• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
İlk diş çıktı bizim dün. Bugüne kadar hiç pişik sorunu yaşamadık ki sıcak yerde yaşıyorum. Ancak şu an da kızarıklıkla başlayan pişik var oğlumda hafif yaraya dönmüş sanırım. Sudocream ve Hindistancevizi yağı kullanıyorum. Sanıyorum dişten dolayı. Ama kan ilacının da yapma ihtimali var mı bilmiyorum, kabız değil ama baya gürültülü yapıyor kakayı. Sözün özü pişik için ben yapayım, geçer mi? Çok üzülüyorum

bizimki yabancıları ayırt etmeye başladı.yabancı birinin kucağında yanında ben yada babası yoksa salya sümük ağlıyor.onların kucagundayken yanlız bırakma belki düzelir
aynen yabanciyi hemen ayirt ediyor. ben ve babasi disinda herkes yabanci zaten. bundan sonra yalniz kalmamalarina dikkat edicem, sonra cok uzuluyor kizim

Biz bugün sağlık ocağına gittik kilosu gayet yerinde çıktı. Belki hatırlayanlar olur, 5 gün önce 6730 idi ve dr mama önermişti, 5 gün sonra tam ayında getir yeniden bakalım demişti. Şimdi tartıda 7 kg çıktı.
Yarın dr a götüreceğim bakalım ne kadar tartacak ve ne diyecek.

Bu arada 5 gün boyunca ev yoğurdu ile de takviye yaptım gayette güzel kilo aldı çoook mutluyum :))
Evet canım ben hatırlıyorum:) cokkk sevindim 5 günde cok iyi almış inşallah doktorunun tartısında da aynı şekilde çıkar ve mama takviyesi diye yinelemez.
Yoğurdu sevmesi de süper. Ben geçen hafta yoğurt tadımı yaptırdım. Gecesi hep ağladı ıkındı,ertesi gün huzursuz du ve kustu. Doktoru yüksek ihtimal inek sütü alerjisi var dedi. Yarın tekrar denememi istedi. Çok üzgünüm inşallah alerjisi yoktur . Çok takıyorum kafaya. Alerjik bebek cok zor ve diyeti cok zor. Şimdi anlamıyorlar ama biraz büyüyünce görünce isteyecek kek börek vs. Dua ediyorum yarın ki tadım da sorun çıkmasın diye.

Kizlar bebeklerinizin resimlerini sosyal medyaya koyuyo musunuz? Ben bikac kere koydum bebegim bi iki gun biraz fazla aglayinca kv nazar oldu herkes goruyo internette falan dedi renkli gozlu olunca cok dikkat cekiyo gercekten ama disarda da herkes goruyo sonucta
Valla hiçte kimseyi dinlemiyorum koyuyorum . Eşim ve ben rekli gözlü olmamamıza rağmen kızım mavi gözlü . Bmmde bi ara kv dedi. Ooo o zamn ünlülerin çocukları ölürdü nazardan dedim :)

Valla hiçte kimseyi dinlemiyorum koyuyorum . Eşim ve ben rekli gözlü olmamamıza rağmen kızım mavi gözlü . Bmmde bi ara kv dedi. Ooo o zamn ünlülerin çocukları ölürdü nazardan dedim :)
Yani herkes koyuyo sonucta cocuk iki mizirdansa orasi agriyo burasi agriyo nazar oldu diyo uyfff yeter beh diye bagirasim geliyo

Yani herkes koyuyo sonucta cocuk iki mizirdansa orasi agriyo burasi agriyo nazar oldu diyo uyfff yeter beh diye bagirasim geliyo
valla bnm kv de ne zamn görse o zamn huyu değişiyor çocuğun. Hiç muhatap olma öyle diyenlere bişey olmaz de gec gitsin . Sanki bi tek bizde var çocuk

İlk diş çıktı bizim dün. Bugüne kadar hiç pişik sorunu yaşamadık ki sıcak yerde yaşıyorum. Ancak şu an da kızarıklıkla başlayan pişik var oğlumda hafif yaraya dönmüş sanırım. Sudocream ve Hindistancevizi yağı kullanıyorum. Sanıyorum dişten dolayı. Ama kan ilacının da yapma ihtimali var mı bilmiyorum, kabız değil ama baya gürültülü yapıyor kakayı. Sözün özü pişik için ben yapayım, geçer mi? Çok üzülüyorum
canım bizimde bir günde pisti ve dediğin gibi nerdeyse yara oluyordu.doktorumuz hipokort ve trosyd diye iki krem aldırdı.hipokort günde 2 defa ama en fazla 5 gün kullanıyorsun.trosyd ise günde 1 defa kullanıyorsun.ıslak mendili kullandirmadi.onun yerine ılık su ve pamuk ve her alt açmada 5 10 dk havalandiriyorsun.Çok şükür geçti bizimki darısı size

