- 26 Aralık 2016
- 4.173
- 7.117
- 158
- 50
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #67.201
Canım seninde bebegin sünnet oldu sanirim.çocuk cerrahı bize kontrolde herhangi ileri düzey bir pansumandan bahsetmedi.merhemi 1 hafta devam banyo 2 gun daha sabunsuz olsun acitir dedi.ben nette ılık suya oturma falan okumustum.hızlida okudum ama önerisi olan var mi arkadaşlar.dr iyi hosda yogun biraz tel açıp ne diyeyim birsey demedi kontroldebebislerimiz artik buyudu sayilir, anne sutunu kafaya takip iyice azaltmayalim kizlar, yetmedigi yerde mamayla destekleriz, ek gidalara da az kaldi, 4 ayi atlattik ya buna şükür, calisan anneler ise kaygilarinda cok haklilar, biberona aslinda ise baslamadan bir ay once alistirmaya baslamak gerekliymis, ama zamanla alisirlar, zor zamanlari atlatmak uzereyiz
Bebegimhadi gecmis olsun canim, cok cabuk iyilesiyor 1 haftada tamamen iyilesmis olacak.
Benim kızım 5 aydır hiçbir asısında ateş yada huysuzluk yasamadı canımbugun 4.ay asisini oldu kizim. ebe asi yeri biraz sertlesebilir, sisebilir dedi. bunlar 2.ay asinin devami degil mi? o zaman boyle bisey soylememisti.
siz de asi yerinde sisme/sertlesme/ates/huzursuzluk oldu mu, olduysa naaptiniz, ayni gun banyo yaptirdiniz mi?
cok soru sordum ama yalnizim o yuzden telasliyim biraz
geçmiş olsun,birkaç günden birşey olmaz herhaldeYarin 3 ay 4 gunluk olacak acaba gec kaldık mi ya? 3 ay kontrolune daha goturemedik bu hafta annem aniden rahatsızlandı ve kayinvalide ile ilgili tuhaf seyler yasadik seminere git gel derken dokror kontrolu sarktı
alışır belki ama çok aç kalacak, zaten 8. yıldır beklediğimiz bir bebişti, kıyamıyoruz o yüzden.ücretsiz izne ayrılıcam.Bende işe başlayalı 2 hafta oldu. Özel okulda çalışıyorum. Bebeğim o kadar iştahsız ki anlatamam. Gece emiyor ama dolu olan sütüm çok azaldı. Israrla sağıyorum işyerinde. Süt izni yok. İle başlayacağım için 1 aydın falan biberona alıştırmaya çalıştım. Zor oldu. Hala alışmadı ama kolay olmuyor. İlk oğlumda sütüm olduğu halde emmedi. Zaman geçiyor. Sıkıntı yapma. Sabırlı ol. Biberona alışacaktır çünkü belli bir zaman sonra zaten ek gıda ve biberonla su gibi şeyler zaten içecek. Sabırlı ol alışıyorlar.
geçmiş olsun. 50 günlükken yaptırdık biz, üç kutu fito krem sürdük, yarayı bol bol kremle kuru kalıp beze yapışmasın dedi doktorumuz. beşinci gün de kontrol vardı iyileşmişti. sıkıntısız geçer inşallah sizinde.Canım seninde bebegin sünnet oldu sanirim.çocuk cerrahı bize kontrolde herhangi ileri düzey bir pansumandan bahsetmedi.merhemi 1 hafta devam banyo 2 gun daha sabunsuz olsun acitir dedi.ben nette ılık suya oturma falan okumustum.hızlida okudum ama önerisi olan var mi arkadaşlar.dr iyi hosda yogun biraz tel açıp ne diyeyim birsey demedi kontrolde
Canım ben operasyon geçirdim 1 gün bensiz kaldı geçen ay . Biberon emen çocuk o günden sonra tutmaz oldu . Ben de ücretsiz izine ayrıldım . Yapacak bir şey Yok perişan etmeyelim hem kendimizi hem bebekleri . Sabahları 1 tatlı kaşığı balla bir tatlı kaşığı çörek otunu karıştır ye bol bol su iç . Süt düzeliyor . Olumlu düşün olumlu olsun . 1 yıl çalışmayalım yapacak bir şey YÖKseminer dönemi başladı sıkıntılar da başladı bizde.ne anne sütü ne mama içiyor biberondan. kaşıkla vermeye çalışıyo annem o da olmuyor.aç beni bekliyo, üzüntüden sütüm de kesiliyo gibi oldu çok çok azaldı sağınca 10 ml anca çıkıyor. kredi borcuna rağmen izne ayrılıcam mecbur. ama asıl derdim sütüm kesilirse ne yapacak yavrum. içim şişiyor valla düşünmekten. kısır bir döngü içindeyim.
