• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kızlar otobüste hastaneye gidip gelirken hasta hapşıran insanlardan grip kaptım :KK43: Burun tıkalı başım fena ağrıyor. Nefes almak zor oluyor hep ağızdan. Sicak limonlu su ictim ama fayda etmedi. Ne yapayım geçirenler nolur yardım edin tavsiye verin :KK43::KK61::KK42::cry:
Geçmiş olsun canım. Çabucak iyileşirsin inşallah.

Kızlar otobüste hastaneye gidip gelirken hasta hapşıran insanlardan grip kaptım :KK43: Burun tıkalı başım fena ağrıyor. Nefes almak zor oluyor hep ağızdan. Sicak limonlu su ictim ama fayda etmedi. Ne yapayım geçirenler nolur yardım edin tavsiye verin :KK43::KK61::KK42::cry:
Geçmiş olsun canım, burnuna tuzlu su çek ya da bebekler için kullanılan okyanus suyu al eczaneden onu kullan beni rahatlatmıştı. Sirkeli suyla gargara yap boğaz enfeksiyonunu temizlesin

Evet öyle tüp bebekte başarı hamile kalınca ya da kalp atışını duyunca değil canlı olarak eve getirildiğinde sağlanmış oluyor yani risk var tabii ki 12.haftadan sonra azalıyor ama son aylarda risk yine artıyor özellikle son haftalarda maalesef kalp durma olayları tüp bebekte daha çok görülüyor o yüzden doktorlar riske atmıyorlar tabi ki o riske giren ve normal doğum yapanlar var lakin ben asla o riske girmem benim için önemli olan sağlıkla kucağıma almak ayrıca korkmak cesaret edememek de bir neden olabilir insanlar için.Tabii ki normali en iyisi ama hala toplumda ayy sezeryan mı olmuş kesmişlermi ay çok zor kalkarsın zor iyileşirsin niye zorlamadın yazık diyenler var ya da doğumdan önce korkutmalar falan ki son anda da zorunda kalınabiliyor ama travma olacak bişey de yok.
Canim ben senin dedigin tup bebek oldugu icin kalp durma olaylarini hic duymadim. Bunu dunden beri ikinciye yaziyorsun ve gercekten korkutucu oluyor. Lutfen nerden duyduysan makale bilgi site vs paylasir misin? Cunku kalp durmasi tup bebekse coraspirinin erken birakilmasina bagli olarak gerceklestigini duymustum ben. Cok fazla olan bir seymis gibi bahsediyorsun. Ben de 3.aydan sonra saglikli gebelikse riskin azaldigini biliyorum. Aksi takdirde doktorlar ilaclari biraktirmazdi bence. Yani 3-4.aylarda falan oluyor onun biliyoruz da ne bileyim son haftalar diyorsun.Ayrica tup bebek olup normal dogum yapan cok insan var dedigim gibi. Sadece zor kavusuldugu icin doktorlar normal dogum bebege zarar verebilir diye sezaryene yonlendiriyorlar. O da zaten normal yolla saglanan gebeliklerde de oluyor. Sen en iyisi su kalp durma olaylarini bi paylas ornekleriyle de dedigin gibiyse doktorlarimiza sorup biz de sezaryene yonlenelim. Diger tup bebekle hamile olan arkadaslar da lutfen dusunceleri yazsin boyle bir sey varsa bilelim cunku ben hic boyle bir sey duymadim kendi doktorumdan.acikcasi cok fazla kafan karisti ve korktum. Boyle bir sey varsa tup bebek doktorumu arayip sorucam.

Evet canım mustela ve kakao yağı kullanmıştım. Hiç çatlamadım. Kakao yağı çok iyi nemlendiriyor. Şimdi sadece mustelaya başladım. Kakao yağına karnım çıkmaya başlayınca başlıyorum. 5. Aya kadar çıkan bişey olmuyor bende :)
Canim sen bu yagi ve yaglari ne siklikla kullandin. Yani her gun mu yoksa dustan cikinca mi? Yoksa bazilarini mi her gun kullandin falan?

