• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Emzirirken ateşleneniz var mı? Tahlillerim temiz çıktı, doktor yat dinlen dedi. Nasıl düşecek bu ateş? İki gündür sersem gibiyim, eşim de hem bebeğe hem bana bakmaktan mahvoldu. Ne önerirsiniz? Ihlamur falan içiyorum, limonlu su vs.

Bebegim 173 günlük oldu. 7 gün kaldi ek gidaya baslamamiza :ıslık:
180 günü tamamlayınca başlayacak mısın direkt? Ya ben de çok kararsızım, 180 günü 9 Kasım'da doluyor, tam 6 aylık olması 13 Kasım. Artık günler geçmiyor, sofradaki her şeye saldırıyor çünkü. 10 Kasım'da mı başlasam diyorum ben de :)

Emzirirken ateşleneniz var mı? Tahlillerim temiz çıktı, doktor yat dinlen dedi. Nasıl düşecek bu ateş? İki gündür sersem gibiyim, eşim de hem bebeğe hem bana bakmaktan mahvoldu. Ne önerirsiniz? Ihlamur falan içiyorum, limonlu su vs.
bende 2 gun ateslendim ilik suyla dus aldim atesimi dussun diye ve limonlu cay ictim

mandalina bi dilim vermiştim dün arkadaşlar uyarınca vermedim bi daha elma ve muzdan emzikle tattırıyorum az az canım çok vermiyorum su içiriyorum arkasından birde
kabız yapmasın diye doktorumuz söylemişti dişte çıkaracağız heralde elini yiyip duruyodu çok sevdi meyve emziğini :)
canım bana doktorum mandalina elma sulu bi armut verebileceğimi söyledi tabi çok az, mesela 2 çay kaşığı elma suyu ya da meyve filesine küçük parça armut gibi herkes bişey söylüyo o öyle verme bu böyle verme ben doktorum ne derse onu dinlerim.. paylaşmak istedim

canım bana doktorum mandalina elma sulu bi armut verebileceğimi söyledi tabi çok az, mesela 2 çay kaşığı elma suyu ya da meyve filesine küçük parça armut gibi herkes bişey söylüyo o öyle verme bu böyle verme ben doktorum ne derse onu dinlerim.. paylaşmak istedim
Mandalina yine de verme bence sonunda asitli birşey diğerlerini de 3 gün kuralına göre taddırmanda sakınca yok çünkü 6 ay olana kadar başka bişi tadmayan bebekler 6. Aydan sonra zorlanıyormuş zaten sen fazlada versen bebek sonuçta ne kadar yiyebilir ki ...bana da bugün yoğurdunu meyvelerle tadlandırıp ver yemiyor yoğurt dedimde ....6 kg olmuş 5 aylık kızım...

Mandalina yine de verme bence sonunda asitli birşey diğerlerini de 3 gün kuralına göre taddırmanda sakınca yok çünkü 6 ay olana kadar başka bişi tadmayan bebekler 6. Aydan sonra zorlanıyormuş zaten sen fazlada versen bebek sonuçta ne kadar yiyebilir ki ...bana da bugün yoğurdunu meyvelerle tadlandırıp ver yemiyor yoğurt dedimde ....6 kg olmuş 5 aylık kızım...
bebegim icin sakincali olsa doktorumuz önermezdi diye dusunuyorum hem mandalina c vitamini deposu ustelik 1 dilim sadece, hala gaz sorunu yasayan bebisler varsa belki mandalina gaz yapabilir asitli oldugu icin herkesin fikrine saygi duyarim ama dedigim gibi doktorumun soyledigini uygularim ozellikle mandalina elma armut dedi ucgun alerjik bi reaksiyon gostermezse dilimleri arttir dedi:)

180 günü tamamlayınca başlayacak mısın direkt? Ya ben de çok kararsızım, 180 günü 9 Kasım'da doluyor, tam 6 aylık olması 13 Kasım. Artık günler geçmiyor, sofradaki her şeye saldırıyor çünkü. 10 Kasım'da mı başlasam diyorum ben de :)

Benim oğlum 10 Mayıs doğumlu, ben 10 kasımda başlıcam. Benim yediğim her şeye atlıyor, azcık tarhana çorbası verdim ağzına dün, 1 damla. Çıldırdı :D bence hazırlar artık.

