• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bura degistikten sonra yazmaya hevesim kalmadi :KK70: tema ne olmus böyle hiç sevmedim :) her neyse herkes iyi insallah. Merak ettigim 9.ayda kan aldilar. Aldiktan sonra doktor bir sey demedi. Şu zaman falan gelin de demedi. Bizim gibi kan aldirdiktan sonra doktor takibi ne zamana verdi öğrenebilir miyim? Size ne zaman gelin dediler?
9.ayda kan almamı varmış? Bana sadece menenjit aşısı var dedi doktoru ona bile sinirliyim yine aşı :kızgın:

9.ayda kan almamı varmış? Bana sadece menenjit aşısı var dedi doktoru ona bile sinirliyim yine aşı :kızgın:
Canım istersen menenjiti tek doz olarak bir yaş sonrası da vurulabiliyor. Isteyen tek doz isteyen iki doz şeklinde yaptırıyor

Bura degistikten sonra yazmaya hevesim kalmadi :KK70: tema ne olmus böyle hiç sevmedim :) her neyse herkes iyi insallah. Merak ettigim 9.ayda kan aldilar. Aldiktan sonra doktor bir sey demedi. Şu zaman falan gelin de demedi. Bizim gibi kan aldirdiktan sonra doktor takibi ne zamana verdi öğrenebilir miyim? Size ne zaman gelin dediler?
Bana sağlık ocağından 8. Ayında tutturmuşlardı, ama doktorla daha önceden konuşmuştuk, kendisi 1 yaşında önerdiğini, ondan önce yanıltıcı sonuç verebileceğini, zaten her halükarda 1 yaşına kadar Demir ve d vitamini damlalarının da kullanılması gerektiğini söylemişti. Biz de doktorumuza güvendik. 9. Ayda yalnızca menenjit aşısının ilk dozunu yaptırdık. Bir dahaki kontrolümüz 1 yaşında. O zaman kan değerlerine bakılacak, damlalara devam edilip edilmeyeceği kan testine göre belli olacak. Ayrıca, menenjit aşısının ikinci dozu ile (1 yaşta vuruluyor zaten) sağlık ocağında yapılan 1 yaş aşılarını aynı gün yaptırmamızı söyledi.
Bazı doktorlar 1 yaşından önce kan testi istiyor, sağlık Ocağı da 8. Ayda istiyor. Ben bi iki doktora daha sormuştum, onlar da 1 yaşından önce çok doğru sonuç vermeyebilir her halükarda 1 yaşında yeniden bakmak gerekir dedikleri için biz 1 yaşına bıraktık.

Kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz ? Bebisler nasıllar? Zaman nasıl su gibi akıp geçiyor ya, yaşlarına girecekler 2 3 ay sonra 🥳👼 ben yazdan sonra eylül de artık ise başlayacağım kızımı kreşe verip , şimdiden onun stresi sardı beni 🙈

selam kızlar sizlere de sormak istiyorum memede uyuma alışkanlığı olup gece aç olmamasına rağmen 255 kez kalkan bebesi olup da uykusunu düzene koyan var mı aranızda ? varsa nasıl yaptınız deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz ? Bebisler nasıllar? Zaman nasıl su gibi akıp geçiyor ya, yaşlarına girecekler 2 3 ay sonra 🥳👼 ben yazdan sonra eylül de artık ise başlayacağım kızımı kreşe verip , şimdiden onun stresi sardı beni 🙈
Bu aralar zor geçiyor canım dış yok uyku yok yaramazlık çok .bizim kız bağırıp duruyor gece gündüz

selam kızlar sizlere de sormak istiyorum memede uyuma alışkanlığı olup gece aç olmamasına rağmen 255 kez kalkan bebesi olup da uykusunu düzene koyan var mı aranızda ? varsa nasıl yaptınız deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Uykusunu düzene koyan kısmı hariç biz 😂
Bize de yardım elini uzatabilir mi çare bulan

Uykusunu düzene koyan kısmı hariç biz 😂
Bize de yardım elini uzatabilir mi çare bulan
internette yazan bilgileri taramaktan bıkkınlık geldi artık duymak istemiyorum rutin yatır kaldır vs gibi kelimeleri. hele uyku danışmanlarının hesaplarına hepten gıcık olmaya başladım. bana dümdüz yaşayıp 1. ağızdan anlatan anne deneyimi lazım. ama bizimkilerin ayında olacak. 14-15 aylık olup da az da olsa laftan sözden anlayan bebelerin deneyimleri de işime yaramıyor.

🤚🤚🤚🤚 gece cok uyaniyor yanima aliyorum agzina aliyor uykuya geciyor emzik gibi emmiyor pek gece gece noyu birlikte uyuyoruz o uyaniyor ben meme veriyorum uyuyor sonra kalkip ise geliyorum duzene sokamadim

🤚🤚🤚🤚 gece cok uyaniyor yanima aliyorum agzina aliyor uykuya geciyor emzik gibi emmiyor pek gece gece noyu birlikte uyuyoruz o uyaniyor ben meme veriyorum uyuyor sonra kalkip ise geliyorum duzene sokamadim
Onun ısıran versiyonu var bende, gece o tavan kalkıyor yıldızları sayıyorum acıdan

Bu aralar zor geçiyor canım dış yok uyku yok yaramazlık çok .bizim kız bağırıp duruyor gece gündüz
Benim kızında dişleri gelmedi bir türlü, uyanmalar da devam ediyor hala. Artık koyverdim 😔 düşünmüyorum diş mi atak mi ne diye , uyandıkça veriyorum mamayı 😑 umarım en kısa zamanda uyanmalar biter.

