• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
sevgili anneleler inşallah sağlıkla evlatlarımızı kucaklarımıza alırız park yatak ve bebek arabası tavsiyesi bekliyorum biliyorum erken ama şimdiden alıp taksitle ancak öderiz diye düşündük eşimle daha önce kullananlar memnun olanlar olmayanlar haydi yoruma :)
Parkyatak almamıştık biz,ilk aylar şu sallanan sepet beşikler iyi oluyor. Sonra oda falan yaptık. Bebek arabasıda mamas papas’tan çok memnun kaldık.

Herkese merhaba,

Ben hamileligimin 14. haftasindayim ve ve hamile oldugumu ogrendigimden beri bu grubu takip ediyorum. Daha once, eylul ayinda bir dusuk yaptigim icin cesaret edip de gruba daha once katilamamistim. Simdi biraz daha hamileligime guvenim geldi ve yazmak istedim. Etrafimda su anda hamile olan kimse yok ve de daha once baska birinin hamilelegini de cok yakinda gozlemleyemedim, o yuzden sizin deneyimlerinizi kendime referans aliyorum.

Herkesin birbirinin sorularina cevap vermesi, guzel sozler soylemesi, zor zamanlar gecirenlere herkesin destek olmasi benim gercekten cok hosuma gitti. Internette genelde insanlar bir noktada kapisiyorlar. Bu grubun cok guzel bir grup oldugunu dusunuyorum. O yuzden ben de bu gruba katilmak ve herkese bir selam vermek ve istedim. Umarim hep beraber saglikli, mutlu bebisleri buyuturuz.
Hayırlı olsun☺️

Parkyatak almamıştık biz,ilk aylar şu sallanan sepet beşikler iyi oluyor. Sonra oda falan yaptık. Bebek arabasıda mamas papas’tan çok memnun kaldık.

Ben de o beşiklerden düşünüyorum. Odaya da normal bebek karyolası vs. Tahmini ne kadar yatabiliyorlar o beşiklerde? Biraz küçük çünkü, etrafımda bebek yok kıyaslayamıyorum :)

Sende gel cuma günü cihan hastanesine tanışalım hem canım cumaya aldım ben 10:15 randevum :KK49:
Ohhh iki dakkada buluşma ayarladın walla:)
sevgili anneleler inşallah sağlıkla evlatlarımızı kucaklarımıza alırız park yatak ve bebek arabası tavsiyesi bekliyorum biliyorum erken ama şimdiden alıp taksitle ancak öderiz diye düşündük eşimle daha önce kullananlar memnun olanlar olmayanlar haydi yoruma :)
Benim de ikisi park yatakta büyüdüler sonra ranza aldım ikisine. Sepette vardı bambu bi arkadaşım vermişti o da rahat oluyo ilk doğduğunda yanında salonda falan olabiliyor. Genelde park yataklar aynı özelliklerde benimki neydi hatırlamıyorum. Bebek arabası da travel sistemlerin hepsi çok kalitede üretilmiş Kraft, casual, maclaren, ben prego 2070i beğeniyorum travelini ve yoyko da güzel. Geçen hafta teyzemin torunu oluyor ona mothercaredan aldık travel o da 999tl ye. İndirimde o da çok kullanışlı ve rahattı portbebe olarakta kullanılıyorlar bu 3ü.
Ben de o beşiklerden düşünüyorum. Odaya da normal bebek karyolası vs. Tahmini ne kadar yatabiliyorlar o beşiklerde? Biraz küçük çünkü, etrafımda bebek yok kıyaslayamıyorum :)
Sepette en fazla 6ay canım.

Canım teşden mi giriyorsun pc den mi.

Ben telden nasıl yükşendiğini anlatayım.

Cevapla yapıyorsun ya yazı yazdığın yerin altında dosya yükle yazıyor oraya tıklayıp galerinden hangi fotoyu istiyorsan seçiyorsun yüklenince tam boyut ya da küçük boyut seçip cevPlaya tıklıyorsun.