Ben nazara çok inanan biri değilim.yani herkesin nazar degdirecegini düşünmüyorum.bizde kv kendi sevdikten sonra bile nazar değmesin diye okuyan bir kişi :oha:
Resim koyma mevzusuna gelirsek ben koymuyorum ama nazar degmesinden korktuğum için değil.belki size saçma gelebilir ama bazı kişilerin üzülmesini istemiyorum.
Biz yaklaşık bir sene uğraşmadan sonra oğlumuza kavuştuk (çok şükür) nerdeyse her adet sonrası ağlardım.bi sorunda yoktu.tahliller filimler denemeler derken geçti zaman.Öyle sosyal medyada birinin çocuğunun olacağını yada olduğunu görünce kendimi suçlardım.bu duygu kesinlikle kıskançlık değil daha çok kendini suçlama niye diye.herşeyin allahtan olduğunu bildiğim halde ben o psikolojiyi yasiyordum.
Birde bi arkadaşım var.eşiyle tüp bebek denemesi sırasında ayrılığı yaşadı.bi anneler gününde öylesine buluşalım diye aradım.telefonda o adam benim anne olma ihtimalimi elimden aldı diye ağladığını hiç unutmam.
Bu sebeplerden dolayı bazı insanları istemeden de olsa üzmemek için resim paylaşmıyorum.
Biraz uzun oldu sanırım o_O

kizlar bebegim 4.5 aylik oldu. bingildagi ve cevresinde konak olusmus. konak yeni dogan bebekelerde olmaz mi ? 4.5 ay konak olusmasi icin gec degil mi? neden oldu ki birden bire

Evet canım ben hatırlıyorum:) cokkk sevindim 5 günde cok iyi almış inşallah doktorunun tartısında da aynı şekilde çıkar ve mama takviyesi diye yinelemez.
Yoğurdu sevmesi de süper. Ben geçen hafta yoğurt tadımı yaptırdım. Gecesi hep ağladı ıkındı,ertesi gün huzursuz du ve kustu. Doktoru yüksek ihtimal inek sütü alerjisi var dedi. Yarın tekrar denememi istedi. Çok üzgünüm inşallah alerjisi yoktur . Çok takıyorum kafaya. Alerjik bebek cok zor ve diyeti cok zor. Şimdi anlamıyorlar ama biraz büyüyünce görünce isteyecek kek börek vs. Dua ediyorum yarın ki tadım da sorun çıkmasın diye.

Doktorda da 6930 çıktı ama dr çıplak tartıyor.. bu şekilde devam edin dedi..
inşallah senin bebek de alerji yoktur, bir de bebeklikte olsa bile sonra geçebiliyor.

Nasıl geçti tadımlar?

Kızlar bu sidefer damlanın arkasında 4 10 yaş çocuklar için yazıyor, 5 aylık bebeğe kullanabiliyor muyuz, kullanan var mı?
Bizim dr umuzda bu damlayı önermişti. Ben biraz geç kullandım arkasında 4-10 yaş yazmasından dolayı. Sonra araştırdım genelde bu damla tavsiye ediliyormuş, biz yeni 6 olduk. İki hafta önce verdim bizde kabızlık yaptı bıraktım. Normale dönemedik henüz, döndüğümiz zaman tekrar başlayacağım

Günaydın herkese
Kızımı dün hafif ateşle doktora götürdük.bogaz enfeksiyonu dedi.antibiyotik ve ateş düşürücü verdi.gece 39 a kadar cıktı.dus aldırdık.paranox verdim.sabaha kadar yandı çocuğum.ikinci çocuğum olmasına rağmen ilk gibi panikledim.sabah dru aradım.ilk 48 saat bunların yaşanması normal.muhtemelen bu geceyi de ateşli geçirir yarın sabah düşmesini bekliyorum dedi.anneannemizde nezle olmuş dün.heralde ondan geçti.aman çok dikkat edin demeye geldim.nezleli grip li kimseye yanastirmayin bebislere. çok zor oluyo.

