2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Benim kız şehriye dışında çorba sevmiyor ablası da öyle mercimek filan yemiyorlar bazen zorla tarhana içiyor bende şehşrye çorbasını kemikli yapıyorum mecbur vitamin alsın diye

Tavuğa benim kız da bayılıyor eti kavurup tavuk diye yutturuyorum

Ahahah seninki yine yutuyor benimki tadından ayırt ediyor çok fena oldular ya iyice dillendiler bir de her şeyi konuşuyor yetişkin gibi sohbet ediyoruz karşılıklı

İyi akşamlar, nasılsınız? Bebekler nasıl?
Gündüz uykusunu bırakan var mı?
Kızçe istisnalar haricinde gündüz uykularına devam ediyor. Beslenme sorunumuz tam gaz devam. Bakıcısından tabak tabak yiyip bize ağzını açmıyor. Üç dört gündür bakıcısı da izinde evde birbirimize girmeye başladık. Boşver acıkınca yer diyorum, kendi haline bırakayım diyorum ama günlerce böyle devam ediyor. 9 saat aç durup sofradan ağzını açmadan kalktığı oldu. Az beslendiği için sürekli kabız dolaşıyor. O da ayrı bir sorun. Yakın zamanda hastalandı üç günde üç kere kan aldılar, perişan oldu. Uzun süreli açlığı ve kusması yüzünden kan değerlerinin bazılarında sıkıntı çıkmıştı o yüzden değerler normale dönene kafar tekrar edildi. O zamandna beri iki tane vitamin ve probiyotik kullanıyoruz. Vitamin şurupları bitince de balık yağına başlayacağız.
neyse yine yeni bir karar aldım hiç karışmayacağım sofrada ona kendi kendine istediği kadar yesin bir şekilde büyüyecekler.
Konuşması iyi duruyor, dişleri sanırım tamamlandı, bakmamıza izin vermiyor ama diş zamanlarının o uyku bozukluğu kalmadı.
hala emzik kullanıyor, ikna edemedim onu bırakmaya. Tv yi tamamen bıraktı. Arada bilgisayardan animasyon veya sevdiği çizgi filmlerden açıyorum beraber patlamış mısır eşliğinde izliyoruz.

Bizimki de bu sıra yemek az yemeye başladı canı isterse yiyor zorlanmıyorum bende acıkınca acıktım diyor ona göre hazırlıyorum.
Dişleri oğlumun da tamamladı doktorculuk oynarken ağzına bakıyorum öyle izin veriyor sayıyorum. Konuşma olarak güzel gidiyor söylediğim her kelimeyi tekrar edip unutmuyor kullanıyor. Derdini daha güzel anlatıyor sohbet edebilecek kıvamda neredeyse 4-5 kelime birleştirip cümle yapabiliyor.
Bilgisayardan ya da tv den biz de açıyoruz sevdiği programları hatta bir tane dr mcwheeli mi neydi o var onunla tamir yapmayı öğrendi arabalara

Bıcırıklar ele geçirdiler bizi
Doktorculuk oyununa kızım da sardı, son seferden sonra doktorlara karşı bir ilgisi var. Ama bunu dedesiyle eşleştirdi biraz da. Pandemi de olunca dedesini görmeye gidemiyoruz, onlar da gelemiyor. Hastalanınca Denizliye götürüyoruz anca o zaman görebiliyor ya. Ne zaman doktora giderse dedesini de görüyor bağlantı kurdu aralarında. Uzun süre hazırlanıp hadi doktora gidelim pıt yapsın diye dolandı evde
O programı ben de deneyeyim tamir işlerine de ilgili küçüj hanım
Kelime öğrenme hızları dehşete düşürüyor bazen. Anında tekrar ediyor ve unutmuyor.
sürekli inatlaşma, gıcıklık yapma peşinde bir de. Yapma dediğim şeyi inadına yapıyor, sırıtarak gıcık ederek. Ağızdan öpmemesi gerektiğini anlatmaya çalışıyorum inadına gelip ağzı öpim diyor zorla öpmeye çalışıyor. Dışardan gören de yanlış bir şey düşünecek
Boyama yapmaya bayılıyor, kitaplarımda satırları çizmeye çalışıyor, ajandamın peşinde kedi gibi eline geçirdiği an o karelerin içine şekiller çiziyor

Ah çok tatlılar ya kelime öğrenme hızları gerçekten etkileyici. Doktorculuk oynamak için takım aldık aynı şekilde tamircilik için çok iyi oldu. Sürekli hadi anne hasta oldu uzan bakayım diyor küçük kamyon leo da var tamiratla ilgili. Parçaları birleştirip kamyon araba vs yapıyorlar. Bir de onun leo nun şarkıları versiyonu var orada da eğlenceli şarkılar var. Balık isimlerini ezberledi bizimki o şarkılarla

Harikaymış
Teşekkür ederimm, onlara da bakayım bir.

