• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Günaydın Mart annişleri :) bir sorum var; normal şartlarda önümüzdeki hafta için tatil planımız vardı, tabii hamile olduğumu öğrenmeden önce yapılmış bir plan. ne dersiniz denize girmemin bir sakıncası var mı?
Eger ozel bir durumun yoksa girmende hicbir sakinca yok bence. Hatta benim sirt ve kasik agrilarima iyi geldi sanki. Ozel durum derken mantar, idrar yolu enfeksiyonu falan olunca bazen doktor izin vermiyor. Ama mesela havuzu bana kesinlikle yasakladi.

Ilk oğlum 9 aylık di hamile olduğunu öğrendiğimde şok olmuştum kabullenememiştim 5 ay kimseye söylemedim hep düşsün diye bekledim ne yaparım ne ederim diye düşüncelerle geçti tüm hamilelik stres stres ...dogdugu an aşık oldum oğluma büyük bir mahcubiyet şimdi cok pişmanım iyiki gelmiş iyiki erkek olmuş oğluma arkadaş dost kardeş yoldaş banada evlat olmuş o düşüncelerimden dolayı cok pişmanım rabbim affetsin ..her çocuk bir annenin en buyuk aşkı sevdası..hamilelik te kendime yaşattığım stresden dolayı oğlum cidden cok zor bi bebekti cok zor zamanlar geçirdi bana ama bir kerede keske olmasaydı diyemedim demedim onlar bizim canımızdan kopan canlar..
Günaydın Mart annişleri :) bir sorum var; normal şartlarda önümüzdeki hafta için tatil planımız vardı, tabii hamile olduğumu öğrenmeden önce yapılmış bir plan. ne dersiniz denize girmemin bir sakıncası var mı?
Havuz enfeksiyon riski ve klorun bebeğe zarar vermesinden dolayı kesinlikle yasak ama denize bol bol girebilirsiniz ben bol bol giriyorum hatta bizim de 10 gun sonra otel tatilimiz var bol bol gireceğim inşallah

Aslında beni düşündüren sadece nasıl bakilacak nasıl yeticem meselesi değil arkadaşlar.kararsizligimiz biraz da bu yuzden.şimdi uzun uzun anlatmayayim hic.çünkü herkes mutlulukla bebisini bekliyor.ama biz de hamilelikten once.hamilelik sirasinda sonrasinda ve hala olan bazı sağlık sorunları var.çok şükür önemli sonuçlar cikmiyor ama bizi üzüp üzüp sevindiriyor.
Ben iki olsun üç olsun çok çocuk olsun diye düşünüyordum hep.ama yeni doğdugundaki sağlık sorunlarını görünce.yok dedim bize bi tane çocuk yeter.allah buna sağlık sıhhat uzun ömür versin. Omrumden ömür gitti. Dediğim gibi çok şükür ne bir küvez ne bir yoğun bakım ne bir ameliyat yaşadık.ama bu ihtimallerin olabileceği sorunları yaşadık. Ya şöyle olsaydı ya böyle olsaydı diye kendimi yedim durdum. O zamanları unutamadım ben. O korkuları atamadım üstümden.
Sizi a liyorum daha o ce yasadiviniz olumsuz seyler yuzunden bu durumdasiniz şartlanma oluyor ister istemez benim de ilk hamileligimde canimi sıkan cok sey olmustu 9 ay nasil gecti ben bilirim hatta bunu ogrendigimde esime ilk olarak hic doktor yüzü goresim yok demistim okadar bıkmısım yani.ama her gebelik veya bebek ayni olacak diye bi şey yok ve emin olun bixim yaşadıgimiz sıkıntıları aslinda cogu kisi yasiyor hatta fazlasını yaşıyorlar.biz biraz rahat bir nesiliz bir kere zoru gördük mü sonrası bizi korkutuyor ama her zorluğun bir güzelliği de var kötü günler bir şekilde gelip geçiyor.

