- 2 Mart 2012
- 805
- 797
- 133
- Konu Sahibi endless love
-
- #55.161
Ikinizinde sagligini etkileyecek bir durum yok ise beklemeni tavsiye ederim. Kendi gelecegi zamana mudahele etmek zaruri durumlarda gerekli diye dusunuyorum. Zaruri birsey olsaydi doktor karari sana birakmazdi. 5 dakikada degisiyor isler. Karar vermeye bile bakmiyor.ne olur bana yardim edin tecrubelerinizi paylasin suan doktordayim 38+4 olduk bebegin suyu durumu gayrt iyi kilosu 3770 olmis cati muaynem yapildi 3-4 cm acikligim varmis doktor istersen bekle istersen bugun suni sanci verip alalim dedi durdukca bebegin kilosu artiyor ve ben korluyorum dogum sirasinda kilodan kaynakli bi sikinti olursa diye doktor catin musait dedi ama yinede cok korkuyorum bebegim sikisir ters birsey olursa diye yani bu hafta kendiliginden sancim tutar dogurursam normal olacak yoksa kilosu 4 u gecer haftaya kalinca yada bugun yarin suni sanci verip alacak yada zaman ilerledikce sezeryan olacak kizlar ne diyorsunuz ne olur fikirlerinizi paylasin benimle hic riske atmayip gunumu doldurmayi bekleyip sezeryan mi olsam yoksa suni sanciya razi mi olsam normal dogumda kac kiloya kadar doguran var aranizda doktor tamamen bana birakti ama ben karar veremiyorum
Ben 4 kilo üzeri suni sancı ile normal dogum yaptım günüm geçtiği icin. Ben senin yerinde olsam beklerdim.ne olur bana yardim edin tecrubelerinizi paylasin suan doktordayim 38+4 olduk bebegin suyu durumu gayrt iyi kilosu 3770 olmis cati muaynem yapildi 3-4 cm acikligim varmis doktor istersen bekle istersen bugun suni sanci verip alalim dedi durdukca bebegin kilosu artiyor ve ben korluyorum dogum sirasinda kilodan kaynakli bi sikinti olursa diye doktor catin musait dedi ama yinede cok korkuyorum bebegim sikisir ters birsey olursa diye yani bu hafta kendiliginden sancim tutar dogurursam normal olacak yoksa kilosu 4 u gecer haftaya kalinca yada bugun yarin suni sanci verip alacak yada zaman ilerledikce sezeryan olacak kizlar ne diyorsunuz ne olur fikirlerinizi paylasin benimle hic riske atmayip gunumu doldurmayi bekleyip sezeryan mi olsam yoksa suni sanciya razi mi olsam normal dogumda kac kiloya kadar doguran var aranizda doktor tamamen bana birakti ama ben karar veremiyorum
Aynen öyleNe kadar erken yapılsa o kadar iyi o zamanboşuna anestezi almasın çocuk.
Canım bizimkindede var suan 30 günlük gecmedı heryerınde var yuzunun kafasında doktorum normal geçer dıyor cok sıcak tutmamak lazımmıs ve yuzunu papatya çayı ile sil birde anne sütü iyi dıyorlarKizlar merhaba kizim 14 gunluk yuzunde isilik oldu aizde de var mi bi cozumu olan
Canım başta aynı sorunu bende yaşadım hep silikon uçla emzirdim içime sinmiyordu üzülüyordum doymuyor du mama verıyordum ama sonra pompayla gögus ucum cıktı cocuk uyandıgın da sakınken ilk bineron verıp onu bıraktırıp gögsume yanastırıyordum ucu takmadan somuruyordu öyle öyle ucu çıktı maşallah şimdi çok guzel emıyor bugün tam 1 aylık olduk 1 haftadan fazla bir süre oluyor mamayıda tamamen bıraktık sende dene o yöntemi ve birde şakın üzme kendını çocuga da gecıyor sakin sakin dene sürekli alacaktır memeyı kesinkizlar 11 gunluk olduk hala sutum gelmiyor sari sut geliyor bebegimde emmiyor
ne yapabilirim bunun icin
mama veriyorum mecbur gogsume yaklastirdigim an aglamaya basliyor silikon uc kullaniyordum dogumdan bu yana simdi onuda tutamiyor pompayla sagip veriyorum ama cok az cikiyor sut nasil emzirebilirim sizce cok uzuluyorum
Göğüs kalkani ve lanolin krem cok cok cok gerekli bence.Göğüs ucu koruyucu ve göğüs kalkanı kullanan var mı gerekli bir şey mi?almalımıyım?
Bir de mama kulllananlar ne önerirsiniz ?
