• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
geçmiş olsun canım mümkünse bence de 2. bir doktor görsün. oğlum son hasta olduğunda influenza da yani. nöbetçi doktora götürdük test fln yapmadan boğaz enfeksiyonu dedi antibiyotiği yazdı gönderdi. ertesi gün ateşi düşmeyince kendi doktoruna gittik boğazı temiz dedi. ateşi düşmediğinden influenza dedi virüs kaynaklı antibiyotik vermiyorum dedi başa bir ilaç verdi 3 güne toplar dedi gerçekten ateşi düşmeye başladı 3. gün. diğer doktorun lafına baksaydık 1 hafta antibiyotik vercektik ağlata ağlata (şurup içmek istemiyor ağlıyor)
bak ya aynısı yapmış bizimkiyle. ne kadar farklı iki tanı... hey allahım. tamam yarın tekrar götürecem teşekkür ederim

bn haftalık giyeceklerini ve yiyeceklerini (kefir yoğurt gibi) pztden götürüyorum anneme cuma da geri alıyorum yıkanacaklarla birlikte. hergün çanta taşımıyoruz yani
Ben de bir plana göre yapsam iyi olacak canım. Sık sık markete gidip annemin evine alışveriş yapıyorum ama hafta başından bıraksam daha düzenli olur

şurubu vermicem zaten. bana kalsa kendi halinr bırakacam da acı çekiyor çocuk. antibiyotik şurup bile değil oma kafam takıldı. test de yapmadı. birine daha mı gideyim. hiç bildiğim doktor yok ki. hasbel kader artık

Dr bize ventolin vermisti bende buradaki yorumlara istinaden vermedim öksürük daha cok artti..sonra verdim kesildi öksürüğü

Kızlar özellikle daha önce basından tuvalet eğitimi geçmiş olanlar. Dolunay beni her gun belırlı aralıklarla klozete goturuyor basta hosuna gıdıyor sıfon sesi falan sandım ama cogu zaman dıkkat edıyorum comelip kaka yapıyor gıttıgımızde. Bir gun babasına da yapmıs aynı seyi tuvalete oturttum dedi tabi altını acmadan klozetınde kapagı kapalı olarak ama oturmak istememiş.Acaba hazır mı tuvalet egıtımıne soyluyor olamaz daha kucuk degıl mı.Asla ama asla bezini değiştirrmiyor.Katiyen sırtını yere koymuyor bez değiştirecegım zaman. Artık caresiz yatak odasındaki pufa oyuncak dızıyorum o onlarla oynarken ayakta poposunu silip temizliyorum. Külot bezi geçiriyorum ama cok yorucu oluyor 15 dk suruyordur rahat. İstemiyor cunku.Sadece bir kere mecbur kalıp tuvalette yanıma almıstım ondan sonra oldu boyle. Hatta artık hep yanıma gelıyor bana pecete uzatıyor şifonu cekmek için işaret ediyor. Lavaboda muslugu gosteriyo aç aç dıyor. Cocuklar cıdden kayıt cıhazı gıbı.Acaba tuvalete alıstırabılırmıyım ki. Aslında 2 yasından once dusunmuyordum ama bılemıyorum. Bir arkadasımın oglu 3 yasını bıtırecek hala işine gelmezse soylemıyor çişini bazı durumlarda yanında külot bezle geziyor arkadasım. Korktum ben de hazır boyleyken baslasam mi.Çok uzun oldu ama erken dogum riskim de var plasenta previa ve bebek bas asagı pozısyonda. Bu halde iyice zorlasıyor altını baglatmak istememesi.

Sen bilirsin canım ama gecen bir yazi okudum tuvalet eğitimi ile ilgili. Cocuklar 2-2.5 yasinda kas gelisimini tamamladıkları icin bu aylarda tuvalet eğitimi vermek daha dogru oluyormuş.