Bugün dr a gebeligi sonlandirmak için gittik. 16 aylık bir kızım var. Eşim çok yoğun calisiyor.sadece uyumaya geliyor nerdeyse okul dönemi. Anneanne babaanne gelemiyor bize yardıma. Hatta o yuzden simdiye kadar ücretsiz izindeydim. Bu hamilelik epey sağlam bir sürpriz oldu. Kızım bana çok bağlı.başkasında katiyen durmuyor.emmeye çok düşkün.
Bu şartlar altında kararımız sonlandirmakti. Ama vazgeçtik. Hayırlısıyla kendi oluruna bıraktık. Hepimiz için hayırlısı olsun
Amin.Hiç kolay olmasa gerek iki kararı da vermek, kesinlikle herkes belli şartlarla bazı kararları alıyor kınamamak lazım ama yine kendi kararınızla vazgeçmenize de sevindim.
Benim oğlum da kızınız gibi 16 aylık. ücretsiz izne çıkmıştım, oğlum 9 aylık olana kadar dayanabildik ve işe dönmek zorunda kaldım. ücretsiz izin hakkım varken kullanamadığım için oğlumun hakkına girmiş olduğum düşüncesi aklımdan çıkmıyor, hergün ayrılırken ağlıyor, akşam da yemek filan yiyemiyorum çünkü yaptırmıyor bile, aç aç duruyorum, zaten 3,4 saat birlikteyiz yani. 2. yle birlikte çok zorlanacağımı biliyorum, bu kez durumlar biraz daha müsait bu kez izne çıkıcam, evde kalınca da biliyorum yine peşimden ayrılmayacak, ama 2. yi de çok geçmeden istedim ki bunda izin kullanınca oğlumla da ilgilenebileceğim çok büyümeden. oğluma duyduğum vicdan azabım da azalacak sanırım..

Hanimlar merhaba araniza yeni katildim ben 7+3 gunluk hamileyim bugün wc ye gittigimde peceteye cok az pembe akinti geldi cok korktum doktora gittim korkulcak bisey yok olur boyle seyler dedi ama benim icin hic rahat degil 2 düşüğum oldu bu 3.gebeligim lutfen yardimci olurmusunuz
benim geçen cumartesi kırmızı kan geldi bir sürü. çok şükür bişey yokmuş. progestan kullanıyorum. progestan kullanmıyorsan onu kullan. ne olur ne olmaz
Aslında beni düşündüren sadece nasıl bakilacak nasıl yeticem meselesi değil arkadaşlar.kararsizligimiz biraz da bu yuzden.şimdi uzun uzun anlatmayayim hic.çünkü herkes mutlulukla bebisini bekliyor.ama biz de hamilelikten once.hamilelik sirasinda sonrasinda ve hala olan bazı sağlık sorunları var.çok şükür önemli sonuçlar cikmiyor ama bizi üzüp üzüp sevindiriyor.
Ben iki olsun üç olsun çok çocuk olsun diye düşünüyordum hep.ama yeni doğdugundaki sağlık sorunlarını görünce.yok dedim bize bi tane çocuk yeter.allah buna sağlık sıhhat uzun ömür versin. Omrumden ömür gitti. Dediğim gibi çok şükür ne bir küvez ne bir yoğun bakım ne bir ameliyat yaşadık.ama bu ihtimallerin olabileceği sorunları yaşadık. Ya şöyle olsaydı ya böyle olsaydı diye kendimi yedim durdum. O zamanları unutamadım ben. O korkuları atamadım üstümden.
ilk bebeğin nasıl sağlıklı olduysa buda öyle olabilir.

