-
- Konu Sahibi Nesrinay86
- #82.801
Benim oğlum da aynı şekil , oturamıyor öne düşüyor 6 ay 1 haftalık. Ben süngerden minderlerimiz var ona oturup başka bir minderi de bacaklarını yükseltecek şekilde alta koyunca o zaman yıkılmadan önündekilerle oynayabiliyor. Tabi arkası da destekli yastıkla.Ya Ben de destekli oturtuyorum ama öne doğru yatıyor benim kızoyuncakları önüne koyduğum için galiba onlarla oynayacağım diye öne doğru eğim alıyor bazen ayakta tutunca kafasını dik tutuyor 1 dk sonra göğsüne dayıyor başını bir terslik yoktur değil mi?
Ben yoğurt veriyorum ev yoğurdu. Önemli bir gıda çünkü. İçinmese tatlansın diye elma veya armut veya ayva katıyorum. Bir dilimi geçmiyor. Avokado da katıyorum 1 cay kaşığı kadar. Çok faydalı. Anne sütündeki yağ kadar varmış içinde. Hepsi bir çay bardağını geçmiyor. Sabahlarıda bir çay kaşığı lor katıyorum tuzsuz. Çok olursa mama ayırıyorum kapaklı bir seye koyup dolaba kaldırıyorum. Gün içinde bir daha vermek istediğim mamanın içine katıyorum. Tabi anne sütü devam bu arada. Devam sütünüde gece veriyorum.Bıngıldak benimkinde de kımıldıyor hala. Bu arada sizin bebeler öğünleri ne kadar yiyor? Mesela meyve püresini bir çay bardağı falan mı veriyorsunuz?? Nasıl ayarlıyorsunuz o işi???ONTK @Minik kuzular nerdesiniz
Yoruluyordur canım, bir şey yoktur merak etme.Ya Ben de destekli oturtuyorum ama öne doğru yatıyor benim kızoyuncakları önüne koyduğum için galiba onlarla oynayacağım diye öne doğru eğim alıyor bazen ayakta tutunca kafasını dik tutuyor 1 dk sonra göğsüne dayıyor başını bir terslik yoktur değil mi?
Çok sağol canım ya siz bizden öndesiniz tecrübelisiniz :) bir de kızımacillerle ek gıdaya başladım ufaktan yani şu an tadımlık aşamasındayım mesela 1 haftadır her gün 1 çay kaşığının 4/1 i kadar haşlanmış yumurta sarısı ve bi o kadarda peynir veriyorum bazen 4 dis nar suyu bazen de 4 çay kaşığı elma suyu veriyorum cam rendede rendeleyin. Büyük kızım da 2015 Ağustos doğumlu o ek gıdayı reddetti ne verdiysem de hatırlamıyorum şimdi direkt kahvaltılıklardan başladığım için yanlış mı yaptım bilmiyorumYoruluyordur canım, bir şey yoktur merak etme.
Benim oğlum da aynı şekil , oturamıyor öne düşüyor 6 ay 1 haftalık. Ben süngerden minderlerimiz var ona oturup başka bir minderi de bacaklarını yükseltecek şekilde alta koyunca o zaman yıkılmadan önündekilerle oynayabiliyor. Tabi arkası da destekli yastıkla.
Aslında ben de mama sandalyesine koysam mi diyorumKafası da aynı uzun süre dik kalmıyor başları ağır geliyor daha boyunları güçsüz sanki.
valla benim oğlan da dönmüyor bak senin kız da onu yapıyormuşYa Ben de destekli oturtuyorum ama öne doğru yatıyor benim kızoyuncakları önüne koyduğum için galiba onlarla oynayacağım diye öne doğru eğim alıyor bazen ayakta tutunca kafasını dik tutuyor 1 dk sonra göğsüne dayıyor başını bir terslik yoktur değil mi?