Her fotoyu kabul etmiyor. Önce fotonu kenarlardan biraz kırpnan gerekiyor
Çok teşekkür ederim telden giriyorum dosya yükle dedim ama dediğiniz gibi kabul etmedi.Kırpıp deneyim

_20180228_175134.JPG

Merhaba ikili testi bende yaptırmayı düşünmüyorum. Daha doğrusu kafam karışıyor. Ikili testi yaptırmak istemeyen anneler üclü ve dörtlü testi yaptıracak mısınız peki ? Sanırım hepsi aynı zaten. Benim yaptırmamak istememenin sebebi, kesin sonuç vermemesi ve çevremde riskli grupta çıkan annelerin hamileliklerini üzüntüyle geçirip sonunda sağlıklı bebeklerinin olması. Bunları yaşayan anneler kesinlikle yaptırma diyor. Ben aldırmayı da düşünmem ve üzüntüyle hamilelik geçirmek istemiyorum. Ikili yaptirmazsam üçlü ve dortluyu de yaptirmayim mi ? Benim isteğim, allah korusun fiziken tedavi edilebilir bir hastalığı varsa bunu bilip onlemini almak. Bu da detaylı ultrasonda mı belli oluyor? Tecrübeli anneler bana bir yol gosterirseniz cok sevinirim. Bu arada unutmadan test sonuçları bekleyen herkese sağlıklı hayırlı sonuclar diliyorum, cinsiyeti öğrenenler de gözünüz aydın. Allah hepimize sağlıkla tamamına erdirmeyi nasip etsin.
Canım ben 2 liyi yaptırmadım, diğerlerini de yaptırmayacağım. Şeker yüklemesi taptırırım gibimr geliyor annem şeker hastası çünkü.

Ayrıntılı ultrasonra bebeğin tüm uzuvlarına bakılıyor, hatta ankaradaki hastahanede bebeğin kalbine kardiyolog bakıyordu anne karnındayken, burada nasıl olur bilmiyorum.

Bu arada hastahanede tanıştığımız bir kadına doktoru çocuğunun bir ayağı gelişmemiş demiş kadın doğurmaya karar vermiş ve subhanallah çocuğun iki ayağı da normal doğmuş. Zeka testleri de yüzde yüz sonuç vermiyor diğer topicteki bir arkadaşımıza başından beri çocuğunun ensesi kalın, kalbinde parlaklık var, ayak baş parmağı ayrı duruyor, kafa yapısı küçük ... biiiir sürü şey söylediler downa delalet. Ama maşallah o da sapasağlam güp güzel bir kız oldu :)

Canım ben 2 liyi yaptırmadım, diğerlerini de yaptırmayacağım. Şeker yüklemesi taptırırım gibimr geliyor annem şeker hastası çünkü.

Ayrıntılı ultrasonra bebeğin tüm uzuvlarına bakılıyor, hatta ankaradaki hastahanede bebeğin kalbine kardiyolog bakıyordu anne karnındayken, burada nasıl olur bilmiyorum.

Bu arada hastahanede tanıştığımız bir kadına doktoru çocuğunun bir ayağı gelişmemiş demiş kadın doğurmaya karar vermiş ve subhanallah çocuğun iki ayağı da normal doğmuş. Zeka testleri de yüzde yüz sonuç vermiyor diğer topicteki bir arkadaşımıza başından beri çocuğunun ensesi kalın, kalbinde parlaklık var, ayak baş parmağı ayrı duruyor, kafa yapısı küçük ... biiiir sürü şey söylediler downa delalet. Ama maşallah o da sapasağlam güp güzel bir kız oldu :)
Bende sırf doğruluk payı yok diye yaptırmıyorum yani risk çıkmasa bile bebek yüzde yüz sağlıklı denilemezmiş sağlıksız çıksada sağlıksız diyemeyiz diyo kendimi doğruluk payı bu kadar düşük bişey için yıpratmamam daha mantıklı geldi detaylı ultrasona gireceğim inşallah şeker yüklemesini herkez yaptırma diyo kararsızım onda ama açlık kan şekerine bakıkcak bi daha ki ay onu yaptırcAm inşallah bebeklerimiz sağlıcakla doğar hepimiz