Benim oğlum 10 Mayıs doğumlu, ben 10 kasımda başlıcam. Benim yediğim her şeye atlıyor, azcık tarhana çorbası verdim ağzına dün, 1 damla. Çıldırdı :KK70: bence hazırlar artık.
Evet ben de hazır olduğunu hissediyorum, şu 180 günü bitirelim istiyorum. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ama artık cidden tutamıyorum oğluşu :D Ben de 10 Kasım'da vermeye karar verdim, 181. gününde :)

bende c vitamini alsın diye düşünmüştüm canım pişikte yapıyomuş sanırım zaten 1 haftadır geçiremiyorumda o yüzden korktum vermeye yarın kontrole gittiğimizde soracağım dr.a ona göre hareket ederim artık

Beklicem 184. gun basliycam dr. Kontrolu sonrasi. Normalde biliyosundur sata göre dogum tarihinin uzerine 180 gun ekleniyor. Ben sata göre 7 gun once dogurdum aslinda 187. gun baslamam lazim

Beklicem 184. gun basliycam dr. Kontrolu sonrasi. Normalde biliyosundur sata göre dogum tarihinin uzerine 180 gun ekleniyor. Ben sata göre 7 gun once dogurdum aslinda 187. gun baslamam lazim
Evet biliyorum. Bizimki 41+2'de doğdu :) her halükarda 180 günü dolduruyor aslında. 10 Kasım ile 13 Kasım arasında 3 güncük var. Sanırım bi zararı olmaz.

Kizlar merhaba bebeginize hangi marka mama kullaniyosunuz acaba ben aptamil pronutra kullaniyorum iyimi sizce ?
Ben yeni üyeyim çok geç kalmışım üye olmakta:) Ben de kızıma Aptamil pronutra veriyorum en iyi mama o. Doktorlar da en çok onu tavsiye ediyormuş zatem

Evet biliyorum. Bizimki 41+2'de doğdu :) her halükarda 180 günü dolduruyor aslında. 10 Kasım ile 13 Kasım arasında 3 güncük var. Sanırım bi zararı olmaz.
Yani baktığında ben de 3 gun once baslamis oluyorum :) 3 gunde 1 sebzeyi aradan cikarmis oluruz. Cok merak ediyorum heyecanlaniyorum ama bu şey gibi hamileyken bir gün daha anne karninda dursa kardir diye dusunuruz ya ben nedense oyle düşünüyorum bu ek gida konusunda. Tum hastaliklarin sebebi bagirsaklarmis, bagirsaklarda 180 gunden once gelisimini tamamlamiyormus.
Ben ekstra probiyotikte veriyorum sen veriyor musun ? Ek gıdaya baslayinca da kafkas kefiri mayasi istedim onu vericem mutlaka

Yani baktığında ben de 3 gun once baslamis oluyorum :) 3 gunde 1 sebzeyi aradan cikarmis oluruz. Cok merak ediyorum heyecanlaniyorum ama bu şey gibi hamileyken bir gün daha anne karninda dursa kardir diye dusunuruz ya ben nedense oyle düşünüyorum bu ek gida konusunda. Tum hastaliklarin sebebi bagirsaklarmis, bagirsaklarda 180 gunden once gelisimini tamamlamiyormus.
Ben ekstra probiyotikte veriyorum sen veriyor musun ? Ek gıdaya baslayinca da kafkas kefiri mayasi istedim onu vericem mutlaka
Evet aslında ben de öyle düsünüyorum 13 Kasım'ı bekleyeyim diyordum da gerçekten artık tutamıyorum çocuğu, ağzına bir şey götürmesin diye helak oluyorum resmen :) Bir de geç doğmuş olması ve 180 günü 9 Kasım'da tamamlıyor olmasından dolayı 10 Kasım'da başlayayım dedim. Beklenen doğum tarihine göre 189. gün falan oluyor :)
Ben ekstra probiyotik vermedim hiç. Ek gıdada kefir ve yoğurttan alır diye düşünmüştüm. Daha önce denk gelmedim, nasıl veriyorsun ki?

