• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
hanimlar, sidefer kan damlasini kullanan var mi diye soran bir arkadasimiz vardi, kimdi hatirlamiyorum. ben sidefer kullaniyordum artik biraktim. damladan sonra bebegimin huyu cok degisti. surekli agliyor, mizmizlaniyor, kucaktan inmiyor ve en kotusu uyumuyor/uyuyamiyordu. kizim uykusuzluktan gozleri kapali agliyordu. benim gibi ayni sıkıntıları ceken bir arkadasim damlayi vermeyi kesince bu olumsuzluklar gecmis. ben de dunden itibaren vermiyorum. doktora sormadim haftaya kontrolde sorarim artik, baska bir ilac onerir belki.
benim bebiş de aynılarını yaşıyo vegaferon kullanıyorum.

amacim nazar degmek degil :))) gunduz kac kere kac saat uyuyolar aksam kacta yatiyolar, cogu yerde iki uyku bir sekerleme diyor ama zor gibi sanki.
Yok canım senin nazarından değil benim kendi nazarım değiyor :emir_bebek: ben en geç 10 buçuk 11 gibi yatırıyorum kendim 1 gibi yatırıyorum yatmadan mutlaka sağdığım sütten içiriyorum o sabaha kadar idare ediyor.7 gibi uyanıyor yine yemek faslı 8 gibi yatıyoruz 10-11 e kadar uyuyoruz.gündüz çok düzenli değil uykumuz arabasıyla dışarı çıkarıp gezdirirsem saatlerce uyuyor evde max bir saat iki saat uyuyor.akşam 9gibi mutlaka yatırıp 9 buçuk gibi uyandırıyorum şekerleme yaptırıyorum 11e kadar durmuyor yoksa huysuzlanıyor çok.

Beb kullanmıyorum cnm bazi doktorlar kan değerlerine bakılıp gerekli ise kullanın diyor öyle yapcam ama senin kesmen lazım öyle olunca sanırım

O arkadaş benim. Doktor kan olmadığını söyledi ancak cumartesi günü tekrar kırmızı noktalar vardı hatta ben bu sefer kesin kan dedim, diğerinden farklıydı çünkü ama doktora resmini attığımda endişe edecek bi durum yok kan değil, kan boyar madde dedi. Ancak benim içime sinmiyor bir türlü. Popodo pişik var normal De pişik sorunumuz yok. Bu gecede huysuzdu ama diş çıkarmış sabah baktım. Muhtemelen huysuzluk diştendi ancak pişik acaba kan ilacından mı diyorum. Diş çıkarma döneminde de pişik olabiliyormuş. Kan ilacı dişleri sarartıyormuş, çürütüyor diyende var. Öte yandan kansızlık zekayı dahi etkiliyormuş. Benden kullansa benim depolar Zatem boştur diye tahmin ediyorum. Çok uzun oldu ama bu kan ilacı konusunda ne yapacağım bilmiyorum

Bana ebe kan olabilir endişelenme demişti ve olmuştu da o yüzden hiç önemsemedim ben.Sonra bacaklarında kabarcıklar çıktı ilaç alerji yaptı.Doktorumuz şurup şeklinde farklı bir ilaç yazdı.Kokusu muzlu gibi çocuğum mutlu mutlu içiyor.Diğeri kan gibi verirken ben tiksiniyordum.Ayrıca alerjisi bile olsa doğru ilacı bulana kadar devam edicez demir depolarını doldurmamız çok önemli demişti.Çok şükür alerjide yapmadı kakasında ara ara kırmızı noktalar oluyor ilaçtan dolayı

Saglik ocağının verdiğini kulland bir hafta cok sıkıntı yasadik. Simdi sidefer damla kullaniyiruz. Hic yan etkisi olmadi
Teşekkürler kızlar şu kan damlası içime sinmiyor nedense. Doktorla bi görüşeyim yazarım tekrar

