- 14 Ocak 2016
- 583
- 259
- 53
- 35
- Konu Sahibi endless love
-
- #55.181
Sen nasıl giydiriyorsun.
Kayınvalidem üşür üşür diip duruyor ya
kac gunluk.bende gittim hugun saglik ocagina ama bisey demedi.emmek istedikce ver diyor ama brnimki dudak tiryakisi.emiyor kusuyor.depolwrin dolmqsina izin vermiyor.mamayla destekliyoruzKızlar ben bu hafta saglık ocağına gıttım hemşire artık 2 saatte bi uyandırmana gerek yok dedı emmek istediğinde uyanacak dedı bugun yıkadık 3 saattır uyuyor ama bütün gün uyumadı sabahtan.sizce neyapayım uyandırayım mı
Bende de var canmKizlar merhaba kizim 14 gunluk yuzunde isilik oldu aizde de var mi bi cozumu olan
Bir daha sağ canım, ben geçen hafta sağdım bugün sağdım baya fark var. Sonuçta gittikçe artıyor. Bebek de daha çok çekermiş zaten..Emdikten sonra sağınca benden de çıkmıyor. Dolu gogusten de 30 cc kadar anca çıkartabilmistim gecen hafta icindegerci çocuk emerken daha fazla çeker diyorlar hep, hadi olsun 40-50 cc
Doktorum pipinin ucunda darlık olabilir ama fışkırarak yapıyorsa sıkıntı değil dedi. Eğer damla damla yapıyorsa önemliymiş, erken sünnet öneriyormuş doktorlar...bebeğin erkekmi cnm? bnmkide kişneme sesleri çkarıodu. idrar yaparken zorlanıomuş meğersem. pipisnde ve idrarnda enfeksion çıktı. dr götürüp bi baktır istersen.
90 günden sonra öneriyorum dedi benim doktorum.Günaydın yeni anneler.çoğunuzun mesajlarını hep tek tek okudum.maşşallah sizlere.ne güzel güçlüsünüz azimlisiniz her konuda.bir kaç ay sonra rabbim nasip ederse ben de sizler gibi olurum inşallah.
Benim sorum oğluş annelerine.yenidoğan sünneti yaptırmayı düşünüyoruz.sizlerde var mı yaptıran? İyileşme ve bakım süreçleri nasıl oldu?doktorlar tavsiye ediyor sanırım.bir de ücretleri konusunda aşağı yukarı bilgi verebilirseniz sevinirim :)
Ultrasondaki bebek ağırlığıyla aynı olmuyor ki bebekler. Çoğu kişiye iri bebek dediler, 500-600gr düşük doğurdular yavrularını. Benimki de doktorun söylediğinden fazla doğdu mesela. Keşke ultrason verileri tam doğru olsa. Biraz şana işi...ne olur bana yardim edin tecrubelerinizi paylasin suan doktordayim 38+4 olduk bebegin suyu durumu gayrt iyi kilosu 3770 olmis cati muaynem yapildi 3-4 cm acikligim varmis doktor istersen bekle istersen bugun suni sanci verip alalim dedi durdukca bebegin kilosu artiyor ve ben korluyorum dogum sirasinda kilodan kaynakli bi sikinti olursa diye doktor catin musait dedi ama yinede cok korkuyorum bebegim sikisir ters birsey olursa diye yani bu hafta kendiliginden sancim tutar dogurursam normal olacak yoksa kilosu 4 u gecer haftaya kalinca yada bugun yarin suni sanci verip alacak yada zaman ilerledikce sezeryan olacak kizlar ne diyorsunuz ne olur fikirlerinizi paylasin benimle hic riske atmayip gunumu doldurmayi bekleyip sezeryan mi olsam yoksa suni sanciya razi mi olsam normal dogumda kac kiloya kadar doguran var aranizda doktor tamamen bana birakti ama ben karar veremiyorum
Ben Avent kalkandan çok memnunum, sadece günlük 5dk yıkamak için çıkarıyorum o kadar. Mama hiç vermedim, az da olsa sadece anne sütü vermek için zorluyorum kendimi...Göğüs ucu koruyucu ve göğüs kalkanı kullanan var mı gerekli bir şey mi?almalımıyım?
