• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ben kızımı sık sık alıyorum yanıma, babası göreve erken gideceğinde bizimki de sık uyandığında diğer odaya geçiyor ceya gece görevde oluyor, bizimki de sık uyanınca bende kaldır yatır yapacak hal kalmıyor, alıyorum. Yanımda deliksiz uyuduğundan değil de yine de bizim yatağı biliyor. Alışıyorlar galiba :)

Bu Arada benim kız son günlerde babaya bi r düşkün olmaya başladı ki aman aman, babasından bana gelirken mızırdanıyor, babasının yakasına yapışıyor, bırakmıyor :)
Benim eşim de kızımızın ona düşkün olacağı günleri bekliyor 🥰😊 benim kız pek durmuyor onda ağlıyor, biz de tam tersi 6bucuk yaşında ki oğlum babaya çok düşkün yanından ayrılmıyor

Ahhh be Kubra, maşallah de yavruna.. Bir gün bile öğlen beraber uyumadık.. Hep o ayağımda uyudu.. Hoş ben onca yorgunluğa tercihimi uykudan yana değil de temizlikten, ev toplamaktan yana kullanırdım, sırf kendi uyusa idi keşke..
Uykusuzluk çok zor valla canım ne çektiğinizi 2 aydır daha iyi anladım diş çıkarınca normal düzenine döndü Allah'tan şükürler olsun öğlen 2 buçuktan 5 e kadar uyumuştu 9 a çeyrek kala yine uyudu bakalım kaçta kalkacak uykusuz kaldığı gecelerin acısını çıkarıyor sanırım :) mübarek kandil gecesi bütün uykusuz annelerimize dua ediyorum herkesin bol uykulu bebisleri olsun insallahhhhhh

A
Ahhh be Kubra, maşallah de yavruna.. Bir gün bile öğlen beraber uyumadık.. Hep o ayağımda uyudu.. Hoş ben onca yorgunluğa tercihimi uykudan yana değil de temizlikten, ev toplamaktan yana kullanırdım, sırf kendi uyusa idi keşke..
Al bendende o kadar haftanın sonu gelince pilim bitiyor. Akşam 8.30 ta uyuttum 20 dk sonra kalktı ağlayarak bir dahada uyumadı oturdum ağladım annemler aldı şimdi. Tahammül sınırlarımı zorluyor

Geçmiş olsun. İnşallah değildir.
Canım ne kadar yordu seni bu bıdık.. İnşallah hasta değildir.. Rabbim şifa versin
Bugün beş kez kustu çok öksürüyor hırıltılı aynen diğer bronsiolit olduğunda oldugu gibi . Burnu da tıkalı .virisu nasıl kaptiysa kaptı yine. Beni ve bebegimi yine zorlu günler bekliyor. Bebek işinin bu kadar zor olacağını tahmin etmezdim

Uykusuzluk çok zor valla canım ne çektiğinizi 2 aydır daha iyi anladım diş çıkarınca normal düzenine döndü Allah'tan şükürler olsun öğlen 2 buçuktan 5 e kadar uyumuştu 9 a çeyrek kala yine uyudu bakalım kaçta kalkacak uykusuz kaldığı gecelerin acısını çıkarıyor sanırım :) mübarek kandil gecesi bütün uykusuz annelerimize dua ediyorum herkesin bol uykulu bebisleri olsun insallahhhhhh

Düştü atesimiz çok şükür teşekkürler .salı akşamı başlamıştı çok zordu ve üzülüyor insan.yarin çalışmıyorum cuma tatil günüm süt izni ben de kızımla uyuyacağım inşallah yarın iş mis yapamam evde koy verdim gitti

Hayırlı kandiller kızlar, dualarımız kabul olsun inşallah bu mübarek gecede.
Bugün kızımın 8 aylık kontrolü vardı 10200 gr olmus , boy pek atmamis gibi iki ay oncesine gore 73,6 cm.mis. Gece uyanmalarini soyledim hala uyaniyor 3 4 kez diye, bana direk gunduz yeterli beslenmedigini soyledi 🤔daha fazla besle dedi , ben 2 - 3 saat arayla 120 cc mama veriyordum, onun harici kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, aralarda 1 kere meyve. O da kendi ne kadar yerse işte dedim , dr da mamayı artır dedi yani ben zaten 4. Ayından beri 120 cc veriyordum demekki artık o miktar yetmiyor . Yarından itibaren mama miktarını artıracağım bakalım ne olacak 🤲🤔

