• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar yardım on gün öncesıne kadar mama artı memeyle gıderken on gundur doktorun tavsıyesıyle sadece meme veriyorum ama bugun 4. Gun kaka yapmadı ve zayıfladıgunı gözlemlıyorum onun dışında çişli bezlerı ıyı cok halszde değil . Bır ayı tamamlayalımmı yoksa dr a gıdelımmı bılmıyorum
Canım 4 gün kaka için fazla bir süre değil, çişli bezi önemli sadece anne sütü alıyor bizimki bazen 1 haftada yapıyor. Kilo takibi önemli tabii. Sağlık ocağında bi tarttır istersen.

Yaaa bu karbonat işini bilemiyorum yavrucum yaaa.. yani bir zararı olur mu ki diye. Kel kafayı nasıl tarıycaz oda var tabi. Neyse denerim Ne kadar koymak Lazım cnm karbonatı
Kafa karıştırmak gibi olmasın da ben mustela vücut losyonu almıştım en başta. İhtiyaç kalmadı sonradan ama tüp bitmemişti. Ben konakları onunla attırdım. Banyodan önce bol bol sürdüm ve üstüne şapka geçirdim. 15-20 dk sonra taradım. Hep tarağa geldi zaten Konak tabakası. Sonra da mustela Konak önleyici şampuanla yıkadım. Bunları iki günde bir yaptım

Kızlar dün akşamdan beri benimki huzursuz emzirdikçe çıkarıyor biraz. Bugünde biraz sürdü kusmasi. Ve 3 saat oldu uyuyor. Zorla uyandırdım. Şimdi emziriyorum. Hasta falan olabilir mi? Fazla beslemekte kusmasına sebeb olabilir mi?
Sebep olabilir kesinlikle. Keşke uyandırmasaydın dinlenirdi.

Sebep olabilir kesinlikle. Keşke uyandırmasaydın dinlenirdi.
İnternette okuyorum birçok sitede eğer bebeğiniz gündüz uykusunu fazla geçirirse muhakkak uyandırın. Uyuyan bebek uyandırılmaz demeyin uyandırın gündüz uykusu gece uykusuna karışmasın diyeymiş. Bende anlamıyorum bazen böyle yanlış bildiğimiz doğrular var sanırım

Kızlar yanlış yorumlamadıysam kızumın bezinde incecik kısa bi kan var. Sanıyorum gıda aletjisi demek. Bugün hem tereyağı yedim hem sütlü kahve hende çikolatalı süt içtim. Bu xamana ladar hep içtim aslında süt falan ama bugün üstüste diye mi alerji yaptı. Çünkü hususi dikkt ederim ilk defa gördüm. Şimdi ne yapmak gerek ben hiç süt süt ürünleri asla tüketmeyecekmiyim
BİZim ilk haftada olmustu sonra doktor kaynamış ilimis su verebilirsin demişti normalde 6 ay su verilmiyor ama doktor diyince vermiştim bir daha olmadi sende doktora danış istersen tek basina ve 1 kerelik olan biseye alerji diyemeyiz hemen.

Kızlar yardım on gün öncesıne kadar mama artı memeyle gıderken on gundur doktorun tavsıyesıyle sadece meme veriyorum ama bugun 4. Gun kaka yapmadı ve zayıfladıgunı gözlemlıyorum onun dışında çişli bezlerı ıyı cok halszde değil . Bır ayı tamamlayalımmı yoksa dr a gıdelımmı bılmıyorum
Kaç günlük bebeğin canim ? 1 Aydan sonra cisli bezleri yeterli sayıdaysa doyduğu anlamına geliyor, bu da günlük 5-6 bez hee biri bir yumurta ağırlığı olması gerekiyor. Kaka sayısı bizimde azaldı az emmesiyle
Alakasi yokmus. Günden güne değişiyor. Doktoruna danış imkanın varsa geçen bu 10 günde ne kadar kilo almis bir bak. İcin rahat eder en azindan.
Bir de kusuyormu cok? Buda etkiliyor kilo
Alimini, onun dışında ben onsut son Sut olayına dikkat ettiğimden beri kilo alimimiz daha hızlandı. Bir meme pörsüyünceye kadar emzir üst üste 2-3 kez sonra diğer memeye geç dedi doktorumuz faydası oldu