Canim ben senin dedigin tup bebek oldugu icin kalp durma olaylarini hic duymadim. Bunu dunden beri ikinciye yaziyorsun ve gercekten korkutucu oluyor. Lutfen nerden duyduysan makale bilgi site vs paylasir misin? Cunku kalp durmasi tup bebekse coraspirinin erken birakilmasina bagli olarak gerceklestigini duymustum ben. Cok fazla olan bir seymis gibi bahsediyorsun. Ben de 3.aydan sonra saglikli gebelikse riskin azaldigini biliyorum. Aksi takdirde doktorlar ilaclari biraktirmazdi bence. Ayrica tup bebek olup normal dogum yapan cok insan var dedigim gibi. Sadece zor kavusuldugu icin doktorlar normal dogum bebege zarar verebilir diye sezaryene yonlendiriyorlar. O da zaten normal yolla saglanan gebeliklerde de oluyor. Sen en iyisi su kalp durma olaylarini bi paylas ornekleriyle de dedigin gibiyse doktorlarimiza sorup biz de sezaryene yonlenelim. Diger tup bebekle hamile olan arkadaslar da lutfen dusunceleri yazsin boyle bir sey varsa bilelim cunku ben hic boyle bir sey duymadim kendi doktorumdan.acikcasi cok fazla kafan karisti ve korktum. Boyle bir sey varsa tup bebek doktorumu arayip sorucam.
Ben tüp bebekten dolayı kalp durması duymadım doktorumun bana söylediği normal Doğum yapılabilir fakat uzun süre beklendiği için zor elde edildiği için kıymetli bebek oluyorlar riske atmak istemiyoruz bu sebeple sezeryan öneriyoruz . Bu Arada canım sen kan sulandırıcı iğne kullanıyor musun Bahçeci de tedavi olmuştun sanırım

Ben tüp bebekten dolayı kalp durması duymadım doktorumun bana söylediği normal Doğum yapılabilir fakat uzun süre beklendiği için zor elde edildiği için kıymetli bebek oluyorlar riske atmak istemiyoruz bu sebeple sezeryan öneriyoruz . Bu Arada canım sen kan sulandırıcı iğne kullanıyor musun Bahçeci de tedavi olmuştun sanırım
Evet canim bahceci. Kan sulandirici degil coraspin kullaniyorum. Senin pihtilasma problemin mi var? Bana test yapilmadi mi ama embriyonun tutulmasini sagladigi icin verilmisti rahimdeki kanlandirmayi arttiriyor diye. Sonra da biraktiramiyorlar cat diye cunku pihtilasma gibi bir sorunun varsa iste o zaman bebegin kalbi durabiliyor kacinci ayda olursan ol. O yuzden 32.haftada biraktiriyorlar ki bir sey olursa bebegin gelisimi tamamlanmis olsun ki sezaryene alinabilsin hemen. O yuzden 32.haftaya kadar devam. Sen her gun gobekten mi oluyorsun o igneyio_O

Evet canim bahceci. Kan sulandirici degil coraspin kullaniyorum. Senin pihtilasma problemin mi var? Bana test yapilmadi mi ama embriyonun tutulmasini sagladigi icin verilmisti rahimdeki kanlandirmayi arttiriyor diye. Sonra da biraktiramiyorlar cat diye cunku pihtilasma gibi bir sorunun varsa iste o zaman bebegin kalbi durabiliyor kacinci ayda olursan ol. O yuzden 32.haftada biraktiriyorlar ki bir sey olursa bebegin gelisimi tamamlanmis olsun ki sezaryene alinabilsin hemen. O yuzden 32.haftaya kadar devam. Sen her gun gobekten mi oluyorsun o igneyio_O
Bende Bahçecide tedavi oldum canım benim doktorum rutin olarak tüm hastalara kan sulandırıcı iğne veriyordu. Bende transfer günü başladım ona ve coraspine 8. Haftada kanama alanı sebebiyle tüp doktorum bırakmamı söyledi mecbur bıraktım ikisinide bir genimde problem var ama doktorum o genin önemli olmadığını söyledi ama içim hiç rahat değil gece gündüz aklımda bıraktım birşey olacak diye perşembe kontrolüm var dün ve bugün kasık batmalarım olmuyor çok korkuyorum ama kullansamda kanama olur diye korkuyorum karışık bir durum

Ben erkeğe benzettim ama üstten olduğu için görüntü açıyı göremiyorum

Bende ilk hamileliğimde mart anneleri grubundaydım 6marttı tahmini Doğum ben 24 şubat doğurdum diğerinde de hazşran annelrrindeydim yine mayıs 29da doğurdum hiç ayımın annesi olamadım buna kısmetse:dondurma: o yüzden sorun değil ha ağustos ha eylül:))))

Detaylı mı o usg ne güzel çıkmış ama kabartınwar o görüntüde bilemedim ben diğer usg kız görünüyor ama

Hamilelikte normal olduğunu okudum bi kaç yrde

Kabartı var o yatay duruyor kızların ki geç tamamlanıyor muş ya ondan sanırım canım sarı renkli baktı birazda muayenede ama çıktısını siyah beyaz yapmış doktor

Bende Bahçecide tedavi oldum canım benim doktorum rutin olarak tüm hastalara kan sulandırıcı iğne veriyordu. Bende transfer günü başladım ona ve coraspine 8. Haftada kanama alanı sebebiyle tüp doktorum bırakmamı söyledi mecbur bıraktım ikisinide bir genimde problem var ama doktorum o genin önemli olmadığını söyledi ama içim hiç rahat değil gece gündüz aklımda bıraktım birşey olacak diye perşembe kontrolüm var dün ve bugün kasık batmalarım olmuyor çok korkuyorum ama kullansamda kanama olur diye korkuyorum karışık bir durum
Canim senin kanaman icerde hala var diye biraktirmis doktorun bu durum daha tehlikeli. Gonlunu ferah tut kanama daha riskli. Ben de senin givi her gun ayni korkuyorum yasiyorum hatta cogu gebe arkadas yasiyordur muhakkak. Ama gorecek gunu varsa gelecek bebislerimiz insallah. Allaha emanetler artik. Doktorun kimdi senin?

