• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Dün cok fark olmadığını görünce Antilop mu alsam dedim. İçine oturturum bi oğlumu, dün uyuyordu o sırada tam deneyemedim. Bi de English Home'un teşhirdeki sandalyesi baya hırpalanmıştı, daha dayanıksız gibi geldi o yüzden :)

Blw'de yediği önünde yemediği arkasındaymıș :) cok güldüm aslında bu tabire.

Tracy'nin kitabı bence de yalan. Zaten sonradan onunla ilgili olumsuz seyler de duydum. Kendi çocuklarına bakmamış bile falan diyorlar. Boşver çocuk nasıl uyuyorsa öyle uyut, ben de emzirerek uyutuyorum. Eninde sonunda öğrenecekler kendi başlarına uyumayı :)
Blw maceram belki benim de hayaller hayatlar olur ama en azından oradaki tadım sırasına göre gideyim diyorum. Olabildiğince kendi yesin. Büyük ihtimal %100 blw yapamayabilirim :)

Keyfi olarak dedi bence çünkü daha tartmamıștı bile. Zaten 1 ayda 700 gr almış bence gayet iyi kg alımı. Bu bir ay maça hazırlık gibiymiş, kesinlikle çok az olacakmış verdiğim şeyler falan filan. Bi noktadan sonra dinlemedim sinirimden. 6 ay sonuna kadar vermeyi düşünmüyorum ben dedim, işte alışsa iyi olur falan dedi. Kendi kafama uygun bi doktor araştırıyorum şimdi.
Neden ek gıdaya erken gecıren doktorlara karşı tepkılısınız benım doktorumda bebegımı 4 aylık olduğunda yoğurt elma muz ve havuç patates verebilirsin dedi bebegım 4 ayken 8 kiloydu kilosu iyi sütüm bol ama ben doktorumu dinledım hergun degıl 2 3 günde 1 yoğurt verdım bunda bişey yok bence ılık zamanlar yemek istemedı hıc zorlamadım şimdi nezamn versem yoğurt dahacok istıyor tabi vermıyorum ama.enazından sütten Farklı tatlar kesfetsın öncelık tabikide anne sütü.ama annelerimiz bizlere nekadar erken yemek vermişler hep yemeklerın suyundan vermişler. Yemekte seçmiyoruz.bide şimdiki çocuklara bakın yemek yedırmek çok zor.

Neden ek gıdaya erken gecıren doktorlara karşı tepkılısınız benım doktorumda bebegımı 4 aylık olduğunda yoğurt elma muz ve havuç patates verebilirsin dedi bebegım 4 ayken 8 kiloydu kilosu iyi sütüm bol ama ben doktorumu dinledım hergun degıl 2 3 günde 1 yoğurt verdım bunda bişey yok bence ılık zamanlar yemek istemedı hıc zorlamadım şimdi nezamn versem yoğurt dahacok istıyor tabi vermıyorum ama.enazından sütten Farklı tatlar kesfetsın öncelık tabikide anne sütü.ama annelerimiz bizlere nekadar erken yemek vermişler hep yemeklerın suyundan vermişler. Yemekte seçmiyoruz.bide şimdiki çocuklara bakın yemek yedırmek çok zor.
Benim bi tanidigim var daha 40 cikmamis bebege pekmez sulandirip iciriyorlar yediklerinden veriyorlarmis. Sok oldum bunu duyunca. Bende 6 ayi beklemek istiyordum ama beklemedim basladim tattirmalara ve dedigin gibi hergünde vermiyorum. Bebegim bana sinyali verdi hazir biseler yemege diliylede itmiyor kasigi yaklastirinca heycanlaniyor seviniyor bisey yicek diye :)

Benim bi tanidigim var daha 40 cikmamis bebege pekmez sulandirip iciriyorlar yediklerinden veriyorlarmis. Sok oldum bunu duyunca. Bende 6 ayi beklemek istiyordum ama beklemedim basladim tattirmalara ve dedigin gibi hergünde vermiyorum. Bebegim bana sinyali verdi hazir biseler yemege diliylede itmiyor kasigi yaklastirinca heycanlaniyor seviniyor bisey yicek diye :)
Aynen benım demek istedıgın de o nasıl aylarına göre hareket edıyorlar dönmeye başladılar şimdi oturmaya çalışıyorlar yani hazır olduğunda çocuk o sinyali veriyor yemeyen çocuk zorlanmamalı ama ben şimdi patateste versem benim bebegım yer hemde beni Emer çok iştahlı.doktorumda bunu farkettı erken ek gıdaya geçmemi soyledı demekkş

