• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yapilmiyor olmuyor. Zaten uzmanlar ve emzieme emzieme destekcileri yogurdu yogurt anne sutunu sut olarak tuketsin diyorlar. Sutun fazlaysa muhallebi falam yaparsan bebeğine ona katabilirsin cok iistiyorsan.
Ya ben kıtlık çıkacak gibi dondurucuya attım başta, şimdi 2 ayı geçtik, sütlerin ömrü de 3 ay. Ziyan olacaklar bir şey yapmazssam. Ondan yoğurdun peynirin peşine düştüm

Oyyy geçmiş olsun. Bizimkinin de kafada Konak olmuş. Doktor hergün badem yağı sürüp tarayıp yıka dedi. Eşim geç geliyor ben tek başıma mümkün değil yıkayamam. Anneme gidince artık, umarım artmaz 3-5 güne
Artsa da hemen geçiyor. İnternetten araştırmıştım. Yoğun karbonatlı suyla banyo öncesi taradım saçlarını. Baya kabardı konakları daha sonra şampuanla masaj yapa yapa yıkadım, 2 günde hepsi geçti.

Ben her gece ve gündüz öyleyim. Yerine koyunca 10 dkyı bulmuyor çığlık basması. Ondan ben oturur pozisyondayım, kucağımda mızmız.. gecenin büyük kısmı özellikle sabaha doğru böyle oluyor
Hadi ya çok zormuş böyle tutuldu resmen zor kaldırıyorum çocuğu

Kızlar dün akşamdan beri benimki huzursuz emzirdikçe çıkarıyor biraz. Bugünde biraz sürdü kusmasi. Ve 3 saat oldu uyuyor. Zorla uyandırdım. Şimdi emziriyorum. Hasta falan olabilir mi? Fazla beslemekte kusmasına sebeb olabilir mi?
Mızmız diye memede çok kaldıysa fazla emmiş olabilir, fazlasını da anında kusuyor benimki

Yaaa bu karbonat işini bilemiyorum yavrucum yaaa.. yani bir zararı olur mu ki diye. Kel kafayı nasıl tarıycaz oda var tabi. Neyse denerim Ne kadar koymak Lazım cnm karbonatı
Ben rahatsızlIk verir mi acaba karbonat diye kaşlarıma sürdüm önce. Hiç rahatsızlık vermiyor, sıkıntı yapmıyor. Baya yoğun yapmıştım; 1 yk karbonat, 4 yk su gibi diyebilirim yoğunluğuna

Kızlar yardım on gün öncesıne kadar mama artı memeyle gıderken on gundur doktorun tavsıyesıyle sadece meme veriyorum ama bugun 4. Gun kaka yapmadı ve zayıfladıgunı gözlemlıyorum onun dışında çişli bezlerı ıyı cok halszde değil . Bır ayı tamamlayalımmı yoksa dr a gıdelımmı bılmıyorum
Evde tartın varsa kilo takibini kendin yapsan canım. Çok zayıflarsa bir ay beklemen gerekmez belki. 4 gün anne sütü alan bebek için abes değil, doktorum 10 güne kadar yolu var demişti. Yaptığında keçi pisliği gibi boncuk boncuk olmadığı sürece ( bu kabızlık göstergesi) 10 gün beklenebilir müdahale etmeden. Çişli bez iyiyse sıvı alımı iyidir belki evham yapmış olabilirsin, boyu uzamıştır ondan daha zayıf görünebilir

İnternette okuyorum birçok sitede eğer bebeğiniz gündüz uykusunu fazla geçirirse muhakkak uyandırın. Uyuyan bebek uyandırılmaz demeyin uyandırın gündüz uykusu gece uykusuna karışmasın diyeymiş. Bende anlamıyorum bazen böyle yanlış bildiğimiz doğrular var sanırım
Hasta gibiydi demişsin ya o yüzden söyledim dinlenirdi diye.

