- Konu Sahibi kardelen384
-
- #69.221
Emeklemeden yuruyecektir canım benim kızım da 8 aylik emekleme namına hicbise yok. Yürüteçle bile adım atmıyor seninki tutunup kalkiyo ne güzelKızlar benim oğlan 9 aylık olcak emekleme yok . Sizinkiler ne durumda. Oturttuğum yerde kendi ekseni etrafında dönüyor sadece. Birde besikte falan kalktığını farkettim bugün. Tutunup kalkmış gitmesem tepe üstü aman yarabbiiii. Uyanınca da kalkıp oturmaya çalışıyor tam yetmiyor gücü yoruluyor.
masallah nasil kalkabilmis oyle. bizimki emekleme denemez ama surunuyor. donerek ve surunerek istedigi yere gidebiliyor. ama benimki de desteksiz oturamiyor, hatta oturmayi sevmiyor desem yeridir. hep gobek ustu yerlerde.Kızlar benim oğlan 9 aylık olcak emekleme yok . Sizinkiler ne durumda. Oturttuğum yerde kendi ekseni etrafında dönüyor sadece. Birde besikte falan kalktığını farkettim bugün. Tutunup kalkmış gitmesem tepe üstü aman yarabbiiii. Uyanınca da kalkıp oturmaya çalışıyor tam yetmiyor gücü yoruluyor.
Örümcekle evin içinde terör estiriyor benimki. Çok haylaz. Fırın kapağını açiyor. cekmeceler, masanın üzerine tepsi koyamıyorum azcik ucu dışarda kalsa hooop çekiyor kafadan aşağı indiriyor Allah'tan oğlanın huyunu biliyorum da ona göre hareket ediyorum.Emeklemeden yuruyecektir canım benim kızım da 8 aylik emekleme namına hicbise yok. Yürüteçle bile adım atmıyor seninki tutunup kalkiyo ne güzel
masallah nasil kalkabilmis oyle. bizimki emekleme denemez ama surunuyor. donerek ve surunerek istedigi yere gidebiliyor. ama benimki de desteksiz oturamiyor, hatta oturmayi sevmiyor desem yeridir. hep gobek ustu yerlerde.
evet m pozisyonu önemliymiş okudum ben de. rahat etmek istersen canı yanmasın kuzuların.Bu arada ben bu kangru olayini cokkk arastirdim. Bir kere her marka asla ve asla alinmaz. Bebegin bacaklari acik M pozisyonunda durmali (bunu ortopedi prof. soylemisti kalca cikiginolan bebeklerede ayni bu pozisyonda durmasini saglayan bir aparat takiyorlar.) Ben e bebekte falan goruyorum. Takiyolar anneler veya babalar bebegin bacaklari dumduz asagi sarkiyor. En olmamasi gereken pozisyon. He kangru kullanan biri olarak sunuda soyliyim. Bebegin disari bakiyo olmasi cok bisey degistirmiyo. Cunku kangruya girer girmez kafasini gogsume yaslayip hemen uyuyor ayni anne karnindaki giibi oluyor. Ve disariyi yandanda gordugu icin cok eksigini hissetmedim. Onemli olan bacaklar aman dikkat et ona canm.
maşallah kuzuya, şimdiden kendi kendine yetmiş. Allah ömürlerini güzel ve uzun etsin.Selam arkadaşlar. Nasılsınız? özledim, biraz eskileri okumaya çalıştım ama bütün anneleri bulamadim. Zaten sanırım surekli rumuz değişiyor takip edemiyorum. Uzun zamandır girmemişimdim gruba.
İş, ev ve annelik tüm zamanımı alıyor. Kızım kreşe gidiyor ben ise. Kreste annesi gibi eğlendiren olmadığı için altı aylıkken döne döne bir yere gitmeyi, Yedi aylıkken emeklemeyi öğrendi. Fırıl fırıl geziniyor. Şimdi dizlerinin üzerine kalkıp cekmeceleri boşaltıyor. Biraz yaramaz çıktı.
Orta kulak iltihabı oldu kızım çok ağlıyor. Sadece kucağımda uyuyor. Gece 40 kez kalkıyor, eşim de kalkıyor ama çok beceremediği için çoğunlukla peşinden kalkmam gerekiyor.
Parmak gıda için evde peynir yapıyorum sıkıştırip parça parça veriyorum. Dörtte birini yiyorsa kalanı yerlerde ve kıyafetlerin de kalıyor. Haşlanmış sebze, bebek krakeri. Küçük parça iç ekmekler. Mama sandalyesinin üzerinde bulunduğun tadına bakıyor. Çoğunlukla beğenmeyip yere atıyor.
Amerikadan İsviçreye taşındık, hala akraba arkadaş yok yakınımızda ama en azından ailemle aynı zaman dilimindeyim.
Sevgiler
Benim kızım 7 aylıkken emekledi şimdide dizlerinin üstünde durmayı öğrenmiş çok hoşuna gidiyor oğlum 9 aylıkken emeklemistiKızlar benim oğlan 9 aylık olcak emekleme yok . Sizinkiler ne durumda. Oturttuğum yerde kendi ekseni etrafında dönüyor sadece. Birde besikte falan kalktığını farkettim bugün. Tutunup kalkmış gitmesem tepe üstü aman yarabbiiii. Uyanınca da kalkıp oturmaya çalışıyor tam yetmiyor gücü yoruluyor.
