2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349

Canım sanki uzatınca yakalıyor demiştin, uzanamıyor başka tutamıyor başka.. her bebek bir olmaz. Mesela burada 1 aylıkken anne diyen bebek vardı hatta annesi videoya almıştı

Tabii ki doktora götür kontrol ettir ama endişe etme, çünkü henüz neticelenen bir şey yok ortada. bir de bu tarz önemli şeyleri bebeği görmeden ve uzman olmadan kimse bir şey diyemez.

Küsüp gitmek çare değil.. daha ne paylaşımlar olacak emekledi yürüdü derken çooook yolumuz var :)

Onu benimkide diyodu 3 aylikken anne dedirttim o da dedi daha dogrusu sesleri taklit ettikleri icin baya baya ayni sesi cikarmisti. Ayne oyle tutabiliyor ama elini uzatmiyor. Daha dogrus elleri gogsunde birlesik asla yumrugunu yemekten temezzul etmiyor sanki :). Diger arkadaslarda dogru diyosunuz dicek biseyiniz yoktu demekki. Iste bazen kirilgan donemler gecirebiliyoruz

Hamileyken bir gün burda yazıyorken eşim kimle yazışıyorsun len deyip çekip teli elimden aldı, baktı gördü burda iç döküyorum. Dedim bu forum benim nefes aldığım alan, sakın karışma, yeri geliyor senin öküzlüğünü yazar rahatlarım yeri gelir başkasınınkini. Sorularıma cevap bulduğum bildiklerimi cevapladığım yer. Tamam dedi hiç karışmadı. Arada takıldı bana napıyon bu öküzlüğümü mü anlatıyorsun die. Yani arkadaşlar hayat zaten yeterince zor. Ev geçindirmek hem maddi hem manevi geçindirmek yıpratıyor insanı. Ne olur burda gerilmeyelim. Ben kimseyi kötü niyetli görmüyorum burda. Sadece iletişim sorunları oluyor diyorum. Sarılık ne deniyle bir dönem mama verdim. Hazırlaması emzirmekten zor. Memeyi cuk çıkarıyorsun steril derdi yok sıcak soğuk derdi yok. Ama inanın emzirmek de zor. Ben okula gidiyorum eşim 1 ders saati kıza bakıyor. Her zaman denk getiremiyorum emzireyim derse gireyim o sıra oynasın çıkınca yine emzireyim olmuyor. Bazen 2 saat emmemiş oluyor derse giriyorum. Eşim arıyor kız çıldırdı aç saldırıyor die. Mama yemiyor (ilk ay dışında yemedi hiç hep tükürdü) sağdığım sütü içmiyor. Biberonu diş kaşımak için kullanıyor ordan ne su ne süt içmiyor. Kaşıkla çileden çıkıyor eşim bakınıyor die. Mama alsa başkası besler sen işini yaparken. Kaç kere ağladım kızımla dersten çıkıp. Aç kaldı die. Yani beslemek zor iş her ne şekil olursa. Zaten ek gıdaya da geçiyoruz hepimiz yavaş yavaş. Daha ne dertler çıkacak. Burda dert yanınca birbirimizi yanlış almayalım. Herkesin anneliği kendincedir. Kendi bilir evladı için kendi için doğruyu. Kimseyi haddimizi aşıp yargılamayalım. Fevri çıkışlar yapmayalım. Lütfen nefes alanımızı daraltmayalım. Ben hepinizi görmeden sevdim. Hepiniz burda daha iyi ne yapabilirim arayışındasınız. Ben benim herifle uğraşmaktan pek giremiyorum ama kavga görünce inanın eşimle kavga etmiş gibi üzülüyorum. Herifle uğraşmayı da şöyle açayım:kız ağlıyor aç, benim ki diyor ki önce beni doyur kız ağlar ağlar susar. Yada ayağımı ov, yada sigaram bitti al gel, yada kek yapsanaaa. Yeminle kızımın bakımı daha kolay.

