2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Ekmeği yemesin diye mi vermedin canım? Ben çorbayla veriyorum. Sebze yemeğiyle de veriyorum. Yoksa tok tutmaz gibi geliyor
Benim oğlum biraz kilolu :)
Hep sebze meyve yemesine rağmen
Çokda hareketli aslında
Gerçi 4 kilo doğmuştu zaten
Kilo almaısn diye vermiyorum
Normalde aylarına göre günde 2 dilim ekmek yiyebilirler

Benim oğlum biraz kilolu :)
Hep sebze meyve yemesine rağmen
Çokda hareketli aslında
Gerçi 4 kilo doğmuştu zaten
Kilo almaısn diye vermiyorum
Normalde aylarına göre günde 2 dilim ekmek yiyebilirler
Benimki de 4,5 kilo doğmuştu. Şimdi 12,5 oldu ama boyu da uzun. Ben de ileride sağlıksız bir kilosu olmasın diye diyetisyene bile gittim. Zaten kilolu doğdu dedim. Kaç cm doğdu dedi. 54 deyince diyetisyen dedi ki. Boyu da uzun doğduğu için genetik sebeple iri doğmuş dedi. Muhtemelen sizin ve eşinizin ailesinde yapılı insanlar çoktur dedi.

kızlar eşlerinizle çocuk konusunda hemfikir misiniz çoğunlukla?
eşim benden daha pimpirikli. ben kendimi öyle sanırdım bide. temizliğine dikkat ediyorum ama takıntılı değilim. heryeri eller (belirgin kirli yerler hariç tabi), yerlere oturur yuvarlanır. soğukta çıkarırım dışarı falan. eşim biraz soğuk olsun evden çıkarmaz. herşeyi elletmez. en çok bu yüzden tartışıyoruz. ben annesiyim bişey olacak olsa ben bırakır mıyım diyorum, yok..

Benimki de 4,5 kilo doğmuştu. Şimdi 12,5 oldu ama boyu da uzun. Ben de ileride sağlıksız bir kilosu olmasın diye diyetisyene bile gittim. Zaten kilolu doğdu dedim. Kaç cm doğdu dedi. 54 deyince diyetisyen dedi ki. Boyu da uzun doğduğu için genetik sebeple iri doğmuş dedi. Muhtemelen sizin ve eşinizin ailesinde yapılı insanlar çoktur dedi.
boyu kaçtı canım? benim kızdan uzundu galiba. kilosu iyi boyuna göre. hatta bıngıl bıngıl değil demiştin. kızımın boyu 84 cm, 14 küsür kilo. senin kıza göre daha tombiş olması lazım boyu daha kısa olduğu için ama değil. o bıngıl hali gitti boyu uzadıkça. senin kızın da orantılı boyuyla.

54 cm çok iyi yanlız
Uzun olcak tosba
Bizimki 51 cm di
Oğlum biraz dayısına çekmiş sanırım
Tip olarakda aynı turuncu kafa :)
Kardeşimde iri
Belki bizimkide genetiktir
15.500 gr şuanda
Boyunu bayadır ölçmedim
Ekmeksiz doyuyordur sanırım
Zareb çok sağlıklı birşeyde değil
Bende ekmek yemem
Şöyle ekşi mayalı falan evde yapabilsem yerşz aslında ama ne gezer o beceri bende :)

Ben de tuzsuz ya da cok az tuzlu verıyorum. Tuzsuz yapıyorum baktım yemıyor azıcık tuz atıp denıyorum bır de.Genelde et seviyor. Et tavuk kofte yayla corbası tarhana corbası makarna fırında patates bunları yıyor i. Sebze sevmıyor yemıyor zorlamıyorum. Zeytınyagından cok tereyagı kullanıyorum.Salca yerıne domates kullanmaya basladım daha iyi geldi bana.Bal bızım kendi yediğimiz baldan verdim eşim almıştı organik ama nereden aldı bılmıyorum onu denedım sevmedi.Ben de bazen keçiboynuzu pekmezi veriyorum ebebekten almıstım.Peynir sevmıyor. Zeytın sevıyordu az tuzlu alıyoruz onu da az yıyor artık. Yumurta yedırıyorum bazen ıkı uc gun yemıyor ama sonra tekrar donuyor.Sucuk seviyor. Ekmek vermıyorum. Bazen rafadan yumurtasına ıkı cımdık atıyorum o kadar.Çorbasına ekmek atmak yerıne corbayı katı yapıyorum daha mantıklı gelıyor bana. Un yulaf unu kullanıyorum yayla corbasında falan.Meyve olarak muz çilek seviyor portakal elma bazen seviyor bazen yemiyor. Seker çikolata vs. vermedim hiç.Zaten muz bile cok tatlı olsun yemez. Tursu sevıyor ama piştikten korkuyorum malum diş dönemi o yuzden vermıyorum pek.Bızım beslenme bu sekılde canım. Simdilik iyi gidiyor.
maşallah canım nazar değmesin. bizimki bi peynirden soğuyor bi yoğurttan.bi brokoli seviyor bi ağzına sürmüyor belli olmuyor. keçiboynuzu ve üzüm pekmezi veriyorum sabanları ama bal vermedim. ekmek de kendim yapiyorum tam bugdayli yarim dilim oglen veriyorum.