Bugün kızımın 8 aylık kontrolü vardı 10200 gr olmus , boy pek atmamis gibi iki ay oncesine gore 73,6 cm.mis. Gece uyanmalarini soyledim hala uyaniyor 3 4 kez diye, bana direk gunduz yeterli beslenmedigini soyledi 🤔daha fazla besle dedi , ben 2 - 3 saat arayla 120 cc mama veriyordum, onun harici kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, aralarda 1 kere meyve. O da kendi ne kadar yerse işte dedim , dr da mamayı artır dedi yani ben zaten 4. Ayından beri 120 cc veriyordum demekki artık o miktar yetmiyor . Yarından itibaren mama miktarını artıracağım bakalım ne olacak 🤲🤔
Bugün arkadaşla yemek ve uyku bağlantısını konuştuk. Ona da doktoru iyi beslenmeyle iyi uyuma arasında çok da bağlantı yok demiş. Tabii çocuk aç da olmayacak. Bugün oğlum her zamankinden çok yedi ama 1 saattir ayakta. Akşam biraz kaşık maması, yoğurt, muz verdim. Bana mısın demiyor.

Biz Besafe İzi comfort aldık, 9-18 kg.. Emniyet kemerli hali bile testleri geçtiği için isofixli almadık. Recaro zero muydu neydi, bir ülkede toplatılmıştı galiba.. Kaza anında kemeri esniyor muymuş açılıyor muymuş ne? Ama tam emin değilim canım sen yine bakarsın.. Bizim model yüksek, oğlum dışarıyı izliyor ben yokken.. Aksi halde hayatta onu koltuğa bağlayamazdık
Aa öyle mi? Hemen araştırayım. Sağ ol canım. Başka markayı araştırayım o zaman.

Saçma, 210 cc mama içtiğinde bile uyanıyor

Hayirli kandiller cnm.amiin ins Rabbim dualarimizi kabul etsin.nasil yaa bu kilosuna ragmen mamayi artirmi dedi masallah o doktora :KK66: kiz benim oglum 10.ayin icinde 10kilo degil.ozaman doktorun dedigine gore benim oglum ac geziyo:KK66:)))alerjiden 1 haftadir yunurtayi ve sut urunu de kestik bugun kan verdik sonuca gore knusalim dedi doktoru.mama zaten yemiyo kusuyo direk.yedigi corba meyve puresi bazende pirinc unu gece yeni yeni sofraya katiliyor 2 gundur biz ne yersek oda yiyor.gerisi emiyor yani.alakasi yok bnce uyanmanin mamayla 😕

Benim kızım da artık memeyi bıraktı, gündüz hiç emmiyor gece de belki 1 belki hiç. 9 de yatıyor bazen 11 bazen 12 bilemedin 1 buçukta kalkıyor mama veriyorum ben de. Daha sonra 3 buçuk 4 civarları kalkıyor tekrar mama veriyorum gero yatıyor bidaha 6.30 da gune basliyoruz. Ama bu aralar ikinciye kalkip mama icince yatagina yatiriyorum mizirdiyor ben de yanimiza aliyorum :/ insallah aliskanliga dönüşemez
Sütünü sağıyor musun peki, ben hala günde 3 kere sağıyorum, işkence ama kıyamıyorum 1 yaşına kadae kota koydum kendime yarın 9 ay bitiyor bakalım

Bugün arkadaşla yemek ve uyku bağlantısını konuştuk. Ona da doktoru iyi beslenmeyle iyi uyuma arasında çok da bağlantı yok demiş. Tabii çocuk aç da olmayacak. Bugün oğlum her zamankinden çok yedi ama 1 saattir ayakta. Akşam biraz kaşık maması, yoğurt, muz verdim. Bana mısın demiyor.
Saçma, 210 cc mama içtiğinde bile uyanıyor
Hayirli kandiller cnm.amiin ins Rabbim dualarimizi kabul etsin.nasil yaa bu kilosuna ragmen mamayi artirmi dedi masallah o doktora :KK66: kiz benim oglum 10.ayin icinde 10kilo degil.ozaman doktorun dedigine gore benim oglum ac geziyo:KK66:)))alerjiden 1 haftadir yunurtayi ve sut urunu de kestik bugun kan verdik sonuca gore knusalim dedi doktoru.mama zaten yemiyo kusuyo direk.yedigi corba meyve puresi bazende pirinc unu gece yeni yeni sofraya katiliyor 2 gundur biz ne yersek oda yiyor.gerisi emiyor yani.alakasi yok bnce uyanmanin mamayla 😕
Valla kızlar bence de uyanmanın ac olmayla alakası yok 😏 hatta ben bazen çok yediği için bile uyandigini düşünüyorum 🤣 he dedim geçtim yani doktora , mama miktarını artırsam da biberon sayısını düşürürüm artık yani günde 4 biberon içiyorsa miktarı artırıp 3 biberon veririm , onun harici zaten gayet iyi yiyor bence , bizimkiler huy edinmiş anacim geçecek gibi gelmiyor bana da 🙄