Vucudunun bikaç yerine hortum bağladılar canım afedersin idrarla temizlemeye çalışıyorlar sonuçlar iyi çıktı böyle devam ederse ameliyatlara başlanacak 1 böbreği ve tumorler alınacak. Bizde dualarla bekliyoruz. Kardesim ayağa kalkabiliyor morali birazcık düzeldi iyi gelişmeden sonra. Ama doktorlar elimizden geldiğince ömrünü uzatıyoruz diyor. Kurban olduğum Allah öl demeden ölmez inşallah hepsi geçer gider.
Ben bu konuları kaçırmışım sanırım. Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun

Ya ben kıtlık çıkacak gibi dondurucuya attım başta, şimdi 2 ayı geçtik, sütlerin ömrü de 3 ay. Ziyan olacaklar bir şey yapmazssam. Ondan yoğurdun peynirin peşine düştüm
İlk çocuğumda ben de öyle yapmıştım, sonradan attım o sütleri. Sağıp depolamak için erken. Bu kadar küçük bebe pek kimseye teslim edilemiyor açıkçası boşa gidiyor sütler. Şimdi sağmıyorum yani. Ek gıdaya geçince olabilir sağıp depolama. Bebişe irmik tatlısı yaparsın :))

Vucudunun bikaç yerine hortum bağladılar canım afedersin idrarla temizlemeye çalışıyorlar sonuçlar iyi çıktı böyle devam ederse ameliyatlara başlanacak 1 böbreği ve tumorler alınacak. Bizde dualarla bekliyoruz. Kardesim ayağa kalkabiliyor morali birazcık düzeldi iyi gelişmeden sonra. Ama doktorlar elimizden geldiğince ömrünü uzatıyoruz diyor. Kurban olduğum Allah öl demeden ölmez inşallah hepsi geçer gider.

Rabbim’den umut kesilmez
1 böbrek kalırsa da tüm tümörler temizlenirse kalan böbrek yeter
Kayınvalidemin bir böbrek sıfır biri yüzde 25 maşallahı var
Şafii ismiyle acil şifalar versin Mevla’m:dua:

Günaydın kızlar. Umarım herkes iyidir. Biz de iyiyiz, biraz çocuklar, biraz msafir deeken giremedim. Biraz da benim rahat duramayan kv stresi. Moral bozukluğumu size yansıtmak istemedim. Şükür geçip gidiyor.

Merak ettim girmeyince
Moralin bozuk olunca da gir yaz kuzum herkes herkese derman oluyor moral veriyor burada
Sana iyi gelir :KK200:
Kötü birşey olmasın da herşey gelip geçici
Rabbim kötü şeylerle imtihan etmesin:dua:

Canım eli kulağındaysa bir gösterin derim, iki kulağında da mı yapıyor yoksa bir tanesinde mi ? Huysuzluk huzursuzluk var mı
Üç hafta önce grip olduk ailecek. O zaman kulağını koparırcasına çekiştirip tiz çığlık atıyordu. Ağrısı olduğu belliydi. Doktor da teyit etti götürünce. Şimdi sadece emerken memeyi ağzından kaçırdığında, kızdığında vs yapıyor. Ya ağrısı var ama çok az ondan yaygara koparmıyor, ya da sinirleniyor diyorum. 2 aylık kontrolüne götüremedim daha bi gidip göstermeli

Günaydın kızlar. Umarım herkes iyidir. Biz de iyiyiz, biraz çocuklar, biraz msafir deeken giremedim. Biraz da benim rahat duramayan kv stresi. Moral bozukluğumu size yansıtmak istemedim. Şükür geçip gidiyor.
Aslında buraya yazmak da bazen deşarj ediyor insanı. Kayınvalide konusu herkesin derdi ya, halden anlarız merak etme :)

Yaaa bu karbonat işini bilemiyorum yavrucum yaaa.. yani bir zararı olur mu ki diye. Kel kafayı nasıl tarıycaz oda var tabi. Neyse denerim Ne kadar koymak Lazım cnm karbonatı
Karbonatlı suyla dilindeki pamukçuğu temizliyoruz sonuçta ağzının içine birşey yapmıyorsa kafasına da yapmaz diye düşünüyorum :)) ama senin için rahat etmeyecekse sadece zeytinyağı da sürebilirsin canım :KK54:

Back