Ben yardımcı olabilirmiyim bilmiyorum ama o uyanmalar memede uyuyup yatağında göz açtığı için yani uyuduğu yerde uyanmamak
![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
b4nim kızım da ne zaman mama içerken dalıp yatağına yatırsam 1,2 saat sonra ağlayarak uyanır ama kendi kendine yatağında uyursa uyanmaz 5 6 saat falan. Söyle ki önce uyku rutinleri ile düzene sokmak gerekir saatleri, biliyorum kolay olmuyor . Ben de o uyku eğitimcileri okuya okuya bu düzeni kurdum , şükür ki ben de işe yaradi. Önemli olan tutarlı olmak. Bebekler düzenden hoşlanırlar her ne kadar ilk zamanlar itiraz edip ağlasalar da. Ben 4. Ayından beri uyku rutinlerini uyguluyorum , öyle zır zır kızımı aglatarak vermedim eğitimi elbette. Sadece sabır ve sakinlikle her akşam uykudan önce bez değişimi, pijama giyme, sesi ve ışıkları kısma ve beslenme olarak rutin olusturdum, yatağına koydum, ilk zamanlar yanında bekledim, müzik açtım yeri geldi kendim söyledim. Çok ağladığı, direndiği zaman oldu, aldim kucağıma sakinlestirdim, öptüm sevdim yatırdım, bir kaç kere tekrarladığım oldu ama asla alıp içeri getirmedim. Böyle böyle devam ettim, zamanla daha sakin kalmaya başladı, sonraları alıştı, şimdi aynı rutinleri uyguluyorum , öpüyorum yatırıyorum ve kendi kendine uyuyor. Bazen çok ağlamasa da mizirdaniyor ama gene de uyuyor çok şükür. Oğlum da uyku dan çok çektiğim için kızım da aynı hataları yapmak istemedim ve kararlılıkla ve sabırla bu işi çözdüm elhamdülillah