• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bizim bebiş yüzüstü dönmeyi öğrendiğinden beri çok sevdi memeyi bile emerken dönmeye çalışıyor yüzüstü emiyor :))
Daha çok yoruluyor ama uyanık olduğu zamanda beni çok çok yormaya başladı, artık hiç durmuyor hep gezmek istiyor.
Sizde durumlar nasıl?

4 aylık ve 6800 öylemi? Bu kiloya az diyen doktordan şüphe ederim. Benim kızım da 6800 , 4 aylık. Gayet güzel dedi doktor. Hatta 3 ayrı doktor gördü hepsi anne sutu yeterli kilo alımı iyi dedi.3 aylıkken 700gr aldı 4 te de aynı şekilde. Birde zayıfsa bile yapısı gereği olabilir sonucta. Sadece mama yiyip zayif olan cok bebek var cevremde. Onlara ne diyor doktorlar acaba... 0
canim senin bebis kac kiloydu dogdugunda? bizimki 4kilo dogmustu biraz az buldu doktor.mama sadece 1kez vermeyi denedim icmeyince zorlamadim bende sadece anne sutune devam❤

Bizim bebiş yüzüstü dönmeyi öğrendiğinden beri çok sevdi memeyi bile emerken dönmeye çalışıyor yüzüstü emiyor :))
Daha çok yoruluyor ama uyanık olduğu zamanda beni çok çok yormaya başladı, artık hiç durmuyor hep gezmek istiyor.
Sizde durumlar nasıl?
oy masallah kuzuya❤benimkide donuyor surekli ve hic yalniz kalmayi sevmiyor illaki yaninda birileri olmali surekli kibar kibar konusuyo parmaklariyla oynuyo hic ciglik atmiyoi:) herkese gulumsuyo beni gordugunde kollarini acip cirpiniyo kucaga istedigi icin :)

canim senin bebis kac kiloydu dogdugunda? bizimki 4kilo dogmustu biraz az buldu doktor.mama sadece 1kez vermeyi denedim icmeyince zorlamadim bende sadece anne sutune devam❤
3510 du 3340 a düştü ama hiç bi doktor sormadiki bana doğum kilosunu. Aylik kilo alımına baktılar hep. Kilosuna da persentil egrisinden baktı doktoru yüzde 75 te dedi.

Oyun halisini e bebek maģazasindan bondigo marka aldim :) orada bir müsteri kadin bebegi ile gelmis bizim gibi bondigo yeterli dedi bizde aldık.bebis biraz oynuyor sonra bizi istiyor yine :) degisen pek birsey yok

Çok sevindim canım gözün aydın , inşallah benimki de iyileşir. Acılar kaçtı sizin. Son gittiğimiz doktor 56 dedi sağ kalca. Bide bu tubingen ortezi aynı görevi görüyor mu bandajla

Iyilesir annesi sen merak etme.bizim acılarımız çok daha kötüydü.sag 51 sol 59 du.cok şükür toparladı.evet aynı işi görüyor bandajla.basladinizmi kullanmaya veya ne zaman başlayacaksınız.ben bayram sonrası izmire başka bir doktora goturecem.eger oda iyileşmiş derse istersen ortezi sana gönderebilirim kargoyla dünyanın parası yazık günah.verme bi daha az para değil çünkü....

Arkadaşlar süt yetmiyor diye bi durum olamaz, bol bol emzirin sütü arttıran en önemli sey emzirmek! Mama verme hatasına düşmeyin lütfen, facede Emzirme Sanatı diye bir grup var oraya kaydolun, uzman kişiler tarafından yardım alın, hemen dönüş yapılıyor, bizim gibi bir cok kişi durumunu paylaşıyor, bir fikir alın derim. Ordan birçok sey öğrendim ben
olamaz diye kesin konuşamazsıniz ben yaşadım maalesef yetmiyor işte. Damla damla geliyor sık sık emziriyorum.bende istemezdim herhalde mama vermeyi ama çocuğum açlıktan katıla katıla ağlarken görmek çok acı verici.üstelik benim kızımın anne sütüne alerjisi var günde 3 kez mama vermek zorundayız. Mama öcü değil sende bunu bilin..her anne ister sadece emzirmek olmayınca olmuyor.hem maddi açıdan hem manevi acidan

olamaz diye kesin konuşamazsıniz ben yaşadım maalesef yetmiyor işte. Damla damla geliyor sık sık emziriyorum.bende istemezdim herhalde mama vermeyi ama çocuğum açlıktan katıla katıla ağlarken görmek çok acı verici.üstelik benim kızımın anne sütüne alerjisi var günde 3 kez mama vermek zorundayız. Mama öcü değil sende bunu bilin..her anne ister sadece emzirmek olmayınca olmuyor.hem maddi açıdan hem manevi acidan
kesinlikle haklisin, anneler mama vermesin diye bir politika yurutuluyor sutu gercekten az olan anneleri dusunmeden acimasizca uzuyorlar, sutun yetmedigi anneler nadir oldugu icin onlari dusunen yok yeterki cogunluk emzirsin.mama alan cocuklar asla sagliksiz degildir. bizim buralarda ben yasindakilerin cogu birakin mamayi sut bile icmemisiz, su ve pirinc ununu karistirip yedirmisler ek gidaya kadar, kimse de sagliksiz degil.

kesinlikle haklisin, anneler mama vermesin diye bir politika yurutuluyor sutu gercekten az olan anneleri dusunmeden acimasizca uzuyorlar, sutun yetmedigi anneler nadir oldugu icin onlari dusunen yok yeterki cogunluk emzirsin.mama alan cocuklar asla sagliksiz degildir. bizim buralarda ben yasindakilerin cogu birakin mamayi sut bile icmemisiz, su ve pirinc ununu karistirip yedirmisler ek gidaya kadar, kimse de sagliksiz degil.