Büyük kızım çok duygusal bir çocuk şayet onu ayırıp kardeşini ayırmazsam ömür boyu bunu unutmaz canım. Yatağı aşırı benimsemiş durumda ve bizimle uyumaktan çok mutlu. Onun elinden bunu almak bana yanlış geliyor. Çocuk kaç yaşına kadar anne-baba koynunda kalacak ki? Diyorum kendi kendime. Bir zaman sonra kendileri bizim de odamız olsun diyecekler zaten diye düşünüyorum.

Tuvalet öğretme konusunda da kasmadım biliyorsun ve hiç pişman olmadım. Yarım günde çişini 3 günde büyük tuvaletini öğrendi, öğrendikten sonra hiç vakası olmadı ve kendi kendine gidip yapıp anne yaptım diyor. Her türlü dışarıya da çıkıyoruz rahat tutuyor çok şükür.

Bu yüzden sanki zamanı gelince hepsi oluyor gibi geliyor.
kaç aylıkken oldu bu tuvalet işi :) bizde oğlanla birlikte uyuyoruz. kendi park yatağı bizim yatağın yanında aslında ama gece hala sık uyanıyor ilk uyandığında yanımıza alıyorum alıştık iyice. senin yatağım neresi diye sorunca bizim yatağın ortasını gösteriyor. kendi yatapını gösteriyorum sençn yatapın orası diye ıhıhhh dio bizim yatağı gösteriyor :KK70:

maşallah canım nazar değmesin. bizimki bi peynirden soğuyor bi yoğurttan.bi brokoli seviyor bi ağzına sürmüyor belli olmuyor. keçiboynuzu ve üzüm pekmezi veriyorum sabanları ama bal vermedim. ekmek de kendim yapiyorum tam bugdayli yarim dilim oglen veriyorum.
Canım aslında pek nazarlık değil miktarlar az 😂 ama et sevmesi avantaj bence cunku aynı mıktarda sebze mi et mi dersen et daha besleyici geliyor bana😊

kızlar ya ben hâlâ cesaret edip bal veremedim.yumurta beyazı az az veriyorum kreplerinde yanağı kızarıyor. ekoorganikte egricayir balı var onu almayı düşünüyorum. siz ne veriyorsunuz ? ben hâlâ yemeğini ayrı yapıyorum, az tuzlu,zeytinyağlı...çoğu malzemeyi de ekoorganikten alıyorum daha önce makarnavitmadan alıyordum ama salcada kaziklandigimi anlayınca bıraktım.
valla biz koyverdik gitti artık :) bizim yemeklerden yiyor evde hazırda yemek yoksa ya da mantar gibi yediremeyeceğiö bir şey var ise o zaman ona ayrı çorba yapıyorum. evde yemeklerimiz genelde sızma zeytinyağlı ve az tuzlu ama salçadan vazgeçemiyorum. organik aldığım yumurtadan başka bişey yok sanırım. bir de pekmez diil soğuk sıkım kullanıyorum. bal 1 yaşından beri veriyorum bal bal die kendi istiyor

eşim benden daha pimpirikli. ben kendimi öyle sanırdım bide. temizliğine dikkat ediyorum ama takıntılı değilim. heryeri eller (belirgin kirli yerler hariç tabi), yerlere oturur yuvarlanır. soğukta çıkarırım dışarı falan. eşim biraz soğuk olsun evden çıkarmaz. herşeyi elletmez. en çok bu yüzden tartışıyoruz. ben annesiyim bişey olacak olsa ben bırakır mıyım diyorum, yok..
bnm eşimde öyle. elleme pis dokunma. düşecek üşüyecek. rahat bırak çocuğu diyorum ama anlamıyor :)

Selam kızlar nasılsınız❣
Kızımda 2,3 gündür Burun akıntısı var, şimdi de öksürük başladı.
Ballı limon suyunu kullanan faydasını gören oldu mu?
Ben ilaç vermek istemiyorum
Fikir verirseniz sevinirim
Cok gecmis olsun canim insallah ilerlemeden gecer gider.ben kullanmadim balli limon ama size faydasi olur insallah..

