2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Baya öğrendi canım benimkide renkleri değişik etkinlikler yapmaya calisyorum sıkıldıkça boya çok yapıyoruz bizde artık tv de izliyor baya kinsumaa başlayınca kisitlamaz oldum

Kızlar öğle uykuları ne durumda?
Bir süredir (emziği bıraktığından beri tam olarak) çok zor uyuyor. Bir gün uyuyorsa iki gün uyumuyor. Öğle uykusna yatmadığı günlerin akşamı çok zor geçiyor, iyice yorulduğu için geçimsiz bir çocuğa dönüşüyor bir sinir bir asabiyet.
bir saattir odasındayız uyumasını bekliyoruz şimdi de ama sürekli konuşup şarkı söylüyor

Benim oğlum bıraktı gündüz uykusunu ağlıyor önceden beşiği sallayarak uyutuyordum sonra pışpış ve konuşarak uyutmaya başladım öğlende uyuyordu be şekilde bi 10 gün sonra anneanneye gittik 1 hafta gündüz uyumadı orada buraya gelince de uyutamadım ama akşam 7.30 da yatıyor 8 de uyumuş oluyor hiç zorlamıyor

Benim kızçe de bırakmak istiyor gibi ama akşamı zor ediyor bu sefer de. Gece gündüz farketmiyor çocuk yatağa girince içli içli ağlıyor uyumadan önce O kadar erken yatınca sabah kaçta uyanıyor?
Babası işten 19:30 gibi geliyor ancak yemekti faln derken beraber vakit geçirebilmeleri için saat 21:00 civarında yatırıyorum. Sabah 7-8 ayakta

Sabah 7 de ayakta hiç sekmiyor.önceden gündüz 2 saat uyurdu akşam 10.30 11 uyurdu o zamanda akşamdan birşey anlamıyorduk böyle gündüz çok yoruyor ama akşam erken uyuyor

Sabah 7 de ayakta hiç sekmiyor.önceden gündüz 2 saat uyurdu akşam 10.30 11 uyurdu o zamanda akşamdan birşey anlamıyorduk böyle gündüz çok yoruyor ama akşam erken uyuyor
Kurulu saat gibiler ah
En az 1 saat o yatakta konuşulacak bıdı bıdı bizde. Uyumuyor o süreç geçmeden

Kurulu saat gibiler ah
En az 1 saat o yatakta konuşulacak bıdı bıdı bizde. Uyumuyor o süreç geçmeden
Bizimde öyleydi gündüz bi 45 dk beşikte bık bık ben sallarken söylenir durur uyurdu akşamda 1 saat söylenir döner dururdu şimdi gündüz uyumayınca akşam pert şekilde uyuyor sesi çıkmadan

Öğlen uyuyor genelde 1 saat ya da 1.5 saat en fazla. Sabah 10 da uyanırsa öğlen uyutmuyorum cunku uykusu gelmiyor ona da bana da eziyet olmasın diye uğraşmıyorum öyle olunca akşam 9 u bulmadan pert şekilde uykuya dalıyor.
Çok yorgun dayanamayacak gibi olursa kendi sızdı bir iki kere akşam 6 gibi yarım saat sonra uyandırdım hemen. Öyle olunca yine 9 da uyudu sorun çıkmadı.

Bizimde öyleydi gündüz bi 45 dk beşikte bık bık ben sallarken söylenir durur uyurdu akşamda 1 saat söylenir döner dururdu şimdi gündüz uyumayınca akşam pert şekilde uyuyor sesi çıkmadan
Hala beşikte mi yatıyor?
yatağından da soğudu benimki, bizim yatağımızda yatmak istiyor orda da uyumak yerine oyun oynayıp zıplamayı tercih ediyor. Uykı saati gelince başlıyor benle kavgaya yatak odasında yatacağım diye
Evet onu da denedim bir kere öğle uyumayınca akşam üzeri sızdı kaldı ama uyandıramadım bu sefer de
Gece uykusu perişan oldu tabi o gün
Eskiden sabah dokuza kadar yatakta vakit geçirirdi ama bu sefer de beslenmesi şaşıyordu iki öğüne düşürüyordu. Sabah erken uyandırınca zorla üç öğünü tamamlayabiliyoruz.