Bir de mama kulllananlar ne önerirsiniz ?
O kayınvalideler hep üşür diyor zaten ama bebeğin üşümesi kadar çok aşırı ısınması da çok riskli. Vücut ısısına bakıp annesi olarak kendin karar vermelisin...Sen nasıl giydiriyorsun.
Kayınvalidem üşür üşür diip duruyor ya
18 günlük canım aynen benmkıde memede uyusun bayılıyor sende izmirdesin galiba neresindesinkac gunluk.bende gittim hugun saglik ocagina ama bisey demedi.emmek istedikce ver diyor ama brnimki dudak tiryakisi.emiyor kusuyor.depolwrin dolmqsina izin vermiyor.mamayla destekliyoruz
bizim kizda 19 gunluk ben bayraklidayim sen ?18 günlük canım aynen benmkıde memede uyusun bayılıyor sende izmirdesin galiba neresindesin
Aaa arka arkaya doğmuşlar.masallah.ben Hatay dayımbizim kizda 19 gunluk ben bayraklidayim sen ?
Tabi uyuması gerek ama niye uyumadıklarını anlayabilsek keske... Bizim de 16 günlük ama doktor halen 2-3 saate emzireceksin diyor. Hatta bebek istedigi her zaman vermeliymisim, zaten oyle de yapıyorum ama bazen 2 saate uyanmadıgı oluyor, zorla uyandırıyorum.18 günlük ama ne gece uyuyor ne gündüz bence uyumalı
Ben sagmayı bıraktım birkac gündür cunku artık deli gibi emip boşaltıyor zaten göğsü. Hatta yetirememeye başladımBir daha sağ canım, ben geçen hafta sağdım bugün sağdım baya fark var. Sonuçta gittikçe artıyor. Bebek de daha çok çekermiş zaten..
icine alttan citcitli zibin ustune ya bir alt ust takim ya da butun ayakli tulum.corap uzerine de bir battaniye . soguk olursa kalin battaniye.atesini olcuyorum zaten. elleri ayaklari soguk oluyor bazen ama nirmal.ay sorma benim annrme de kalsa yok cam acmayin yok klima sicak acin diye diye delirtti beni de esimi de :))))
Bir daha sağ canım, ben geçen hafta sağdım bugün sağdım baya fark var. Sonuçta gittikçe artıyor. Bebek de daha çok çekermiş zaten..
Doktorum pipinin ucunda darlık olabilir ama fışkırarak yapıyorsa sıkıntı değil dedi. Eğer damla damla yapıyorsa önemliymiş, erken sünnet öneriyormuş doktorlar...
90 günden sonra öneriyorum dedi benim doktorum.
Ultrasondaki bebek ağırlığıyla aynı olmuyor ki bebekler. Çoğu kişiye iri bebek dediler, 500-600gr düşük doğurdular yavrularını. Benimki de doktorun söylediğinden fazla doğdu mesela. Keşke ultrason verileri tam doğru olsa. Biraz şana işi...
Ben Avent kalkandan çok memnunum, sadece günlük 5dk yıkamak için çıkarıyorum o kadar. Mama hiç vermedim, az da olsa sadece anne sütü vermek için zorluyorum kendimi...
O kayınvalideler hep üşür diyor zaten ama bebeğin üşümesi kadar çok aşırı ısınması da çok riskli. Vücut ısısına bakıp annesi olarak kendin karar vermelisin...
Yetip yetmediğini anlamak için arada bir sağıyorum ben de. Yoksa benim de ancak yetiyor yavrucum. :/Tabi uyuması gerek ama niye uyumadıklarını anlayabilsek keske... Bizim de 16 günlük ama doktor halen 2-3 saate emzireceksin diyor. Hatta bebek istedigi her zaman vermeliymisim, zaten oyle de yapıyorum ama bazen 2 saate uyanmadıgı oluyor, zorla uyandırıyorum.
