• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
hadi onlar cahil,dün işyerinden arkadaşlarım geldi.ikisininde 2 çocuğu var.daha 4 ayı dolmamış çocuğu ikiside kucağında oturtuyor.biride yürütmeye çalışıyor.siz rahat oturun diye bahane edip çocuğu almaya çalışıyorum ama vermiyorlar :sinirli::sinirli:
Bende kucağımda oturtuyorum bazen ama bi kaç dakika o kadar sonra yarı yatiriyorum 10dk kadar sonra gene düz yatıyor onların hep mi kucaktaydi ki kıyamam kim bilir nasıl belleri ağrıyor yavrularin

canım yürüteç zararlı diyebiliyorum.bacakların çarpık olmasının sebeplerindenmiş.bide seninki kız çocuğu.hem erken yürüyeceğine emellesin daha iyi.eşin kullanacaksın diyorsada hemen kullanma.biraz daha büyüsün olmadı kv denler geldiğinde göstermelik bi iki kere koyarsın onlarda kullandığını düşünürler.
Canm kvler sürekli bizde haftada en az 1 kez mutlaka görüşüyoruz. Bu hafta sonu için eşimin ısrarı ile onlarda kalıyoruz. Dün gece çocuğu alır almaz yürütmeye başlattılar tüm vücut ağırlığını ayaklarına verip, eşime öyle bir baktım ki baba erken daha dedi, zaten onlar hep oruttuyorlar kızımı, sonra yere yatırıp hızlı hızlı yuvarlamaya başladılar dön hadi dön die.
Yavrumun çaresiz bakışları gözümün önünden gitmiyor. Bana öyle uzun acıklı baktı ki kv kayınpedere onda meme var ya ondan bakıyor dedi :kızgın:Sonra hadi konuş dediler sanki çocuk sağır ne bağırmak kulağının dibinde:kızgın: konuşmuyor yürümüyor bu ya sorun mu var diyorlar bana bide. çarşafa yatırıp sallıyorlar hayır ben sallamıyorum alıştırmayın diyorum. Bunlar 10 dk içinde oluverdi. Deli deli telaşlı hareketler ile sözde çok seviyorlar. Küt küt totosunu sırtına vuruyorlar yavrumun sevmekmiş o, gazı da çıkarmış. Artk onlardan birinin koluna gidince cıyak cıyak ağlıyor önce kızım. Eşim Yürüteç mevzusunu açtı, dedim görümceme verelim onun da küçük bebeği var. Kv dediki yürüteç zararlı die o kullanmak istemiyor verme ona :kızgın:Eşim bana sen çekemiyorsun normal yaptıkları diyor. Yine tartıştık. Biz boşanırız bu gidişle.

Canm kvler sürekli bizde haftada en az 1 kez mutlaka görüşüyoruz. Bu hafta sonu için eşimin ısrarı ile onlarda kalıyoruz. Dün gece çocuğu alır almaz yürütmeye başlattılar tüm vücut ağırlığını ayaklarına verip, eşime öyle bir baktım ki baba erken daha dedi, zaten onlar hep oruttuyorlar kızımı, sonra yere yatırıp hızlı hızlı yuvarlamaya başladılar dön hadi dön die.
Yavrumun çaresiz bakışları gözümün önünden gitmiyor. Bana öyle uzun acıklı baktı ki kv kayınpedere onda meme var ya ondan bakıyor dedi :kızgın:Sonra hadi konuş dediler sanki çocuk sağır ne bağırmak kulağının dibinde:kızgın: konuşmuyor yürümüyor bu ya sorun mu var diyorlar bana bide. çarşafa yatırıp sallıyorlar hayır ben sallamıyorum alıştırmayın diyorum. Bunlar 10 dk içinde oluverdi. Deli deli telaşlı hareketler ile sözde çok seviyorlar. Küt küt totosunu sırtına vuruyorlar yavrumun sevmekmiş o, gazı da çıkarmış. Artk onlardan birinin koluna gidince cıyak cıyak ağlıyor önce kızım. Eşim Yürüteç mevzusunu açtı, dedim görümceme verelim onun da küçük bebeği var. Kv dediki yürüteç zararlı die o kullanmak istemiyor verme ona :kızgın:Eşim bana sen çekemiyorsun normal yaptıkları diyor. Yine tartıştık. Biz boşanırız bu gidişle.
Ay herseye tamamda su son cumleye cildirdim ya. Zararli diye kendi kizi kullanmiyoda seninkine zararli degilmi. Seninki esek mi. Valla tam zamanidir herkese bi haddini bildir. Bu ne ya. Ezikmisn sen onlarin karsisinda. Benim bildigim deli deliyi gorunce degnegini sakliyor. Gozlerini korkut biraz cok ustune gitmeyelim desinler. Yurutec olayina gelince hicbir doktor onermiyor. Esinin yaninda doktora sor. Doktordan duysun. Benim 2 tanidigim yurutec yuzunden parmak ucunda yuruyolar. Ve cocuklar 15 yasinda. Yurutecten dolayi arkadaki baglari kisa kalmis isteselerde basamiyolar cocuklar normal. Ayrica doktorlar yurumek dogal bir surec siz cocugunuzu yurutece koymasanizda zamani gelince yuruyecek. Koymayin diyorlar