Cok gecmis olsun canim insallah ilerlemeden gecer gider.ben kullanmadim balli limon ama size faydasi olur insallah..
Sağol kuzum 🙆
Akşam hastaneye götürdük kusması filan olunca iğne yaptılar ağrı kesici verdiler
Sonrasında bi görsen hastanede nasıl koşturdu 🤗
Küçük bebekleri istiyor abla olacak ya ☺️
Şuan daha iyiyiz çok şükür 🙏🏻🌸🌸🌸

Sağol kuzum 🙆
Akşam hastaneye götürdük kusması filan olunca iğne yaptılar ağrı kesici verdiler
Sonrasında bi görsen hastanede nasıl koşturdu 🤗
Küçük bebekleri istiyor abla olacak ya ☺
Şuan daha iyiyiz çok şükür 🙏🏻🌸🌸🌸
Çok şükür canım çok sevindim 😍😘

Kiyamam kuzuma ya cok cok gecmis olsun canım.kizlar tavsiyede bulunmus benimde diceklerim ayni.insallah cabuk gecer Rabbim beterinden korusun :KK43:

Canım hic sorma horoz kavgasi.saka gibi.asada ev sahibi oturuyo apartmanin arkasi bahce.4 5 tavuk 2 horoz var.horozlar sabah 5 te bir otmeye basliyor hic susmuyorlar.guzel bir dille bunu soyledim.vay efendim olmazmis kaldiramazlarmis.yasak sikayet ederim dedim.sen cik git evimden dedi.cok zor durumdayim su an.sinirden geberiyorum😡
Offff Allahım insanın kırk yıl düşünse başına geleceğini düşünmeyeceği bir iş.. İyi de konu komşu ses çıkarmıyor mu ki? Ay ben yan bahçemde birisi bu gürültüye sebep olsa paralarım herhalde. Tavuk yetiştirsin horoz da nesi?!

Selam kızlar nasılsınız❣
Kızımda 2,3 gündür Burun akıntısı var, şimdi de öksürük başladı.
Ballı limon suyunu kullanan faydasını gören oldu mu?
Ben ilaç vermek istemiyorum
Fikir verirseniz sevinirim
Ballı limon suyu mucizeler oluşturmuyor ama soğan suyu bal ile daha çok işe yarıyor, çok geçmiş olsun.

yesoka90 yesoka90 Eowynn_arwn Eowynn_arwn @Polyanna82
liliyaa liliyaa
Çok sağolun kızlar
Bugün biraz daha iyi
Gece boyu açık tuttum biraz kurudu
Kantaron yağı alamadım henüz yarın alıcam inş
Umarım iz kalmaz
Arada aa aaa bak uf diyor sonra unutuyor artık ellemiyor en azından
İnşaallah bununla geçmiş olsun, kantaron yağı iz için birebir o yüzden acilinden sürmeni tavsiye ederim.

Babalar daha çok anne :KK70:

Başlarda daha az hemfikirdik tecrübe ettikçe oturdu şimdi doğru düzgün fikir ayrılığımız hiç olmuyor.

kaç aylıkken oldu bu tuvalet işi :) bizde oğlanla birlikte uyuyoruz. kendi park yatağı bizim yatağın yanında aslında ama gece hala sık uyanıyor ilk uyandığında yanımıza alıyorum alıştık iyice. senin yatağım neresi diye sorunca bizim yatağın ortasını gösteriyor. kendi yatapını gösteriyorum sençn yatapın orası diye ıhıhhh dio bizim yatağı gösteriyor :KK70:
32 aylıkken oldu canım. Ufaklığı da yazın denerim diyordum hiiiç denemicem zaten 1 kasım doğumlu Kasım gelsin bakarız diye düşünüyorum kendi talep etmedikçe.

Çocuk akıllı koca yatak varken park yatağı ne yapsın bizim de park yatak toplandı bi köşede kenar süsü oldu :)

X