- 7 Ocak 2018
- 27.431
- 79.681
- 598
- 35
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #6.341
Insallah cnm dazla yorma kendini dualarimiz seninleDoktordan geliyorum . En riskli gebelik sende dedi Dr . Tek yumurta ikizi ve tek plasenta dedi . Sen artık Eskişehir de tıp fakultesindesin dedi . Üzüldüm ya . Allah'tan hayırlısı tabii ama şimdilik yolunda olması beni rahatlatıyor . Riskli olup olmadığı ilerleyen haftalarda çıkacakmış . Bebeklerden biri çok beslenip diğeri az beslenebilirmis falan. Allah'a dua etmekten başka çare yok
Doktordan geliyorum . En riskli gebelik sende dedi Dr . Tek yumurta ikizi ve tek plasenta dedi . Sen artık Eskişehir de tıp fakultesindesin dedi . Üzüldüm ya . Allah'tan hayırlısı tabii ama şimdilik yolunda olması beni rahatlatıyor . Riskli olup olmadığı ilerleyen haftalarda çıkacakmış . Bebeklerden biri çok beslenip diğeri az beslenebilirmis falan. Allah'a dua etmekten başka çare yok
Bence gebesincnm rahatla artık biraz. Ama kızlar haklı sağlık ocagında ben bir kere kan verdim 3. Kanımı doktor 2 kere yeter demişti ama ben merakımdan sağlık ocağına 18. Gün tekrar kan verdim sabah 9 da kanı verdim sonuç ertesi gün 11 de çıktı. Hamile olduğumu bilmeme rağmen o kadar beklemek beni stres yapmıştı kızımda acilde vermiştim 45 dk da çıkmıştı bugun yada yarın ne zaman istersen acilde ver tüp bebek olduğunu doktorunun merkezde olduğunu yeni ilaç almak için kan sonucuna ihtiyacın olduğunu söyle tüp bebek ilaçlarının pahalı olduğunu bildiklerinden anlayış gösteriyorlarStres yapmıyorum
Olumluysa gebeyimdir
Negatifse her zamanki gibi
Sagol arkadasim Allah hepimize saglik ,güç versin sağ salim gelirler insallahInsallah cnm dazla yorma kendini dualarimiz seninle
Canım korkma zaten genede ikiz gebeliklerde biri daha kilolu biri daha az kilolu olur bunun tek kesede olmasıyla çok ilgisi yok merak etme Rabbim bilir ikisine de yeter tek plasenta zaten ona göre tasarlanmış bir nevi organ o. Dikkatli ol yeter.
Arkadaslar bugun bende hastaneye gittim..pitircigimizin kalp atisini gorduk cok sukur sonunda!7+1 gun olctu dr sata gore 7+4 idi zaten..10.4 mm boyu epeyce uzun demek kiramzi teorisini okumustum birileri yazmisti sordum dr a keseye gore soldaymis bebis buna gore kiz oluyor cin takvimine gore erkek bulmustum bakalim ne olacak Rabbim saglikli hayirli huzurlu evlat versin hepimize!3 gun rapor aldim ve bulantilar icin premesis onerdi dr ona basladim ayrica..geldigimde yazacak halde degildim uyumusum 3 saat iyi geldi kendime geldim azicik..
Allaha sığınıyorum artık canım inşallah sağ salim zamanında gelirler . Dr öyle söyleyince insan da tedirgin oluyor üzüldüm yine de duyunca olumsuzlukları
Evet canim cok ayniyiz basindan beri seninle...o hesaplari bende yapiyorum ama izin harcamamak icin bende rapor rica ettim bende..senin gibi tup bebek birine rapor vermeyecek dr olmaz zaten..yine de ilk 12. Haftaya kadar cokmdikkatli olmakmgerek rapor almaktan cekinme git bi devlet hastanesine birkac gun al bence..rapor hakkin dolsa nolacak 3 imzayla heyet verirler dusunme bunlari..bana bugun kendileri dedi sagolsunlar ilki kayip yas faktoru var hic yorulma caliscam diye dusunme ne zaman yorgun hissetsen yada leken filan olursa gel rapor verelim 9 ayi bir sekilde tamamla kiymetli bebek bu diye!benim yas 40 doldu artik ziraMaşallah canım valla benim ultrason kağıdında 9.8 mm yazıyor ama doktor ölçerken 1.2 cm dedi yani 10.2 mm oluyor aynıyız demek ki.. Benimde 2-3 gün geride gözüküyor hiç sorun değil dedi. Babamız uzun ona çeksin inşallah benimki gerçi bende doğduğumda 50 cm imiş boyum benim erken ergenliğe girmemden dolayı boyum uzamadı. Bende tüp bebek olduğu için transfer sonrası 20 gün rapor almıştım şimdi almak istemiyorum iznim var çok kullanmak istemiyorum çünkü 8 hafta önceden doğum iznine ayrılma oluyor çalışabilir raporu almayınca, 20 günde iznim var 10 günde rapor alırım 1 ay eder o da 2 ayda doğum izni olunca 3 ay önceden ayrılmış olurum diyorum haziranda yani zaten sonra çalışmayacağım ama haklarımı da kullanmak istiyorum ki maaş yatsın yani
Canımmm korkma tabiki elinden geleni yap ama üzülme, benim kuzenimin de ikizleri oldu biri doktor onlara da demişti gelişimleri çok yavaş ayni plesantadan yeteri kadar gelişemiyorlar diye birini almayı bile teklif etmişti kuzenim tabiki istemedi çok erken dünyaya geldiler 30. Hafta da falan Doğum oldu, biri 750 gr diğeri 1250 gr olmuşlardı şimdi kocaman oldular 2 yaşındalar bir tatlılar Allah'ın hikmeti sonsuz gerçektenDoktordan geliyorum . En riskli gebelik sende dedi Dr . Tek yumurta ikizi ve tek plasenta dedi . Sen artık Eskişehir de tıp fakultesindesin dedi . Üzüldüm ya . Allah'tan hayırlısı tabii ama şimdilik yolunda olması beni rahatlatıyor . Riskli olup olmadığı ilerleyen haftalarda çıkacakmış . Bebeklerden biri çok beslenip diğeri az beslenebilirmis falan. Allah'a dua etmekten başka çare yok