Kızlar uzun bir aradan sonra merhaba, mama verenler mamayı tamamen bıraktılar mı, ben sadece akşam bir çay bardağı süte başlamıştım, hala yeme problemimiz devam edıyor, o kadar üzülüyorum ki, bu hafta sütü kesio tekrar bakacağım, kahvaltıda birkaç ekmekten ısırdı bir zeytin yedi tamam az önce bir küçük muz yedi, oğlum 28 aylık oldu ama hala 11.5 kilo

Ben uzun süredir mama vermiyorum canım bize pisenlerden yiyor. Süt içirmiyorum ben mide de gereksiz şişip iştah kapatiyor araştırmalar var bununla ilgili. Onun yerine yoğurt ayran kefir veriyorum.
Bu sıra yememe sorunu bizde de var saldım artık uğraşmıyorum cani isterse yiyor elbet ac kalmaz. Kilo bakmadım uzun süredir tartayım kiloyu da yazarm

Sağol canım bazen yemez olabilir bu dönemler demek istiyorum ama persentil tablosuna göre çok düşük kilosu canımı en çok o sıkıyor aslında.

Canım bizimde hala aynısı çok az yiyor hele bu ara çok az yiyor bende üstüne gitmiyorum 12.600 benimkide mamayı çok oldu benim keseli 20 aylik falandı galiba sütte hem kansızlık hemde iştah kapattığı için hiç vermedim ben ayran yoğurt falan veriyorum kefir beğenmedi bida vermedim

Merhaba canım, biz de mamayı uzun zaman önce bırakmıştık, süt vermedim. Yemek sorunu aynen devam ediyor artık salmış durumdayım ben de. Doğduğundan beri böyle beslenme konusunda öyle de devam ededek gibi duruyor. Kuru ekmeğe bayılıyor sadece.

Emziğini çöpe attı kendisi, gece uyuyacağı zaman hıçkıra hıçkıra sessizce ağlıyor sonra dalıp gidiyor
Durumunu sorunca da “ben iyiyim” diyor ama çok zoruna gidiyor galiba emziksiz yatmak.
babasına şikayet etmiş dün gece bir de. Annem çöpe attı demiş.

Yazık kıyamam ya alisir canım bi şekilde çok iyi olmuş bırakması ben 1.5 yaşında biraktirdim rahat ettim

Kızlar evde ne gibi aktiviteler yapiyorsunuz gelişimleri için yada oynadığınız oyunlar neler benim oğlum pek egitici şeylerden hoşlanmıyor sizinkiler neler yapıyor

Yazık kıyamam ya alisir canım bi şekilde çok iyi olmuş bırakması ben 1.5 yaşında biraktirdim rahat ettim
Alışacak alışacak, yine içlendi göxleri doldu uyku zamanı. Geceleri emziği kaybedince sinirlenip uyanıyordu ondan kurtulduk gibi gibi.
Kızlar evde ne gibi aktiviteler yapiyorsunuz gelişimleri için yada oynadığınız oyunlar neler benim oğlum pek egitici şeylerden hoşlanmıyor sizinkiler neler yapıyor
Ne gibi eğitici şeyler yapmak istiyorsunuz?
Ben saldım artık, oyalansın istiyorum, eğlensin eğitici olmasa da olur. Yoksa bana sarıyor bütün gün yapışık ikizim gibi tepemde. Yüzümle gözümle oynuyor, gıdıklamalar saç baş oynamalar. Bunalıyorum.

vakit geçirmeyi sevdiği şeyleri yazayım
Parmak boyaları
Resim yapma, boyama, kitap okuma
balık tutma oyunu
Doktorculuk, yemek yapma oyunu (bizim koltuklrın altı oldu kızın fırını. Fırın tepsisine oyuncak sebze meyvelerini doldurup koltuğun altına itiyor. Pişince de babasıyla yiyorlar. Çay kahve yapıyor babasuna, anneye zırnık yok)
Civata takıp çıkarmalı bir uçak varDı onu çok seviyordu.
Mutfakta yemek kek vs yaparken yapabileceği işleri yapmasına izin veriyorum. Kek karıştırıyor ya da içine bazı malzemelerini o atıyor gibi
Legoları çok seviyor bir de. Ama kendisi daha çok onları damacananın içine atmakla ilgili.

Renkleri öğrenmesi için canım bide motor gelişimi için ara ara etkinlikler yapıyoruz bende fikir almak istedim

Kızlar mercimek çorbası pilav bulgur köfte yeşil mercimek yoğurt çorbası brokoli köftesi makarna yoğurt dışında neler veriyorsunuz bebisler fikir alabilirmiyim hep bunları yapıyorum ben ne yapsam bilemedim
Merhaba cnm brokoli köftesini nasil yapıyorsun.? Benim oğlumun yedikleri de hemen hemen aynı,tavuk portakal mandalina elma turp salatalık havuç çok seviyor.süt ayran.bu kadar.

Ben bu sıra saldım egiticilikten uzak takılıyoruz
Renkleri biliyor boya kalemleriyle boyaya boyaya ezberledi renkleri bir de arabaları da yardımcı oldu renk öğrenmeye. Araba çok sevdiği için hepsini ezberledi.
Tren bob ve küçük kamyon leo izleyerek alfabeyi ogrendi harfleri okuyor.
Haydi anlat kartlarını kullanıyoruz hala dil gelişimi için güzel oldu.

Merhaba cnm brokoli köftesini nasil yapıyorsun.? Benim oğlumun yedikleri de hemen hemen aynı,tavuk portakal mandalina elma turp salatalık havuç çok seviyor.süt ayran.bu kadar.
Canım brokolulwri buharda pişiyorum sonra blendersa gecirip yumurta kekik az zeytin yağı tuz bide galete unu katip köfte şeklini veriyorum sonra yağda kızartıyorum yanına da yoğurt çok seviyor benimkide asla tavuk yemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…