Yapıyor canım aynı dediklerini uyguluyoruz aslında memeyi çok seviyor. Ama benimki mizacı gereği biraz tembel bir çocuk 1 saniye taZyik düşsün hemen çıldırıyor. Birde obur bir çocuk zorlanıyorum yani. Ama inat edicem bende.
Benimkide tam aksine tazyikli olunca emmiyor. Bende hemen ayakli sagma makinasini yani büyuk kizimi devreye sokup istedigi kivama getiriyorum:))

Kaç günlük bebeğin canim ? 1 Aydan sonra cisli bezleri yeterli sayıdaysa doyduğu anlamına geliyor, bu da günlük 5-6 bez hee biri bir yumurta ağırlığı olması gerekiyor. Kaka sayısı bizimde azaldı az emmesiyle
Alakasi yokmus. Günden güne değişiyor. Doktoruna danış imkanın varsa geçen bu 10 günde ne kadar kilo almis bir bak. İcin rahat eder en azindan.
Bir de kusuyormu cok? Buda etkiliyor kilo
Alimini, onun dışında ben onsut son Sut olayına dikkat ettiğimden beri kilo alimimiz daha hızlandı. Bir meme pörsüyünceye kadar emzir üst üste 2-3 kez sonra diğer memeye geç dedi doktorumuz faydası oldu
Yok canım kusmuyor yarın bakıcam inşallah kılosuna vermemiştir inşallah

Benimkide tam aksine tazyikli olunca emmiyor. Bende hemen ayakli sagma makinasini yani büyuk kizimi devreye sokup istedigi kivama getiriyorum:))
Benimde süt tazyikli geldigi an memeyi çıkarıyor sinirlenip ağlıyo tekrar tutturana kadar bütün sütler boşa gidiyo gıcık oluyorum

Kuzum geçmiş olsun
Geçer hemen inşallah

Sağol canım merak ettim yazmayınca
İnsanın aklına herşey geliyor

ONTK ONTK canım sen de haberler nasıl?
Var mı kardeşinin durumunda bir gelişme?
Vucudunun bikaç yerine hortum bağladılar canım afedersin idrarla temizlemeye çalışıyorlar sonuçlar iyi çıktı böyle devam ederse ameliyatlara başlanacak 1 böbreği ve tumorler alınacak. Bizde dualarla bekliyoruz. Kardesim ayağa kalkabiliyor morali birazcık düzeldi iyi gelişmeden sonra. Ama doktorlar elimizden geldiğince ömrünü uzatıyoruz diyor. Kurban olduğum Allah öl demeden ölmez inşallah hepsi geçer gider.

Of işte taş olsa çatlar bir yerde. Şimdi de tutturmuş kulağı ağrıyor diye ama bence çocuğun uykusu var emince mayıştı kapadı gözleri
Ya şu kulak ağrısı içimde şüphe oluşturuyor. Hastanede yıkadıkları gibi yıkıyoruz, kulağını kapamaya gerek yok demişlerdi. Ama Boranın eli hep kulağında, emerken koparırcasına çekiştiriyor. Alışkanlık edindi ondan mı yapıyor, ağrısı mı var... anlayamadım

Kucağımdayken ikimiz de uyuyakalmışız bir buçuk saat ve sonuç o halinden çok memnun benim boynum tutuk :KK43:
Ben her gece ve gündüz öyleyim. Yerine koyunca 10 dkyı bulmuyor çığlık basması. Ondan ben oturur pozisyondayım, kucağımda mızmız.. gecenin büyük kısmı özellikle sabaha doğru böyle oluyor

Ya şu kulak ağrısı içimde şüphe oluşturuyor. Hastanede yıkadıkları gibi yıkıyoruz, kulağını kapamaya gerek yok demişlerdi. Ama Boranın eli hep kulağında, emerken koparırcasına çekiştiriyor. Alışkanlık edindi ondan mı yapıyor, ağrısı mı var... anlayamadım
Canım eli kulağındaysa bir gösterin derim, iki kulağında da mı yapıyor yoksa bir tanesinde mi ? Huysuzluk huzursuzluk var mı

Back