Olabilir canm o verem aşısı olayı, ama 6. Ay aşılarından birini de önce vurabilirim demişti, uyarın için saol ebeyle konuşurum bunu. Ateşten korkuyorum yol arıyorum kendimce. Yüklenmeyeyim hepsini aynı gün diyorum. Bende rotayı 3. Ay ve 5. Ay yaptırdım.

Lohusalık sendromundan mı bu kadar gaddar olmuş bazıları bilmiyorum ama okurken kanım çekildi resmen. Ne kadar ayıp bir kadının anneliğini sorgulamak. Emiyor mu emmiyor mu? Yani şu an içimden neler haykıyorum bir bilseniz. Ama yazamıyorum. Sizlerle aynı dönem annelik yaşayamadım ama 3 yaşında bir oğlum var. Ben de çocuğumu emzirmek için neler neler yaşadım. Sütüm yetmediği için her mama verişimde o vicdan azabını, bebeğime yetememe duygusuyla salya sümük ağladığımı, 1 yıldan fazla psikolojik sorunlar yaşamama sebep olduğunu, daha neler neleri en yakınlarım bilir. Yaşamayan da bilemez. Kimin ne yaşadığını kimse bilemez. Bu yüzden de kimse kimsenin anneliğini saçma sapan yargılayıp incitemez. Bu hakkı size kimse vermiyor!

Kizlar hepimizin bebelerde bu uyku sorunu var galiba. Yalniz olmadığıma sevindim :) gece 11 gibi uyur sabah 6 ya kadar uyanmazdi kizim simdi saatte bir uyaniyo ve geri uyumak istemiyo. Atak doneminde miyiz dis sıkıntısı midir aanladim.

canim biz noroloji dr gidiyoruz 2 ayda bir kontrolumuz var bize piyanolu oyun halisi önermişti cok faydasini gördük sende oyun halisi alabilirsin endise etme dua et sabirli ol ... Allaha emanet ol insallh..

weryew canim yazdiklarini yeni gordum sakin esinin seni asagilamasi veya elestirmesi yada seni yok saymasi seni yalnizliga etmesin bunu zaman zaman cogu erkek yapiyor cok gencsin esinde oyle ona biraz zaman ver buyukluk yap sonra ingikamini misliyle alirsin ... cocuklarin herseyden onemli hatta egolarindanda isin yok gucun yok arkanda bir ailen yok 2 cocukla kalacaksin ortada dogru duzgun isi olmayan insanlar bosaninca ne zahmete katiliyor dusun sabah 8 de cikacsksin evden aksam 8 e kadar calistirilar ve asgari ucrete cocuklarina diyelimki biri bakti sen 13 saat cocuklarini goremiyeceksin bosanma vs insanlar seni yoracak bu yasta dert leneceksin cok guzelsin gordugum icin diyorum biriyle evlensen cocuklarina iyi davranacakmi ... canim coook genis dusun herseyiii... tabiki sana demiyorumm esinin altinda ezil ama bosanma varsa bir intikamin zamana yay.. cunki suan guclu degilsin... guc sende olunca tum intikamini alirsin... inan hepimizin esi bazen bizleri payliyor amann cokta umrumduu diyorummm bazen uxuldugumde oluyor... sunu unutma cocuklarimiz anne ve babayla mutlu buyumelidir... erkekler cocuk gibidir .. aklini kullan kendini cocuklarini sefalete atma....

sanirim oyle bizde oyleyiz

benim oglum da ayni, 5 aylik gecen hafta disleri cikti 1 aydir gece gunduz uyumuyo surekli salliyorum.dis olayi bitmeyecegine gore uyku bitti galiba.

canim benim ne duygulu yazmissin bizde 10 gun kuvozde kaldik biliyorum ozahmeti aciyi benimde bebegim baslarda emmemisti cok üzülüyordum .. seni cok iyi anliyorum peki neden simdi bukadar dertlendin kii neden mutlu olmayi bilmiyoruzki bu hatta ben onu anlamiyorum.. bosver gec
1. bebegin kuvozden ciktimi cikti
2. anne sutu azda olsa aldimi aldi
3. su an beslenebiliyormu besleniyor
4. zayifmi .. olsun
5. zamanla yasitlarini oyle yakaliyorki
aklin sasar uzuldugune üzülürsün .. kendini bosune boyle yipratma uzuldum valla .. ne yani anne sutu emmeyen bebekler bebek degilde uzaylimi oluyor.. cok sukur ikinizde saglikli ve hayattasiniz... en guzeli ooo.. aman bos ver ..