Canım iyi olmanıza sevindim kulağı için birşey kullanmıyormusunuz kendisini geçecek yaşından kullanmıyosun gibi anladımSelam arkadaşlar. Nasılsınız? özledim, biraz eskileri okumaya çalıştım ama bütün anneleri bulamadim. Zaten sanırım surekli rumuz değişiyor takip edemiyorum. Uzun zamandır girmemişimdim gruba.
İş, ev ve annelik tüm zamanımı alıyor. Kızım kreşe gidiyor ben ise. Kreste annesi gibi eğlendiren olmadığı için altı aylıkken döne döne bir yere gitmeyi, Yedi aylıkken emeklemeyi öğrendi. Fırıl fırıl geziniyor. Şimdi dizlerinin üzerine kalkıp cekmeceleri boşaltıyor. Biraz yaramaz çıktı.
Orta kulak iltihabı oldu kızım çok ağlıyor. Sadece kucağımda uyuyor. Gece 40 kez kalkıyor, eşim de kalkıyor ama çok beceremediği için çoğunlukla peşinden kalkmam gerekiyor.
Parmak gıda için evde peynir yapıyorum sıkıştırip parça parça veriyorum. Dörtte birini yiyorsa kalanı yerlerde ve kıyafetlerin de kalıyor. Haşlanmış sebze, bebek krakeri. Küçük parça iç ekmekler. Mama sandalyesinin üzerinde bulunduğun tadına bakıyor. Çoğunlukla beğenmeyip yere atıyor.
Amerikadan İsviçreye taşındık, hala akraba arkadaş yok yakınımızda ama en azından ailemle aynı zaman dilimindeyim.
Sevgiler
Omleti beceremedim cok sivi oldu. Nasil yapiyorsunEliyle tutabilecegi kadar öyle çok büyük değil işaret parmağı kadar. Çok büyük parçalar da kopardığı oldu rahat bir şekilde geri çıkardı ama bir iki kere ogurdukten sonra kustu öyle çıkardı bu da ayva ve patateste oldu onlar sert olduğu için galiba. Sabah omlet yap eline ver çabuk parçalanıyor zaten alışır belki bu şekilde canım
Bir yumurta sarısıOmleti beceremedim cok sivi oldu. Nasil yapiyorsun
canım insagramda baldan anne ve bebek ve uyku hesapları var, onları takip edebilirsin. yararı olacaktır mutlaka.Ya benim çocukların niye uyumuyo delircem artik bi çare bulun birşeyleri ters yapiorim galiba ya offffgercekten bunaldim cinnet gecircem simdi
Allah yardimcimiz olsun, ben de beceremiyorum uyku isini. uyku egitimi vermek cozum olabilir ama benim ona cesaretim yok henuz. belki sen deneyebilirsin. genellikle tracy hogg'un metodunu tavsiye ediyor egitmenler. yatir-kaldir metodu. her cocuk icin yontem farklilastirilabilir elbet.Ya benim çocukların niye uyumuyo delircem artik bi çare bulun birşeyleri ters yapiorim galiba ya offffgercekten bunaldim cinnet gecircem simdi
Bnmkide cok gec uyuyor gece cok uyanmiyor ama bugun 2.30da uyudu :/. Kendime ayiracak 5 dk kalmiyor. 9.ayda artik desteksiz oturnali deniyor ama bnce buda bebekten bebege degisir. Herkesin bebegi 4. Ay civari nesnelere uzanmisti. Benimki 6.5 ayda uzandi. Uzanmakla kalmayip direk elinden eline gecirerek oynamaya basladi. Emekleme kollarini yere koyma dikilmeye calisma hicbiri yok bizdede. Ama bn kizima güveniyorum. Zamani gelince hepsini yaparGene uykusuz bi geceden herkese selam kizlar.bu oglanin gece uyanmalari nolucak 10kere neden uyanir ki bi cocuk:/gun icindede ayni uyutmak icin resmen zorluyorum kendine kndine uyudugu gun gelcekmi acaba:/birde cok uyanik kaliyo uzuluyorum uyumayinca.sizlerde nasil bu uyku sorunsali???bizde hala dis yok bu arada.18ocakta 9.aya giricez.oturamiyor desteksiz hala kuzum birak emeklemeyi.sasirdim okuyunca bazi yorumlari cidden:)demekki bebekten bebege degisio bu hareketlilik.birde zaten benim oglum 8aylik dogdu.1ay eksik yani.acaba onunda etkisi varmidir bazi seylerin gec kalmasinda???
Allah yardimcimiz olsun, ben de beceremiyorum uyku isini. uyku egitimi vermek cozum olabilir ama benim ona cesaretim yok henuz. belki sen deneyebilirsin. genellikle tracy hogg'un metodunu tavsiye ediyor egitmenler. yatir-kaldir metodu. her cocuk icin yontem farklilastirilabilir elbet.
Denedim gercekten ise yaramadı anlamıyorum artik benAllah yardimcimiz olsun, ben de beceremiyorum uyku isini. uyku egitimi vermek cozum olabilir ama benim ona cesaretim yok henuz. belki sen deneyebilirsin. genellikle tracy hogg'un metodunu tavsiye ediyor egitmenler. yatir-kaldir metodu. her cocuk icin yontem farklilastirilabilir elbet.
Sağol canim inşallah olur şuan saat 3 beri ayağımda sallıyorum uyumuyocanım insagramda baldan anne ve bebek ve uyku hesapları var, onları takip edebilirsin. yararı olacaktır mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?