Bence gebesincnm rahatla artık biraz. Ama kızlar haklı sağlık ocagında ben bir kere kan verdim 3. Kanımı doktor 2 kere yeter demişti ama ben merakımdan sağlık ocağına 18. Gün tekrar kan verdim sabah 9 da kanı verdim sonuç ertesi gün 11 de çıktı. Hamile olduğumu bilmeme rağmen o kadar beklemek beni stres yapmıştı kızımda acilde vermiştim 45 dk da çıkmıştı bugun yada yarın ne zaman istersen acilde ver tüp bebek olduğunu doktorunun merkezde olduğunu yeni ilaç almak için kan sonucuna ihtiyacın olduğunu söyle tüp bebek ilaçlarının pahalı olduğunu bildiklerinden anlayış gösteriyorlar
Benımde vardı kasık agrım hep dıyırdum zaten dun muane sırasında druma sordum acaba adet zamanım geldı ondanmı dıe dedım sanmam bı sorun gözükmüyor ama rıske atmayalım progestan baslayalım dedı sen zaten bıldıgım kadarıyla kullanıyorsunda bendede var cnm ara ara sızım sızım Allaha emanet kuzularBenim bugün kasıklarım çok sancıyor korkutuyor beni böyle olunca doktor dün normal dedi ama tam aşağısı köşeleri böyle sancı giriyor ayakta da kalmadım işyerinde hatta öğlen yattım. Ve maalesef şimdidem dişim ağrımaya başladı dolgu olması gereken bir dişim vardı yaptırmadım başıma iş açacak galiba.
Ayy gerçektenmi tabiki bi araştırayım bunuBu bir engel değil, facebooktaki grupta 10 ay arayla ssvd yapan biri vardı geçen hikayesini okumuştum :) çok istiyorsan ssvd destekleyen bir doktorla görüşmeni tavaiye ederim
Canımmm korkma tabiki elinden geleni yap ama üzülme, benim kuzenimin de ikizleri oldu biri doktor onlara da demişti gelişimleri çok yavaş ayni plesantadan yeteri kadar gelişemiyorlar diye birini almayı bile teklif etmişti kuzenim tabiki istemedi çok erken dünyaya geldiler 30. Hafta da falan Doğum oldu, biri 750 gr diğeri 1250 gr olmuşlardı şimdi kocaman oldular 2 yaşındalar bir tatlılar Allah'ın hikmeti sonsuz gerçekten
Canim anladığıma göre ikizlerin olacak. Şimdiden allah bağışlasın insallah ikisini de sağlıklı bir şekilde kucağına alirsin. Bence cok şanslısın masallah iyi düşün iyi olsun :) ben iki istediğim halde olmadı düşün bir de tüp bebek :) Rabbim sana vermiş nasip etmiş insallah Cok da sağlıklı olurlar :)Okurken gözlerim doldu . İnşallah iyi şeylerle karsilasirim . Kendime telkinde bulunuyorum korkma Allah'a emanet onlar diye ama yüzümün ifadesi hiç öyle değil ağlayacak omuz arıyorum şuan resmen . Yine de düzeltmeye çalışacağım kendimi
Maşallah hareketlendiler iyice bence cumartesi 10+3 te göreceğim inşallah. Ultrason net göstermemiş aslında tam bebeğe benziyor şimdi kuzunMerhaba teyzeler dün ultrasona girdk bebişimiz maşallah zıplıyordu
Benim gözüm hiç yemiyor valla kızımda çok istemiştim normal doğumu suyu risk derecesinde azaldığı için sezeryan olmuştum ama bunda normali denemek gözümü korkutuyorAyy gerçektenmi tabiki bi araştırayım bunu
Evet canım aslında gördüğümde kolları bacakları oynuyordu zıplıyordu ama dr iyi açıdan alamamış sanırım usg de pek iyi değil devletti zatenMaşallah hareketlendiler iyice bence cumartesi 10+3 te göreceğim inşallah. Ultrason net göstermemiş aslında tam bebeğe benziyor şimdi kuzun
Benımde vardı kasık agrım hep dıyırdum zaten dun muane sırasında druma sordum acaba adet zamanım geldı ondanmı dıe dedım sanmam bı sorun gözükmüyor ama rıske atmayalım progestan baslayalım dedı sen zaten bıldıgım kadarıyla kullanıyorsunda bendede var cnm ara ara sızım sızım Allaha emanet kuzular
Evet canim cok ayniyiz basindan beri seninle...o hesaplari bende yapiyorum ama izin harcamamak icin bende rapor rica ettim bende..senin gibi tup bebek birine rapor vermeyecek dr olmaz zaten..yine de ilk 12. Haftaya kadar cokmdikkatli olmakmgerek rapor almaktan cekinme git bi devlet hastanesine birkac gun al bence..rapor hakkin dolsa nolacak 3 imzayla heyet verirler dusunme bunlari..bana bugun kendileri dedi sagolsunlar ilki kayip yas faktoru var hic yorulma caliscam diye dusunme ne zaman yorgun hissetsen yada leken filan olursa gel rapor verelim 9 ayi bir sekilde tamamla kiymetli bebek bu diye!benim yas 40 doldu artik zira
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?