Kızlar herkese iyi akşamlar umarım iyisinizdir. Ben hayatımda kendimi bu kadar çaresiz hissetmedim. O kadar yalnızım ki. Hiçbirşeye yetişemiyorum. Bakıyorum herkes ne kadar mıtlu bakımlı bebekleri mutlu uykulu. Ben bir aydır kaşlarımı bile aldıramadım evim dağınık pis.
Bebeğime gelecek olursak allahıma şükür sağlıklo ama ben ona iyi bir anne değilim sanıyorum. Bütün günüm ve gecem onu uyutmakla geçiyor . Bugün bütün gün kucağımdaydı kollarım koptu. Hiçbirşey yapamıyorum evde bıraktığım an ağlıyor. Yemek yapıp yiyemiyom kuru meyveler vw ıvır zıvır. Hiç bir yardımcım yok annem doğumdan beri bir kere geldi. Köyde ve hayvanları var bırakıp gelemiyor. Başka da.kimse yok herkes kendi işinde gücünde
Siz nasıl yetişebiliyorsunuz. Nasıl uyutabiliyorsunuz. Bugün sinirden duvara yumruk attım çığlık atıyorum psikplojim harap oldu.
Nolur bana bir akıl verin kendime gelmeliyim. Ağlamaktan harap oldum
Sevgiler
Benim de hiç yardımcım yok. Her işim yarım kaliyo temizlik yapayım diyorum inanmazsin 2 günde bitiyo. Kızım uyumuyo dengesi şaştı iyice. Bide etraftan aaaa uyumazmi bu aylarda uyur sen zorla diyenler oluyo deliriyorum. Bazen dışarı çıkıyoruz kızım güneşten gürültüden nefret ediyo çığlık çığlığa kucakta geziyoruz yani zehir oluyo. Kisaca yalniz değilsin arkadaşım.

h
Canm ben sordum sidefer i, kullanmadım duruyor öyle, eşim doktora götürse sorucam öyle kullanıcam arada. Nedense içimden hiç bir kan damlasını kullanmak gelmiyor
her bebekte farkli etki eder elbette ama benim kizima iyi gelmedi. ben de pek isinamadim kan ilaclarina

Kızlar herkese iyi akşamlar umarım iyisinizdir. Ben hayatımda kendimi bu kadar çaresiz hissetmedim. O kadar yalnızım ki. Hiçbirşeye yetişemiyorum. Bakıyorum herkes ne kadar mıtlu bakımlı bebekleri mutlu uykulu. Ben bir aydır kaşlarımı bile aldıramadım evim dağınık pis.
Bebeğime gelecek olursak allahıma şükür sağlıklo ama ben ona iyi bir anne değilim sanıyorum. Bütün günüm ve gecem onu uyutmakla geçiyor . Bugün bütün gün kucağımdaydı kollarım koptu. Hiçbirşey yapamıyorum evde bıraktığım an ağlıyor. Yemek yapıp yiyemiyom kuru meyveler vw ıvır zıvır. Hiç bir yardımcım yok annem doğumdan beri bir kere geldi. Köyde ve hayvanları var bırakıp gelemiyor. Başka da.kimse yok herkes kendi işinde gücünde
Siz nasıl yetişebiliyorsunuz. Nasıl uyutabiliyorsunuz. Bugün sinirden duvara yumruk attım çığlık atıyorum psikplojim harap oldu.
Sevgiler
seni o kadar iyi anliyorum ki. dogumdan beri ayni seyleri yasiyorum. hamd ol1sun suan daha iyiyiz, ama ne yemek ne ev temizligi yapamiyorum. vakit bulumca agzima bikac lokma atiyorum, biskuvi ile ogun gecirdigim oluyor. ne annem ne kv yardim etmiyor, yabanci gibi uzaktan izliyorlar. hele annemin hic umrunda degilim, bana mi dogurdun cocugu bak kendin diyor. evim pis, kendim pisim. hergun 2 dkkalik banyo hakkim var, saclarimi haftada 1 yikayabilirsem mutlu oluyorum. bazen disarda bakimli anneler, pusetinde uyuyan bebekler gordugumde ozeniyorum. tuylerim uzadi, onlar bakisiyoruz, alacak vakit yok. disari cikarken bakimi gectim ustum basim bile dokuluyor, oyle acinasiyim. napalim ben de boyle anneyim iste, yetisemiyorum, kabullendim kendimi. oyle on parmagimda on marifet kadinlardan degilim, kizima amca bakiyorum, gerisini koyverdim. kizimla birlikte saclarimi tarayabilecegim, yemek yapabilecegim, oje surebilecegim gunleri iple cekiyorum. sen de bebegine bak geri kalani salla gitsin, biz de boyleyiz demekki, napalim

Sevgiler

Canım bol bol dışarı çık gez yürüyüş yap, nerede yapacağım deme, markete git en uzak markete o bile sana iyi gelecek. Mümkün olduğunda dinlen bırak ev dağınık kalsın, hepimizin dönem dönem evi batıyor sonra temizleniyor. Kendini yorma ama yemene içmene dikkat et, güzel beslenemezzen de depresyon yapar. Hiç komşu falan yok mu 1-2 saat bıraksan bebişi? Nerede oturuyorsun?