Kesinlikle katılıyorum. Bugün tam 3 aylık oldu oğlum. 3900 doğdu ve en son kontrolünde 5500 olmuş. Sütüm var ama beni emmek istemiyor. Kan ter içinde kalıyoruz. Pztesi işe başlıyorum. Sağıp saklıyorum. Biberonla vermeye çalışıyoruz ama ona da zorla. Yani her çocuk kendine özeldr. Şu an mama emse onu vericem ama o da zorla. Boy gelişimi ve tepkileri gayet normal akışına bırakmak istiyorum ama içim rahat etmiyor. Keşke mama sevip emseydi de sık sık besleseydim. Önyargılı olmayın. Her anne ister emzirmeyi

Benim yaşadığımı kimse yaşamasın. Ameliyathanede tansiyonum 20-16’ya vurmuş ve spinal uyuşturulmuşken, bebeğimin sesinin gelmesini nasıl bekledim, o sesi duyunca ne hissettim, sonrasında bir sedyede tam 1,5 saat preeklemsi şoku geçirirken aklımdan neler geçtiğini ben biliyorum. Allah kimseye, düşmanıma bile yaşatmasın. O yüzden aman ha diyorum aman ha.. hep takipte olun
çok geçmiş olsun.ben de ameliyat anında tansiyon fırlayınca epidural yapılmışken hemen genel anestezi verdiler.çok zor.

kesinlikle katiliyorum. eski nesil bu mamalarla bile beslenemedi. pirinc unu ile mama yapip yediriyorlardi. emziren anne, mama veren daha az anne mi sanki. bu kadar kati olmamak lazim, hepimiz bebeklerimiz icin en iyisini yapmaya calisiyoruz sonucta

Iyilesir annesi sen merak etme.bizim acılarımız çok daha kötüydü.sag 51 sol 59 du.cok şükür toparladı.evet aynı işi görüyor bandajla.basladinizmi kullanmaya veya ne zaman başlayacaksınız.ben bayram sonrası izmire başka bir doktora goturecem.eger oda iyileşmiş derse istersen ortezi sana gönderebilirim kargoyla dünyanın parası yazık günah.verme bi daha az para değil çünkü....
Sagolasin canım benim inşallah iyilesir. Pazartesi bir doktora daha goturucem ona takalim derse alicaz biri sorun var biri yok dedi şaşırdık bizde varsa da bir an önce takılması lazım üç buçuk aylık olduk geç kalmaktan da korkuyorum .inşallah sen de bebeğin tam iyilesmistir de kurtulursunuz . Bir şey daha sorucam cihazı taktiginizda çok huysuzlandi ağladı mi yemesini etkiledi mi banyo kıyafet değişimi falan için hiç çıkardınız mi bir hafta sonra işe baslicam annem baş edemez diye korkuyorum uykularım kaçıyor benimki çok hareketli sürekli tepiniyor nasıl yapicaz Allahım yardım etsin

Sagolasin canım benim inşallah iyilesir. Pazartesi bir doktora daha goturucem ona takalim derse alicaz biri sorun var biri yok dedi şaşırdık bizde varsa da bir an önce takılması lazım üç buçuk aylık olduk geç kalmaktan da korkuyorum .inşallah sen de bebeğin tam iyilesmistir de kurtulursunuz . Bir şey daha sorucam cihazı taktiginizda çok huysuzlandi ağladı mi yemesini etkiledi mi banyo kıyafet değişimi falan için hiç çıkardınız mi bir hafta sonra işe baslicam annem baş edemez diye korkuyorum uykularım kaçıyor benimki çok hareketli sürekli tepiniyor nasıl yapicaz Allahım yardım etsin

Bak canım kolay bir süreç değil.bide seninki büyümüş biraz.bize iki aylıkken takıldı.ilk iki gün gerçekten zordu.cok ağladı hiç uyumadı.ama iki gün sonra alıştı.sikiliyodu tabi ama öyle ağlama emememe huysuzluk olmadı.bize dr umuz günde 1 saat vermişti.geceleri 1 saat çıkarıyorduk.banyo oyun sevişme koklasma ile geçiriyorduk.vallaha ne yalan söyleyeyim ben gündüzlerde bi yarim saat çıkarıyordum oyun halısında oynarken.fiyata gelince biraz pahalı.dolar üzerinden biz 6 temmuzda ki kura göre aldık 760 tl.odedik.dr.umuzda pahalı ama konforlu bi cihaz diyince kıydık paraya aldık.valaha ben rahat ettim allah var evet uzuluyo insan ama öyle aman aman bi zorluk yaşamadım.insaalllah sizde öyle kolayca atlatırsınız.ama şunu söylemek isterim.gec kaplamanızda fayda var.cunku 6 aydan sonra alçı ya alınabilir duruma göre.bence bir ay kullanın kurtulun.suphe içinde yaşamaktansa.

Selam kızlar oğlum iki seferdir kakasının rengi ne beyaz ve sarı arada bi renk.sizde de oldumu yada neden oluyordur bilgisi olan var mı

Back