da takviye için mama verebilrisin dedi dr. ama göğüslerinizi sağarsanız sütünüz artar. her iki göğsü de 15er dk mutlaka emmesi gerekiyor. ama ilk zaman emmeleri zayıf olduğu için yoruluyorlar. benimki bir göğüsten diğerine geçerken uyuyakalıyrdu. emmeyi bıraktığında göğüste kalan sütü sağın biberonla verin. ben böyle yaptıkça sütüm arttı hem de karnı doydu mamaya gerek bile duymadım. bir de bi göğsü emip bıraktıktan sonra gazını çıakrın o zaman diğer göğüsten devam ediyor. tokluk hissini gaz da verebiliyormuş.

kollarını dümdüz yaparak sımsıkı kundak yapın, kucağınıza alıp ağlama şiddeti ne kadar şiddetliyse ona göre şşşş sesiyle sallayın.. sakinleşiyor (kaynak: mahallenin en mutlu bebeği :) bir de önce emzirip sonra göğsünüzü sağıp biberonla verin, biberona alışır mı diye korktum ben de ama bu şekilde yapılırsa memeyle farkını anlamıyormuş ilk dönem

Peki çözebildin mi sorunu ya da nasıl cözdün?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…