- Emoji Skoru
- 2.914
- Puanlar
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #48.181
Kalkarken bizim destek olmamız lazım bence.Bende düşünüyorum çünkü benimki biryere tutunup kalkmaya bayılıyor. ama tek kuşkum tekerlekli ya o kalkınca tekerler kayar yüzüstü düşermi acaba sonuçta daha ayakta duramıyorlar dayanmadan bir yere.
Eşim de gerek yok bence diyor. Elimde patlamasını da istemem:)Ben aldım fisher price kaplanlı yürüme arkadaşı, çok elzem birşey değil gibi yada benim kız her iş için beni arkadaşı olarak gördüğü için olabilir. Aktivite masasıylada yürüme arkadaşıyla da ilgili değil. Düşününler için pilsan yürüme arkadaşı bimde bugün 80 lira
Yürüme arkadaşını değil ama ilk arabamı denetme fırsatım oldu. Sevdi benim süt oğlan.Bence çok gerekli birşey değil canım.. Bebek mağazalarına vaktin varsa götür, denettir.. Benim oğlum tutmadı bile..
Markası nedir? Hafta sonu Fisher Price denedik ama çok küçük gibi geldi. Bizimki çok sevdi gerçi. Ayaklarıyla itmeye çalıştı.Bende kızıma araba almıştım 10 aylıkken o zamandan beri oldukça oyalanıyor onunla şuan 21 aylık hala daha tepesinden inmezalıcaksanız eğer tavsiye ederim her şekilde oynuyor arabayla küçükken sadece otururdu üstünde ilerletemezdi kendini direksiyonuyla felan oyalanırdı şimdi kendi oturuyor bebeklerini oturtup gezdiriyor oturduğu kısım açılabilen arabadan bizimki onun içini doldurup boşaltıp oyalanıyor öyle bagaj gibi yani her şekilde vakit geçirebiliyorlar
Canım ben marketlere gelenlerden almıştım arabanın altında gokidy yazıyor sadeceMarkası nedir? Hafta sonu Fisher Price denedik ama çok küçük gibi geldi. Bizimki çok sevdi gerçi. Ayaklarıyla itmeye çalıştı.
Canım sen anlattıkça sana alerjisi olabilir dedik biz.. Çocuk kusuyor dedin durdun, yazık neler çekmiş çocuk.. Allahım şifa versin inşallah.. Bunları içeren tüm gıdaları, paketli gıdaları kesmen lazım.. Tarhana, erişte, kek, poaça, kurabiye Vs.. Dikkat et bebeğin toparlansın.. Kanlı kaka ve egzama yoktu galiba.. Bu durumda çok ileri seviyede değil demek.. Hafif hafif sonra başlarsın zaten gıdalara.. Alerjide kahvaltı sıkıntı valla.. 2 haftadır yumurta. Peynir yemiyor demişsin, bizim bebeler hiç yiyemediler maalesef.. Bu yolu uzun süren tanıdıklarm da var.. Kahvaltıya ben ya muhallebi ya patates, havuç haşlaması veriyorum.. Bir kez de patates, havuç, kabak rendeledim, içine biraz tam pirinç unu koyup, fırına attım.. Yemişti.. 2. De yemedi.. Zaten oğlum sevemedi kahvaltıyı.. Öğlen meyve akşam da sebze çorbası.. Bizim çoklu gıda alerjisi olduğundan daha kısıtlı.. Sen diğer öğünlerde alternatif şeyler bulabilirsin..Selam kizlar.moralim cok bozuk.bugun alerji testinin sonucu belli oldu sonuc pozitif
Cocugum zaten 2 haftaya yakin yumurta peynir yemiyo simdi sütede alerjisi warmis.napcam smdi ben ne yedircem bu cocugasabah kahvaltida oglen aksam ne yicek
Alerjisi olduğunu tahmin etmiştim. Öncelikle ek olarak verdiğin mamayı özel mamaya çevirmelisin neocate, aptamil pregomin as gibi. Doktoruyla görüş rapor çıkarttır mamalar baya pahalı çünkü. Ben kahvaltıda yumurtasız sütsüz muzlu yada balkabaklı pankek yapıyorum haftasonları, aynı şekilde elmalı yada balkabaklı krep yaptığım oldu. Patates kabak havuç ile tost yapıyorum. Kayısı ile bisküvi yapmıştım tarif önceki yazdıklarımda vardı bazen ondan yapıyorum. İrmikli balkabaklı, elmalı, armutlu seçenekleri degistirerek muhallebi yapıyorum. Öğlen sebze çorbası yada patates karnabahar köfte gibi birşeyler uyduruyorum. Sende diyetine dikkat et çocuk toparlasın biraz sonra doktorunla görüşerek diyet açmaya başlarsın. Ben yumurta sarısıyla ve kuzu kıymayla 2 kez 3 er hafta arayla açma girişiminde bulundum 2 gün hiç uyumadı ters teptiSelam kizlar.moralim cok bozuk.bugun alerji testinin sonucu belli oldu sonuc pozitif
