- 18 Kasım 2015
- 14.137
- 45.342
- 598
- Konu Sahibi endless love
-
- #55.141
+100 ml mi? O iyiymis... Evet memeden süt çıksın diye neler neler yapıyorum... Bence de tamamen psikolojik ve hiç sütümün yetmeyeceğini düşünmemiştim. Ama boyle bi gercekle karşılaşınca dumur oldum ister istemez.Makinanin sagdigina +100 ml ekleyin diyorlar bebegin emmesi için
Sağdığin gogsune bebegini koy yutkunma sesi geliyor mu deneyebilirsin. Hic olumsuz dusunme emzirme işi tamemen psikolojik vücuduna güven
Bir de sagarken memeyi sıkıyor musun sağma bitmis gibi gozukse de alttan fln bastirinca geliyor tekrardan süt
bende yapiyorum cogunu canim sadece sicak havluyla masaj yapiyodum baslarda sut gelmeyince birakmistim yapayim yine bende inatlasiyorum ama nasil agliyo kaciyo dayanamayip mama veriyorum artik emmeyince sut gelmeyince sinirleniyo agliyo kiyamiyorum senin gibi inatla devam edeyim bakalim bende insallah alisirBenimde iki gun sutum gelmedi mama verdm mememide pek istemiodu ilk ama ben ondan daha inatci davrandim agzina sokmaya calistm surekli aglsa bile.lactamil cay aldm onu ictim bulgur yesillik yedim sekersiz incir hosafi ve bol su ictim petibor biskuvi yedim sicak havlu dayadim gogsume sicak suyla masaj yaptim birgunde fark etti yavas yavas artti sutum sende inat et ugras oda alisicaktir
Ben de yalniz bakiyorum Allah dağına gore kar verir derler ya gercekten oyle emin ol. Bi sekilde gün bitiyor aksam oluyor eşim geliyor ben de dinleniyorum o zaman
Bebeğe kimse annesi kadar iyi bakamaz zaten annelerimiz ne kadar tecrübeli olsa da bebegin ihtiyaci olan kendi annesi, bisey yapamasan da kokun yeter onun için. Rahat ol her anın tadini cikaralim cok cabuk buyuyorlar gerçekten
dogru soyluyosun canim annem varken diyodum sen gidince ne yaparim diye 1 hafta oldu bile hatta daha rahat baktigimi farkettim cok kasiyodum kendimi annem varken beceremeyecekmisim gibi gayette guzel bakiyorum bebegime esim yokken nasil olacak bakalim:) dedigin gibi kokumuz bile yeter onlara bizim gibi olmaz kimse
Makinanin sagdigina +100 ml ekleyin diyorlar bebegin emmesi için
Sağdığin gogsune bebegini koy yutkunma sesi geliyor mu deneyebilirsin. Hic olumsuz dusunme emzirme işi tamemen psikolojik vücuduna güven
Bir de sagarken memeyi sıkıyor musun sağma bitmis gibi gozukse de alttan fln bastirinca geliyor tekrardan süt
Bizde olmadı şükür ama ablamdan biliyorum çok zor gerçekten o minicik canıyls artık ayağına dokununca irkiliyor yavrum. Neyse geçsin de teksagol canim 10a dusmus cok sukur yarin yine baktiracagiz .kac gundur hergun hastanelerdeydik topugundan kan alindi surekli mahfoldu yavrum
Seni o kadar iyi anlıyorum kı geçen hafta yaşadım işte bende onu. İnsanın ister istemez biraz da zoruna gidiyor ya+100 ml mi? O iyiymis... Evet memeden süt çıksın diye neler neler yapıyorum... Bence de tamamen psikolojik ve hiç sütümün yetmeyeceğini düşünmemiştim. Ama boyle bi gercekle karşılaşınca dumur oldum ister istemez.
Bu arada sarı süt anne sütünün en kıymetli hali bir şekilde vermeye çalış miniğe :/kizlar 11 gunluk olduk hala sutum gelmiyor sari sut geliyor bebegimde emmiyor
ne yapabilirim bunun icin
mama veriyorum mecbur gogsume yaklastirdigim an aglamaya basliyor silikon uc kullaniyordum dogumdan bu yana simdi onuda tutamiyor pompayla sagip veriyorum ama cok az cikiyor sut nasil emzirebilirim sizce cok uzuluyorum
bebeğin erkekmi cnm? bnmkide kişneme sesleri çkarıodu. idrar yaparken zorlanıomuş meğersem. pipisnde ve idrarnda enfeksion çıktı. dr götürüp bi baktır istersen.
Merhaba biz çok araştirdık yenidoğan sunnetini bazı yerlerde 7 günlük ve daha sonrasinda yapmak daha dogru diye okuduk ve 11 günlükken sünnet ettirdik bebisimi 3. Gün tamamen iyileşmisti. Ćevremizden cok erken yaptirdik diye tepki aldik ama iyi ki yaptirmisiz diyoruz simdiGünaydın yeni anneler.çoğunuzun mesajlarını hep tek tek okudum.maşşallah sizlere.ne güzel güçlüsünüz azimlisiniz her konuda.bir kaç ay sonra rabbim nasip ederse ben de sizler gibi olurum inşallah.