hadi onlar cahil,dün işyerinden arkadaşlarım geldi.ikisininde 2 çocuğu var.daha 4 ayı dolmamış çocuğu ikiside kucağında oturtuyor.biride yürütmeye çalışıyor.siz rahat oturun diye bahane edip çocuğu almaya çalışıyorum ama vermiyorlar :sinirli::sinirli:
4 ayına 8 gün var bende oturtuyorum.Uzun uzun değil fiziksel gelişimi için doktor günlük 5 dakika oturtabilirsin dedi.4de de destekli oturtulmaya başlanacak.Birde ellerinden tutup ayaklarının üstüne bastırıyorum doktora sordum zararı var mıdır diye yanında yaptım.Suratına bi bak hiç mutsuz görünüyor mu hoşuna gidiyor dedi.Şu an vücutları çok esnek

Ay herseye tamamda su son cumleye cildirdim ya. Zararli diye kendi kizi kullanmiyoda seninkine zararli degilmi. Seninki esek mi. Valla tam zamanidir herkese bi haddini bildir. Bu ne ya. Ezikmisn sen onlarin karsisinda. Benim bildigim deli deliyi gorunce degnegini sakliyor. Gozlerini korkut biraz cok ustune gitmeyelim desinler. Yurutec olayina gelince hicbir doktor onermiyor. Esinin yaninda doktora sor. Doktordan duysun. Benim 2 tanidigim yurutec yuzunden parmak ucunda yuruyolar. Ve cocuklar 15 yasinda. Yurutecten dolayi arkadaki baglari kisa kalmis isteselerde basamiyolar cocuklar normal. Ayrica doktorlar yurumek dogal bir surec siz cocugunuzu yurutece koymasanizda zamani gelince yuruyecek. Koymayin diyorlar
Canm araştırıyorum zararını yararını erken girdik bu muhabbete ben de afalladım.
Teşekkürler bi zararı konusunda uyardığın için. Zararı daha çok yararı anneye şimdiye kadar araştırdığıma göre. Ya böyle şeylere düzgün karı koca olup eşimle karar vermeliyiz. Ama yok kolektif yaşıyoruz resmen. Düşünüyorum bazen ben ne kadar istediğim gibi yetiştirmek istesem de bazen ben yanlış yapıcam bazen çevrenin olumsuz etkileri de olacak kızıma. Sakin ol deyip derin nefes alıyorum. Lafımı sakınmam söylüyorum da yapan yine istediğini yapıyor. İşsizim die pek sallanmıyorum. Koca eline bakmak çok zor. 2.ye üni okuyordum bitirebilirsem atansam keşke.

4 ayına 8 gün var bende oturtuyorum.Uzun uzun değil fiziksel gelişimi için doktor günlük 5 dakika oturtabilirsin dedi.4de de destekli oturtulmaya başlanacak.Birde ellerinden tutup ayaklarının üstüne bastırıyorum doktora sordum zararı var mıdır diye yanında yaptım.Suratına bi bak hiç mutsuz görünüyor mu hoşuna gidiyor dedi.Şu an vücutları çok esnek
Bebek istemezse erkenden zorlamamak lazımmış okuduğuma göre canm. 5. Ayın sonunda destekle hergün oturma alıştırmasına başlamak gerekmiş. 6. Ayın sonunda oturabilirmiş. Kitaplar farklı nette kanallar farklı anlatıyor ya, bi de doktora sorucam kızımı gösterip napim ben die. Bilgi için saol canm. Ben de 4. Aya girdiğimizden beri ellerinden kaldırıp az oturtup geri yatırıyorum. Ama kucakta uzun uzun oturtmaya çekiniyorum. Kilosu az ufacık bişi oluyor oturunca. Zarar vermek istemiyorum.
26sever 26sever doktor hafif kaykilarak az az oturtabilrisn dedi bana. 5. Ayda tam oturabilir. 6. Ayda da mama sandalyesi dedi. Oturma konusu konusulmusda.
Kilosu nasıl bebişinin canm. Benimki 6 kilo anca vardır. Kilo ve oturma arasında bi bağ var mı acaba. 5. Ayda doktora soracaktım, verdiğin bilgi için saol canm. Ben herşeyi erken yaptırmaya kalkıp zarar vermekten çok korkuyorum. Aile hekimi tatile gitti, diğerine 5 te gidicez. Sizden aldığım bilgiler endişelerimi yatıştırıyor saolun arkadaşlar

Son düzenleme:
Ben şu rahatlığı anlayamıyorum ya. Çocuğum olmadan önce zorla verseler de başkasının çocuğunu kucağıma almaya çekinirdim bişi olur benden kaynaklı olmasa da bende olur kötü hissederim die. Her bebeğin gelişimi farklıdır o ay o olacak die bişi yok anne baba daha iyi bilir yavrusunu. Ben herkesle tartışır oldum ya. Arkadaşlarım deil ama kuzenler çocuklarına vermeye kalktı hayır dedim tartıştım oyuncak mı o. Az gezdirsin diyorlar 11 kilo çocuk benim çocuğu nereye gezdiriyor. Sen yine kibarlığını bozmamışsın.