Cocugum zaten 2 haftaya yakin yumurta peynir yemiyo simdi sütede alerjisi warmis.napcam smdi ben ne yedircem bu cocugasabah kahvaltida oglen aksam ne yicek
Alerjisi olduğunu tahmin etmiştim. Öncelikle ek olarak verdiğin mamayı özel mamaya çevirmelisin neocate, aptamil pregomin as gibi. Doktoruyla görüş rapor çıkarttır mamalar baya pahalı çünkü. Ben kahvaltıda yumurtasız sütsüz muzlu yada balkabaklı pankek yapıyorum haftasonları, aynı şekilde elmalı yada balkabaklı krep yaptığım oldu. Patates kabak havuç ile tost yapıyorum. Kayısı ile bisküvi yapmıştım tarif önceki yazdıklarımda vardı bazen ondan yapıyorum. İrmikli balkabaklı, elmalı, armutlu seçenekleri degistirerek muhallebi yapıyorum. Öğlen sebze çorbası yada patates karnabahar köfte gibi birşeyler uyduruyorum. Sende diyetine dikkat et çocuk toparlasın biraz sonra doktorunla görüşerek diyet açmaya başlarsın. Ben yumurta sarısıyla ve kuzu kıymayla 2 kez 3 er hafta arayla açma girişiminde bulundum 2 gün hiç uyumadı ters tepti
Canım sen anlattıkça sana alerjisi olabilir dedik biz.. Çocuk kusuyor dedin durdun, yazık neler çekmiş çocuk.. Allahım şifa versin inşallah.. Bunları içeren tüm gıdaları, paketli gıdaları kesmen lazım.. Tarhana, erişte, kek, poaça, kurabiye Vs.. Dikkat et bebeğin toparlansın.. Kanlı kaka ve egzama yoktu galiba.. Bu durumda çok ileri seviyede değil demek.. Hafif hafif sonra başlarsın zaten gıdalara.. Alerjide kahvaltı sıkıntı valla.. 2 haftadır yumurta. Peynir yemiyor demişsin, bizim bebeler hiç yiyemediler maalesef.. Bu yolu uzun süren tanıdıklarm da var.. Kahvaltıya ben ya muhallebi ya patates, havuç haşlaması veriyorum.. Bir kez de patates, havuç, kabak rendeledim, içine biraz tam pirinç unu koyup, fırına attım.. Yemişti.. 2. De yemedi.. Zaten oğlum sevemedi kahvaltıyı.. Öğlen meyve akşam da sebze çorbası.. Bizim çoklu gıda alerjisi olduğundan daha kısıtlı.. Sen diğer öğünlerde alternatif şeyler bulabilirsin..
Demir ilacı olarak Sidefer kullanıyorsan ona da dikkat et, onu da kesmen gerekir.. Emziriyorsan sende diyette olacaksın tabi.. Mama alıyordu galiba.. Onun içinde zaten özel mama kullanıyordun.. Aklıma gelen bunlar.. Her paketin içerik kısmını muhakkak oku.. Tez zamanda geçsin inşallah
Canım sen anlattıkça sana alerjisi olabilir dedik biz.. Çocuk kusuyor dedin durdun, yazık neler çekmiş çocuk.. Allahım şifa versin inşallah.. Bunları içeren tüm gıdaları, paketli gıdaları kesmen lazım.. Tarhana, erişte, kek, poaça, kurabiye Vs.. Dikkat et bebeğin toparlansın.. Kanlı kaka ve egzama yoktu galiba.. Bu durumda çok ileri seviyede değil demek.. Hafif hafif sonra başlarsın zaten gıdalara.. Alerjide kahvaltı sıkıntı valla.. 2 haftadır yumurta. Peynir yemiyor demişsin, bizim bebeler hiç yiyemediler maalesef.. Bu yolu uzun süren tanıdıklarm da var.. Kahvaltıya ben ya muhallebi ya patates, havuç haşlaması veriyorum.. Bir kez de patates, havuç, kabak rendeledim, içine biraz tam pirinç unu koyup, fırına attım.. Yemişti.. 2. De yemedi.. Zaten oğlum sevemedi kahvaltıyı.. Öğlen meyve akşam da sebze çorbası.. Bizim çoklu gıda alerjisi olduğundan daha kısıtlı.. Sen diğer öğünlerde alternatif şeyler bulabilirsin..