internette yazan bilgileri taramaktan bıkkınlık geldi artık duymak istemiyorum rutin yatır kaldır vs gibi kelimeleri. hele uyku danışmanlarının hesaplarına hepten gıcık olmaya başladım. bana dümdüz yaşayıp 1. ağızdan anlatan anne deneyimi lazım. ama bizimkilerin ayında olacak. 14-15 aylık olup da az da olsa laftan sözden anlayan bebelerin deneyimleri de işime yaramıyor.
Ben yardımcı olabilirmiyim bilmiyorum ama o uyanmalar memede uyuyup yatağında göz açtığı için yani uyuduğu yerde uyanmamak :( b4nim kızım da ne zaman mama içerken dalıp yatağına yatırsam 1,2 saat sonra ağlayarak uyanır ama kendi kendine yatağında uyursa uyanmaz 5 6 saat falan. Söyle ki önce uyku rutinleri ile düzene sokmak gerekir saatleri, biliyorum kolay olmuyor . Ben de o uyku eğitimcileri okuya okuya bu düzeni kurdum , şükür ki ben de işe yaradi. Önemli olan tutarlı olmak. Bebekler düzenden hoşlanırlar her ne kadar ilk zamanlar itiraz edip ağlasalar da. Ben 4. Ayından beri uyku rutinlerini uyguluyorum , öyle zır zır kızımı aglatarak vermedim eğitimi elbette. Sadece sabır ve sakinlikle her akşam uykudan önce bez değişimi, pijama giyme, sesi ve ışıkları kısma ve beslenme olarak rutin olusturdum, yatağına koydum, ilk zamanlar yanında bekledim, müzik açtım yeri geldi kendim söyledim. Çok ağladığı, direndiği zaman oldu, aldim kucağıma sakinlestirdim, öptüm sevdim yatırdım, bir kaç kere tekrarladığım oldu ama asla alıp içeri getirmedim. Böyle böyle devam ettim, zamanla daha sakin kalmaya başladı, sonraları alıştı, şimdi aynı rutinleri uyguluyorum , öpüyorum yatırıyorum ve kendi kendine uyuyor. Bazen çok ağlamasa da mizirdaniyor ama gene de uyuyor çok şükür. Oğlum da uyku dan çok çektiğim için kızım da aynı hataları yapmak istemedim ve kararlılıkla ve sabırla bu işi çözdüm elhamdülillah

Kızlarrr yorum bekliyorum 2 gün önce beta HCG 3.2 idi. Bugün 5.87 olmuş hamilelik var mı sizce?? :KK73:

Ben yardımcı olabilirmiyim bilmiyorum ama o uyanmalar memede uyuyup yatağında göz açtığı için yani uyuduğu yerde uyanmamak :KK43: b4nim kızım da ne zaman mama içerken dalıp yatağına yatırsam 1,2 saat sonra ağlayarak uyanır ama kendi kendine yatağında uyursa uyanmaz 5 6 saat falan. Söyle ki önce uyku rutinleri ile düzene sokmak gerekir saatleri, biliyorum kolay olmuyor . Ben de o uyku eğitimcileri okuya okuya bu düzeni kurdum , şükür ki ben de işe yaradi. Önemli olan tutarlı olmak. Bebekler düzenden hoşlanırlar her ne kadar ilk zamanlar itiraz edip ağlasalar da. Ben 4. Ayından beri uyku rutinlerini uyguluyorum , öyle zır zır kızımı aglatarak vermedim eğitimi elbette. Sadece sabır ve sakinlikle her akşam uykudan önce bez değişimi, pijama giyme, sesi ve ışıkları kısma ve beslenme olarak rutin olusturdum, yatağına koydum, ilk zamanlar yanında bekledim, müzik açtım yeri geldi kendim söyledim. Çok ağladığı, direndiği zaman oldu, aldim kucağıma sakinlestirdim, öptüm sevdim yatırdım, bir kaç kere tekrarladığım oldu ama asla alıp içeri getirmedim. Böyle böyle devam ettim, zamanla daha sakin kalmaya başladı, sonraları alıştı, şimdi aynı rutinleri uyguluyorum , öpüyorum yatırıyorum ve kendi kendine uyuyor. Bazen çok ağlamasa da mizirdaniyor ama gene de uyuyor çok şükür. Oğlum da uyku dan çok çektiğim için kızım da aynı hataları yapmak istemedim ve kararlılıkla ve sabırla bu işi çözdüm elhamdülillah
Rutin ve uyku saati bizde de aylardır düzenli aslında sorun memede emmeden uykuya dalamıyor olması yatır kaldır vs denedim ama iyice histerik krizlere girmesinden başka işe yaramadı

Kızlarrr yorum bekliyorum 2 gün önce beta HCG 3.2 idi. Bugün 5.87 olmuş hamilelik var mı sizce?? :KK73:
Çok isteklisin canım.insallah vardır.ben hiç anlamam .hayatımda 1defa beta HCG yaptırdım.o da adetimden 2gun sonraydi 5300falan çıkmıştı.sonuc kızım 8 aylık.hic anlamam yani takip yapmadım hiç

Değer çok düşük kapılma derim kimyasal gebelikte olabiliyor. Bazı merkezler 5 üzeri gebelik olasılığı derken 10 u baz alanda var. Benim ilk hamileliğimde adetten 1 hafta önce 28 30 civarı birşeydi

:KK47:
Evet var gibi ama değer çok düşük iki günde iki katı artması gerekiyor . Iki gün sonra tekrar yaptır bakalım. Sende ki cesarete vay be demekten kendimi alamadım:KK47:

Back