- Konu Sahibi kardelen384
-
- #68.181
Gercekten bebegimin zeka gelisimiyle ilgili kaygilarima tek kelime edemeyip annelik emzirmekle olculmeli denildi diye (dogru degil tabiki) panter kesilen sevgili yol arkadaslarim. Hepiniz hoscakalin. Cok paylasim yaptik cok bilgi edindim buradan. Ki o kisilerden kimse kalmadi o ayri. Herkes hakkini helal etsin. Saglikla buyusun yavrularimiz.
Güzel gecicek mi bı aksilik cikicakmi diye de cnm ama bişey olmadı şükür. Güzeldi.Hayırdır canım neden streslisin?
Ben kıyafetini almıştım eşim işten cıktığı icin yapamamıştım üzülmüştüm aglamistim. İçimde kalmıştı çok şükür yaptım. Darısı sana cnm .ay ben daha cesaret edemiyorum ama çokta ertelemesem iyi olacak
Onu benimkide diyodu 3 aylikken anne dedirttim o da dedi daha dogrusu sesleri taklit ettikleri icin baya baya ayni sesi cikarmisti. Ayne oyle tutabiliyor ama elini uzatmiyor. Daha dogrus elleri gogsunde birlesik asla yumrugunu yemekten temezzul etmiyor sanki :). Diger arkadaslarda dogru diyosunuz dicek biseyiniz yoktu demekki. Iste bazen kirilgan donemler gecirebiliyoruzCanım sanki uzatınca yakalıyor demiştin, uzanamıyor başka tutamıyor başka.. her bebek bir olmaz. Mesela burada 1 aylıkken anne diyen bebek vardı hatta annesi videoya almıştı
Tabii ki doktora götür kontrol ettir ama endişe etme, çünkü henüz neticelenen bir şey yok ortada. bir de bu tarz önemli şeyleri bebeği görmeden ve uzman olmadan kimse bir şey diyemez.
Küsüp gitmek çare değil.. daha ne paylaşımlar olacak emekledi yürüdü derken çooook yolumuz var :)
Olabilir canm o verem aşısı olayı, ama 6. Ay aşılarından birini de önce vurabilirim demişti, uyarın için saol ebeyle konuşurum bunu. Ateşten korkuyorum yol arıyorum kendimce. Yüklenmeyeyim hepsini aynı gün diyorum. Bende rotayı 3. Ay ve 5. Ay yaptırdım.saglikci degilim canim ama hem cocuk doktorumuz hem aile hekimi her seferinde uyarir ve not alir.ornegin 2 ay asilarini oldu tam 1 ay sonra rotavirus asisini oldu, 4. ayda yine normal asilarini oldu, 5. ayda rotavirua 2. dozunu oldu.simdi 1 ay sonra 6. ay asilari olacak.
buyuk kizima da grip asisi yaptirdim. mennjit asisi icin 1 ay gecince gel dedi.
sadece 2 aylikken vurulan verem asisinda bu kural yokmus. belki odur sizinki.
canim biz noroloji dr gidiyoruz 2 ayda bir kontrolumuz var bize piyanolu oyun halisi önermişti cok faydasini gördük sende oyun halisi alabilirsin endise etme dua et sabirli ol ... Allaha emanet ol insallh..Herkese selam kizlar. Yaklasik bir senedir birlikte herseyi konusarak size danışarak yol aldigim icin yine sizinle dertlesme ihtiyaci duyuyorum. Kizim 7 mayista dogdu 5 ay 2 haftalik. Daha oncede endisemi belirtmistim. Yine yaziyorum cunku bi ilerleme olmadi. Kizim hala nesnelere uzanmiyor. Internette biseyler okudukca cildircak gibi oluyorum. Cunku nesnelere uzanmak onemli bir gelisim asamasiymis. Simdiyr kdr herseyi normaldi. Dogdugu gunden beri basini tutabikliyor. 2 aylikken agulamalar uzun uzunn konusmalar basladi. 2. Aydan itibaren beni takio ediyor. Isikli oyuncaklari yine 2. Aydan itibaren dikkatini cekiyor. 4. Ayda elleri gogsunde birlestirip agzina almaya basladi. Ama baslangic o baslangic hala ayni seye devam ediyor. Nr oyuncaklar salladim ne kdr cok dikkatini cekecek sey yapiyorum yok. Elleri birlestitip agza. Rmior isiriyor. Asla oyuncaklara dokunmak icin kolunu uzatmiyor. Parmagina dokundurunca kapiyor. Moralim cok bozuk canim cok sikkin. 6. Ay kontrolunu bekliyorum bakalm
sanirim oyle bizde oyleyizKizlar hepimizin bebelerde bu uyku sorunu var galiba. Yalniz olmadığıma sevindim :) gece 11 gibi uyur sabah 6 ya kadar uyanmazdi kizim simdi saatte bir uyaniyo ve geri uyumak istemiyo. Atak doneminde miyiz dis sıkıntısı midir aanladim.