Günaydın herkese
Kızımı dün hafif ateşle doktora götürdük.bogaz enfeksiyonu dedi.antibiyotik ve ateş düşürücü verdi.gece 39 a kadar cıktı.dus aldırdık.paranox verdim.sabaha kadar yandı çocuğum.ikinci çocuğum olmasına rağmen ilk gibi panikledim.sabah dru aradım.ilk 48 saat bunların yaşanması normal.muhtemelen bu geceyi de ateşli geçirir yarın sabah düşmesini bekliyorum dedi.anneannemizde nezle olmuş dün.heralde ondan geçti.aman çok dikkat edin demeye geldim.nezleli grip li kimseye yanastirmayin bebislere. çok zor oluyo.
Çok geçmiş olsun canım. Biz geçen hafta nezle atlattık. Aman ne kötüydü :hasta: ateş olmadı çok şükür ama hapşurma öksürük huysuzluk halsizlik uyku dengesizliği hepsini yaşadık 1 hafta kadar. Kızım hapşurdukça ben mahvoluyordum.. nezle diye antibiotik falan da kullanmadık, varsa yoksa serum fizyolojik. Geceler daha zor tabi. Uyumak istiyor uyuyamıyor, aç ama iştahı yok yiyemiyor.. oy oyy gitsin de gelmesin o günler. Kimsenin bebesi de hasta olmasın inşallah. Tabi bir de Allah kimseyi hasta oldugu halde el kadar bebenin yanına sokulacak kadar cahil etmesin. Bendeki kv tarafı öyle. Görümcemin 2 çocuğu var (çocuk değiller doğal afetler). İkisi de bronşitli çocuklar. Ben uzak durum dedikçe kv bir şey olmaz bir şey olmaz diyor. Geçen yine patladım. Yok size çocuk mocuk. 10 yaşına gelmeden gelmeyecem bir daha evinize dedim. Cahille ugrasmak gerçekten zor. Allah düşmanın bile alimini versin dedikleri doğruymuş. Ayyy ne çok dolmuşum yine ben. İçimi döktüm

kizlar bebegim 4.5 aylik oldu. bingildagi ve cevresinde konak olusmus. konak yeni dogan bebekelerde olmaz mi ? 4.5 ay konak olusmasi icin gec degil mi? neden oldu ki birden bire
Canım bizdede 4,5aylıkken olmuştu Konak doktorum o bölge hiç ellenmediği için olabilir demişti ben bebek yağları varya onu döktüm kafasına yarım saat beklettim sonra bu setlerin içinden çikan inçe uçlu tarakla taradım ters yöne doğru sonra banyo yaptırdım birdahada hiç çikmadı

Canlar merhaba dün 4 aylik oldu ve kontrole gittik
6260 kg, 65 cm olmusuz
Kiloyu yine begenmedim ama aslinda 4.ayda 900 gram almis oluyor bu iyi
2.ayda cok az almisti o yuzdem totalde bana hala az geliyor ama doktor mamaya gerek yok dedi Zaten sadece anne sutu aliyor
Bundan sonra ayda ortalama 500 gram alsa yeter dedi
Bol bol güneşe cikar dedi Ben bunu biraz ihmal ediyorum sanirim kizlar

Canlar merhaba dün 4 aylik oldu ve kontrole gittik
6260 kg, 65 cm olmusuz
Kiloyu yine begenmedim ama aslinda 4.ayda 900 gram almis oluyor bu iyi
2.ayda cok az almisti o yuzdem totalde bana hala az geliyor ama doktor mamaya gerek yok dedi Zaten sadece anne sutu aliyor
Bundan sonra ayda ortalama 500 gram alsa yeter dedi
Bol bol güneşe cikar dedi Ben bunu biraz ihmal ediyorum sanirim kizlar
Ya ben güneşin tadını çıkarmaya çalışıyorum hep.Hatta yaz boyu o kadar çıkardımki çocuğumun ayakları vücuduna göre daha esmer.Bide amele yanığı yaptım çocuğumu :anne:

Günaydın kızlar ya bir şey sorcam.Herkesin derdi ayrı :) geceleri bir saat uyurdum hemen uyanırdı göğüslerim acayip süt dolardı.Şimdilerde geceleri uyanmıyor deliksiz uyuyorum süt eskisi gibi olmuyor.neden acaba? Birde bugün 10 gün oldu hala adet olmadım eşimde ya hamileysen ya sütün kesiliyorsa dedi.Ama hamile olup emzirenler var.

Günaydın herkese
bizde atlattık çok şükür.bizede kv gecti.gerçi hala burun akintimiz devam ediyor.bize dr calpol 3 ile 4 saat içinde düşürmezse 1 çay kaşığı dolven ver dedi.normalde hiç ilaç öneren biri değildir.
Kızlar bide ateşi dijital ler yanlış ölçüyor.ateş düşürücü ve ılık duşa rağmen ateş 38 gösteriyordu.ben esi.e 38 yok diyordum ama havaleden de korktuğumuz için acile gittik ve ateşinin aslında 36.5 olduğunu öğrendik.Ben şimdi eski usul civaliyla ölçüyorum ve diğerlerine hiç güvenmiyorum

Back