Ben sagmayı bıraktım birkac gündür cunku artık deli gibi emip boşaltıyor zaten göğsü. Hatta yetirememeye başladım
Bende yetip yetmediğini anlamak istıyorum sağma mak aldım her sağmada nekadar süt çıkması gerekiyor biliyor musunuzYetip yetmediğini anlamak için arada bir sağıyorum ben de. Yoksa benim de ancak yetiyor yavrucum. :/
Bende grip olduğumda maalesef miniğe geçmişti. Dezenfektan maske vs önlemleri başta çok almadığım için olabilir. Bir de özellikle ortam havalandırmasına dikkat edin. Aynı odada dipdibeydik biz. Havalar da serindi çok cam pencere alamamıştık. Aman siz öyle yapmayın. Onlara rağmen olacaksa da maalesef oluyorKizlar ben grip oldum bebege gecerse korkuyorum bide ah şu havalar nasi giydirecegim şaşırdım ya bide ates ölçer ne alsam yarin alacagim
Kaç dakikada çıktı 25 ml ? Daha da artar Allah'ın izniyle. Bende de aynı şeyler oldu da şimdi kızımın karnı soyduktan sonra 15 dk filan sağıyorum. O kadar uzun uzun emmesine rağmen minimum 30 ml çıkıyor. Biberona alıştırmayın der herkes ama tabi siz bilirsiniz. Çok defa yazdım nacizane benim tavsiyem enjektörle vermeniz. Emmekten vazgeçmiyor memeye de bence en yakın şekilKızlar süt sagdım 25 ml çıktı acaba bu sütü biberonla versem gece bebegıme olurmu yoksa biberona alışır mı ne yapayım.25 ml iyimi yoksa az mı.ayy ne zormuş süt yetıyor mu doyuyor mu bunları düşünmek
5 dkkda falan çıktı ama sonra gelmedı.1 saat sonra emmek istedı vardı sütüm.acaba bebekler Kaç cc le doyuyorlar.bende korkuyorum biberonla vermeye o sütü dolaba kaldırdımKaç dakikada çıktı 25 ml ? Daha da artar Allah'ın izniyle. Bende de aynı şeyler oldu da şimdi kızımın karnı soyduktan sonra 15 dk filan sağıyorum. O kadar uzun uzun emmesine rağmen minimum 30 ml çıkıyor. Biberona alıştırmayın der herkes ama tabi siz bilirsiniz. Çok defa yazdım nacizane benim tavsiyem enjektörle vermeniz. Emmekten vazgeçmiyor memeye de bence en yakın şekil Eki Görüntüle 2001777
Sağmaya devam edebilirsin. Öne doğru eğilince ve arada etrafına masaj yapınca gelmeye devam ediyor mesela bende. Ve bi arkadasım demişti bana 10-15 dk devam et ki meme daha çok süt üretmeye çalışsın diye. Kaç cc ile soyarlar bilmiyorum ama mesela hastanede henüz sütüm yokken hemşireler 60 cc hazırlamışlardı mama hep dibinde kalıyordu. Ben eve gelip emzirmeye başlayınca süte ilave 30 falan veriyordum güzel doyup uyuyordu. Bebekten bebeğe değişir bence ama 40-50 falan olsa gerek bence5 dkkda falan çıktı ama sonra gelmedı.1 saat sonra emmek istedı vardı sütüm.acaba bebekler Kaç cc le doyuyorlar.bende korkuyorum biberonla vermeye o sütü dolaba kaldırdım
Doktorunuza danışabilirsiniz. Bana 3 saatte 60cc vermen gerek demişti. Sağımda çıkması gereken süt miktarı diye bir standart yok sanırım, herkesin farklı gelebilir...Bende yetip yetmediğini anlamak istıyorum sağma mak aldım her sağmada nekadar süt çıkması gerekiyor biliyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?