Aynen benım demek istedıgın de o nasıl aylarına göre hareket edıyorlar dönmeye başladılar şimdi oturmaya çalışıyorlar yani hazır olduğunda çocuk o sinyali veriyor yemeyen çocuk zorlanmamalı ama ben şimdi patateste versem benim bebegım yer hemde beni Emer çok iştahlı.doktorumda bunu farkettı erken ek gıdaya geçmemi soyledı demekkş
Benim bebegimde 5 aylik olucak bir hafta sonra mama veriyorum emmiyor bende meyve suzgecinden aldim icine armut koyuyorum cok guzel yiyiyor cam rendede elm rendeleyip suyunu veriyorum cok seviyor dun havuc kabak kaynatip pure yapip iki kasik tattirdim yavas yavas alistirmaya basliyorum tuz ve seker bir yasina kadar vermeyi dusunmuyorum

Benim bebegimde 5 aylik olucak bir hafta sonra mama veriyorum emmiyor bende meyve suzgecinden aldim icine armut koyuyorum cok guzel yiyiyor cam rendede elm rendeleyip suyunu veriyorum cok seviyor dun havuc kabak kaynatip pure yapip iki kasik tattirdim yavas yavas alistirmaya basliyorum tuz ve seker bir yasina kadar vermeyi dusunmuyorum
Enguzelini yapıyorsun zaten mamayla beslenen bebeklerı daha erken gecırıyorlar.benim doktorumda yumurtanın yarısı kadar patates havuç ve çok az zeytınyagı koyup püre yap dedı bende onu deneyecegım buhafta umarım sever

Verenlere bir sey demiyorum farkındaysanız, sizin tercihiniz, kendi kararınız. Bu da benim tercihim, o yüzden aynı görüşte olan bir doktora gitmek istiyorum, bu kadar basit :)

selam kizlarr. dun kuzenlerim geldi biri ikiz erkek cocugu sahibi digerinin ise bir oglu. ikisinin de cocuklari 20 aylik. cocuklarin fotolarina bakinca algida secicilik ya hemen mama sandalyeleri gozume carpti. ikea antilop tu. cok memnun olduklarini ve buyuk bir rahatlikla kullandiklarini soylediler. burada ikea yok english home dan alayim o zaman dedim english home dakinin ayaklari plastikmis cocuk oynadiginda tehlikeli oluyormus. antilop ise metal oldugu icin uzerinde tepinseler bile kimildamiyor dediler. erkek bebekleri icin rahat mi dedim ( normalde bebegim kiz ama bu soruyu sizin icin sordum) gayet rahat dediler yani oyle elleri pipisinde dolasmiyorlarmis banyo yaptırirken de kullaniyoruz hem sandalye yikanmis oluyor hem de cocuklar rahat rdiyor dediler. daha onceki yorumlarda antilop icin olumsuz yorumlar olunca almaktan vazgecmistim. simdi kafamda nerlestirdim internet sitesinden alacagim. hatta dun sitesini gezdim cok guzel oyuncaklar var. ben ayrica aktivite icin cocuk masasini ve sandalyelerinj alacagim. daha erken ama gelecege yatirim yapmak lazim hepsi ust uste gelince butce error veriyor

IMG_4980.PNG IMG_4981.PNG Yanlış anlamayın ek gıdaya gecmişsiniz ama cevremde gördüklerimi yazıyorum püre verilen ve böyle bir kaç sebzeyi karıstıran bebekler tek tek yeme konusunda sıkıntı yasadılar karısım verince tek tadını bilemediğinden yemediler bir de püreden dolayı cıgneme refleksi gelişmeyen bebeklerimiz var ya da tabakla elinden koşan anneler zorla kasıgı tıkanlar tabiki karar siZin ama ben öğretmen olarak olaylara genel bakıyorum anaokulana geldiğinde sıkıntı yasasın istemem bu ülkenin bebekleri onlar iyi olsunlar onlara ihtiyacımız olacak illa blw olsun demiyorum ama bu gördüklerimi bilin istedim

selam kizlarr. dun kuzenlerim geldi biri ikiz erkek cocugu sahibi digerinin ise bir oglu. ikisinin de cocuklari 20 aylik. cocuklarin fotolarina bakinca algida secicilik ya hemen mama sandalyeleri gozume carpti. ikea antilop tu. cok memnun olduklarini ve buyuk bir rahatlikla kullandiklarini soylediler. burada ikea yok english home dan alayim o zaman dedim english home dakinin ayaklari plastikmis cocuk oynadiginda tehlikeli oluyormus. antilop ise metal oldugu icin uzerinde tepinseler bile kimildamiyor dediler. erkek bebekleri icin rahat mi dedim ( normalde bebegim kiz ama bu soruyu sizin icin sordum) gayet rahat dediler yani oyle elleri pipisinde dolasmiyorlarmis banyo yaptırirken de kullaniyoruz hem sandalye yikanmis oluyor hem de cocuklar rahat rdiyor dediler. daha onceki yorumlarda antilop icin olumsuz yorumlar olunca almaktan vazgecmistim. simdi kafamda nerlestirdim internet sitesinden alacagim. hatta dun sitesini gezdim cok guzel oyuncaklar var. ben ayrica aktivite icin cocuk masasini ve sandalyelerinj alacagim. daha erken ama gelecege yatirim yapmak lazim hepsi ust uste gelince butce error veriyor