Kızlar yürüteç konusunda bende kararsızım. Ailem beni bu konuda anlamıyor. Abarttigimi düşünüyor. Hediye alındı yurutec evde duruyor. Altıncı ayda koyarsın diyorlar. Ben istemiyorum. Emzikte de aynı şey oldu. Vermedim alistirmadim sonra da o tutmadı zaten

Oturma konusunda da ben her gün yatırıp kaldırarak üç kere beş sn oturtuyorum bir kere de kollarından tutup ayağa kaldırıyorum. Bacak hareketleri kol hareketleri vs yaptırıyorum. Çok nadir de tutup dört beş adım attırıyorum. Abartma dan.

Yürüteç günde 10-15 dk dan fazla olmazsa sorun yok diyorlar, dünyaca ünlü markalara bakın (alman, italyan) hepsi üretmiş ve ülkelerinde satıyorlar, bu sadece bize özgü bir araç değil yani. Bende yürüteçe binmişim çok şükür bacaklarım sağlam hatta çok da biçimlidir güzeldir :)

Bütün gün olmamak şartıyla bence işe yarar bir alet.. hoppalada var doktorlar tavsiye ediyor en olmadı onu düşünebilirsiniz.

allah yardımcın olsun canım.bu eşler ah.iş asıl onlarda bitiyor.bi şekilde eşin müdahale etmeli yoksa olmaz bu iş.ay ben bi kadına bile sinir olurken.....

Kızlar hala gündüzleri uyumayan bebişler var mı? 5 Haziran’a sarktı doğumumuz 41. Haftada oldu şuan 3. Ayımız ve hala gündüzleri 20 dakika belki uyuyor kızım sürekli memede sütüm de var sağıp stokluyoruz alt çekmece doldu ve gece düzenimiz iyi fakat ev işi için sürekli birilerinin gelmesi gerekiyor ya da yemek yapması çok zor oluyor... çözüm bulan var mı?

benim bildiğim 6 ayından önce oturtulmaması gerekiyor.6.ayında destekli 8.ayında da kendi başına oturtuluyor.yürütme işine gelince bizimkinin daha öyle ayaklara basma gibi bişeyi yok.dönmeye bile yeni yeni başlıyor.bizimkinin kilosu var baya o sebeple yürütmeye hiç çalışmıyorum.arkadaşların oğlu da bizimki gibi kiloluydu ve 10 aylık yürüdü.şimdi bacakları parantez şeklinde ve düzelmesi için özel ayakkabı giymesi gerekiyor.yatarkende bacağına demir takılacakmış sanırım.o sebeple erken yürümesin istiyorum

Kızlar hala gündüzleri uyumayan bebişler var mı? 5 Haziran’a sarktı doğumumuz 41. Haftada oldu şuan 3. Ayımız ve hala gündüzleri 20 dakika belki uyuyor kızım sürekli memede sütüm de var sağıp stokluyoruz alt çekmece doldu ve gece düzenimiz iyi fakat ev işi için sürekli birilerinin gelmesi gerekiyor ya da yemek yapması çok zor oluyor... çözüm bulan var mı?
Biz varız ve çözüm yok.misafir gelecekse kv çağırıyorum o çocuğa bakarken ben temizlik yapıyorum.gün içerisinde yemek yapabilirsem kendimi şanslı sayıyorum

Ben şu rahatlığı anlayamıyorum ya. Çocuğum olmadan önce zorla verseler de başkasının çocuğunu kucağıma almaya çekinirdim bişi olur benden kaynaklı olmasa da bende olur kötü hissederim die. Her bebeğin gelişimi farklıdır o ay o olacak die bişi yok anne baba daha iyi bilir yavrusunu. Ben herkesle tartışır oldum ya. Arkadaşlarım deil ama kuzenler çocuklarına vermeye kalktı hayır dedim tartıştım oyuncak mı o. Az gezdirsin diyorlar 11 kilo çocuk benim çocuğu nereye gezdiriyor. Sen yine kibarlığını bozmamışsın.
ay senin yine kuzenmiş benim kendi annem abimin 3.5 yaşındaki kızının kucağına verdi.kızınca da biz yanındayız ya diyor

Kizlar bebisler ayaklarini tutmaya agzina götürmeye basladimi
Bizim ki henüz kesfetmedi sanırım hiç görmedim ayağını tuttugunu.
D dilekbanu kaç kilo cnm. Bnmki yüzüstü dönüyor tamamen geri atamıyor kendini görmesem ve dikkat etmesem nefessiz kalıyor birsure sonra agliyor.

Back