2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Kızlar kızım beze de yapmıyor, tuvalete de yapmıyor. Dün 15 saat tuttu ya 😔 çişi gelince yere yatıp kavranıyor ağlıyor. Bezine yap diye yalvarıyorum artık :KK43:

Kızlar kızım beze de yapmıyor, tuvalete de yapmıyor. Dün 15 saat tuttu ya 😔 çişi gelince yere yatıp kavranıyor ağlıyor. Bezine yap diye yalvarıyorum artık :KK43:
kakasini tutan oluyormuş yapmaktan korktuğu için ama çişini tutan okumadım hiç. belki de erkendi başlamak için bilmiyorum ki..

kakasini tutan oluyormuş yapmaktan korktuğu için ama çişini tutan okumadım hiç. belki de erkendi başlamak için bilmiyorum ki..
İki gün çok iyiydi, üçüncü gün bir şey oldu çocuğa. Kaka olayını biliyorum da çişi nasıl tuttu 15 saat. Zaten neredeyse doğduğundan beri gece çiş yapmaz. 13 saat uyuduğunda bile yapmamıştı. Kasları hazır olmasa üstüne falan kaçırır.

Merhaba arkadaslar. Daha once yazmistim baya buraya. Ben de 2017 Ekim annesiyim. Simdi bi bebis daha geldi suan 2 aylik. ☺ Insallah hersey yolundadir herkes icin. Benim sizin fikrinize ihtiyac duydugum bi konu var. Kizim 29 aylik ve bebisten dolayi biraz kiskanclik var. Bu sebepten sanirim cok istahsiz. Sofraya gelmeyi bile istemiyor. Suan 13 kilo. Ayrica benim kardesi ile gecirdigim her dakikadan rahatsiz oluyor. Bu kadar etkilenecegini tahmin etmemistim. Benim tamamen kendisi ile ilgilenmemi istiyor hakli olarak cunku henuz cok kucuk ve ben nasil davranacagimi bilmiyorum. Bana tavsiye de bulunabilir misiniz?

Merhaba arkadaslar. Daha once yazmistim baya buraya. Ben de 2017 Ekim annesiyim. Simdi bi bebis daha geldi suan 2 aylik. ☺ Insallah hersey yolundadir herkes icin. Benim sizin fikrinize ihtiyac duydugum bi konu var. Kizim 29 aylik ve bebisten dolayi biraz kiskanclik var. Bu sebepten sanirim cok istahsiz. Sofraya gelmeyi bile istemiyor. Suan 13 kilo. Ayrica benim kardesi ile gecirdigim her dakikadan rahatsiz oluyor. Bu kadar etkilenecegini tahmin etmemistim. Benim tamamen kendisi ile ilgilenmemi istiyor hakli olarak cunku henuz cok kucuk ve ben nasil davranacagimi bilmiyorum. Bana tavsiye de bulunabilir misiniz?
Hayırlı olsun bebeğin canım. Bende 2017 ekim annesiyim ve 36 haftalık hamileyim. Kızım sabırsızlıkla kardeşini bekliyo, kucağına alacağını banyo yaptıracağını besleyeceğini felan hayal edip anlatıyo, bakalım gerçekler nasıl olacak. Şu an için hiçbir şey diyemiyorum senin için çok tecrübesizim bu konuda:KK43: inşallah kızın çok çabuk kabullenir ve seninde için rahatlar.. ben neler yapıcam nasıl davranmalıyım bi yandan doğum stresi kafam çoook dolu benimde:KK43:

Merhaba. Henüz kendi oyun kurup oynayacak yaşta değil. Oyun, beslenme, temizlik, giyinme yani her şey için size ihtiyacı var. Yanınızda biri daha olsa çok rahat edersiniz. Varsa kız kardeşiniz, anneniz gündüz yanınızda olsa. Mümkün değilse bir yardımcı tutsanız. Büyük şehirdeyseniz zor olur ama bizim bir akrabamız var, paraya da ihtiyacı vardı. Gündüzleri gelip yardım ediyordu, ben de maddi destek olmuş oluyordum. Böyle bir tanıdık, akraba bulabilseniz en güzeli aslında

Hayırlı olsun bebeğin canım. Bende 2017 ekim annesiyim ve 36 haftalık hamileyim. Kızım sabırsızlıkla kardeşini bekliyo, kucağına alacağını banyo yaptıracağını besleyeceğini felan hayal edip anlatıyo, bakalım gerçekler nasıl olacak. Şu an için hiçbir şey diyemiyorum senin için çok tecrübesizim bu konuda:KK43: inşallah kızın çok çabuk kabullenir ve seninde için rahatlar.. ben neler yapıcam nasıl davranmalıyım bi yandan doğum stresi kafam çoook dolu benimde:KK43:
Çok tesekkur ederim canim. Sen de saglikla mutlulukla al kucağına inşallah ☺ Buyukler çok ama çok etkileniyorlar. Ihmal etmemek için azami gayret gostermeliyiz. Psikolojileri için çok hassas zamanlar bu yaslar

