2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım benim kızım endişemi hissetti galiba dönmeye başladı bugün
darısı benim oğlana desteksiz otururken arkaya doğru düşeceğini hissederse refleks olarak elinden destek alıp düşmesini engellemeyi biliyor ama dönmeye niyeti yok ben de kilosuna bağlıyorum bu durumu 4 aylıkken 8300 gr idi çarşamba günü aşısı var bakalım kaç çıkacak

ben içgüdüsel olarak doğruyu yapıyorum o zaman gündüz uyuduğunda yarım saat sonra uyanıyor uykusunu açmadan meme veriyorum (emerek uyuyor çünkü) tekrar dalıyor bu sayede 1,5-2 saat uyuyor.

Yoğurt yapmayı hiç bilmiyorum canım yapn da yok ki maya bulamıyorum yoğurt mayaladıktan sonra hergün ne kadar vereyim peki?

Sebze pürelerine başlasam erken mi acaba?
tarif vereyim mi?

Tarif verir misin?? Benimki sanki hep aynı sebzeleri yiyor

Hangi mamayi kullaniyorsun kuzu.benim bebegimde de süt yumurta alerjisi var cok zayif.normal mama veremiyom sütüm cocuga kilo aldirmiyor.4 ay 10 gunluk 5800 olmuşuz daha

Tarif verir misin?? Benimki sanki hep aynı sebzeleri yiyor
aslında yoğurt tarifi demiştim.
ben blender yapmıyorum güzel anne çatalla eziyorum ya da bıçakla ufak ufak doğruyorum. kimi zaman yoğurtla karıştırıyorum sebzeleri kimi zaman öyle sade veriyorum bazen yoğurtlu karışıma azıcık zeytinyağ ekliyorum.
sebze olarak havuç, patates, brokoli, karnabahar, bal kabağı veriyorum (brokoli ve karnabahar 6. ayda gaz yaptığı için önerilmiyor ben denedim yapmayınca devam ettim) buharda pişiriyorum sebzeleri

Hangi mamayi kullaniyorsun kuzu.benim bebegimde de süt yumurta alerjisi var cok zayif.normal mama veremiyom sütüm cocuga kilo aldirmiyor.4 ay 10 gunluk 5800 olmuşuz daha
coco ben mama kullanmıyorum emziriyorum. alerjik bebek çok zor olmalı Allah kolaylık versin boyu nasıl? kaç kilo doğmuştu? persentilde hangi dilimde?

Masallah canım sütun yarıyor demekki bebeğine.3350 doğmuştu.ilk 2 ay kilo alımı normaldi.sonradan alerjiden ötürü hiç kilo almamaya başladı.sut ürünleri yumurta kırmızı et tavuk tahin bulgur hepsine alerjisi var.cok kötü ishal oluyo mahvoluyor birini kaçırsam dahi.inan öğrendiğimden beri 8 kilo verdim.hicbirsey yemiyorum ekmek dahi.boyu 62 cm

coco’m bebeğin kız idi diye hatırlıyorum ayına göre boyu ve kilosu ortalarda diye düşünüyorum. alerjen durumu kötü olmuş hiçbir şey yiyemiyorsundur. Allah sabır ve tez zamanda şifa versin

coco’m bebeğin kız idi diye hatırlıyorum ayına göre boyu ve kilosu ortalarda diye düşünüyorum. alerjen durumu kötü olmuş hiçbir şey yiyemiyorsundur. Allah sabır ve tez zamanda şifa versin
Aynen kuzum hicbirsey yiyemiyorum.sagol Allah razi olsun.insallah gecer

Çok iyi olur canım tarif :)

Benim kızım da 3560 gr doğdu 4 ay kilosu 7300 civarında çıktı. Biz yemek yerken kuş olup masaya uçacak yemek için ben de ek gıdaya başlayayım dedim şimdilik sadece 1 çay kaşığının 4/1 i kadar yumurta sarısı 1 o kadar da peynir veriyorum meyve olarakta hergün 4 diş nar suyu ve 4 çay kaşığı elma suyu veriyorum sebzeleri başlamak istiyorum ama nasıl nereden başlayacağım ne kadar vereceğim bilmiyorum

sofraya karşı heyecanlanıp çırpınması iştahlı olduğu anlamına mı geliyor
oğlum muza bayılıyor ama hemen kabız oluyor diğer meyveleri verince yüzü buruşuyor
ben haftalık 3 kilo mayalıyorum bazen 1 hafta bile gitmiyor.
sütü kaynamaya başlayınca karıştırıp soğutur gibi savuruyorum yakşalık 10 dk tabi süt bi taraftan da kaynamaya devam ediyor.
mayalayacağım kaba alıyorum soğudunda serçe parmak kontrolü yapıyorum (serçe parmağımı süte batırıyorum 10 kadar sayıyorum 7-8 gibi ısırdıysa yani sıcaklığı hissettiysem) eğer mayalamak için uygunsa fırını en yüksek derece de 2-3 dk ısıtıp kapatıyorum
1 yemek kaşığı yoğurdu 2 yemek kaşığı sütle açıp sütün tam ortasından koyup hafifce karıştırıyorum fırına koyuyorum 7-8 saatte mayalanıyor bu şekilde
mayalanınca da dolaba kaldırıyorum 1 gün boyunca kapak kapatmıyorum.
maya bulamıyorum demişsin bi ara a101’ de yoğurt mayası görmüştüm bi dene istersen

Yani şöyle söyleyeyim yemek yerken misal ana kucağında yatıyor ya kaşık görünce eli ayağı durmuyor eşim bazen bir kerelik çay kaşığının ucuyla yemeğin suyundan veriyor tadını alınca tekrar verene kadar durmuyor bas bas bağırıyor boş kaşığı uzatıyor eşim kuş gibi ağzını açıyor bir kızım daha var 3.5 yaşında, o hiç sevmezdi ek gıdaları hiç bir şekilde yediremezdim ağlardı sürekli tükürürdü şimdi bu kızım böyle heyecanlı olunca ben de bir an önce başlamak istiyorum ek gıdaya

Eşim de A101 de çalışıyor müdür yani. Bir ara gelmişti maya çok önceden ondan denedim tutmamıştı bir abla var bizim burada o tür mayalardan olmaz demişti. Ben en iyisi apartmanı çevreyi sorusturayim ev yoğurdu mayası var mı diye :)

benimki biraz şey gibi olmuş tereciye tere satmak gibi
komşu olsaydık verirdim maya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…