Sütünü sağıyor musun peki, ben hala günde 3 kere sağıyorum, işkence ama kıyamıyorum 1 yaşına kadae kota koydum kendime yarın 9 ay bitiyor bakalım
Yok canım ya ben bıraktım o işleri, hedefim zaten ilk 6 ay emzirebilmekti, çok şükür nasip oldu . 6 aydan fazlasını düşünmüyordum hiç o yüzden gece de 1 kere emiyor onu da bırakır herhalde. Buzlukta sagdigim sütlerim var hep, onları da tamamen bitirince veririm heba olmadan böylelikle benim emzirme olayim kapanır.

Valla kızlar bence de uyanmanın ac olmayla alakası yok 😏 hatta ben bazen çok yediği için bile uyandigini düşünüyorum 🤣 he dedim geçtim yani doktora , mama miktarını artırsam da biberon sayısını düşürürüm artık yani günde 4 biberon içiyorsa miktarı artırıp 3 biberon veririm , onun harici zaten gayet iyi yiyor bence , bizimkiler huy edinmiş anacim geçecek gibi gelmiyor bana da 🙄

Aynen bnce sadece aliskanliktan uyaniyorlar.hadi 1 kere uyanmasi normal emmek icin.benim oglumda hala oyle umarim boyle gitmez ya:( hala asiri sık uyaniyor.yat kalk yat kalk salak gbi oluyom.ne guzel bak senin bebis mama iciyor keske benimkide icse iyi olurdu.bazen ne vercemi sasiriyorum cocuga valla😩

Bence de açlıkla alakası yok. Birkaç kere denedim özellikle. Muhallebi yedirdim, tam yatacak zaman da sağdığım sütü verdim, e ilk daldığında da emmek istiyor kızım, biraz da öyle emdi. Sonuç? Yarım saat bir saate ağladı. O kadar kısa sürede acıkabileceğini düşünmüyorum.

Bir de uyku genetik izler taşır diye okumuştum bi yerde. Babasının uykusu çok güzelmiş keşke ona çekseydi ama bana çekmiş galiba :silah: ben 45 dakika uyur 1,5 saat uyanık kalırmışım :KK57: neyse ki tamamen bana da çekmemiş :emir_bebek:

Ben hala deliksiz uyuyamam mesela, hala dediğim kızımdan önce de uyuyamazdım yani :rolleyes: çok nadir gece hiç uyanmadığım olurdu, ama geri dalmakta zorlanmazdım.

Neyse inşallah uyku gerçekten genetik değildir :)

Yürüme arkadaşı almayı düşünen var mı? Ben alsam iyi olabilir diyorum. Kızımdayken gerek görmemiştim. Ona almayıp oğluma alınca kızıma haksızlık etmiş gibi hissediyorum. Diğer yandan da birkaçay kullanacak. Sonra kalacak öylece diyorum.

Yürüme arkadaşı almayı düşünen var mı? Ben alsam iyi olabilir diyorum. Kızımdayken gerek görmemiştim. Ona almayıp oğluma alınca kızıma haksızlık etmiş gibi hissediyorum. Diğer yandan da birkaçay kullanacak. Sonra kalacak öylece diyorum.

Bende düşünüyorum çünkü benimki biryere tutunup kalkmaya bayılıyor. ama tek kuşkum tekerlekli ya o kalkınca tekerler kayar yüzüstü düşermi acaba sonuçta daha ayakta duramıyorlar dayanmadan bir yere.

Ben aldım fisher price kaplanlı yürüme arkadaşı, çok elzem birşey değil gibi yada benim kız her iş için beni arkadaşı olarak gördüğü için olabilir. Aktivite masasıylada yürüme arkadaşıyla da ilgili değil. Düşününler için pilsan yürüme arkadaşı bimde bugün 80 lira

Back