Saglamliklari konusunda sunu soyleyebilirim. Buyuk oglum 3 yasinda kardesinden ozendigi icin mama sandalyesinde yemek yemege basladi herhangi bir sikinti olmadi.

ıkea antilop a cocuk oturmaya basladıgında bakıcam tabi bu arada alıp kullanan olursa yazsın:)
English home saglamlıgını bilmiyorum acıgını görememiştim bi arkadas o da fena değil demişti

İnsanın aklı kalıyor ister istemez ama çok çabuk alışıyorlar. Ben ilk gittiğim gün biraz kriz olmuş, aslında hata da bizdeydi çok alıştırma yapmadık evde, birden ayrılınca kötü oldu. Sonraki gidişlerimde gayet iyiydi. Benim tavsiyem önceden deneme yapın alıştırma bardağıyla, senin yokluğuna da alışsın. Başta biraz zorlanıyordu bardaktan içmeye ama şu an çok rahat içiyor. Bir de farklı markaları deneyebilirsin.
Sabahtan oglene kadar esim bakiyor ben isteyken iki tane alistirma bardagi almistim wee ve nuk un wee markasini daha kolay aldi gibi ama ben yokken maksimum 15 cc falan iciyor icmiyor pek

Bizimki de vermeyin dedi ondan kafam karışık.
Benim (eski) doktor anne sütü alan bebekte demir eksikliği olmaz ilk 6 ay demişti, ben de araştırınca öyle okumuştum birkaç yerde. 8. ayda kan tahlili yapacaktı, ona göre başlayacaktık. Bakalım yeni bir doktor bulup geçersem o ne diyecek :)
ıkea antilop a cocuk oturmaya basladıgında bakıcam tabi bu arada alıp kullanan olursa yazsın:)
English home saglamlıgını bilmiyorum acıgını görememiştim bi arkadas o da fena değil demişti
Biz bugün İkea Antilop'a oturtacağız, yazarım yorumlarımı :) Beğenirsem alacağım.

Sabahtan oglene kadar esim bakiyor ben isteyken iki tane alistirma bardagi almistim wee ve nuk un wee markasini daha kolay aldi gibi ama ben yokken maksimum 15 cc falan iciyor icmiyor pek
Çocuktan çocuğa çok fark ediyor demek ki, bizimki de Wee'yi pek alamadı. Avent'e geçince daha rahat içmeye başladı. Bir de artık baya büyüdüler, 5 saate kadar emmeden durabilir aslında :)

Ablam kızına kullandı, hiçbir sıkıntı yaşamadı, 3 yaşında hala oturtuyor. Ben de antilop aldım. Çevrem neredeyse herkes antilop kullanıyor.

Bugün Ikea'ya gittik, Antilop'a oturttum bebeyi, minderli olunca cidden dar gibi oldu, pipisi yapıştı öndeki plastik yere. Düşündüm, minderle zaten belli bi aya kadar kullanabilecek, mindersiz de öyle bi sorun olmadı, mindersiz aldım. Gerekirse kendim evde daha ince bir seyle desteklerim arkasından diye düşündüm. Aldım gitti Antilop'u :)
Orangutann Orangutann

Aventle denemiştim şimdi nuk aldım onla da deneyeceğim. Ama su vericem önce, geçen sefer zorla süt sağmıştım boşa gitti :KK43: dediğiniz bardaklardan da alayım. İlla bir yolunu bulucaz bizim bakıcı kasımda başlayacak iki ay benle duracak.

Benim oğlum 3 mayıs doğumlu, biberonu kesinlikle reddediyor geçen hafta yarım gün dışarda işim vardı anneme bıraktım 60 cc de süt verdim nasıl emiyor şaşırdım ben yanındayken veya ben verdiğimde kesinlikle istemiyor ama yokken paşa paşa emdi bitirdi bende 1 Kasımda işe dönücem tavsiyem birkaç saatte olsa bebeğinizi anne veya eşinize bırakın bakalım biberonu reddecek mi? Bende her ihtimale karşı alıştırma bardağı aldım

Back