Ben 180 de tattırmaya başlıyorum 11 Kasım :kk77:

kızımın gözyaşı kanallarında tıkanıklık varmış doktor masaj yap dedi ama müsade etmiyor ki

bebegim icin sakincali olsa doktorumuz önermezdi diye dusunuyorum hem mandalina c vitamini deposu ustelik 1 dilim sadece, hala gaz sorunu yasayan bebisler varsa belki mandalina gaz yapabilir asitli oldugu icin herkesin fikrine saygi duyarim ama dedigim gibi doktorumun soyledigini uygularim ozellikle mandalina elma armut dedi ucgun alerjik bi reaksiyon gostermezse dilimleri arttir dedi:)
sen bilirsin canım bebek senin bebeğin senin vereceğin karar tabiki

Evet ben de hazır olduğunu hissediyorum, şu 180 günü bitirelim istiyorum. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ama artık cidden tutamıyorum oğluşu :KK70: Ben de 10 Kasım'da vermeye karar verdim, 181. gününde :)
dün doktorumuza aynı şeyi söyledim 180 gün bağırsak gelişimi falan diye malum kendisi kızım 4 aylık olduğundan beri yoğurt taddırtıyor bana dedim ne olursa olsun beklenmesi gerektiğini söyleyen bi kesim var doktor diyetisyen vs. niye bu fikir ayrışmazlığı dediki bi zamanlar bende aynı fikirdeydim zamanla çocukların 6 ay bekledikten sonra ek gıdaya geçmekte cok zorlandıklarını gördüm anne sütünün yetersiz kaldığını devam sütüne yönelindiğini vs. bişiler anlattı o yüzden 4. aydan itibaren çocuğu yedirip doyurmak değil ama ona başka lezzetlerin olduğunun sinyalini vermek gerektiğini iletmek gerekiyormuş....yine de çelişkilerimle birlikte yoğurt taddırmaya devam ediyorum yiyomu belki midesine 1 tatlı kaşığı giderdir ....o yüzden fazlada takmıyorum ...kızım 34 haftalık doğdu şuan 5 aylık ama aslında 4 aylık olacaktı...hakikatten sıkıntılı işler bunlar :)

Ben 180 de tattırmaya başlıyorum 11 Kasım :kk77:
Ahaa çok heyecanlıııı :rolleyes:
dün doktorumuza aynı şeyi söyledim 180 gün bağırsak gelişimi falan diye malum kendisi kızım 4 aylık olduğundan beri yoğurt taddırtıyor bana dedim ne olursa olsun beklenmesi gerektiğini söyleyen bi kesim var doktor diyetisyen vs. niye bu fikir ayrışmazlığı dediki bi zamanlar bende aynı fikirdeydim zamanla çocukların 6 ay bekledikten sonra ek gıdaya geçmekte cok zorlandıklarını gördüm anne sütünün yetersiz kaldığını devam sütüne yönelindiğini vs. bişiler anlattı o yüzden 4. aydan itibaren çocuğu yedirip doyurmak değil ama ona başka lezzetlerin olduğunun sinyalini vermek gerektiğini iletmek gerekiyormuş....yine de çelişkilerimle birlikte yoğurt taddırmaya devam ediyorum yiyomu belki midesine 1 tatlı kaşığı giderdir ....o yüzden fazlada takmıyorum ...kızım 34 haftalık doğdu şuan 5 aylık ama aslında 4 aylık olacaktı...hakikatten sıkıntılı işler bunlar :)
2 ekol var işte, 4. ayda tattırmaya başlayanlar, 6 ayı bekleyenler..
Benim kendi durumum için konuşacak olursam çok şükür sütümle ilgili bir sıkıntım yok, bebeğin kilo alımı iyi. 6 ayı beklemekle bir şey kaybetmem, belki de kazanırım sindirim sistemi daha iyi geliştiği için, bilmiyorum, göreceğiz. 6 aydan sonra ek gıdaya başlayan çocuklar yemekte zorlanırlar diyen kesim de var ama bu tamamen çocuğa bağlı bence. Yemeyen çocuk 4. ayda başlasa da yemiyor. 6. ay sonrasında ek gıdaya geçip iştahla yemek yiyen çok çocuk gördüm ve o yüzden beklemeye karar verdim ben :) Erken geçenlere de saygı duyuyorum, herkesin kendi tercihi, kendi doğrusu :)

Back