- Konu Sahibi kardelen384
- #68.141
ay ben daha cesaret edemiyorum ama çokta ertelemesem iyi olacakKızlar yarın mevlit okutuyorum. Çok stresliyim dua edin bana bir aksilik olmasin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ay ben daha cesaret edemiyorum ama çokta ertelemesem iyi olacakKızlar yarın mevlit okutuyorum. Çok stresliyim dua edin bana bir aksilik olmasin
çok geçmiş olsun canım.ilaçlarda kesmiştir iştahını
geçmiş olsun kuzum ya bidaha olmasın inşallah istahida yerine gelsin bı güzel Allah'ın izniyle gerçekten bu gurup başkaSelam arkadaşlar nasılsınız arada foruma bakıyorum valla geçen sene burda paylaştıklarımızı başka sayfalarda bulamıyorum. BebekleriniZde sizde iyisinizdir inşallah.
Bildiğiniz üzere oğlum prematüre Mart ayında 31 haftalık 1060 gr Doğdu. Son 3 aydır toplam 1000 gr aldı doktor kan tahlili yaptı bişi çıkmadı ek gıdaya başladık. Daha sonra iyice yemez oldu en son 10 gün önce kilosu 6300 boy 64 cm acile gittik ağır idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuş anlamadık ateş kusma yoktu. 4 gün şurup 3 adet iğne antibiyotik tedavisi gördük feci derecede pişik oldu ishal oldu antibiyotik iğneden sonra neyse ki enfeksiyonu atlattık sünnet günü aldık acil olması gerekiyor dediler gün aldık sıramızı bekliyoruz. Doktor kilosu düşük olduğu için infatrini mama verdi rapor çıkarttık günde 2 tane içiyor 10 gündür maalesef uyurken biberon alıyor uyanıkken almıyor ek gıdayı yiyor kaşıkla ama son 2 gündür gece uyurken biberon almıyor gündüz uyutup veriyorum ve ek gıda yarım kase yiyen çocuk onuda yemiyor dün gece fark ettim dişimiz patlamış birde o eklendi iştahı yoktu hepten gitti durumlar bizde böyle biraz uzun oldu
Öyleymiş cnm damla huysuz yapıyor yaBen de dün sağlık ocağının verdigine başladım bugün kaka yaptı ama normaldi dünden beri de huysuz damladan mı acaba
O ağrı kesici zaten cnm başka gerek yok küçükler cubkuBende verdim mor calpol den ama ayriyeten ağrı kesici de alcam hangisinden alsam acaba.
Geçmiş olsun canım inş atlattıniz hepsini olmasın bir daha. Hayırlı olsun dişi de güzel mamalar yesinSelam arkadaşlar nasılsınız arada foruma bakıyorum valla geçen sene burda paylaştıklarımızı başka sayfalarda bulamıyorum. BebekleriniZde sizde iyisinizdir inşallah.
Bildiğiniz üzere oğlum prematüre Mart ayında 31 haftalık 1060 gr Doğdu. Son 3 aydır toplam 1000 gr aldı doktor kan tahlili yaptı bişi çıkmadı ek gıdaya başladık. Daha sonra iyice yemez oldu en son 10 gün önce kilosu 6300 boy 64 cm acile gittik ağır idrar yolu enfeksiyonu geçiriyormuş anlamadık ateş kusma yoktu. 4 gün şurup 3 adet iğne antibiyotik tedavisi gördük feci derecede pişik oldu ishal oldu antibiyotik iğneden sonra neyse ki enfeksiyonu atlattık sünnet günü aldık acil olması gerekiyor dediler gün aldık sıramızı bekliyoruz. Doktor kilosu düşük olduğu için infatrini mama verdi rapor çıkarttık günde 2 tane içiyor 10 gündür maalesef uyurken biberon alıyor uyanıkken almıyor ek gıdayı yiyor kaşıkla ama son 2 gündür gece uyurken biberon almıyor gündüz uyutup veriyorum ve ek gıda yarım kase yiyen çocuk onuda yemiyor dün gece fark ettim dişimiz patlamış birde o eklendi iştahı yoktu hepten gitti durumlar bizde böyle biraz uzun oldu
Sen ölç bebeyimAnneliğini ölçüyorum şuan canısı
Oy kiyamam Allah yardimciniz olsun canim nasil gidiyo hamilelik bebekle zor mu?Selam arkadaşlar nasılsınız arada foruma bakıyorum valla geçen sene burda paylaştıklarımızı başka sayfalarda bulamıyorum. BebekleriniZde sizde iyisinizdir inşallah.