Evet 5 gunlükken üroloji doktoru kontrol etti yapilabilir dedi öyle yaptirdık zaten.Oh maşallah ne çabuk iyileşmiş.Her açıdan erken yaptırmak çok daha iyi sanırım.evet bir kaç gün geçmesi gerekiyormuş sanırım.normalde bir sorun var mı ona bakıyorlar belki de
Arkadaslar isilik olma sebebi bebislerin hucrelerinin cok kucuk olmasi sebebiyle en kucuk bir terlemede terin icinde bulunan tuzun gozenekleri tikamasi. En iyi cozum ise akliniza her geldiginde cocugun isilikli kismini duru suyla yikayip cildin uzerindeki tuzlarin akmasini saglamakCanım bizimkindede var suan 30 günlük gecmedı heryerınde var yuzunun kafasında doktorum normal geçer dıyor cok sıcak tutmamak lazımmıs ve yuzunu papatya çayı ile sil birde anne sütü iyi dıyorlar
bence biraz fazla cnm bende izmirdeyim
Bizimki de 41 haftayı gecmesine ragmen kanala tam inmemisti, gene de suni sancı ile denedik ve normal dogdu. Tabi dogum uzun sürdü dogal olarak. Doktor da cok uğraştı, ben de. Belki de doktorun o durumda sezaryen önerir.Kızlar cogunuz doğum yaptı ama bana bir yardımcı olun ya, ben 39+2 deyim akıntı şeklinde doktorum nisan olabilir dedi dün ve bugun sumuksu bir sivi geldi benden, doktor baktı açılma yok, bebek de kanala inmemiş dedi, 40. Haftaya kadar bekleriz dedi, sonrasında sanki hemen sezeryan gibi konuştu, 41.haftayı falan bekler miyiz deyince de haftası ile uyumlu dedi, kanala inmemiş olup normal doğurabilir muyum, yoksa sezeryan mı olsun? Bir yardımcı olun bana yaa sevabına
bazen cok guzel emiyor canim bazende hic almiyo sut tam gelmedigi icinmi bilmiyorum dedigin gibi deneyeyim bakalim insallah ise yarar bizdedeCanım başta aynı sorunu bende yaşadım hep silikon uçla emzirdim içime sinmiyordu üzülüyordum doymuyor du mama verıyordum ama sonra pompayla gögus ucum cıktı cocuk uyandıgın da sakınken ilk bineron verıp onu bıraktırıp gögsume yanastırıyordum ucu takmadan somuruyordu öyle öyle ucu çıktı maşallah şimdi çok guzel emıyor bugün tam 1 aylık olduk 1 haftadan fazla bir süre oluyor mamayıda tamamen bıraktık sende dene o yöntemi ve birde şakın üzme kendını çocuga da gecıyor sakin sakin dene sürekli alacaktır memeyı kesin
Bendede öyleydi baya üzülüp aglamistim sütüm yetmiyor gögsumu almiyor diye sonra kocam sagolsun motive etti ve denedim hersey bu yontemle basardim inşallah sendede işe yararbazen cok guzel emiyor canim bazende hic almiyo sut tam gelmedigi icinmi bilmiyorum dedigin gibi deneyeyim bakalim insallah ise yarar bizdede
Bizimkide banyo yaptirdiktan sonra biraz daha uzun uyuyor. Ben uyandirmiyorum sonrada uyaninca cok acikiyor baya emiyorKızlar ben bu hafta saglık ocağına gıttım hemşire artık 2 saatte bi uyandırmana gerek yok dedı emmek istediğinde uyanacak dedı bugun yıkadık 3 saattır uyuyor ama bütün gün uyumadı sabahtan.sizce neyapayım uyandırayım mı
Ozaman hiç dokunmayım çünkü bizimki hiç uyumuyor ılkkez böyle uyudu sabahtan beri uyanıktıBizimkide banyo yaptirdiktan sonra biraz daha uzun uyuyor. Ben uyandirmiyorum sonrada uyaninca cok acikiyor baya emiyor
Ne kadarlık oldu? Ben o günlerin gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Cok zor oluyor sürekli uyandırıp beslemek...Kızlar ben bu hafta saglık ocağına gıttım hemşire artık 2 saatte bi uyandırmana gerek yok dedı emmek istediğinde uyanacak dedı bugun yıkadık 3 saattır uyuyor ama bütün gün uyumadı sabahtan.sizce neyapayım uyandırayım mı
Bizde bugün 30 günlük olduk. Aşıya gittik doktorumuz gelişimi güzel iki saat diye zorlama acıkınca emzir artık dedi :) iki üç saat stresinden kurtuldum diye çok mutluyum şuan18 günlük ama ne gece uyuyor ne gündüz bence uyumalı
bende dusundum ama senin gibi cozum bulamadimKizlar cogumuz dogum yapti Allah hayirli etsin insallah evlatlarimizi bazilarida daha beklemede heralde Allah sizleride sag salim kurtarsin bebislerinize kavusursunuz bi an önce :)
Bi sorum olcakti kizlar acaba siz nasil korunacaginizi düsündünüz mü? Ben dogum kontrol hapini kullanmak istiyorum emzirme döneminde heralde ona uygun bi hap var diye okudum..spirali düsündüm fakat normaldede benim adetim cok oldugu icin dahada fazlalastirir diye korkusundan vazgectim ondan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?