• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Kizla ben tattirmalara basladim belki bazilari diycek 6 aydan önce aman olmaz fln ama benimki kasigi görünce cok heycanlaniyor yada biz biseler yiyince hii hii yalvariyo banada verin diye :) cok düsündüm tasindim baslasam mi baslamasam mi ama basladim ve iyi gidiyor :)haydi bismillah diyorum
Ben de başladım iki gün önce. Ev yapımı kefir ile. Bayıldılar ;)

valla biz de oyleyiz. oyle doyacak kadar devil ama az az tadiyor. cunku yerken agzimiza bakiyor masum masum agzini saplaytiyor hatta kasigi agzimiza gotururken kendi agzinu aciyor
Benimkilerden biri silikon kaşığı elimden aldı ağzına götürdü kefiri yuttu! O kadar hazırlar yani :))

Senin yediklerinin tadını bile bilmiyor sadece seni taklit ediyor

Sana katılıyorum ek gıda ile ilgili herkesin kitap okumasını tavsiye ederim bebeklerede işkence olmasın örnek vereyim bir akrabam 6 aya girince başladı ama doyurasıya yedirmek istedi bebiş nasıl aglıyor eşim bile bu fazla değil mi yemek istemiyor dedi ben o zman hamileydim cok bilgim yoktu ama o görüntü hiç hosuma gitmedi yani bebekleriniZi üzmeyin 6-7-8 aylar tadım içindir gıdalarla tanısma alerji var mı yok mu keşfetme hala %90 anne sütü sonra artık öğün şeklinde eger 6. Aydan ek gıdaya önem verirseniz bebğin emmesi azalır ve süt azalır herkese kolay gelsin

Blw uygulayacak olan var mı?uygulamaya başladıgınızda deneyimlerini paylasır mısınız..
İkea antilop mama sandalyesi hakkında bilgisi olan var mı?
BLW kitabını aldım Türk annelerin deneyimleri. Gayet güzel ben deneyeceğim ama kefir ve yoğurt da vereceğim sırf katı değil yani. Bulamaç vermeyeceğim o başka.
Bu arada IKEA antilop alacağım ben de. Çok tavsiye ediyorlar.

Ben de dün gece 23:30dan sabah 07:30a kadar en az 7 kez emzirdim. Acaba diyorum muhallebi ve ya gece mamasi yerine direk toz şeker mi versem çocuğa :KK45:

Ben uygulamayi cok istiyorum fakat işe baslayacagim annem de yapamaz biliyorum.
Ikea mama sandalyesi hakkinda da erkek bebekler icin pek uygun olmadigini okudum. Oturma yeri darmis bacak arasi sıkıştırıp uyariyormus, sonrasinda eli hep pipisinde gezen bi bebemiz oluyormus :)
Bizimki de erkek ben joie almayi dusunuyorum e bebekte oturttum gayet rahat gozukuyordu tepsisi de cok genis. Krafta da oturttum onda da gayet dik, rahat oturdu fakat daha pahaliydi.
Aaa ne diyorsun benimkiler iki iri erkek bebek yaw antilop olmazsa yandım iki tane birden alacağım :(

başını nasıl yıkıyorsun ?
Yatar pozisyonda köpürtüp sonra yatar pozisyonda kafasının başını duruluyorum sonra bir elimle hafif kaldırıp diğer elimle kafasının arkasını duruluyorum
Bana artık destekli oturtabilirsin dedi. 5 ay doldu sıkıntı yok.
Aynen canım bana da öyle dedi işte. Destekli oturtmaya başladım ben de
Evet bide herkes hasta etrafdakiler biz gecirdik bile :/
Bağışıklıkları kuvvetlenmiştir inşallah. Ne kadar sakınırsan sakın bir şekilde oluyor

Aaa ne diyorsun benimkiler iki iri erkek bebek yaw antilop olmazsa yandım iki tane birden alacağım :KK43:
Bende yıkıldım bilemedim oysa antilop diyordum english home kinede bak ben bir yerde bulunca oturtcam denicem antilopu benim vaktim var 3,5 aylıgız starbucksta vardı dene istersen
Blw kitabını cıkıp alamadım alıcam zaten blw sadece katı gıda değil dalsın eliyle yogurda
Bu tabak bitecek kitabınıda oneriyolar bak

kizlar ben 40indan beri tek basima yikiyorum. yazin sabah aksam iki defa yikiyodum artik havalar sogudu aksamlari uyutmadan once bi banyo yaptiriyorum hemen havluya sariyorum hizli hizli giyindiriyorum saclarini kuruluyorum haftada bir banyo yaptirmak bana gore cok yanlis banyoyla bebek temizleniyo ariniyo rahatliyo banyo yaptirip disariya cikarmadigimiz surece neden hastalansinlar ki hem bebek suyla büyür derler eskiler yikayin bebelerinizi :)

kizlar ben 40indan beri tek basima yikiyorum. yazin sabah aksam iki defa yikiyodum artik havalar sogudu aksamlari uyutmadan once bi banyo yaptiriyorum hemen havluya sariyorum hizli hizli giyindiriyorum saclarini kuruluyorum haftada bir banyo yaptirmak bana gore cok yanlis banyoyla bebek temizleniyo ariniyo rahatliyo banyo yaptirip disariya cikarmadigimiz surece neden hastalansinlar ki hem bebek suyla büyür derler eskiler yikayin bebelerinizi :)
Evet katiliyorum sana canim su sifa gibidir biz büyükler bile nasil ferahliyoruz. Bende sk banyo yaptirmaya calisiyorum ama iste dedigim gibi yanliz yapamiyorum bi arkadasim geldigi zaman hemen onunla yikiyorum :) Masallah cnm sana tek basina yikiyorsun :) oturmaya basladiginda daha kolay olur daha

Aventin alistirma bardaklarini mi diyorsun canim? Nasil güzel mi onlar akitiyor mu bende almayi düsünüyorum
Evet Avent alıştırma bardağı kullanıyorum. Akıtma yapmıyor ben memnunum. Benimki şu:
upload_2017-10-13_20-23-51.png
Bende yıkıldım bilemedim oysa antilop diyordum english home kinede bak ben bir yerde bulunca oturtcam denicem antilopu benim vaktim var 3,5 aylıgız starbucksta vardı dene istersen
Blw kitabını cıkıp alamadım alıcam zaten blw sadece katı gıda değil dalsın eliyle yogurda
Bu tabak bitecek kitabınıda oneriyolar bak
Ben bugün çıkmışken English Home'a gidip oranın mama sandalyesine ve Starbucks'ta da İkea Antilop'a baktım. Aralarında çok bir fark göremedim açıkçası. Santim olarak ölçemedim tabi ama oturma yerleri ikisinin de tam açık elim kadardı (serçe parmaktan baş parmağın ucuna kadar). İkea'nınkinde serçe parmağım sırt kısmına dayandı sadece, o da sanırım 1 cm falan fark eder maksimum :)
Ya bugün 5 aylık kontrolüne gittik ve doktorum ek gıdaya geçebilirsiniz dedi, büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Üstelik BLW'yi desteklemediğini de söyledi. Doktor arayışına düştüm şimdi ben de. Zaten tam da bi içime sinmemişti ama şu zamana kadar çok ters düşmedik diye devam ediyordum.

Back