kizlar zayiflayan varmi .ben 56yla basladim 51 olmusum acaba zararlimidir kusmalar yanmalar devam ediyo
Ben de 4 kilo verdim. Ama 11. Haftaya girince kesildi cok sukur. Hastanede serum yemistim sivi takviyesi falan yapiyorlar. Cok sukur gitti kusmalarim. Ağlıyordum kusmaktan beslenememekten. Azalir insallah senin de gelecek haftalara dogru.

Ben de 4 kilo verdim. Ama 11. Haftaya girince kesildi cok sukur. Hastanede serum yemistim sivi takviyesi falan yapiyorlar. Cok sukur gitti kusmalarim. Ağlıyordum kusmaktan beslenememekten. Azalir insallah senin de gelecek haftalara dogru.
wcye gitmiyorum artik .kusmaktan bihal oldum yaa bende agliyorum gecsede kimseye muhtac olmasam kimsem yok.zor geciyo bende serum dusunuyorum

Slm kızlar tünaydın diyeyim... herkez iyi inş vallahi ben nazlı ne olcak halim bilmiyorum :işsiz:bulantı kusma verılen 5 kılo alıstım :63: dıs etlerim kanıyor burnumu sildikçe kanıyor dünden beri baş agrim:kızgın: amaaa kısmetse 24 saat sonra bebeşimi görücem inş:21: iyilik olsun saglıklı haberini alayım yarında, bugunlerin balayı günleride gelicek inş:KK66:

Benim de bugün diş etlerim çok kanadı ya geçen hafta birşey yoktu az az kanıyo derken bugün baya kanadı :/ bugün de başım ağrıyor ama benim zirzop kızım hala gece uyumadığından uykusuzluk ağrı yapıyor ben ne zaman uyurum acaba merak ediyorum :(

Kızlar merhaba nasılsınız
Ben dünden beri çok kötüyüm çok fena grip oldum gece kemiklerime kadar ağrıdı ağladım resmen parol içtim öyle biraz ağrım kesildi sabahta doktoruma gittim idrar testi verdim duruma göre serum verecekler :KK43:
ve dün öğlenden beri hiç bişey yiyemedim doktorum gıdasız kaldığım için bebeğin hareketleri yavaşlamış ama korkma dedi :dua:

Canım çok geçmiş olsun:( bol bol c vitamini almaya çalış meyvelerden :(

Ben ilk kızıma ikeadan tahta beşik almıştım 60x120 yan bir tane korluluğunu çıkarınca anne yanı beşik haline geliyor rahat etmiştim, yatağını da ikeadan almıştım. Lakin 8 aydan sonra kullanmak sıkıntı oldu çünkü kızım yanlara eli kolu çarptıkça uyanmaya ve sinirlenmeye başladı. Bildiğin ikiz yatak alıp yer yatağı yapmıştım montessori tarzı ve çok rahat etmiştik.
Bebek arabası olarak başta concord neo kullandık sürüşü çok keyifliydi, sonra boyu uzayınca mamas papas armadillo aldım içi çok geniş. Ana armadillo çift yön değil. Yine de cybex oto koltuğu alıp arabaya takabilicem bu yüzden bu bebişte de mamas papas kullanmaya devam edicem hafif katlaması kolay ve az yer kaplıyor arabada

MinikPiranha MinikPiranha cevap için teşekkür ederim kafam daha netleşti. Ilk hamileligim ve resmen aptala döndüm ben, her kafadan bir ses çıkıyor kalbimin sesini dinlicem :)

Back