Yine bana en mantıklı gelen hastane çantası şu oldu.
Anne için:
Depend emici külot/ped, silikon göğüs ucu ve göğüs ucu kremi, iki takım pijama, sabahlık, iç çamaşırı, çorap, terlik, bakım malzemeleri (şampuan vs)
Anne için emzirme sütyeni bence hiç gerek olmayan bir şey. Neden sütyen takmak zorundayım ki? Hastaneye eşimden başka kimse gelmesin zaten. Bir de sütyen takamam. Memelere özgürlük. Makyaj yapabileceğini sanmıyorum ama bi ruj bi rimel belki alırım. Sağım pompası vs bence psikolojik olarak kötü etkiliyor anneyi. Ben almayı düşünmüyorum. Bebek zaten emdikçe süt geliyor. Ha olur da neme ucu çıkmazsa silikon uç yarayabilir. Ateşölçer, tırnak makası falan alanlar var. Arkadaşlar hastanedesiniz, ne ateş ölçeri? Oldu olacak tansiyon aleti de alın
zaten hastaneye gelirken ne giydiysem çıkarken de aynı kıyafeti giymeyi düşünüyorum. Olur da başka bir ihtiyaç olursa birileri evden alır gelir.
Bebek için:
Bebek bezi, 3 takım (zıbın, altüst patikli ve eldivenli takım, bere), bebek bezi. 2 pamuklu battaniye, ağız mendili, ıslak mendil veya pamuk tercihe göre.
Bebek için de pişim kremi falan koyuyorlar. Bence saçma ama illa bebişin poposu doğar doğmaz pişik olursa hastanenin karşısındaki eczanelerden alırız bir tane. Emzik biberon hiç almak istemiyorum çünkü nasılsa emzik, biberon var diye düşünüp memeden vazgeçmek istemiyorum. Zaten yenidoğan bebeğe emzik vermek ne kadar mantıklı?
Bebişi koynuma alıp ağzını memeye dayayıp hastaneden çıkana kadar izlemek istiyorum. Ne süs püs ne başka bir şey umrumda değil
babadan başka biri gelsin de istemiyorum. Bunların yeterli olacağına inanıyorum
belki ufak tefek bir iki ekleme daha yapılır. Ama özet olarak böyle sanırım
Ekleme: pişik kremini önlem için kullanıyormuş anneler. Olabilir bunu bir