Özur dilemissin canim ama kimsenin anneligini öyle ölçemezsin. Ben de emziremedim kendime gore de sebepleerim vardi bunu açiklamak ya da izah etmek zorunda degilim mesela. Keyfi de emzirmeyebilirdim kime ne? Meme benim cocuk benim sut benim keyif benim. Bak emziremeyenler demiyorum, emzirmeyenler de anne. Belki ilerde cocugu icin canini verecek nerden biliyorsun?Canım cam rende aldım ama elmayı eline veriyorum yiyor, zaten suda haşlayıncada çatalla kolay eziliyor, şimdilik bu gıdalarda kullanma ihtiyacım olmadı. Rende yapıp mı haşlamak gerek daha kolay haşlanır değil mi? Mantıklı aslında :)
Havucu nasıl kopardı? Yeşil soğanın en ucunu çok kesme ki dağılmasın, ben sadece elmada sorun yaşadım.
İnşallah alerjisi çıkmaz test yaptırmak yerine alerji uzmanı doktora götürsen kakasından yüzünden bile anlıyor uzmanlar. Testte kan mı alınıyor peki nasıl oluyor?
Gözün aydın canım, nasıl geçti ateş ishal olmadı inşallah.. en korktuğum dönem..
Arkadaşlar ikinizden de özür dilerim, yanlış ifade etmişim. Emzirmek derken tabii ki sütü olmayan veya bebeği bir durumdan ötürü küvezde kalanlar emziremeyenler var ben onlardan bahsetmiyorum.
En yakınım kuzenim sırf sigara kahve içmek için bebeğini emzirmeyi reddetti, sütü de vardı tamamen keyfi yani. Ben gece kalkamam babası ananesi kalksın mama versin uykusuz duramam dedi.
Bu gibi kişiler için diyorum, bu grupta bebeğine fedakarlık etmeyen tek bir anne bile yok, hepimiz gaz sancılarında uykumuzdan fedakarlık edip burada çare aradık ilaç isimleri paylaştık.
Herkes annedir ama doğurmakla emzirmekle olmuyor ilgi alaka sevgi her şeyden önemli
Tekrardan kendimi ifade edemediğim için sizlerden özür dilerim.
Oy yerim ben onu özledik seni gir arada cnmEki Görüntüle 2199674 Eki Görüntüle 2199675
gunaydin kizlar aslinda ara ara okuyorum sizi ama yazmaya firsatim olmuyor kuzusumu goruyorsunuz cok sukur gayet iyi ve saglikliyiz cok sukur 6 aylik olduk 6. ay asisi olduk cuma gunu gece boyu ateşlendi.. cok sukur bugun iyi .. bizde sidefer kullanıyoruz.. ek gidaya tam gecmedik yogurt meyve veriyorum bu hafta corbalara gececegim insallh. saglicakla kalin..
Çok stres yapma,sen stres yaptıkça bu cocugada gecer her çocuk farklıdır 6ay kontrolünde doktora sor içini ferah tut canım,birde oyun halısı al veya evde yap belki uzanıp almak ister oyleHerkese selam kizlar. Yaklasik bir senedir birlikte herseyi konusarak size danışarak yol aldigim icin yine sizinle dertlesme ihtiyaci duyuyorum. Kizim 7 mayista dogdu 5 ay 2 haftalik. Daha oncede endisemi belirtmistim. Yine yaziyorum cunku bi ilerleme olmadi. Kizim hala nesnelere uzanmiyor. Internette biseyler okudukca cildircak gibi oluyorum. Cunku nesnelere uzanmak onemli bir gelisim asamasiymis. Simdiyr kdr herseyi normaldi. Dogdugu gunden beri basini tutabikliyor. 2 aylikken agulamalar uzun uzunn konusmalar basladi. 2. Aydan itibaren beni takio ediyor. Isikli oyuncaklari yine 2. Aydan itibaren dikkatini cekiyor. 4. Ayda elleri gogsunde birlestirip agzina almaya basladi. Ama baslangic o baslangic hala ayni seye devam ediyor. Nr oyuncaklar salladim ne kdr cok dikkatini cekecek sey yapiyorum yok. Elleri birlestitip agza. Rmior isiriyor. Asla oyuncaklara dokunmak icin kolunu uzatmiyor. Parmagina dokundurunca kapiyor. Moralim cok bozuk canim cok sikkin. 6. Ay kontrolunu bekliyorum bakalm