Bekara karı boşamak herzamn kolaydır ınan bu zamanda çocuk büyütmek hic kolay degil yaşadıklarını yaşayacaklarını yaşamış biri olarak asla diyorum asla bir bebeğin yaşama hakkını almak bir insanın hakkı degil..inan küçük oğlum u sutyen kesme hikayem büyük oğlum acaba lösemi diye hastane de yatmak zorunda kaldığım içindir cok şükür başka bir kan hastalığı çıktı 1 Yasin i yeni doldurmuştu testis ameliyatı oldu sünneti bile problemli ameliyat olması gerekiyor..basina geleceklere sen engel olmazsın er yada geç o kader seni bulur sana kimse garanti veremez ikinci çocuğunda hic birsey yasayamiyacagina ama sana sadece sunu demek istiyorum kadere engel olamazsın ve anne olmak hic kolay degil sağlıklı da olsa hasta da olsa yavrun...

Benmde kızım şuan 8.5 aylık.Ona ark.geleceği için çok mutlym ama bugün Dr.n biri.Daha saltanatini kurmadan papucunu dama atiosn buncagzn dedi.çok üzüldüm.kızıma haksızlık mi yapiyrm demeye başladım.kızımı çok seviyrm.Onu eskisinden daha çok kucakliicm.Yani onun pabucu asla atilamaz.İlk gozagrim ama bilmyrm psikolojm fena oldu.Bu duyguyu yasadnz mi.ya da bebek doğunca ilk oglunuzla aranz nasıldı.ilk günler hep uyuyor bebekler zaten.ondan ben yine kendimi kızıma odaklarim gibi düşünüyorm.yalnız oldgmzdn bana çok düşkün hep kucagmda bilmyrm uzulmeli mym :KK43:
Bir anne çocuklarına ilgisini azaltmamak için elinden geleni yapar nihayetinde. sonuçta 2. bebek gelicek, öyle demeseydi de olumlu yönlerinden baksaydı keşke. ne kadar doğru bilmiyorum ama bir keresinde bir yerde okumuştum, anlam olarak şöyleydi, çocuk sayısı arttıkça annenin sevgisi elbette azalmıyor ama ne kadar çocuk varsa, her biri doğdukça annenin çocuklara göstermesi gereken ilgi de o kadar azalırmış (her doğanın anne tarafından temel ihtiyaçları karşılanıcak tabiki o ayrı), yani görmek istediği ilgi ve oyun ihtiyacının çoğunu diğer kardeşlerle de karşılamış oluyormuş.
sizin de 2. bebeğiniz 1 yaşlarına geldiğinde kızınız 2 yaşını yeni geçmiş olacak. inşallah huyu suyu güzel çocuklarımız olur da güzel güzel oynarlar geçinirler

Kızım bütün gün huysuzdu.memeyi kesinlikle bırakmıyor. Açıkçası hamilelik konusunda tekrar kararsızlığa düştük. 4+5 te şu an.içinde henüz bir şey yok.zaten dr.bugün yarin karar ver bi daha canlaninca almam dedi. Çok çok çok zor karar. Kafayı yemek üzereyim.
Hayırlısı olsun canım. Benimkide plansız bi gebelik oldu iki oğlum var. Küçüğü iki yaşında ve spiralle kaldım. Bikaç gün ağladım zor geçiyo hamileliğim falan diye. Ama sonra Allah içime sevgisi ni verdi. Hafif kanamam var ve endişemi anlatamam sanki yıllarca bebek hasreti yaşamışımda hamile kalıp kaybetmekten korkar gibi. Rabbim verirse vardır bir hikmeti, içini ferah tut, tabiki karar size ait ama inan bana tek çocuktansa iki çocuk büyütmek çok daha kolay...

