• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Bugün kontrolümüz vardı ciğerler iyi dedi ama biraz geniz akıntısı varmış ...kızım 4,5 aylık 5 ayına kadar 6 kg olur diye umut ediyoruz reflu maması vermeye başladım günde iki kez 60 cc veriyorum o biraz kusmadan içerde kalıyor bugün doktoru yoğurt taddırmaya başla dedi doktoru dinlesem mi dinlemesem mi karar veremedim 5 aylık oluncada sebze başlayacak mışız önce meyve verirsek meyveler tatlı olduğu için sebze yemiyorlarmış

Bugün kontrolümüz vardı ciğerler iyi dedi ama biraz geniz akıntısı varmış ...kızım 4,5 aylık 5 ayına kadar 6 kg olur diye umut ediyoruz reflu maması vermeye başladım günde iki kez 60 cc veriyorum o biraz kusmadan içerde kalıyor bugün doktoru yoğurt taddırmaya başla dedi doktoru dinlesem mi dinlemesem mi karar veremedim 5 aylık oluncada sebze başlayacak mışız önce meyve verirsek meyveler tatlı olduğu için sebze yemiyorlarmış
Ben önce elma seftali verdim dün havuc verdim biraz agzini eksitti sevmiyormus gibi ama yedi yinede :)

Canım kaç kaşıkla başladın bide çatalla mı ezdin blendırla püre mi yaptın
Cok vermedim 2-3 cay kasigi tadimlik. Blenderle daha güzel oluyor ama az yapiyodum diye iyice gecirmiyodu blenderdan bi iki kere catalla ezdim oda cok pütürlü kaliyodu yada ben beceremiyodum :) o yüzden korkudan cay kasigin ucuyla hep verdim catalla ezdiklerimi bogazinda fln kalir diye. Acaba fazladan yapip buzluga konulur mu???

Cok vermedim 2-3 cay kasigi tadimlik. Blenderle daha güzel oluyor ama az yapiyodum diye iyice gecirmiyodu blenderdan bi iki kere catalla ezdim oda cok pütürlü kaliyodu yada ben beceremiyodum :) o yüzden korkudan cay kasigin ucuyla hep verdim catalla ezdiklerimi bogazinda fln kalir diye. Acaba fazladan yapip buzluga konulur mu???
Evet buzluğa atılabiliyor bende bugün tadıma başlayım dedim 5.5 aylık olduk seninle aynı sorunu yaşadım az yaptığım için blendır yapamadım çatalla ezdim onu da sevmedi itti diliyle bi kere püre vermiştim bi kaşık onu yemişti demek daha erken pütürlü için

Benim oğlum 10 Mayıs doğumlu, bugün kontrolü vardı. Doktor ek gıdaya başlamayın siz daha dedi. Maşallahı var tabi ama Çok moralim bozuldu, ben ocakta işe başlayacağım, nasıl olacak? Biberon da almıyor oğlum. Valla moralim bozuldu.

Bir de ben doğumda 10 kilo verdim, 5 kilo falan fazlam vardı. Emzirirken hiç kilo veremedim aksine aldım. Spora başlamak istiyorum ama nasıl olacak bilemiyorum :( emziren anneler nasıl yaptınız?

Benim oğlum 10 Mayıs doğumlu, bugün kontrolü vardı. Doktor ek gıdaya başlamayın siz daha dedi. Maşallahı var tabi ama Çok moralim bozuldu, ben ocakta işe başlayacağım, nasıl olacak? Biberon da almıyor oğlum. Valla moralim bozuldu.

Bir de ben doğumda 10 kilo verdim, 5 kilo falan fazlam vardı. Emzirirken hiç kilo veremedim aksine aldım. Spora başlamak istiyorum ama nasıl olacak bilemiyorum :KK43: emziren anneler nasıl yaptınız?
Ek gıdaya başlamadığınız için neden üzüldünüz anlamadım? Doktorunuzu tebrik ederim, doğrusunu yapmış. 6 ay dolmadan ek gıdaya başlamayın diyor tüm sağlık örgütleri. 1 ay sonra başlayacaksınız ek gıdaya ve ocak ayına kadar 2 koca ay var. Normal öğünlere bile geçmiş olur yavaştan.
Biberon almaması da iyi bir sey aslında. Sütünüzü alıştırma bardağı ile verebilirsiniz. Aslında hic moral bozulacak bir durumunuz yok :)

Kızlar ben tam 12 haftalık hamileyim dün gittigimde sordum cinsiyet kız gibi görünüyor ama kesın demıyoruz pipi göremedim dedi.kalp atışı 130 civarıydı yanılma olabılır mi acaba bilemiyorum

Aynen canım sagol benım için fark etmıyor ama eşim erkek istiyodu oyuzden merak edıyorum dünde doktor kız dıyınce acaba yanılma olabılırmı diye merak ettim

Aynen canım sagol benım için fark etmıyor ama eşim erkek istiyodu oyuzden merak edıyorum dünde doktor kız dıyınce acaba yanılma olabılırmı diye merak ettim
Bende severim erkek çocuklarını 3 tane yapıcam erkek tutturana kadar tabi kızımı da çok seviyorum...Allah hayırlı evlatlar versin

Hanimlar bisey sorcam bebislerinizi yere koyarken altina bisey seriyormusunuz? Ben battaniye ve onun üstüne carsaf seriyorum ama dönünce elleriyle carsafi hepsini önüne topluyor. Daha arkami döner dönmez bunu yapiyor hic bir is yapamiyorum :) Allah korusun agzina alir fln. Sizler napiyorsunuz bu durumda? Ve genel olarak gününüz nasil geciyor? Ben bu yüzden zar zor bi yemek yapa biliyorum.
Ben sadece yorgan serıyorum önünede diş kasıyıcısını emziğini birde müzıklı oyuncağı var onu koyuyorum oyalanıyor

Kızlar bu bebek arabası artık ağır geliyor önümüzdeki ay baston araba almak istiyorum varmı kullanan tavsıyesı olan acaba.birde bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz kendı kendılerıne uyuyorlarmı benimki memede yada emzikle kucağımda uyuyor nasıl alıştıracağım kendı uyuması için neyapmalıyım acaba

Ek gıdaya başlamadığınız için neden üzüldünüz anlamadım? Doktorunuzu tebrik ederim, doğrusunu yapmış. 6 ay dolmadan ek gıdaya başlamayın diyor tüm sağlık örgütleri. 1 ay sonra başlayacaksınız ek gıdaya ve ocak ayına kadar 2 koca ay var. Normal öğünlere bile geçmiş olur yavaştan.
Biberon almaması da iyi bir sey aslında. Sütünüzü alıştırma bardağı ile verebilirsiniz. Aslında hic moral bozulacak bir durumunuz yok :)

Evet bebek için iyi şu an ama benim yokluğumda ne olut diye düşünmekten kendimi yiyip bitiriyorum. Alıştırma bardağıyla yapabilir mi tüm anne sütü öğünlerini?

Havalar soğumaya basladi bebeklerinizi ne sıklıkla yikiyorsunuz
Doktor hergun dedi hastayken bile yıkandıkça daha iyi iyileşir normal de de günlük tozdan mikroptan arınır dedi ...nette araştırma yaptım haklıymış zor geliyor biraz ama....ortam sıcaklığı ve suyun sıcaklığı iyi olduktan sonra hiç bir zararı yok

Back