Merhaba. Henüz kendi oyun kurup oynayacak yaşta değil. Oyun, beslenme, temizlik, giyinme yani her şey için size ihtiyacı var. Yanınızda biri daha olsa çok rahat edersiniz. Varsa kız kardeşiniz, anneniz gündüz yanınızda olsa. Mümkün değilse bir yardımcı tutsanız. Büyük şehirdeyseniz zor olur ama bizim bir akrabamız var, paraya da ihtiyacı vardı. Gündüzleri gelip yardım ediyordu, ben de maddi destek olmuş oluyordum. Böyle bir tanıdık, akraba bulabilseniz en güzeli aslında
Çok teşekkür ederim. Bugün bir yakınımızdan yardım istedim. En azından şu 4 gün. Biraz kafamı toparlamam için. Çünkü nasıl davranacağımı şaşırıyorum bazen, elim ayağıma dolaşıyor. Allah a şükür bugün hem bebeğimle ilgilendim. Hem de kızımla bolca vakit geçirdim. Fakat birşey farkettim ki, her ne kadar hep yan yana olsakta kızımla birbirimizi çok ama çok özlemişiz. Biz henüz bezi de bırakmadık. Yemek konusunda da kendi kendime şöyle bi karar aldım. Normal öğün yemeklerine davet edeceğim. Fakat öğün yemeği yemezse aralarda alternatifler sunmayacağım. İnşallah iyi olur herşey. Bu aralar evde olmamız da biraz bunaltıyor. Ruh halim çok hassaslaştı. Bez için de aslında şu dönem uygun bi dönem hem evdeyiz hem de havalar güzel. Ama nereden nasıl başlayacağım konusunda hiçbir fikrim yok :/

Kuzenimin oğlu oyle olmuştu. Kakasini yapmıyordu sonra kakasi gelince bez takıyorlardı ona yapıyordu

Kuzenimin oğlu oyle olmuştu. Kakasini yapmıyordu sonra kakasi gelince bez takıyorlardı ona yapıyordu
Evet kaka konusunda pek çok kişi aynı sorunu yaşıyor ama kızım çişini de yapmadı. Gece boyu zaten yapmıyordu ama uyanıdırlar sonra yapardı. Gece 22.00’den sonraki gün 13.00’e kadar 😔

Kızlar bir kaç gündür göğüs uçlarım cok acıyordu zor emziriyordum oğlumu dün sabah uyandığımda ona bunu anlattım sana krem sürerim dedi gun için de krem sürdü filan akşama kadar hic emmedi.normalde emerek uyuyan cocuk ninni biberonda süt ve ayakta sallanarak uyuduu. Aksam yine biberonla uyuyalım dedim itiraz eder gibi oldi sonra hemen kabul etti. Ayakta salladim biberonda süt icti ninni derken ben başladım ağlamaya hüngür hüngür :KK43: ani gelişen bir olay oldu kendimi hazırlamadım derken oglum sallanmak istemedi once yataga yattı sonra kucağıma geldi masum masum yüzüme baktı bende dayanamadim emzirdim. Esimde cocuk kabullenmişti niye emzirdin dedi :KK43: ama o oyle sirnasinca dayanamadim :KK43: bugün sadece öğlen uyurken emdi birde simdi uyuturken emziriyorum. Oglen biberon la uyutmak istedim dün meme ile uyudum dedi ama memeler acıyor akşama kadar dinlensinler dedim kabul etti ama uyumadi sonra yine yanima sokuldu mahçup bir sekilde emzirdim yime. Ama gün icinde sadece 2 defa. Normalde sıkıldıkça emiyordu. Icim cok tuhaf doğrumu yapiyorum yanlış mi yapıyorum hic bilmiyorum. Kafam cok karışık. Bu arada oğlum ağladığımı görmedi. Baya uzun yazdım ama ihtiyacım vardi içimi dökmeye

esra_s esra_s sizde emme durumlari nasıl?
canım ben azalttım sadece gece uyuturken ve sabah uyanınca emziriyorum.1bucuk aydır yavaş yavaş gündüzü azalmıştım. öğlen uyuturken emiyordu artık sadece gece uyurken emeceğiz dedim,sallayarak uyuttum,öncesinde masal anlatıyorum sonra ninni ile uyuyor.gece emerek uyuyor hala ve sabah uyanınca da emiyor ama zaten en son gece uykuya dalarken emmeyi kesin diyor.yavas ama sorunsuz ilerliyoruz. bence sen de konuşarak ikna et,net ve kararlı ol. gündüzü bitir önce, sonra gece uyanınca emiyorsa onu bırak en son uykuya dalarken bırak.

X