Evet bizdede huzursuzluk yaptı doktor 1 damla 1 damla başla dedi bir anda 5 damla huysuzluk yapar dedi ama 1 damlada bile huysuz oluyor kızım oyuzden bıraktım kan tahlilinde değerleri iyi çıkmıştı bıraktım bende çünkü surekli rahatsız oluyordu yıpranıyordu aglamaktanBen de dün sağlık ocağının verdigine başladım bugün kaka yaptı ama normaldi dünden beri de huysuz damladan mı acaba
Hanimlar merhaba cok yeri degil biliyorum ama 9 ay hamilelik paylastik burda fikirlerinize ihtiyacim var. Esimle bosanma noktasindayiz. Oglum dogana kadar boyle degildi surekli memnuniyetsiz yaptin hic birsey taktir etmez ama bi acigimi gorsun agziyla yer bitirir beni. Cocuklariyla ilgilenmiyor yorgunlugumu gormuyor. Bencil biri oldu. beni dusunmeyen odun bi adam oldu. Ac kalsam ac uyutur o sekil ceviz kabunu doldurmucak pronlemlerle bogusuyoruz. Artik bitsin diyoruz. Cunku ben esi degil gibiyim aglasam bi sarilmaz hic umursamaz. Biriyle tartissam hep karsi taraf tutar. Kalbimi kiracak cok agir sozler soyledi ve bunun karsilinda bende soyledim artik sevemiyorum kizlar onu sevemiyorum. Evliligimin anlami kalmadi yaptiklarindan oturu o kadar kirdiki yuregimde sevgiden cok uzuntu sıkinti kaldi size sorum su 2 cocum var isim yok ben calisim desem onlari bakacak annen yakinim yok ama cocuklarimdanda ayrilmak istemiyorum. Cocuklarim yanimdayken calisip kendime ve cocuklarima nasil bakabilirim bi fikriniz varmi biliyorum sizde yok diceksiniz ama hayatim cok kotu geciyor sorumluluklar cocuklar altinda ezildim esin yardimci olucagina pisikolojik laflariyla beni bitiriyor artik.
saglikci degilim canim ama hem cocuk doktorumuz hem aile hekimi her seferinde uyarir ve not alir.ornegin 2 ay asilarini oldu tam 1 ay sonra rotavirus asisini oldu, 4. ayda yine normal asilarini oldu, 5. ayda rotavirua 2. dozunu oldu.simdi 1 ay sonra 6. ay asilari olacak.Ebe yapıyor ama, daha önce de 1 aşısını 2 gün önce falan yaptı. Arkadaşım da aşıların 1 tanesini farklı gün vurdurdu. Bi sorun mu olur ki canm. Sağlıkçı mısın. Yanlış yapıyorsak bilgilendirirsen sevinirim. Ebeye konuşurum.
Bende eminim senden askım. Seni seviyorum, edizimi deEmzirme konusuyla anneliği bir tutan bir cümle ve sonrasında gelen özür ben kesinlikle böyle bir özrü kabul etmiyorum. Oğlum tam 2 aylıkken emzirmeyi bıraktı ki doğduğundan 2 ay olana kadar hep zor bela emzirdim ağlama krizlerine girerdi emmicem diye sabahlara kadar uyumadığımı biliyorum emsin diye uğraşmaktan. Sağmaktan mememim şekli değişti. Denemediğim yöntem yapmadığım şey kalmadı banyoya çıplakta girdim sabahlara kadar memem açık emsin diye bir umut yanımda uyuttum çocuğumu hergün allaha dua ederken göz yaşları döktüm nolur bir şey olsunda emsin diye her mama hazırlamaya kalktığımda halen içimde uktedir mama hazırlamaktan cok emmediği koyar yüreğime. Çok üzüldüm şuan gerçekten annelik emzirmeyle ölçülemez uyandıramadığım bir günde ağlaya ağlaya hastaneye gittim gözlerim şişti ağlamaktan kalp krizi geçiriyorum sandım cocugum 6 saat uyanmadı diye ben şimdi anne değilmiyim doğduğu 1 hafta emmedi ama ben bir saat bile uyumadım birşey olurda ya duymazsam diye saat kur uyandır emsin dedi doktor dedim uyumuyorumki saat kurayım. Her emziren gördüğümde acaba emseydi nasıl olurdu diye iç geciriyorum simdi benim anneliğimi neyle ölçeceksiniz acaba. Cok kırıcı düşünülmeden söylenmiş bir cümle sonrasında gelen özür benim.bu üzüntümü asla telafi edemez. Ben emzirmiyorum ama cok ta iyi bir anneyim cokta güçlü bir anneyim kendimdende anneliğimden de çok ama çok eminim !!