Dönmüyor ki canım haha kilolu diye galiba 7.300 gr di 4 aylıkken hantal kaldı biraz. Büyük kızım zayıf bir bebekti 2.5 aylıken yerde fıldır fıldır dönüyordu 5 aylik oturmuştu ben 2 kızımı kıyaslama yapıyorum hata ediyorum galibavalla benim oğlan da dönmüyor bak senin kız da onu yapıyormuş
endişelenme onu da yapar zamanla
Çok sağol canım evet valla evde bebiş sesi eksik olmuyor çok güzel. Kız kardesim sorunlu bir doğum yasadı bebek nefes alamadı kuvezde kaldı falan ama şükür şimdi kendi başına nefes alabiliyor. Kız kardesimde iyleşir inşallah biran önce. Doğum yapalı 1 hafta oldu kız 2 ameliyat geçirdi üçüncüsüde 1 aya olacakOoo teyzeliğin tadını çıkarıyorsun. Hayırlı olsun tebrik ederim :) bizde durumlar yazdığım gibi işte. Büyütmeye uğraşıyorum...
maşaallahDönmüyor ki canım haha kilolu diye galiba 7.300 gr di 4 aylıkken hantal kaldı biraz. Büyük kızım zayıf bir bebekti 2.5 aylıken yerde fıldır fıldır dönüyordu 5 aylik oturmuştu ben 2 kızımı kıyaslama yapıyorum hata ediyorum galiba
Kesinlikle haklısın kıyaslama yapmayacağım artık strese giriyorum. Çok şükür sağlıkları yerinde gerisi her türlü olacak zaten inşaAllah boşa evham yapmayayım :)maşaallah
ben de oğlumun dönmemesini kilosuna bağlıyorum totosunu kaldıramıyor
kıyaslama annesi her bebek farklı sen daha iyi bilirsin
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin canmÇok sağol canım evet valla evde bebiş sesi eksik olmuyor çok güzel. Kız kardesim sorunlu bir doğum yasadı bebek nefes alamadı kuvezde kaldı falan ama şükür şimdi kendi başına nefes alabiliyor. Kız kardesimde iyleşir inşallah biran önce. Doğum yapalı 1 hafta oldu kız 2 ameliyat geçirdi üçüncüsüde 1 aya olacak
Benim kızım da uyumuyor canım. Gündüz uyutuyorum max yarım saat sonra uyanıyor, geceleri de saat başı yada iki saatte bir uyanıyor meme istiyor bende aç olmadığını alışkanlık yaptığını düşünüyorum çok yoruldum artık yat kalk, 3 haftadır böyle kızım, demir ilacı sağlık ocağınınkini kullanmıyorum ben dışarıdan katkısız olandan aldım, 1 buçuk aydır kullanıyoruz onunla alakası yok bence canım.Kızlar benim oğlum su sıralar pek huysuz. Dışarı çıktığımızda arabasında bakınırken uyuyakalıyor. E bebeğe gittik oyuncaklarda indirim vardı aldım bir kaç tane. Akşam olduğunda ise zor uykuya dalıyor mesela şimdi uyuttum bir yarım saat sonra vızıldar. Meme arar. Meme verip tekrar uyumaya devam eder. Niye böyle? Saatte bir 2 saate bir uyanıyor. Aç olamaz. Ben bu kan damlasının huzursuzluk yaptığına inanıyorum. Sağlık ocağında verilenlerden. Sizde de oldunu?
Bence hata yapmıyorsun ama birazcık yoğurt verirsen iyi olur ev yapımı yoğurt. Protein alsın. Çok faydalı. Yasaklı gıdalar vermediğin sürece bir sıkıntı olmaz. Azar azar verdikten sonra.Çok sağol canım ya siz bizden öndesiniz tecrübelisiniz :) bir de kızımacillerle ek gıdaya başladım ufaktan yani şu an tadımlık aşamasındayım mesela 1 haftadır her gün 1 çay kaşığının 4/1 i kadar haşlanmış yumurta sarısı ve bi o kadarda peynir veriyorum bazen 4 dis nar suyu bazen de 4 çay kaşığı elma suyu veriyorum cam rendede rendeleyin. Büyük kızım da 2015 Ağustos doğumlu o ek gıdayı reddetti ne verdiysem de hatırlamıyorum şimdi direkt kahvaltılıklardan başladığım için yanlış mı yaptım bilmiyorum
Yoğurt yapmayı hiç bilmiyorum canım yapn da yok ki maya bulamıyorumBence hata yapmıyorsun ama birazcık yoğurt verirsen iyi olur ev yapımı yoğurt. Protein alsın. Çok faydalı. Yasaklı gıdalar vermediğin sürece bir sıkıntı olmaz. Azar azar verdikten sonra.
Canım benim kızım endişemi hissetti galiba dönmeye başladı bugünmaşaallah
ben de oğlumun dönmemesini kilosuna bağlıyorum totosunu kaldıramıyor
kıyaslama annesi her bebek farklı sen daha iyi bilirsin