• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ben öğrendiğim zaman söyledim
Diğer hafta beni işten çıkardılar
Gebe çalışan kadın işten çıkarılmaz kanunda haklar var fakat
Mahkeme prosedür çok gene uğraşıc aksın gebe halimle ben çocuğuma zor bakiyorm birde onları uğraşacağım
Kendime bile bakamiyoru su an bulantidan
Asla ugrasamdim mahkemeye falan yoksa onlarda söyledim çok hakkım var her yolu denerim dedim.
Fakat basımı kaldırmaya su an halim yok
Tamam dedim anlaştık önüme şunu sundular
İki maaş verecekler isede gitmiyorum
Çalışmadan Aralık masası Alicam
Aralığın 5 de kıdem ve ihbar tazminatı
Alicagm
Sonrada işsizlik maaşı alacagm
Doğum ödeneği de alamazsam diye üzülüyordum az kaldı surda diye
Onuda öğrendim ssk uzmanından
Doğum ödeneği nede başvuracağım onuda alabileceğim insallh.sizde alabilirsiniz bunu unutmayın hak ettiniz su an işten ciksanizda
Ama çok sıkıldım evde neden çünkü kendimi iyi hissetmiyorum bulantidan
Sürekli içim donuyor
Ne yemek yiyorum ne istahim var
Bu yüzden depresyona girdim
Halbuki işten doğum izninden sonra ayrılacaktır bebeğime bakacaksın ama
İnanılmaz mutsuzum bunalimdayim:KK42:
ilk önce canım bebeğini sağlığını düşün
tabiki şu dönemde hormonlarımızda hassas herşeye karşı bi yılgınlık bi yorgunluk var
hakkında hayırlısı olsun kaç yıldır çalışıyordun yine sizin çıkmanız için baskı yapmamışlar haklarınızı veriyorlar en azından olumlu düşünün bebeğine yazık inanki
bildiğim kadarıyla hamilelikten önce bir tıl içinde en az 90 gün prim olması gerekiyor ve ayrıca dogum iznine çıkmadan önce sigorta niteliğinin sona ermemesi gerekiyor yani sigortan aktif olmalı.ee bizim 90 gün prime uygunuz ama 32,haftada r işsiz olursak ssk aktif olmazsa nasıl alacağız ödenek?

Ben öğrendiğim zaman söyledim
Diğer hafta beni işten çıkardılar
Gebe çalışan kadın işten çıkarılmaz kanunda haklar var fakat
Mahkeme prosedür çok gene uğraşıc aksın gebe halimle ben çocuğuma zor bakiyorm birde onları uğraşacağım
Kendime bile bakamiyoru su an bulantidan
Asla ugrasamdim mahkemeye falan yoksa onlarda söyledim çok hakkım var her yolu denerim dedim.
Fakat basımı kaldırmaya su an halim yok
Tamam dedim anlaştık önüme şunu sundular
İki maaş verecekler isede gitmiyorum
Çalışmadan Aralık masası Alicam
Aralığın 5 de kıdem ve ihbar tazminatı
Alicagm
Sonrada işsizlik maaşı alacagm
Doğum ödeneği de alamazsam diye üzülüyordum az kaldı surda diye
Onuda öğrendim ssk uzmanından
Doğum ödeneği nede başvuracağım onuda alabileceğim insallh.sizde alabilirsiniz bunu unutmayın hak ettiniz su an işten ciksanizda
Ama çok sıkıldım evde neden çünkü kendimi iyi hissetmiyorum bulantidan
Sürekli içim donuyor
Ne yemek yiyorum ne istahim var
Bu yüzden depresyona girdim
Halbuki işten doğum izninden sonra ayrılacaktır bebeğime bakacaksın ama
İnanılmaz mutsuzum bunalimdayim:KK42:

Canim hatirladigim kadariyla senin bebegin icin bi ara riskli demislerdi degil mi.senin suan silkinip kendine gelmen lazim cok sukretmen lazim.insan depresyondayim diye diye kendini iyice karanliga sokuyor.andikca daha cok inaniyorsun depresyona girdigine.disari cikamiyorum bulantilarm var demissin inan hepimiz seninle ayni durumdayiz yalniz olmaidigni bil diye soyluyorum
.ben bir aydan fazladir bi hastane odasina tikildim disarda yaz havasi vardi gecen haftalarda ben kapinin Onune bile cikamiyordum.ki ben de calisiyorum memurum aliskin degilim evde yatp durmaya.iki dusuk yasadim bu da mi oyle olucak psikolojisi cok kotu.ama ben tekrar hamile kaldigim icin bile cooook mutluyum.Elhamdullillah bebegim hala benimle Allah kucagima almayi nasip eder insaallah.senin de bebeğin skntiliydi ama cok sukur artk iyi sanirim.sende is falan umrumda degil bebegim iyi olsun yeter diyordun.bebegin iyi.lutfen artik kendini yipratma benim empati gucum biraz fazla o yuzden etkileniyorum her kotu olay yasayandan.bi kucuk cocugun da var onun icin silkin kendini birakma hemen.smdi bebisi karninda büyütme zamani ne guzel yat dinlen iste suan ihtiyacimz olan sey bu zaten;)

Hadi inşallah duyarsın bu sefer bence :KK39:
Bilmiyorum sizde nasil psikoloji benin berbat 5 haftalık gebeyim 3 çocuğum olacak ıns kafam karışık hormonlar havada gülmeyin ama agrasif oldum eşim beni aldatırlar ve bunu gibi birsürü şey hiç yoktu böyle oldum adamda şaşkın hep bi kızgın tıp oldum sigarayı bıraktım gebelik bi yandan endişeler bi yandan kimse beni anlamıyor eşimde bazen üstüne çok gidiyorum uzylutorymda ama elimde değil

bende söylemiyorum bu ay sonu anca söylerim sanırsam

ben işten çıkartılırım muhtemelen yerimde birinin olması şart

en azından doğuma kadar tutsalar iş görmezlik ödeneğinden faydalanabilsem

:(( doğuma kadar tutarlar inş. bizde de mecbur birini alması gerekecek

Günaydınlar,

Ben geçen hafta söyledim, çünkü işyerinde benden başka hamileler de var hepsi söylemişler. Benim saklamam olmaz dı. Bence sizde söyleyin ki adam da ona göre önlemini alsın. Tam da yaza denk geliyor doğumlarımız izine çıkıcak olanları felan etkileyecek bizim iş yerin de. Ondan dolayı erkenden söyledim önlemlerini alsınlar.

bizim ofiste benden başka çalışan yok bir de mutfağa bakan abla var, bu ay sonu söylemeyi planlıyorum bakalım

Çalışan arkadaşlar çıkartılırsanz son bir yılda 90 günlük primi sağladığınız için raporu vermeden sigorta girişimiz olmalı rapora 10 gün kala bile ise girersenz o zaman oluyor giriş lazım.
Doğum izninden sonra işten çıkışınz verilse bile kanunen hak ediyorsnz

Çalışan arkadaşlar çıkartılırsanz son bir yılda 90 günlük primi sağladığınız için raporu vermeden sigorta girişimiz olmalı rapora 10 gün kala bile ise girsem zaman oluyor giriş lazım.
Doğum izninden işten çıkışına verilse bile kanunen hak ediyorsnz
verdiğin bilgi için teşekkürler canım peki bunu işe girerek değilde ssk ya giderek isteğe bağlı gibi prim yatırılarakda oluyormu ki
yani karnı burnunda 7 . ayda nereye işe girebilirizki yada bi tanışımız varsa oradan sigortalı gösterilmemiz lazım değil mi

verdiğin bilgi için teşekkürler canım peki bunu işe girerek değilde ssk ya giderek isteğe bağlı gibi prim yatırılarakda oluyormu ki
yani karnı burnunda 7 . ayda nereye işe girebilirizki yada bi tanışımız varsa oradan sigortalı gösterilmemiz lazım değil mi
Aynen öyle tanıdık biri alacak ya giriş yapacak yada bunuda tam olarak emin değilim ama yüzde 80 diyeyim sana oluyor prim yatırılarakta oluyor

Back