2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Ben de hiç birbirine karıştırıyorum birkaç kere denedim sevmiyor karıştırınca
Biz yemek yerken mama sandalyesine koyuyorum ve öyle veriyorum elimle minik minik parçalar.kendi ağzına herşeyi götürür ama onları götürmüyor
iki günden beri ekmek veriyoruz yemekte sıkılmaya başlayınca ama en kenar kalın kısmını.dislerini kasıyor herhalde hoşuna gitti.salcasiz ve çok tuzlu olmamak şartıyla yediklerimizden birkaç çimdik veriyorum.
Yumurtayı mesela sarisini hasladiktan sonra minik minik veriyorum öyle yiyor.ceyrek veriyorum halen.amac karın doyurmak değil sonuçta üstüne emziriyorum
Haftaya iş başı ozamanda annemden süt vermesini isteyeceğim sagdiklarimdan.11-12 saat ayrı kalacağız psikolojim bozuk bu günlerde

Ayrı kalmak çok zor huysuzdu zaten benim kız bin beter oldu

valla süpersin sizin ek gıda olayı bitmiş çoktan :)

Canim benim oglumda yemiyordu ama smdi yiyor.2 tane hünnap keci sutlu bebe biskuvisini papatya cayiyla islatiyorum icine yumurtayi ekleyip eziyorum hemde nasi yiyor:))) bazen lor peyniri ve pekmezde ekliyorum bazen sadece yumurta ve lor veriyorum
Maşallah minik kuşa. Oğlum karışım pek sevmiyor. Bir kere pekmezle yumurta sarısı vermiştim ama sevmemişti. Bisküviyle kesin sever :) Loru da beğenmedi. Evde yapmıştım. Labneyi sevdi. Kendimize yemek yaparken bu kadar zorlanmıyorum. Şu yeme işi bir düzene koyulsa rahatlayacağım.
Nazar değmesin maşallah. Ben de çiğnemeyi öğrensin diye 3 4 haftadır eline ekmek veriyorum. Benim zirzop meyveyi rendeleyince sevmiyor. Puh puh deyip çıkartıyor. Yumuşak armut veya portakalı eline verince birkaç ısırık alıyor. Meyveyi sevmiyor mu anlamadım. Köfte deneyeyim bir de. Yukarıda beniim ' in de yazdığı gibi sizin ek gıda olayı bitmiş. Kızımda daha cesurdum sanki ben. Şimdi bir tedirginlik. Bir de kızım daha iyi çiğnerdi. Kilo almazdı o ayrı mesele tabii

Çok zor bakalım nasıl alisacagiz ama mecbur yapacak birşey yok .bazen diyorum bu kadar bile yavrusuyla kalamayan insanlar var diyorum
Kesinlikle öyle. Bir arkadaşım bebeği 2 aylıkken işe dönmek zorunda kalmış. Baktırırken de sıkıntılar yaşamış tabii. Eğer yine öyle olacaksa niye çocuk sahibi olayım ki dedi ve ikinci çocuğu yapmadı. Keşke en az 2 yıl biz bakabilsek ama şartlar elvermiyor.

valla süpersin sizin ek gıda olayı bitmiş çoktan :)
Bitirdim şükür , hızlandırılmış yaptım bu ikinci bebede reoc ben de oğlumda çok ince eler sık dokurdum , aman onu yemesin , bu alerji yapar, yemeği özel olsun vs diye ama ben de kızımda rahatladım. Bakıyorum bu yabancılar bizim gibi değil, bebeler maşallah iyiler bu seferde böyle olsun dedim kızda benim adam her ne kadar itiraz etse de kendi yemesine

Aa olemi cnim oldunuzmu?ne guzel mubarek olsun bizde nasipse 20 subatta olucaz.nasil cok agladimi?lokal oldu dimi?1hafta nasi gecti ?ilk idrar biraz zor oluyo diolar ya
Teşekkürler canım, lokal oldu aslında çok aglamazdi. Olurken emziriyordum tam uyuyacakken konuştular uykuya dalamadi sonra ağladı baya, şarkı açtık öyle sustu. İki gün zor geçti her bezi açtığımda ve antibiyotikli kremi sürerken ağladı. Sonra o da geçti artık iyiyiz şükür :) Darısı sana olsun,kurtulduk valla

A aeengineer kalkışa 3 hafta hazır ol atak geliyor. Sanki hiç atakta değiliz gibi bence bunun sonunda benimki emekleyecek :)
Acaba benimki atakta mi ya gündüz emmeyi reddediyor sadece gece emiyor odadan çıkınca ağlıyor gece sürekli kalkıyor yatakta ters dönünce gece beni görüyor hı hı diyor beni çağırıyor bu arada dede diyor .