Gecmis olsun ayni seyi ben de yasadim, sokakta hapsuranlardan grip kaptim. Limon bal zencefil sicak suya yap, ihlamur kaynat icine kabuklu ama iyi yikanmis elma ayva limon dilimleri ativer. Karanfil ve biraz taze zencefil de olur. Zencefil tadini aci yapiyor az koy istersen.. sık sık bunlari tüket ki bogazin kurumasin canim. Ben bunun yaninda cok halsiz oldugum icin ve yemek dahi canim istemedigi icin acile gittim serum bagladilar. Mide bulantimi kesen ilac ve arti vitamin takviyeli..
O serum beni toparladi, sonrasi ben evde aynen bol sıvı tüketimine devam... Allaha sukur geciyor..
Stres yapma öksürügün ya da beslenememen bebege bir sey yapmaz.. o korunakli bir alanda. Sen yeterki kendini toparla.. bol bol dinlen imkanin varsa..
Tekrar coook coook gecmis olsunnn.. güzel haberler insallah...

Canim senin kanaman icerde hala var diye biraktirmis doktorun bu durum daha tehlikeli. Gonlunu ferah tut kanama daha riskli. Ben de senin givi her gun ayni korkuyorum yasiyorum hatta cogu gebe arkadas yasiyordur muhakkak. Ama gorecek gunu varsa gelecek bebislerimiz insallah. Allaha emanetler artik. Doktorun kimdi senin?
Benim Diyarbakır bahçeci canım doktorumda Zeki akkum çok severim kendisini bu sabah arayıp kanama durumunu sordu ilgisi bile rahatlatıyor beni sağolsun aslında ben Batman da kalıyorum burda ki doktorum iğneyi bırakma dedi ama ben tüp doktoruma güveniyorum onu dinliyorum :)

Ama
Bu arada ben de bu hafta butun ilaclarimi biraktim crinonjel falan. Doktor biraktirdi artik. O yuzden en ufak bir seyde cok korkuyorum. Bi sonraki kontrolu iple cekiyorum bebek insallah tutunur ilacsiz da :dua: bir hafta nasil gececek bilemiyoeum:KK76:

Benim Diyarbakır bahçeci canım doktorumda Zeki akkum çok severim kendisini bu sabah arayıp kanama durumunu sordu ilgisi bile rahatlatıyor beni sağolsun aslında ben Batman da kalıyorum burda ki doktorum iğneyi bırakma dedi ama ben tüp doktoruma güveniyorum onu dinliyorum :)
Tabi canim senin durumunu o da daha biliyoe neticede. O kadar sey cektik allahin izniyle bugunleri de atlaticaz ve bebeklerimizi sag salim kucagimiza alicaz insallah:dua:

Ama
Bu arada ben de bu hafta butun ilaclarimi biraktim crinonjel falan. Doktor biraktirdi artik. O yuzden en ufak bir seyde cok korkuyorum. Bi sonraki kontrolu iple cekiyorum bebek insallah tutunur ilacsiz da :dua: bir hafta nasil gececek bilemiyoeum:KK76:
Banada en başta 12 haftada bırakıcaz demişti ama sanırım ben bir süre daha kullanıcam gibi her gün iğne ve jel kullanıyorum bu Arada doktorum 13. Haftada düşük riski %1 e iner demişti bu haftada plasenta gelişimini tamamlıyor ve artık progesteronu kendi salgılıyor sanırım o nedenle ilaçlara gerek duymuyorlar

günaydın kızlar bulantım azalmıştı yine başladı burun tıkanıklığı da var grip buldum.Ihlamur içebiliyor muyuz

Kizlar gunaydın sımdı konuya soyle dalıcam pıhtılaşma ıle ılgılı... acıklayıcı olayım bende aspırın kullanıyorum 32. Haftada kesıcez kısmetse bunu kesınce bebegın kalbı durur yada durma ıhtımalı var alınmalı dıe 32 de kesılmez kı 32 de erken bır hafta... o haftada kesılme sebebı 32 haftadan sonra bebegın kornodunun genıslemesı ve eger cok kan pompalanırsa bebegın ılerde kalp hastalıgı olma rıskı oldugu ıcın keserler 32 de bebegın kalbı durur yada erken dogum yaparsa yasasın dıe bısey yok

Heterozıgot genınde sanırım bı sorun var cnm bendede o gende cogu kadının o geninde sorun var dıo dr lar ama eger kayıp bebek varsa dırek sulandırıcı kullanıyoruz o haftaya kadar kı gerek duymayıp sulandırıcı vermeyen dr lar bıle var

Back