• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Kızlar folic asiti kaç haftada bıraktınız benim ilacım bitti doktora gitmeme 2 hafta var daha nerdeyse
Ben 10. Hafta içinde bırakmış oldum daha doğrusu folik asitm bitti doktorumda boşuna yenisini alma hem decavitte de var folik decavite geçersin demişti bende öyle yaptım.

Cnm dun bana drum dedımı haftaya cuma gel folık asıt bırakıp vıtamın baslayalıö dedı progestan alıyorum bıde onuda bırakcax yanı 12 haftada bırakmıs olacagım bende
12 haftamdayım bitti sağlık ocağı decavit verdi ama başlama dedi doktorun gerek görünce başlarsın dedi doktoruma da 13+6 fala gidicem en iyisi tekrar folic asit almak yerine şu 2 hafta meyveyle dengelemek bakalım doktoe ne vercek

Ben 10. Hafta içinde bırakmış oldum daha doğrusu folik asitm bitti doktorumda boşuna yenisini alma hem decavitte de var folik decavite geçersin demişti bende öyle yaptım.
Sağlık ocağı decavit verdi ama doktorun başla derse başla dedi doktora gitmeme 2 hafta var başlasammı bilemedim doktorum geç çağırdı ya sanki

Kızlar selam benim de tv de ne görsem canım çekiyor eşim diyorki çok şey istiyorsun bazen hayal edip uyuyorum süt içmek çok istiyorum sınıfta çocuklar içtikçe içim gidiyor ama içince de gazlıyım zaten ölüyorum ağrıdan,çok kilo alacam bu defa :110:

Arkadaşlar,çatlak kremi felan kullanmaya başladınız mı?Benim cildim pul pul dökülüyor.Yüzüm ve saçlarım yağlı.Bi de acayip yüzümde sivilce çıktı.

Sağlık ocağı decavit verdi ama doktorun başla derse başla dedi doktora gitmeme 2 hafta var başlasammı bilemedim doktorum geç çağırdı ya sanki
Telefonla ulaşma imkanın yok mu canım. Hani sorup başlaman daha mantıklı bana böyle demese bende başlamazdım sanırım yeni folik asit alırdım.

Arkadaşlar,çatlak kremi felan kullanmaya başladınız mı?Benim cildim pul pul dökülüyor.Yüzüm ve saçlarım yağlı.Bi de acayip yüzümde sivilce çıktı.
Ben henüz başlamadım ama hafta sonu krem alıp başlamak istiyorum. Hem cildim kuru hemde Akşamları yemek yedikten sonra özellikle karnım çok şişiyor ve geriliyor hissediyorum gerildiğini ve böyle tatlı tatlı kaşınıyor sanırım krem kullanmazsam erken çatlamaya başlıcam.

Kızlar selam benim de tv de ne görsem canım çekiyor eşim diyorki çok şey istiyorsun bazen hayal edip uyuyorum süt içmek çok istiyorum sınıfta çocuklar içtikçe içim gidiyor ama içince de gazlıyım zaten ölüyorum ağrıdan,çok kilo alacam bu defa :110:
Televizyon değilde telefonda o yemek sayfaları yok mu mahvediyor beni her gördüğünden istermi insan. Hepsinden canım çekiyor ve bu ara gece rüyalarımda da hep birşeyler yiyorun. Mesela bu gece bi sepet çilek vardı onlardan yedim. Sonra uyandım canım onu çekti mesela :KK45: Ama bu normal can çekmesi aşerme değil sanırım. Aşermenin nasıl birşey olduğunu bilmiyorum hala :anneadayı:

Televizyon değilde telefonda o yemek sayfaları yok mu mahvediyor beni her gördüğünden istermi insan. Hepsinden canım çekiyor ve bu ara gece rüyalarımda da hep birşeyler yiyorun. Mesela bu gece bi sepet çilek vardı onlardan yedim. Sonra uyandım canım onu çekti mesela :KK45: Ama bu normal can çekmesi aşerme değil sanırım. Aşermenin nasıl birşey olduğunu bilmiyorum hala :anneadayı:
Aynı canım telefonda da ne görsem aynı canım istiyor

Bio oil sürüyorum canım ben her gün göğüs, karın , basen bölgelerime. Kakao yağı ve Hindistan cevizi yağı da aldım bugün geldi kargom, ama onları 1-2 ay sonra başlasam geç mi olur ki diyorum karar veremedim. Bi de lierac alıcaz arkadaşlarım 4. Aydan itibaren kullan dediler o askıda bekliyor şimdilik :/ tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi zamanlama konusunda?