biz de sadece pipisinin uzerine gunde 3 kere fucidin merhem sıktık pipiye dokunmadan bezi kapattik. 5 gun kullan dedi doktor 7. gun kontrole cagirdi iyilesmisti, 5 gun banyo yapmasin dedi ama ben 1 hafta yaptirmadim.baska da bir sey yapmadik.Canım seninde bebegin sünnet oldu sanirim.çocuk cerrahı bize kontrolde herhangi ileri düzey bir pansumandan bahsetmedi.merhemi 1 hafta devam banyo 2 gun daha sabunsuz olsun acitir dedi.ben nette ılık suya oturma falan okumustum.hızlida okudum ama önerisi olan var mi arkadaşlar.dr iyi hosda yogun biraz tel açıp ne diyeyim birsey demedi kontrolde
Verem aşışı haric diğer aşılarda 1 gün sonra duş alabilir bebek diyorANNONA 26sever Bebegimhadi Y Yagmurtanesi4 kizlar tesekkurler
calpol un karaciger enzimlerini yukselttigini bilmiyordum, cok huysuzlandi ve ic ceke ceke aglayinca dayanamadim bi cay kasigi vermistim.
bizim kiz asi olurken ben bacagini simsıkı tutamadim biraz geri cekti bacagini. galiba o yuzden ebe sol bacagi biraz sisebilir, sertlesebilir dedi.
banyo yaptirmiyim diyordum ama iyi geliyorsa ben de banyo yaptiriyim
sağ ol canım deneyeyim tarifi inşallah işe yarar.Canım ben operasyon geçirdim 1 gün bensiz kaldı geçen ay . Biberon emen çocuk o günden sonra tutmaz oldu . Ben de ücretsiz izine ayrıldım . Yapacak bir şey Yok perişan etmeyelim hem kendimizi hem bebekleri . Sabahları 1 tatlı kaşığı balla bir tatlı kaşığı çörek otunu karıştır ye bol bol su iç . Süt düzeliyor . Olumlu düşün olumlu olsun . 1 yıl çalışmayalım yapacak bir şey YÖK
Güzel bizde de nerdeyse aynı. 2. Gün kontrol vardi. banyo sabunsuz serbestti ama yaptırmadım.sagol ins. bugün Daha iyi 4. Gun çok sukur :))biz de sadece pipisinin uzerine gunde 3 kere fucidin merhem sıktık pipiye dokunmadan bezi kapattik. 5 gun kullan dedi doktor 7. gun kontrole cagirdi iyilesmisti, 5 gun banyo yapmasin dedi ama ben 1 hafta yaptirmadim.baska da bir sey yapmadik.