Demir ilacı olarak Sidefer kullanıyorsan ona da dikkat et, onu da kesmen gerekir.. Emziriyorsan sende diyette olacaksın tabi.. Mama alıyordu galiba.. Onun içinde zaten özel mama kullanıyordun.. Aklıma gelen bunlar.. Her paketin içerik kısmını muhakkak oku.. Tez zamanda geçsin inşallah
Canim oglum mama yemiyor benim asla kusuyor.bi suru denedik.neocate smilac ve bitane daha alerji mamasi denedik baslarda iciyordu gayet guzel noldu bilmem asla kabul etmio.bizde zaten raporlu aliuoduk evet ama almayinca cocuk caresiz kaldik acikcasi.bnde yaptim gecen sutsuz yunurtasiz pankek.krep yapmadim hic.peki sen neler yemiosun suan sayarmisin banada ?
Muhtemelen alerjisi mide tepkili benim kızımda kusuyor. Bizimkinin hem mide hem bağırsak tepkili alerjisi, kusmaması için ben bebelac gold thickener kullanıyorum. Mama koyulaştırıcı 100 cc mama için 1 ölçek ilave edip 7 dk bekliyorsun. Sağdığım süt olursa onada ilave ediyorum. Yumurta, süt, tereyağ, peynir, yoğurt, et, tavuk, kuruyemiş tüketmiyorum. Peynir altı suyu ve süt tozu gibi ilavelerin olduğu paketli gıdalarda yemiyorum. Pregomin as denedinizmi içimi kolay kızım 2 aydan bu yana kullanıyor
Bence A aeengineer ın demek istediği farklı. Yani ben hatırlıyorum siz alerji şüphesiyle alerji maması içirmeye çalışırken peynir de veriyordunuz. Kimdi hatırlamıyorum ama bi iki kişi de söyledi bunu size. Tabi ki çocuğunuz için en iyisini siz bilir, siz istersiniz. Ama A aeengineer ın çocuk neler çekmiş derken demek istediği de kendi bebeğinin alerjik olması sebebiyledir diye düşünüyorum. Sizin ek gıda konusunda kafanız çok karışık, ve bence yorumlarınızdan, sorduklarınızdan anladığım kadarıyla bebek konusunda da genel olarak evhamlısınız bu da kafanızı daha çok karıştırıyor. Bebeğiniz bir an önce alerjiyi aşar umarım, çok geçmiş olsun.Evet kusuyor dedim.ama ek gidadan deil o mamadan kusuyir
Evet kusuyor dedim ama yediklerinden deil mama verdigimde mamayi istemiyor kusuyor dedim.yoksa hicbi ek gidayi kusmasi olmadi.zaten raporlu mama verioduk.ayrica bisey cektigi yok cocugumun k bakmada yorumun biraz tepkili sanki.kanli kaka egzama yok.daha yeni yeni alerji gorduk hem.aylardir suren bi durum deil yani.okadar dikkatsiz deilim skur.iyi dileklerin icinde tskler.
Kızlar biz 10 ayımızı doldurduk kızım yeni diş çıkarıyor 2 tane dişi çıktı fakat ishal oldu nerdeyse 1 haftadır öyle. Sizdede diş çıkarma döneminde oluyor mu ishal, oluyorsa ne kadar sürüyor?