Beslenme konusunu saldım ben istediği zaman yiyor zorlamıyorum. Acıkınca söylüyor karnım acıktı diye. Kahvaltıya önem veriyorum onu güzel yapıyor. Mutlaka peynir yumurta yedirmeye çalışıyorum. Şimdi tahin pekmez de seviyor ekmek bandıra bandıra yiyor. Böyle olunca öğlen tok oluyor genelde isterse atistirmalik gibi yiyor. Zorlayınca yemekten soğudu çocuk

Zorlamak işe hiç yaramıyor gerçekten. Saldım gitti ben de. Yemek zamanı önüne tabağını koyuyorum ister yesin ister bıraksın. Ekmek kısıtlamasını da kaldırıdm.

Selam kızlar nasılsınız neler yapiyosunuz nasıl geçiyor günleriniz

Bol bol oyunla geçiyor bu sıra ve hiç susmuyor sürekli bir şeyler anlatıyor. Hava kapalı bir kaç gündür park aşığı kepçe kamyon toplayıp parka gidiyoruz

Bol bol oyunla geçiyor bu sıra ve hiç susmuyor sürekli bir şeyler anlatıyor. Hava kapalı bir kaç gündür park aşığı kepçe kamyon toplayıp parka gidiyoruz
Neler oynuyorsunuz canım ben çok tikaniyorum bu konuda benimki pek boya meraklısı da değil konuşması nasıl ilerledi canım tv izlemek istiyor sürekli bizde mutfaktaki tv yiz kaldırdık bugün salondaki cok dikkat cekmiyor bir sure sonra sikiliyor bu huyundan nasio vazgeçerim bilmiyorum tuvalet egitimk de veremiyorum kesinlikle istemiyor beni cok zorlucak

Tv kısıtlamıyorum ben zaten bir süre sonra bıkıyor izlemiyor. Dil gelişimi çok güzel birden açıldı hemen hemen her şeyi anlatıyor uzun kelimeli cümleler kuruyor. Boya yapıyoruz arabalarla oynuyoruz hayali oyun kurup doktorculuk tamircilik falan. Haydi anlat kartları var oradan meslekler cisimler sekiller çalışıyoruz. Oyun hamuru oynuyor bu şekilde günleri geçiriyoruz

Konusmasini etkiliyor diye kaldırdım ben salondaki duruyor da o direk yakın mesafeli masanın üstündeydi o yüzden kalkmak isteniyordu hiç yemeklerde çok duruyosa bakmaktan yemiyordu agzimdakini bizde kaldırdık oglumda baya konusyorda tam değil hala 3 kelimeden oluşan cümlesi var aka daha uzunu yok

Toparlar canım bir anda açıldı benimki de ve sonra çok hızlı oldu gelişimi

Günaydınn.
Ben çalışmaya başladım biraz nefes aldım. 7/24 evde bebek ergenimle sinirlerim meğer çok yıpranıyormuş.
Şimdi öğleye kadar bakıcısıyla en azından farklılık oldu ona da. Bütün gün resim çizip boyama yapıyorlar, spor yapıyorlarmış bir de beraber kızım akşamları gündüz yaptığı egzersizleri gösteriyordu bize
Eski oyuncakları zaman zaman ortaya çıkarınca ilgsini çekiyor. Şu kare kare olan oyun matlarını çıkardım, iki gündür onların üstünde zıplıyor bol bol. Zeka kartlarını tekrar çıkardık “what is this” diyerek gösteriyor cevap cemremizi istiyor, bazen kendisi kart hakkında konuşuyor.
Doktorculuk oynamayı, arabaları, topları, boyaları çok seviyor.
Tv tamamen kapatmıştım ben sürekli kumanda isteyip duruyordu. Şimdi gün içinde bilgisayardan çizgi film açıyorum birkaç bölüm izleyince ortadan kaldırıyorum.
Beslenme sorun oluyor bizde doğru düzgün yemek yemiyor bizimleyken. Uykusuna gelince her gece iki üç kere uyanır oldu.

Oh ne güzel ise başlamışsın iyi olmuştur benim oglumda aynı sürekli sınırlı isyankar dolanıyor evde yemek işi eh hala aynı seylerinyiyor artık saldım bende onu karnı doysun da diyorum araba oynuyoruz bizde sürekli bazen top bazen boya çok kısa hemen sıkılıyor pek boyalarla işi yok benimkinin günler geçiyor öyle gece uykusu hala sıkıntılı çok fazla kalkıyor gündüz 1 saat uyuyor hala

Parmak boya denediniz mi?
Buna bayıldı benimki ama ben sonrasındaki temizlikle uğraşmak istemediğim için çok seyrek izin veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…