2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
canim gecmis olsun. senin cadi buyuyunce de ki kizim ben sana cok ama cok ama cok emek verdim kiymetimi iyi bil de...
Ay sorma ya doğduğu gün itibariyle hergun bi yeriyle uğraşıyorum :) ama şikayetçi değilim evlat hasreti ile yanan o kadar çok insan var ki rabbim tüm bebeklere şifa versin olmayanlara da evlat versin..amin :)

180 oldu hemen başla diye bir durum yok kendini ve bebegini hazır hissettiğinde başla 185 190 gibi gerçi sonraki yazılarında karar vermişsin seni ve HappyMommy takip ediyorum blw yapıcaktınız sanırım cok heyecanlı

Evet başta bi kararsızdım ama bizim ufaklık hazır bence :)

Blw yapmaya çalışacağız bakalım olacak mı

11 Kasım'da 180 günü doluyor, 15 Kasım'da da 6 aylık oluyoruz. Aslında şu anda da hazır ama ben 180i beklemeye kararlıyım. Ne mama ne bir kaşık su verdim, sadece anne sütüyle baştan beri devam ediyoruz ama az kaldı

Ben yeni üyeyim çok geç kalmışım üye olmakta:) Ben de kızıma Aptamil pronutra veriyorum en iyi mama o. Doktorlar da en çok onu tavsiye ediyormuş zatem
Hosgeldin ozaman:) ben geceb gun kontroke gittim bebelac gold mamasini sordum icerikleri ayni diye duydum sordum doktora evet ayni onu kullanabilirsin dedi aldim bi kutu bakalim elimdeki aptamil bitince onu deneyecegim

Merhaba güzel anneler bişey sormak istiyorum ek gıdaya geçenler ya da geçince ne kullanacaklar merak ettiğim bir konu yoğurt mayalama mı yoksa market yoğurdu mu vermeyi düşünüyorsunuz bebişlerinize bizim Dr muz günlük süt alıp her gün taze yoğurt vermemi tavsiye etti sizin Dr larıniz bu konuda ne dedi öğrenebilir miyim mümkünse?

Probiyotik damla kullaniyorum, bakso adi. Sezeryan dogumda ozellikle oneriliyor. Normal dogumda zaten dogum kanalindan gecerken ilk yararli bakterilerini aliyor

bize doktorumuz mümkünse koy yoğurdu ver dedi bende pazardan süt alıyorum köylü kadınların günlük sağıp satıyolar minik kavanozlarda mayalıyorum her gün bi yemek kaşığı vermeye calışıyorum ama 1 tatlı kaşığı anca gidiyor midesine :)

Ben geçmedim ama geçirmeyi düşünen doktorumuz evde mayalayın 3 günde bir mayalamanız yeterli olur demişti. Bence market yoğurdu verme, içinde koruyucu vs var. Evde mayalamak çok kolay.
Probiyotik damla kullaniyorum, bakso adi. Sezeryan dogumda ozellikle oneriliyor. Normal dogumda zaten dogum kanalindan gecerken ilk yararli bakterilerini aliyor
Hmm anladım. Ben normal doğum yaptım ama belki gene de vermek gerekiyordur, hiç araştırmamıştım. Bir de işte ek gıdada alır diye düşünmüştüm.

Cok benzer yön var yaşasın normal doğum
İl meslek nedir?

Ben de köy sütü alıp günlük mayalıyorum küçük kavanozlara 1 çay bardağı yiyor prematürem

Cok benzer yön var yaşasın normal doğum
İl meslek nedir?
Evet cok istemiştim normal doğum yapmayı, zor oldu ama olabildi şükür :)

Ankara'dayım ben, araştırma gorevlisiyim, bir yandan doktora yapmaya çalışıyorum :) meslek böyle olunca her şeyi araştırmak huy olmuş durumda :)

Senin profilinde de akademisyen yazıyormuş şimdi gördüm, yoksa meslektaş mıyız?

Hiç yoğurt mayalamadım nasıl yapılıyor bide nasıl bi kapta mayalanmaya bırakıyorsunuz?
Ben günlük pastörize sütlerden kullanıyorum. Ocakta ısıtıyorum sütü. Kaynatmaya gerek yok bunları çünkü zaten bakterilerden arındırılmış oluyor. Sonra mayalayacağım cam tencereme alıp soğumaya bırakıyorum. Mayalama sıcaklığı serçe parmağımı 10'a kadar saydığımda çok yakmayacak şekilde oluyor. Hafif hissetmen gerek sıcaklığını. Derece olarak kaçtı unuttum internette vardır mutlaka. Bu sıcaklığa gelince maya olarak ayırdığım yoğurdu (1 yemek kaşığı kadar 1-2 lt süte yetiyor) süte karıştırıyorum. Sonra ağzını kapatıp güzelce sarıp sarmalayıp 4-5 saat mayalamaya bırakıyorum. Sonra direkt buzdolabına. Ertesi güne taş gibi yoğurt oluyor.
İlk kez mayalayacaksan marketlerde probiyotik yoğurt mayası satılıyor, onlardan alabilirsin. Ben arada mayayı değiştirmek için kullanıyorum. Pakette nasıl aktive edileceği de yazıyor zaten.

Paket sütler oluyor mu ben genelde 4 lu paket alırım eğer olursa bi onlardan yapiyim

Paket sütler oluyor mu ben genelde 4 lu paket alırım eğer olursa bi onlardan yapiyim

kızımın gözyaşı kanallarında tıkanıklık varmış doktor masaj yap dedi ama müsade etmiyor ki
benim kiziminda dogdugjndan beri sag gozu capaklanip akiyo dr a goturduk tikanikliktan olsugunu siyledi takip edilmesi gereken bir durummus gunde 4x10 sefer masaj yapiyorum sertce gozune biraz iyi geldi sanki insallah gecer gecmezse 1 yasina kadar ufak bi mudahaleyle tikanikligi acariz dedi insallah gerek kalmaz kendiliginden gecer

kizlar normal dogum yaptim dogumdan sonra ilk eylul ayinda regl oldum 15inde bu ay olmadim cok korkuyorum of spiral taktiricaktim bidahaki hafta 13 gun gecikti acaba diyorum dogumdan sonra normal mi yoksa bisey mi oldu doktoruma sormaya bile korkuyorum test mi alsam napsam of

Paket sütle denemedim ama olmuyor sanırım
Doğumdan sonra ilk zamanlar düzensiz olabilir diye duymuştum ama tabi değişebilir kişiden kişiye. Bence bi test yap için rahat olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…