• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
.....Düşük Tehlikesi.....
Kızlar selam, aranızda kesesi rahim ağzına çok yakın olan var mı acaba?

Pztsi kontrolüm vardı, herşey çok normal ve iyiydi. Salı sabahı kanamam oldu, hemen doktora gittik. Hatta parça geldi. Kese rahim ağzına inmiş. Düşüyor dedi doktor hemen yatırdılar. İğne vs yapıldı dün akşam taburcudan önce tekrar kontrol ettiğinde “düne göre daha iyi ama yine de kese ile rahim ağzı arası 1 cm” dedi. Şimdi sürekli yatıyorum. 7+5’im bu arada.

İşin ilginç yanı kese ve kalp atışları çok düzgün ve sağlıklı. Sadece aşağı inmiş nedense. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

Bu arada bazılarınızda kesede kanama alanı vardı öyle hatırlıyorum. Benim kanamam keseden değil, kesenin rahim ağzına inmesini engelleyen duvar, kanayan oymuş, kese o yüzden aşağı inmiş zaten :(

Okurken gözlerim doldu . İnşallah iyi şeylerle karsilasirim . Kendime telkinde bulunuyorum korkma Allah'a emanet onlar diye ama yüzümün ifadesi hiç öyle değil ağlayacak omuz arıyorum şuan resmen . Yine de düzeltmeye çalışacağım kendimi
Canim bir örnekte ben vereyim
Benim arkadasiminda ikizleri oldu biri daha zayıftı diğerinden, zayıf olan 1 hafta kuvezde kaldı o kadariyla.
Şimdi 4 yaşına girecekler. ..
Kendini üzme doğuma kadar doktorlardan neler duyacagiz önemli olan sabretmek sonra iki tane pitirciginla uykusuz günler seni bekliyor
Birini emzireceksin uyuyacak sonra öbürü başlayacak inga ingaaa ooo çok işin var bak şimdiden dinlen bol enerji topla :KK48:

Arkadaşlar merhaba bende başka bir topik de ki arkadaşın tavsiyesi üzerine aranıza yeni katıldım... Öncelikle rabbim hepimizin sağ salim kucağına almayı nasip etsin , çok zor bir zamandan geçtiğimiz kesin sanıyorum... Şuan 6+3 deyim daha çok yeni çok başında olduğumun farkındayım ama internette bir sürü yazı okudum ve çoğu 6. Hafta da kalp atışları duyulur diyor dün kontrolüm vardı çok şükür ki doktorum bi sorun yok bebek sağlıklı demesine rağmen kalp atışlarını duyamadık 19 unda gel kalp atışlarını duyarız dedi böyle olması beni çok huzursuz etti doğrusu aranizda kalp atışını duyan veya daha duymamış olan arkadaşlar var mı ? Şuan duymamış olmam normal mi? Geçen ay bir kimyasal gebelik geçirdim o yüzden korkum daha da fazla en ufak bir şeyde ya normal değilse ya birsey olursa diye endişe ediyorum :( :( :(

Ne
Arkadaşlar merhaba bende başka bir topik de ki arkadaşın tavsiyesi üzerine aranıza yeni katıldım... Öncelikle rabbim hepimizin sağ salim kucağına almayı nasip etsin , çok zor bir zamandan geçtiğimiz kesin sanıyorum... Şuan 6+3 deyim daha çok yeni çok başında olduğumun farkındayım ama internette bir sürü yazı okudum ve çoğu 6. Hafta da kalp atışları duyulur diyor dün kontrolüm vardı çok şükür ki doktorum bi sorun yok bebek sağlıklı demesine rağmen kalp atışlarını duyamadık 19 unda gel kalp atışlarını duyarız dedi böyle olması beni çok huzursuz etti doğrusu aranizda kalp atışını duyan veya daha duymamış olan arkadaşlar var mı ? Şuan duymamış olmam normal mi? Geçen ay bir kimyasal gebelik geçirdim o yüzden korkum daha da fazla en ufak bir şeyde ya normal değilse ya birsey olursa diye endişe ediyorum :KK43: :KK43: :KK43:
Benim doktorum direk 8. Haftada çağırmıştı böyle stres olmayalım. 8 de gel kalp de duyarız bebeği de görürsün dedi. Geç duyulabiliyor bir çok kişide canını hiç sıkma

Kızlar yaaa bugün öğlen işyerinden bir arkadaş doğum yapmıştı ona hayırlı olsuna gittik işyerindekilerle toplanıp sabah akşam servisini yapan otobüsle gittik geldik ama kestirme yol diye öyle yollara girdi ki hep hoplayıp zıplayıp gittik dönünce hemen lavaboya gittim birşey yok çok şükür ama belim çok ağrıyor biraz da kasıklarım inşallah birşey olmaz bilseydim gitmezdim valla ya pişman oldum. Eşimle arabayla gelirken bile en ufak bir yere girsek dikkat et diyorum adama valla duysa bana neler yapar.