Minyonsan veya baska durumlar varsa sezeryan belki dogrudur ama tüp bebek olunca sezeryan yapilmasi cok enteresan geldi. Yani tüp bebek tuttuktan sonra tedavi ile yada tedavisiz ayni durumdayiz diye biliyordum.

Evet öyle tüp bebekte başarı hamile kalınca ya da kalp atışını duyunca değil canlı olarak eve getirildiğinde sağlanmış oluyor yani risk var tabii ki 12.haftadan sonra azalıyor ama son aylarda risk yine artıyor özellikle son haftalarda maalesef kalp durma olayları tüp bebekte daha çok görülüyor o yüzden doktorlar riske atmıyorlar tabi ki o riske giren ve normal doğum yapanlar var lakin ben asla o riske girmem benim için önemli olan sağlıkla kucağıma almak ayrıca korkmak cesaret edememek de bir neden olabilir insanlar için.Tabii ki normali en iyisi ama hala toplumda ayy sezeryan mı olmuş kesmişlermi ay çok zor kalkarsın zor iyileşirsin niye zorlamadın yazık diyenler var ya da doğumdan önce korkutmalar falan ki son anda da zorunda kalınabiliyor ama travma olacak bişey de yok.

Bio oil sürüyorum canım ben her gün göğüs, karın , basen bölgelerime. Kakao yağı ve Hindistan cevizi yağı da aldım bugün geldi kargom, ama onları 1-2 ay sonra başlasam geç mi olur ki diyorum karar veremedim. Bi de lierac alıcaz arkadaşlarım 4. Aydan itibaren kullan dediler o askıda bekliyor şimdilik :/ tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi zamanlama konusunda?
Şimdiden başlaman lazım ki vücut neme doysun. Nemli cilt çatlamaz.

Şimdiden başlaman lazım ki vücut neme doysun. Nemli cilt çatlamaz.
Canım sen önceki hamileliğinde mustela kakao yağı kullandım diyordun yanlış hatırlamıyorsam. Şimdiden de başladın mı ikisine de? Benim 3-4 çeşit olacak ya aynı anda sıkıntı olur mu acaba çok tereddütte kaldım:/

Canım sen önceki hamileliğinde mustela kakao yağı kullandım diyordun yanlış hatırlamıyorsam. Şimdiden de başladın mı ikisine de? Benim 3-4 çeşit olacak ya aynı anda sıkıntı olur mu acaba çok tereddütte kaldım:/
Evet canım mustela ve kakao yağı kullanmıştım. Hiç çatlamadım. Kakao yağı çok iyi nemlendiriyor. Şimdi sadece mustelaya başladım. Kakao yağına karnım çıkmaya başlayınca başlıyorum. 5. Aya kadar çıkan bişey olmuyor bende :)

Evet canım mustela ve kakao yağı kullanmıştım. Hiç çatlamadım. Kakao yağı çok iyi nemlendiriyor. Şimdi sadece mustelaya başladım. Kakao yağına karnım çıkmaya başlayınca başlıyorum. 5. Aya kadar çıkan bişey olmuyor bende :)

Bende yarın alıcam kakao yağı bebe yağı da alıcam mustela da bakıcam. Valla benim bu hafta göbek biraz belli oldu ya hele yemek yiyince. Canım bişey sorcam yatıyordum biraz önce tv yi de kapadım böyle küçük baloncuk gibi bi patlama oldu altta bikak dk sonra aynısı sağda oldu garip bişeydi ama pıt pıt diye acaba bebekle ilgili olabilir mi dedim ama erken dimi daha çok ilginçti ama

Back