Hanimlar merhaba araniza yeni katildim ben 7+3 gunluk hamileyim bugün wc ye gittigimde peceteye cok az pembe akinti geldi cok korktum doktora gittim korkulcak bisey yok olur boyle seyler dedi ama benim icin hic rahat degil 2 düşüğum oldu bu 3.gebeligim lutfen yardimci olurmusunuz
Bnde aynı durumdayım.üçüncü gebeliğim bugn doktora gideceğim inşallah soracağım kanamayı. Hayırlısı olsun inşallah sizin içinde

yok daha duymadık bu cuma (5+5te) gideceğiz doktora o zamanda kesenin içinde bebeği görürüz diye düşünüyorum kalp atışını 6+ larda duyabiliyormuşuz kalp atışını duyana kadar her hafta gideceğim doktora gibi duruyor :dua::KK48:
Bizde yarın gidecegiz dr.sata göre 5+3 oluyorum.insallah bende hayırlı haberlerle dönerim.cok merak ediyorum bende.

Kızlar bende gittim bugün dr a :) ilk söylediğim ben hamile değilim herhalde hiç midem bulanmıyor hamilelik belirtim hiç Yok dedim dr güldü kalp atışlarını dinletti maşallah ikisininki de at koşar gibi çok şanslısın miden bulanmadığı için dedi :)
kan değerleriniz nasıldı ikiz olduğunu ne zmn öğrendiniz:)

Kızım bütün gün huysuzdu.memeyi kesinlikle bırakmıyor. Açıkçası hamilelik konusunda tekrar kararsızlığa düştük. 4+5 te şu an.içinde henüz bir şey yok.zaten dr.bugün yarin karar ver bi daha canlaninca almam dedi. Çok çok çok zor karar. Kafayı yemek üzereyim.
Mart anneleri grubuna girmişsiniz, 2. kez anne olacağınız için buralara yazmışsınız canım, aslında içiniz kalbiniz bu bebeği kabul etmiş gibi geldi bana, ALLAH gönlünüze ferahlık versin..doğru olan kararı aldırsın inşallah

Canım hayırlı haberlerle dön insallah.siz keseyi bebegi gördünüz mü?bende yarın gidecegim cok merak ediyorum bende.
Keseyi geçen hafta gördük.bugün öğlden sonraya gel bi bakalım kalp atışına dedi. Yolk sacı falan sormadım o stresle doktorda bişey demedi.umarım görürürz.... Tşk ederim sizde inşallah....
Siz gördünüzmü bebeği ve keseyi.

merhaba kızlar. kısmet nasıp olursa bende mart annesi olacagımmm. aayyyy bunu yazarken bıle ınanamıyorum kızlar.. hep sızler gıbı buraya "bende anne olacagım" diye yazacagım gunlerın hayalını kurardım, simdi yazarken bıle ınanamıyorum. benim insallah ilk gebeligim ama daha cok yeniyiz. 5+0 bugun ıtıbarıyle.. simdilik b-hcg olcumu yaptırıyor doktorum 24 temmuzda 232, 26 temmuzda 467 cıktı sonuclarım. sızce nasıl kızlarr... son olarak da rabbim tüm isteyenlere saglıklı sıhhatlı hayırlı evlarlar nasıp etsinnn :):):):):):)

merhaba kızlar. kısmet nasıp olursa bende mart annesi olacagımmm. aayyyy bunu yazarken bıle ınanamıyorum kızlar.. hep sızler gıbı buraya "bende anne olacagım" diye yazacagım gunlerın hayalını kurardım, simdi yazarken bıle ınanamıyorum. benim insallah ilk gebeligim ama daha cok yeniyiz. 5+0 bugun ıtıbarıyle.. simdilik b-hcg olcumu yaptırıyor doktorum 24 temmuzda 232, 26 temmuzda 467 cıktı sonuclarım. sızce nasıl kızlarr... son olarak da rabbim tüm isteyenlere saglıklı sıhhatlı hayırlı evlarlar nasıp etsinnn :):):):):):)
merhaba. tebrik ediyorum Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin size de bize de sevgili heyecanlı anne adayı :) iki günde bir 2 katı artması gerektiğini biliyorum bu durumda normal görünüyor değer

Kızlar benim 5 hafta 3 günlük gebeliğim. Ama hiç mide bulantısı ve kasık ağrısı yok olmadı bende sizce korkmalı mıyım?? :(

Back