:KK70::KK70: arada özele gitsem mi diye düşndüm bende ama ultrasonda fazlası zarar deniyo
Doktorum ultrason cihazlarının telefondan daha az zararlı olduğunu söyledi ben dayanamam 1 ay geçen hafta gördüm ama bu Cumartesi tekrar randevu aldım bide benim tüp bebek olunca daha çok pimpirikliyim

Arkadaşlar merhaba bende başka bir topik de ki arkadaşın tavsiyesi üzerine aranıza yeni katıldım... Öncelikle rabbim hepimizin sağ salim kucağına almayı nasip etsin , çok zor bir zamandan geçtiğimiz kesin sanıyorum... Şuan 6+3 deyim daha çok yeni çok başında olduğumun farkındayım ama internette bir sürü yazı okudum ve çoğu 6. Hafta da kalp atışları duyulur diyor dün kontrolüm vardı çok şükür ki doktorum bi sorun yok bebek sağlıklı demesine rağmen kalp atışlarını duyamadık 19 unda gel kalp atışlarını duyarız dedi böyle olması beni çok huzursuz etti doğrusu aranizda kalp atışını duyan veya daha duymamış olan arkadaşlar var mı ? Şuan duymamış olmam normal mi? Geçen ay bir kimyasal gebelik geçirdim o yüzden korkum daha da fazla en ufak bir şeyde ya normal değilse ya birsey olursa diye endişe ediyorum :KK43: :KK43: :KK43:
Canım çoğumuzun düşük kayıp veya kimyasal deneyimi var burda. Misal benim 23 haftalık bir kaybım var. Bende sürekli diken üstündeyim sürekli kendimi dinliyorum bişey olacak diye korkuyorum. Çoğu kişide benimle aynı durumda. Ben kalp atışını 6+5de gördüm. Gördüm diyorum çünkü doktor dinletmedi zararlı diye. Duyarsın elbet endişe etme doktor bi sıkıntı yok demiş maşallah. 8. Haftada bile duyamayan arkadaşlarımız oldu. Annelik sabır işi:anneadayı:

Merhaba anneler :) normalde şubat 20den sonra gitmem lazımdı ama burda kontrole gidenleri gorunce dayanamadim yakınımda devlet hastanesine gittim 10+2 olmam gerekirken bizim sıpa 12 haftalık gözüküyor hersey yolundaymış çok şükür insallah herkes ayni guzel haberleri duyar sorunsuz dogumlarimizi yaparız ayrica eşime de video cektirdim kendi doktoruma gidene kadar yeter bana :))
Screenshot_20180208-134530.png

Kilo veriyorum aksine ama basenlerimin genişlediğini farkediyorum ve ic kisminda da catlaklar oluşmuş. Kiz da erkek de sevinirim onemli degil sağlıklı olsun da ama içimizden ilk gecen esimin de benim de kız. Rüyalarım da oyle gidiyor ama bakalım:)
Hayırlısı olsun canım,sağlıklı olsunlarda.. Kilo alma şeklinin kız yada erkekle alakası olmadığını düşünüyorum sadece ama hisler önemli :)

Bu arada bazılarınızda kesede kanama alanı vardı öyle hatırlıyorum. Benim kanamam keseden değil, kesenin rahim ağzına inmesini engelleyen duvar, kanayan oymuş, kese o yüzden aşağı inmiş zaten :KK43:
Bende kanama vardı kanamanın olduğu gün doktoruma gittiğimde rahim ağzı 3.38 ölçtü en düşük 2.5 olması lazım diye biliyorum. Acaba dikiş falan mı atılması gerekir ki?

Merhaba anneler :) normalde şubat 20den sonra gitmem lazımdı ama burda kontrole gidenleri gorunce dayanamadim yakınımda devlet hastanesine gittim 10+2 olmam gerekirken bizim sıpa 12 haftalık gözüküyor hersey yolundaymış çok şükür insallah herkes ayni guzel haberleri duyar sorunsuz dogumlarimizi yaparız ayrica eşime de video cektirdim kendi doktoruma gidene kadar yeter bana :)) Eki Görüntüle 2108207
Maşllah ilerde olması iyi birşey benim 2-3 gün geri gösteriyor hep ama doktorum +-3 fark cihazdan dolayı normal kabul ediliyor haftasıyla uyumlu diyor

Hayırlısı olsun canım,sağlıklı olsunlarda.. Kilo alma şeklinin kız yada erkekle alakası olmadığını düşünüyorum sadece ama hisler önemli :)
Beni kızımda durdurup oğlun mu olacak diye soruyorlardı inanmıyorlardı sivri bi karnım vardı ve yanlarım kalçam büyümemişti bence çocukla değil anne ile ilgili bi durum

Doktorum ultrason cihazlarının telefondan daha az zararlı olduğunu söyledi ben dayanamam 1 ay geçen hafta gördüm ama bu Cumartesi tekrar randevu aldım bide benim tüp bebek olunca daha çok pimpirikliyim
ben fazla rahatım galiba :D herkes sen simdi özele de gidersin ilk cocuk heveslenirsin fln dedi bende hiç öyle bi heves yok devlete gitmek istiyorum
senin görmen istemen normal canım kıymetlimiz onlar hele bide öncesinde beklenildiyse :emir_bebek:

Bende kanama vardı kanamanın olduğu gün doktoruma gittiğimde rahim ağzı 3.38 ölçtü en düşük 2.5 olması lazım diye biliyorum. Acaba dikiş falan mı atılması gerekir ki?

Bilmiyorum ki beni yatırdılar direkt, tahlil ve iğneler yapıldı. Şimdi progestan 200 içiyorum sabah akşam. Haftaya tekrar iğnem ve kontrolüm var. Dikişi sorarım onunla ilgili mi diye. Bol su iç ve hiç kalkma dedi.

İnsülin direncim vardı, kilom da var, o da yapabiliyormuş. Yeni tahlilleri de haftaya vereceğim bakalım.

Anadolu yakasında riskli gebelik uzmanlarını araştırıyorum şimdi ben de :(

Back