Elada öyleydi, cocugun meğer alerjisi varmış. Simdi düzeldi.Selam arkadaşlar nasılsınız arada foruma bakıyorum valla geçen sene burda paylaştıklarımızı başka sayfalarda bulamıyorum. BebekleriniZde sizde iyisinizdir inşallah.
5 aydır sütümü sağıp veriyorum.Ara ara deniyorum ama memeyi asla almıyor.Gece ondan önce uyan sütünü makineyi temizle sütünü ver yine temizle bir buçuk saat gidiyor en az.O senden önce uyandıysa vay haline ! Çocuğa bir dakika ben bi süt sağacam diyemiyorsun.Meme uçlarımı hiç söylemiyorum bile! Hala yara hiç iyileşmedi mesela.Ama acısına alıştım sanırım artık bazen sağarken mememin ucu sütün içine düşecek diye korkuyorum :) sağsanda sağmasanda,emzirsende emziremesende,mama versende vermesende annelik zor ama çok güzel :)Bebegini emzirememek ne zahmetli iş !!! 1.5 kilo doğar kuvezde senin sütünü isterler sütün gelmez üzüntüden ! Cocugunun sıcak nefesini beklerken gögüsünde , aglaya aglaya bir makinayla indirmeye calısırsın olmayan sütünü ! Makinanın vakumu yüzünden yara olan gögüs ucunu keske evladım emseydi de yara olsaydı diye iç gecirirsin ! Önüne gelen sütün var mı emziriyor musun dediklerinde az gelen sütünle övünür ama emziremediğin icin mahvolursun ! Önüne gelen postta anne sütünün faydaları yaZarken hele de prematüre annesiysen evladının sağlığının iyi olup olmadıgına vicdan yaparsın ! Her mamadan sonra biberonları steril etmek zorunda kalır bide o mamalara bir dünya para yatırırsın ! Gercekten çok zahmetli iş ! Ama en kötüsü de kuvezde gögsüme alısmadıgı icin emziremediğim yavrumun arkadasları, annesinin gögsünde emerek uyurken , benimki parmagını meme gibi eme eme uyuyabiliyor sadece. Acı cekmek cok zahmetli iş !
Sağma aparatlarını steril etmek de cok sinir bozucu dimi :))) bende meme ucum kopacak sanırdım. İlk 5 6 cekişte cıglık atardım sonra alısırdım :))))) annelik dünyanın en zor ama en güzel şeyi. Onlara hersey değer. Rabbim sağlıklarını versin yeterki ne yapılmaz evlat icin5 aydır sütümü sağıp veriyorum.Ara ara deniyorum ama memeyi asla almıyor.Gece ondan önce uyan sütünü makineyi temizle sütünü ver yine temizle bir buçuk saat gidiyor en az.O senden önce uyandıysa vay haline ! Çocuğa bir dakika ben bi süt sağacam diyemiyorsun.Meme uçlarımı hiç söylemiyorum bile! Hala yara hiç iyileşmedi mesela.Ama acısına alıştım sanırım artık bazen sağarken mememin ucu sütün içine düşecek diye korkuyorum :) sağsanda sağmasanda,emzirsende emziremesende,mama versende vermesende annelik zor ama çok güzel :)
Dodine de senin gibi kuzu demin söyledi oda.İyi geceler anneler size bir şey sormak istiyorum benim bebeğim gece uykularını falan güzel uyuyordu lakin son3 gündür gece ağlayarak uyanıyor ve uzun süre uyumuyor bebeğim 5 ay 23 günlük ateşi hastaliği falanda YÖK karnıda tok ama uyumuyor uyuyuncaya dalamıyor hemen uyanıyor varmi bu aylarda bizim gibi olan acaba diş mi