benim oglum da ayni, 5 aylik gecen hafta disleri cikti 1 aydir gece gunduz uyumuyo surekli salliyorum.dis olayi bitmeyecegine gore uyku bitti galiba.Kizlar hepimizin bebelerde bu uyku sorunu var galiba. Yalniz olmadığıma sevindim :) gece 11 gibi uyur sabah 6 ya kadar uyanmazdi kizim simdi saatte bir uyaniyo ve geri uyumak istemiyo. Atak doneminde miyiz dis sıkıntısı midir aanladim.
canim benim ne duygulu yazmissin bizde 10 gun kuvozde kaldik biliyorum ozahmeti aciyi benimde bebegim baslarda emmemisti cok üzülüyordum .. seni cok iyi anliyorum peki neden simdi bukadar dertlendin kii neden mutlu olmayi bilmiyoruzki bu hatta ben onu anlamiyorum.. bosver gecBebegini emzirememek ne zahmetli iş !!! 1.5 kilo doğar kuvezde senin sütünü isterler sütün gelmez üzüntüden ! Cocugunun sıcak nefesini beklerken gögüsünde , aglaya aglaya bir makinayla indirmeye calısırsın olmayan sütünü ! Makinanın vakumu yüzünden yara olan gögüs ucunu keske evladım emseydi de yara olsaydı diye iç gecirirsin ! Önüne gelen sütün var mı emziriyor musun dediklerinde az gelen sütünle övünür ama emziremediğin icin mahvolursun ! Önüne gelen postta anne sütünün faydaları yaZarken hele de prematüre annesiysen evladının sağlığının iyi olup olmadıgına vicdan yaparsın ! Her mamadan sonra biberonları steril etmek zorunda kalır bide o mamalara bir dünya para yatırırsın ! Gercekten çok zahmetli iş ! Ama en kötüsü de kuvezde gögsüme alısmadıgı icin emziremediğim yavrumun arkadasları, annesinin gögsünde emerek uyurken , benimki parmagını meme gibi eme eme uyuyabiliyor sadece. Acı cekmek cok zahmetli iş !
Piyanolu oyun halimiz var canim. Ama cok koymadim. Gerci arkadasim cocuguna bi tane bile oyuncak almamis gayette uzaniyo degisikler :). Bilmiyorum. Tek farkedebildigim bu kizimda aklim cok karisik. Mesela 10 sn fln desteksiz oturabiliyo. Oyuncak tarzi bi nesne yere dustugunde kafasini egip ariyo. Bunlarda ileriki aylarda olucak seyler ama anlam veremiyorum. Mesela 4. Ayin sonunda döndü. Sizin kontroller nasil. Norolojik olarak insallah hersey yolundadir. Haliyi uzanma icin mi onerdi.canim biz noroloji dr gidiyoruz 2 ayda bir kontrolumuz var bize piyanolu oyun halisi önermişti cok faydasini gördük sende oyun halisi alabilirsin endise etme dua et sabirli ol ... Allaha emanet ol insallh..