canim biz noroloji dr gidiyoruz 2 ayda bir kontrolumuz var bize piyanolu oyun halisi önermişti cok faydasini gördük sende oyun halisi alabilirsin endise etme dua et sabirli ol ... Allaha emanet ol insallh..
Piyanolu oyun halimiz var canim. Ama cok koymadim. Gerci arkadasim cocuguna bi tane bile oyuncak almamis gayette uzaniyo degisikler :). Bilmiyorum. Tek farkedebildigim bu kizimda aklim cok karisik. Mesela 10 sn fln desteksiz oturabiliyo. Oyuncak tarzi bi nesne yere dustugunde kafasini egip ariyo. Bunlarda ileriki aylarda olucak seyler ama anlam veremiyorum. Mesela 4. Ayin sonunda döndü. Sizin kontroller nasil. Norolojik olarak insallah hersey yolundadir. Haliyi uzanma icin mi onerdi.

Mrb anneler nasilsiniz ? Nasil gidiyor bebislerle valla biz baya yorucu bi tempoya girdik artik eksi 2 den de geksek enerjileri eksi falan degil yani artik durdurmaiyorum hic birini.gucum kalmiyo valla aksama pert bi sekilde kaliyorum.bo sorum olcakti bizim ufakligin birinde bez bolgesi ve popoya yayilan ufak noktlar halinde bi seyler cikti.ilk basta onemsemedim normal pisik kremlerini nemlendiricisni falan surdum.ama suan anormal bi boyutta buyudu ve yayildi.sanki yanmis gibi duruyo ve dokundugumda pütürtülu bi yuzey var ne yapmali bu ne olabilirki anlamdm gitti bu durumda acaba ne olmus olabilir.dierlrin de se az vardi gecti cok.sukur ama bu kuzumun ki baya kotu ya

Canım bence doktora götür çok kötü olmuş pişik bu kadar yayılırmı bilmiyorum. Belki bez pişiğidir bezini değiştir istersen ama yinede doktora götür kuzum cok kötü olmus yaa

Benimde aynen küçük sivilce gibi başladı cildiyeye gösterdim alerji dedi 2 tane krem verdi ama geçmedi senin ki gibi kıpkırmızı oldu pipi etrafında benimki hep. Hametan vardı evde onu sürüyorum dün de 2 defa pudraladım valla hiç yapmak istemesemde, herkes pudrala geçer eskiden pudra kullanıyorduk dedi. Bakalım düzelecekmi. Okadar da dikkat edioyurz bezini de değişmedim Molfix kullanıyoruz hep anlamadım gitti.

Canım bı doktora goturseniz çok kötü olmuş canida yaniyodur idrar yolu enfeksiyonu olmuş olabilir Mutlaka doktora götür

Canım bence doktora götür çok kötü olmuş pişik bu kadar yayılırmı bilmiyorum. Belki bez pişiğidir bezini değiştir istersen ama yinede doktora götür kuzum cok kötü olmus yaa
Evet ya baya bi kotu oldu.bi anda bu kadar yayildi anlayamdim.gerci bez degistrdim malsef slepy almak zorunda kaldim bi kere kullandim ve ustune deterjan degistirdik ve sampuan.malesef hersey o kadar pahali ki 3 uzlere gire bunlar okadar fazla gidiyoki.ornegin 45 li bezi 3 gun kullaniyorum.hergun zaten makina calisiyo.sebamedin sampuanini kullaniyodum fiyatlar uctu gitti uni bayby kullandim galiba bunlardan oldu

Hameten kullandim bepantol bi kac antibiyotikli krem vs yok yok gecmiyo.dogdujlarindan beri prima kullaniyorum sadece bi kez slepy taktim sonuc bu.yani madiyati cok zorladi bu ekonomik sknti 3 uzlerle cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…