Benim sorum oğluş annelerine.yenidoğan sünneti yaptırmayı düşünüyoruz.sizlerde var mı yaptıran? İyileşme ve bakım süreçleri nasıl oldu?doktorlar tavsiye ediyor sanırım.bir de ücretleri konusunda aşağı yukarı bilgi verebilirseniz sevinirim :)
Bakımına gelince ben yapamadım annem yaptı :) insanın ne de olsa ici gidiyor kendi kuzusuna. Her alt degistirmede krem sürup aynı çişli gazlı bezi koyduk daha çabuk iyilesiyormuş böylece.Merhaba biz çok araştirdık yenidoğan sunnetini bazı yerlerde 7 günlük ve daha sonrasinda yapmak daha dogru diye okuduk ve 11 günlükken sünnet ettirdik bebisimi 3. Gün tamamen iyileşmisti. Ćevremizden cok erken yaptirdik diye tepki aldik ama iyi ki yaptirmisiz diyoruz simdi
Benimde oğlum 27 günluk ve günlerdir geçmedi isilik hergun temizleme pamugunu islatıp siliyorum ama gecmedi varsa geçirecek birsey bende denemek isterimKizlar merhaba kizim 14 gunluk yuzunde isilik oldu aizde de var mi bi cozumu olan
Benimkinde aynı gazdan dolayımı bu şekildeH
Hayır bebeğim kız idrar yapmasında sorun yok çoğu zaman bezi açar açmaz üzerime yapıyor gazı var diye düşünüyorum ama gazı olmadığı zaman da yapıyor memeden kendini çekecek kadar gerinip kişniyor bu da gece gündüz iki dakikada bir oluyor
Merhaba biz çok araştirdık yenidoğan sunnetini bazı yerlerde 7 günlük ve daha sonrasinda yapmak daha dogru diye okuduk ve 11 günlükken sünnet ettirdik bebisimi 3. Gün tamamen iyileşmisti. Ćevremizden cok erken yaptirdik diye tepki aldik ama iyi ki yaptirmisiz diyoruz simdi
Oh maşallah ne çabuk iyileşmiş.Her açıdan erken yaptırmak çok daha iyi sanırım.evet bir kaç gün geçmesi gerekiyormuş sanırım.normalde bir sorun var mı ona bakıyorlar belki deBakımına gelince ben yapamadım annem yaptı :) insanın ne de olsa ici gidiyor kendi kuzusuna. Her alt degistirmede krem sürup aynı çişli gazlı bezi koyduk daha çabuk iyilesiyormuş böylece.
Evet... ama çok şükür sağlıklı doğdu 2800 gr
39.hafta
Ben de spirali düşünmüştüm ama nasıl oluyor cok araştırmadım. Evlendikten sonra doğum kontrol ilacı kullanmıştım ilk zamanlar ama kilo problemi oldu bende. Kadın dogum doktorum 40'ın çıkınca kontrole gel demişti, o zaman kendisine soracağım bu spiral meselesini, belki gitmisken taktiririm oluyorsa hemenKizlar cogumuz dogum yapti Allah hayirli etsin insallah evlatlarimizi bazilarida daha beklemede heralde Allah sizleride sag salim kurtarsin bebislerinize kavusursunuz bi an önce :)
Bi sorum olcakti kizlar acaba siz nasil korunacaginizi düsündünüz mü? Ben dogum kontrol hapini kullanmak istiyorum emzirme döneminde heralde ona uygun bi hap var diye okudum..spirali düsündüm fakat normaldede benim adetim cok oldugu icin dahada fazlalastirir diye korkusundan vazgectim ondan
Biz dusunuyoruz ama ona sıra gelmedi bi türlü. Erken yaptırmak en güzeli sanırım, hastanedeki doktorlarla da konusmustuk. Ilk 3 aya kadar lokal anestezi ile yapıyorlarmış, sonrasında genel vermek durumunda kaliyorlarmis bebek hareketleri arttığı icin. Ilk 1 ay en ideali demisti cocuk cerrahı.Günaydın yeni anneler.çoğunuzun mesajlarını hep tek tek okudum.maşşallah sizlere.ne güzel güçlüsünüz azimlisiniz her konuda.bir kaç ay sonra rabbim nasip ederse ben de sizler gibi olurum inşallah.
Benim sorum oğluş annelerine.yenidoğan sünneti yaptırmayı düşünüyoruz.sizlerde var mı yaptıran? İyileşme ve bakım süreçleri nasıl oldu?doktorlar tavsiye ediyor sanırım.bir de ücretleri konusunda aşağı yukarı bilgi verebilirseniz sevinirim :)
Ne kadar erken yapılsa o kadar iyi o zamanboşuna anestezi almasın çocuk.Ben de spirali düşünmüştüm ama nasıl oluyor cok araştırmadım. Evlendikten sonra doğum kontrol ilacı kullanmıştım ilk zamanlar ama kilo problemi oldu bende. Kadın dogum doktorum 40'ın çıkınca kontrole gel demişti, o zaman kendisine soracağım bu spiral meselesini, belki gitmisken taktiririm oluyorsa hemen
Biz dusunuyoruz ama ona sıra gelmedi bi türlü. Erken yaptırmak en güzeli sanırım, hastanedeki doktorlarla da konusmustuk. Ilk 3 aya kadar lokal anestezi ile yapıyorlarmış, sonrasında genel vermek durumunda kaliyorlarmis bebek hareketleri arttığı icin. Ilk 1 ay en ideali demisti cocuk cerrahı.
Spinal sezeryan oldu canim malesef. Boylesi kismetmis... Normal olursa plesenta kanamasi yasarsin dedi doktorum. Dogru ise tabi... Cok istedim ama tavsiyem hic skinti yapmayin oyle ya da boyle saglikla gelsinler insallah...Normal doğum oldu o zaman, ben de 39'un içindeyim, senin yaşadıklarını bir hafta geriden bende yaşıyorum çarşamba günü normal kontrolüm var doktor bekleyecegiz normali demişti, sonrası malum sanırım suni sancı deneyecek senin bu paylaşımın bana da moral oldu, rabbim hayirlisi ile bana da yasatsin bu duyguyu inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?