Mrb anneler nasilsiniz ? Nasil gidiyor bebislerle valla biz baya yorucu bi tempoya girdik artik eksi 2 den de geksek enerjileri eksi falan degil yani artik durdurmaiyorum hic birini.gucum kalmiyo valla aksama pert bi sekilde kaliyorum.bo sorum olcakti bizim ufakligin birinde bez bolgesi ve popoya yayilan ufak noktlar halinde bi seyler cikti.ilk basta onemsemedim normal pisik kremlerini nemlendiricisni falan surdum.ama suan anormal bi boyutta buyudu ve yayildi.sanki yanmis gibi duruyo ve dokundugumda pütürtülu bi yuzey var ne yapmali bu ne olabilirki anlamdm gittiEki Görüntüle 2200146 Eki Görüntüle 2200147 bu durumda acaba ne olmus olabilir.dierlrin de se az vardi gecti cok.sukur ama bu kuzumun ki baya kotu ya
Mrb anneler nasilsiniz ? Nasil gidiyor bebislerle valla biz baya yorucu bi tempoya girdik artik eksi 2 den de geksek enerjileri eksi falan degil yani artik durdurmaiyorum hic birini.gucum kalmiyo valla aksama pert bi sekilde kaliyorum.bo sorum olcakti bizim ufakligin birinde bez bolgesi ve popoya yayilan ufak noktlar halinde bi seyler cikti.ilk basta onemsemedim normal pisik kremlerini nemlendiricisni falan surdum.ama suan anormal bi boyutta buyudu ve yayildi.sanki yanmis gibi duruyo ve dokundugumda pütürtülu bi yuzey var ne yapmali bu ne olabilirki anlamdm gittiEki Görüntüle 2200146 Eki Görüntüle 2200147 bu durumda acaba ne olmus olabilir.dierlrin de se az vardi gecti cok.sukur ama bu kuzumun ki baya kotu ya
Canım bı doktora goturseniz çok kötü olmuş canida yaniyodur idrar yolu enfeksiyonu olmuş olabilir Mutlaka doktora götürMrb anneler nasilsiniz ? Nasil gidiyor bebislerle valla biz baya yorucu bi tempoya girdik artik eksi 2 den de geksek enerjileri eksi falan degil yani artik durdurmaiyorum hic birini.gucum kalmiyo valla aksama pert bi sekilde kaliyorum.bo sorum olcakti bizim ufakligin birinde bez bolgesi ve popoya yayilan ufak noktlar halinde bi seyler cikti.ilk basta onemsemedim normal pisik kremlerini nemlendiricisni falan surdum.ama suan anormal bi boyutta buyudu ve yayildi.sanki yanmis gibi duruyo ve dokundugumda pütürtülu bi yuzey var ne yapmali bu ne olabilirki anlamdm gittiEki Görüntüle 2200146 Eki Görüntüle 2200147 bu durumda acaba ne olmus olabilir.dierlrin de se az vardi gecti cok.sukur ama bu kuzumun ki baya kotu ya
Evet ya baya bi kotu oldu.bi anda bu kadar yayildi anlayamdim.gerci bez degistrdim malsef slepy almak zorunda kaldim bi kere kullandim ve ustune deterjan degistirdik ve sampuan.malesef hersey o kadar pahali ki 3 uzlere gire bunlar okadar fazla gidiyoki.ornegin 45 li bezi 3 gun kullaniyorum.hergun zaten makina calisiyo.sebamedin sampuanini kullaniyodum fiyatlar uctu gitti uni bayby kullandim galiba bunlardan olduCanım bence doktora götür çok kötü olmuş pişik bu kadar yayılırmı bilmiyorum. Belki bez pişiğidir bezini değiştir istersen ama yinede doktora götür kuzum cok kötü olmus yaa
Hameten kullandim bepantol bi kac antibiyotikli krem vs yok yok gecmiyo.dogdujlarindan beri prima kullaniyorum sadece bi kez slepy taktim sonuc bu.yani madiyati cok zorladi bu ekonomik sknti 3 uzlerle cok zor.Benimde aynen küçük sivilce gibi başladı cildiyeye gösterdim alerji dedi 2 tane krem verdi ama geçmedi senin ki gibi kıpkırmızı oldu pipi etrafında benimki hep. Hametan vardı evde onu sürüyorum dün de 2 defa pudraladım valla hiç yapmak istemesemde, herkes pudrala geçer eskiden pudra kullanıyorduk dedi. Bakalım düzelecekmi. Okadar da dikkat edioyurz bezini de değişmedim Molfix kullanıyoruz hep anlamadım gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?