Sevgiler
Cnm oyun halısi ve oyuncak hatta baby tv oyaliyor nefes almak istediğimde ya da mama sandalyesinde mutfakta yanımda ile .sarki söylüyorum yemek yapıyorum basit şeyler tabi.oglen çalışıyorum KV bakiyor sabah hava iyi ise arabaya koyup cikiyorum mizirdaniyo ama uyuyo. 3 aylık olana kadar ayniydim senin gibi sonra oturmaya başladı gece uykusu sonra gündüz uykusu da olustu az az. Akşam vakti gelince uykusu varsa esniyor kulağını cekiyor alıp gidiyorum karanlık odada yanına uzanıp emziriyorum

Doktorda da 6930 çıktı ama dr çıplak tartıyor.. bu şekilde devam edin dedi..
inşallah senin bebek de alerji yoktur, bir de bebeklikte olsa bile sonra geçebiliyor.

Nasıl geçti tadımlar?
Gayet güzel kilosu. Benim kuzum.bu ay hic almadı gibi ya .300 gr civarı sanki bakalim 14 unde 6 aylık oluyor. 6 aylık olunca ek gıdayı 2 öğün vericem inşallah toparlar. Çok şükür yoğurt tadiminiz iyi gecti. Biraz huysuzluğu oldu ama ben olumlu düşünmek istiyorum alerjiye bağlamak istemiyorum. Ilerki günlerde anlıyacağım artık. Patates kabak havuç armut tattı. Ilk sadece patates haşlayıp sütümle biraz incelttim. 3 gün sonra havuç patates yine sütümle incelttim. Sonra havuç kabak ve yine süt. Ama hicbi zaman bir corba kaşığını geçmedi verdiğim püre.

kizlar bebegim 4.5 aylik oldu. bingildagi ve cevresinde konak olusmus. konak yeni dogan bebekelerde olmaz mi ? 4.5 ay konak olusmasi icin gec degil mi? neden oldu ki birden bire
Oglum 6 yaşında hala kafasında konak oluyor ara ara. Benimde kızımın bingildaginda vardı. Tag sürüp tarasam gidecek biliyorum ama haftalarca dokunamadım hassas bi yer zarar verirsem ya die . Doktor kontrolünde söyledim korkuyorum konakları temizlemeye diye. Bıngıldak o kadarda hassas değil hic korkma dedi . Sivri uçlu biseyi batırırsan anca oyle zarar görür dedi. Yani hassasiyetini anlatmak için. Sende korkma konak durdukça büyüyor ve altı yara oluyor temizlenmezse

Sevgiler
bir aydir annem ve kızkardesim yanımda da rahat ettim.bebekte az daha büyüdü.önceden senin gibiydim.bebek 21.00 de uyuyacakta yemek yiyip temizlik ütü yapacağım.bugün bebekle yalnızdık sürekli kucakta bulaşık bile kaldi ev tozlu.aksam bizimkiler geldi de mutfagı topladım.evim buz gibi ne biçim kuzeybatı bir ev tutmuşsak.yalnız değilsin asla, saçımı boyatmamaktan beyazlar iyice geldi

Oglum 6 yaşında hala kafasında konak oluyor ara ara. Benimde kızımın bingildaginda vardı. Tag sürüp tarasam gidecek biliyorum ama haftalarca dokunamadım hassas bi yer zarar verirsem ya die . Doktor kontrolünde söyledim korkuyorum konakları temizlemeye diye. Bıngıldak o kadarda hassas değil hic korkma dedi . Sivri uçlu biseyi batırırsan anca oyle zarar görür dedi. Yani hassasiyetini anlatmak için. Sende korkma konak durdukça büyüyor ve altı yara oluyor temizlenmezse
dun banyodan once zeytinyagi surup yumusayinca taradim. birazi gitti ama hala var, sanirim birkac defa daha tekrarlamak lazim. internette konak yazinca hep yenidogan bebekler cikiyor, 4.5 aylikken olunca acaba birseyleri yanlis mi yapiyorum diye endiselenmistim. kv surekli bebegi hic surtmuyorsun banyoda diye laf soyluyordu, eline malzeme mi verdim acaba diye bi an dusundum

ben şu file gibi olanlardan almistim hazirlik amacli ama weebaby'ninki daha saglam duruyor sanki. file olani da hic kullanmadim ama fileyi parcalar mi diye dusunmuyor degilim.
Fileyi bugün bende e bebekte gördüm de çocuk fileyi ağzına mı alıyor ? Ben onu tam anlamadım :) bu emzik gibi ama daha büyük alamaz diye düşünüyordum ama tadını sevince emdi baya :)

Fileyi bugün bende e bebekte gördüm de çocuk fileyi ağzına mı alıyor ? Ben onu tam anlamadım :) bu emzik gibi ama daha büyük alamaz diye düşünüyordum ama tadını sevince emdi baya :)
kullanmadim ama fileyi emiyor heralde, deliklerden de pure seklinde cikiyor. yedek file de satiliyor. deneyince yazarim buraya.

Back