Hadi yaaa, benim ebe ve aile hekimi aşı günü yıkayabilirsin dedi yıkadım bir sorun olmadı ama görünen, olmaz da inşallah. Yıkamayım madem bidahaVerem aşışı haric diğer aşılarda 1 gün sonra duş alabilir bebek diyorsofiarya . Hemsire ya. Ateşi varken en iyisi fitil canım
Kızlar bebişlerinizi nasıl oyalıyorsunuzbenim kız oyun halısından sıkıldı durmuyor, şarkılara artk gülmüyor. Tek derdi ayak ağza. Buz dolabı süslerini alıp atardı duvardaki tablolarımı severdi artk bunları da yapmıyor. Yeni oyuncak mı alsam ne yapsam
Canım benim aile doktorum ve hemşiremizde verem hariç yıkayabilirsin diyo aşı ağırlığı falan üstünden gider diyo ben ilk bebeğimi yıkamamıştım bunu yıkıyorum iyi geliyorHadi yaaa, benim ebe ve aile hekimi aşı günü yıkayabilirsin dedi yıkadım bir sorun olmadı ama görünen, olmaz da inşallah. Yıkamayım madem bidaha
canım yürüteç zararlı diyebiliyorum.bacakların çarpık olmasının sebeplerindenmiş.bide seninki kız çocuğu.hem erken yürüyeceğine emellesin daha iyi.eşin kullanacaksın diyorsada hemen kullanma.biraz daha büyüsün olmadı kv denler geldiğinde göstermelik bi iki kere koyarsın onlarda kullandığını düşünürler.Kızlar kv yürüteç almış kızıma, kaba bişi baya hantal. Heryerde 80 tlye satılıyor aldığı yürüteç, görmüştüm bebek alışverişlerimde 200 tl verdim diyor. Eşime dedim hem kazık yemiş yazık değiştirip mama sandalyesi alalım hem ben yürüteç kullanma taraftarı değilim pek. Elle itilen eğitici yürüteçlerden bakıyordum fisher price ın eğitici köpekçiği falan, oturarak düşünmüyordum. Eşim alınırlar küserler kullanacaksın diyor. Oturup kullanılan Yürüteç konusunda sizin fikirleriniz nedir. Zararlı mı sizce de.
Ay öyle deme.çok zordur eminim.ben bazen tek erkekle başedemiyorum ama onlar sen olmazsan ne yaparlar diye düşün.sırayla hepsinin gözlerine bakınca bile herşeyi unutursun.yapabilirsen en azından haftada bi kadın tut5 yaş 1 yaş 4 ay hepsi erkek evden çıkamıyorum yalnızım hepsini seviyprum ama artık dayanamıyorum kendimi musalla taşında hayal edip mutlu olmaya başladım artık ... hepsi ağlıyo 4 aylık hiç susmuyo 5 taş hiç oturmuyo 1 yaş ağluyo ..yemek çamaşır bulaşık cabası ... offf allahım ölüm ne güzel bişeymiş ya
Canım bizdede şişme olmadı ama ateş ve huzursuzluk oldu 4 gün kadar sıkıntı devam etti sonra geçti en zor aşimiz bu geçti bizim ben bir gün sonra ılık duş aldırmiştim sıkıntı olmadıbugun 4.ay asisini oldu kizim. ebe asi yeri biraz sertlesebilir, sisebilir dedi. bunlar 2.ay asinin devami degil mi? o zaman boyle bisey soylememisti.
siz de asi yerinde sisme/sertlesme/ates/huzursuzluk oldu mu, olduysa naaptiniz, ayni gun banyo yaptirdiniz mi?
cok soru sordum ama yalnizim o yuzden telasliyim biraz
hadi onlar cahil,dün işyerinden arkadaşlarım geldi.ikisininde 2 çocuğu var.daha 4 ayı dolmamış çocuğu ikiside kucağında oturtuyor.biride yürütmeye çalışıyor.siz rahat oturun diye bahane edip çocuğu almaya çalışıyorum ama vermiyorlarginerva Canm çok erken biliyorum. Evimde boy boy çocuk gelişim kitabı var okudum hep. Bunlar acele etmişler. Lafını ediyorlardı hayır demiştim ben düşünmüyorum ortopedik zararı çokmuş. Biraz daha araştırıcam almayın sakın 9 aydan önce erken demiştim. Dinlemeyip alıp gelmişler bide bindirip gezdirmeye kalktılar 4 aylık bebeği. Eşimle aramız düzelmişti yine bozuldu.
Yere yatırıp emekletmeye çalışıyorlar falan. cahil hepsi sinirlerimi bozdular. Bana evhamlı diyorlar.
ben ikinci ay aşısı ile yaptırdım.bu ay 4 ay aşısı ile ikincisini olacakKizlar rota virüsü aşısını herkes yaptırdı mı ve kac hafta kac günlükken yaptirdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?