Eğer alerji konusunda şüphelerin varsa başka bir doktor görüşü daha almanı tavsiye ederim. Alerji maması almayan bebeklere mamayı birkaç damla vanilya şurubu yada kayısı kaynatılmış suyla vs. Veriyorlar bir deneyebilirsin. A aeengineer i yanlış anladığını düşünüyorum. Dün kızdan fırsat bulup yazamadım. Peynir tadımı yaptırdığında emin olmadan peynir deneme diye bende uyarmıştım seni, uyumuyor ağlıyor diyorsun bu bile alerjiye işaret olabilir. Alerjik bebeklerin uyku aralığı 20-30 dk larla sınırlı, grupta alerjiden en fazla çekenlerde biziz ben gayet yardımcı olma amaçlı yazılan bir yazı okudum. Dediğim gibi eğer emin olmak istiyorsan deri testi vb. Yaptırabilirsin ama bizimki kadar küçük bebeklerin testleri kesinlik vermiyor deneyerek bulmalısınYok denemedik onu cnm.biz neocate smilac ve bitane daha wardi unuttum adini.ilk zamanlar iciyodu gayet guzel smdi asla icmio.bska mamalarda aldik doktor tavsiyesiyle aptamil bebelac sma hepsine ayni tepkisi.kasik mamasinida kusuyor.ya durum aslinda karisik.biz cok agliyo uyumuyo die doktora goturmek istedik.kendibdoktorumuzda izinde olunca bi bayana goturduk.inek sutu alerjisi olabilir vs dedi.kannidrar alindi hepsi temiz..aleeji testi net sonuc vermio dedi falan filan.ilk o verdi bize alerji mamasini.sora doktoruna goturduk hayir dedi inek sutu alerjisi belirtileri yok bu cocukta.oyle bi ikilemde kaldik.e smdide bikac gundur vucudunda ense bolgesinde kirmizi puturler olunca korktuk gene gttik.bukez kan alindi tahlile gtti disariya.alerji pozitif yani.ama doktor gene inek sutu alerjisi degil bu demis.gidalara yeni alisan vucut boyle tepki verebilir demis esime.bende bilemedim
Bence A aeengineer ın demek istediği farklı. Yani ben hatırlıyorum siz alerji şüphesiyle alerji maması içirmeye çalışırken peynir de veriyordunuz. Kimdi hatırlamıyorum ama bi iki kişi de söyledi bunu size. Tabi ki çocuğunuz için en iyisini siz bilir, siz istersiniz. Ama A aeengineer ın çocuk neler çekmiş derken demek istediği de kendi bebeğinin alerjik olması sebebiyledir diye düşünüyorum. Sizin ek gıda konusunda kafanız çok karışık, ve bence yorumlarınızdan, sorduklarınızdan anladığım kadarıyla bebek konusunda da genel olarak evhamlısınız bu da kafanızı daha çok karıştırıyor. Bebeğiniz bir an önce alerjiyi aşar umarım, çok geçmiş olsun.
Eğer alerji konusunda şüphelerin varsa başka bir doktor görüşü daha almanı tavsiye ederim. Alerji maması almayan bebeklere mamayı birkaç damla vanilya şurubu yada kayısı kaynatılmış suyla vs. Veriyorlar bir deneyebilirsin. A aeengineer i yanlış anladığını düşünüyorum. Dün kızdan fırsat bulup yazamadım. Peynir tadımı yaptırdığında emin olmadan peynir deneme diye bende uyarmıştım seni, uyumuyor ağlıyor diyorsun bu bile alerjiye işaret olabilir. Alerjik bebeklerin uyku aralığı 20-30 dk larla sınırlı, grupta alerjiden en fazla çekenlerde biziz ben gayet yardımcı olma amaçlı yazılan bir yazı okudum. Dediğim gibi eğer emin olmak istiyorsan deri testi vb. Yaptırabilirsin ama bizimki kadar küçük bebeklerin testleri kesinlik vermiyor deneyerek bulmalısın
Ben 2 si prof 4 doktor görüşü aldım. Çocuk gastroda dahil olmak üzere hepsi alerji testinde alerji yok çıkarsa alerjisi olmadığı anlamına gelmez dedi. O yüzden test yaptırmadım deneyerek buldum.Hadiya olemi hic duymadim oyle verildigini mamanin.peki siz alerji testi veya deri testi yaptirdinizmj?
Çok şükür ishalimiz bitti canım 10 güne yakın sürdü.Benim ki de ishal olmuştu canım. 1 hafta sürmüştü. Ve ishalden dolayı pişik olmuştu yavrum ilk defa bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?