Kızlar kaç öğün ek gıda veriyorsunuz uzmanlar iki kez birer çay bardağı kadar diyor .ben öyle veriyorum ama birkaç gündür gündüz asla emmiyor gece uyandığında emiyor . GündGündüz pek aç gözükmüyor ama ne yapmalıyım ya

İnşallah gündüz emmeye tekrar döner canım benim oğlan 3 aydır gündüz emmiyor sağıp veriyorum ama sen bekle uzun sürmez inşallah, emmemesi dünyanın en zor şeyi hele ki sağım yapıp biberon dezenfekte etmesi sağım aletlerini temzilemesi hem de günde 3 veya 4 kere inşallah en kısa zamanda tekrae döner ek gıdayı 2 ya da 3 kez veriyorum sabah kahvaltı avokado, labne ve yumurta sarısı veriyorum yumurtaya 2 gündür başladık severek yiyor ilerleyen zamanlarda ekmek ekleyeceğim, öğleden sonra yoğurt ve bir sebze yanında, akşam da muhallebi bazen, bazen yine yoğurtlu bişi, ya da çorba değişiyor ama toplam 2 fincanı geçmiyorum canım

A aeengineer kalkışa 3 hafta hazır ol atak geliyor. Sanki hiç atakta değiliz gibi bence bunun sonunda benimki emekleyecek :)
Aman Allahım.. Hemde 3 hafta ya kronik ataktan çıkmıyoruz ki hiç.. Zaten ben odadan çıkınca ağlıyor devamlı. Hep bir kucak, kollarım ve belim kopuyor artık.. Bizimkiler ek gıda da alamıyor çok üzülüyorum.. Her gün muhallebi yapıyorum muz eziyorum.. Kahvaltı alternatifi hiç yok, yoğurt yok.. Offf canım çok sıkılıyor artık

Canım çorbayı nasıl yapıyorsun? Ben suya atıp pişiriyorum tarhanayı.. Sonra altını kapatıp zeytinyağı ekliyorum.. Ama imkanı yok yemiyor.. Ev yapımı salça var ekle diyen var, tuz at diyen var.. Hoş bizimki alerjik birde zaten

Son düzenleme:
Hergün büyüyor diye bir umutla başlıyorum her gece yıkılıyor. Daha ne kadar kötü olabilir diye düşünürken dahada kötüye gidiyor. Gece 1 de kanguruda zıplıyordum. 2 ye kadar annem sallamış 2.30 ta çığlıkla geri uyandı. 4 te tekrar 6 da tekrar 7 de tekrar derken 7.30 ta ben işe gelmek için çıktım zaten. Gece demeye dilim varmıyor artık

Son düzenleme:
Günaydın kızlar oğlum dün 7 aylık oldu ben artık yemeklerini pütürtülü vermek istiyorum normalde herşeyimi blenderdan geçiriyordum bir güzel yiyordu ama artık alışması lazım nerden başlasam bilemedim hiç siz neler yapıyorsunuz bide benim oğlum süt içmiyor gündüz sadece ek gıda yiyor pütürtülü yemezse doymayacak diye de korkuyorum kilosu 9350 acaba kilo verirmi

Valla sebze çorbası yapıyorum daha çok pırasa tat veriyor bal kabağı havuç patates pırasa suda haşlayıp blander yapıyorum zeytinyağı üzerine çok az karabiber atmıştım yedi severek tarhana yapmadım henüz biraz ekşi geliyordur belki tarhana bebişe

Maşallah. Kilosu çok çok güzel. Ben blender pek kullanmadım. Süzgeçten geçiriyordum. Pütürlüye geçiş için de süzgeçten geçirme sayısını azalttım. Yani 4-5 kere eziyorsam 2 kere ezmeye başladım . Bir de çiğnemeye alışması için ekmeğin dış kısmını, biraz yumuşak armudu, muzu verdim. Ekmek çok yardımcı oluyor. Bazen pütürlüyü reddettiği oluyor. Armudu rendeleyince yemiyor. Küçük küçük koparınca yiyor :)) Ben büyüdüm, bırak rendeyi diyor sanki ::)))

Benim kızım da oğlum da pek sevmiyor tarhanayı. Annem tarhanayı yoğurtsuz ve sütsüz yapar. Ondan vermeme rağmen kızımda da oğlumda da ağız çevresi kızarmıştı. Bazı bebeklere mayalı şeyler dokunabiliyor. Bir reaksiyon yoksa biraz koyu kıvamda dene istersen. Biraz kimyonla tatlandırabilirsin. Ben daha salça ve tuz denemedim. Ev yapımı ve tuzsuzsa belki denerdim. 8. ayda mercimek veriliyormuş. Ben 8'e 10 gün olmasına rağmen denedim ve sevdi. Ayı uygunsa dene istersen.

Sabah yumurtasını biraz lor peynir ekleyip az tereyağında pişirip verdim ama çok yemedi öğürdü hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…