Normal üç tekerli çocuk bisikleti aldım. Evde biniyor, biz itiyoruz. Seneye pedal çevirmeyi öğrenir herlde. Bu yaz için ebeveyn kontrollü bisiklet almak istiyorum. Aliexpress ye Harika şeyler var ama çok pahalı

Onlar bende cok beğeniyorum ama alırımya binmezse diyorum

Aynen canım ben de öyle yapayım dedim, dün kasaba gittim. Elektrik kesikmiş kıyma alamadım :) :) Önümüzdeki hafta yapıp götüreceğim mutlaka

Bende öyle yapiyorum..buzluğa köfte küçük parcalar halinde haslanmis et,gerdan,ciğer,tavuk.koyuyorum annem ordan çıkarıp sogan ile filan yemek yapıyor veriyor..pratik oluyor baya.

Kızlar doğuma gittiğim kiloya ulaştım :(
iki ayda dört kez diyete başlayıp bıraktım. Bunaldıkça çikolata yedim. Toplam 7 kilo aldım :(
Düşükle ilgili vicdan azabından kurtulamıyorum. Psikolojik yardım almak lazım galiba

Kızlar özellikle daha önce basından tuvalet eğitimi geçmiş olanlar. Dolunay beni her gun belırlı aralıklarla klozete goturuyor basta hosuna gıdıyor sıfon sesi falan sandım ama cogu zaman dıkkat edıyorum comelip kaka yapıyor gıttıgımızde. Bir gun babasına da yapmıs aynı seyi tuvalete oturttum dedi tabi altını acmadan klozetınde kapagı kapalı olarak ama oturmak istememiş.Acaba hazır mı tuvalet egıtımıne soyluyor olamaz daha kucuk degıl mı.Asla ama asla bezini değiştirrmiyor.Katiyen sırtını yere koymuyor bez değiştirecegım zaman. Artık caresiz yatak odasındaki pufa oyuncak dızıyorum o onlarla oynarken ayakta poposunu silip temizliyorum. Külot bezi geçiriyorum ama cok yorucu oluyor 15 dk suruyordur rahat. İstemiyor cunku.Sadece bir kere mecbur kalıp tuvalette yanıma almıstım ondan sonra oldu boyle. Hatta artık hep yanıma gelıyor bana pecete uzatıyor şifonu cekmek için işaret ediyor. Lavaboda muslugu gosteriyo aç aç dıyor. Cocuklar cıdden kayıt cıhazı gıbı.Acaba tuvalete alıstırabılırmıyım ki. Aslında 2 yasından once dusunmuyordum ama bılemıyorum. Bir arkadasımın oglu 3 yasını bıtırecek hala işine gelmezse soylemıyor çişini bazı durumlarda yanında külot bezle geziyor arkadasım. Korktum ben de hazır boyleyken baslasam mi.Çok uzun oldu ama erken dogum riskim de var plasenta previa ve bebek bas asagı pozısyonda. Bu halde iyice zorlasıyor altını baglatmak istememesi.
Canım tuvalet eğitimi için çok erken. Çocukta travmaya sebep olabilir bu kadar erken başlamak. Ayakta bez değiştirmek seni çok yorar gerçekten. Ben yatak odasındaki ışığa oyuncaklar bağladım. Tavşan nerede diyorum. Bakıyor, gösteriyor falan dikkati dağılıyor ağlamıyor. Tavşanı alıp eline veriyorum, tekrar ışığa asıyorum falan. Zaman kazanıyorum.

Canım tuvalet eğitimi için çok erken. Çocukta travmaya sebep olabilir bu kadar erken başlamak. Ayakta bez değiştirmek seni çok yorar gerçekten. Ben yatak odasındaki ışığa oyuncaklar bağladım. Tavşan nerede diyorum. Bakıyor, gösteriyor falan dikkati dağılıyor ağlamıyor. Tavşanı alıp eline veriyorum, tekrar ışığa asıyorum falan. Zaman kazanıyorum.
Hiçbir turlu sırtını yere koymaya ikna olmuyor canım malesef

:) bu aralar bizimkide rt yemiyormus hic bulgur makarna tarzi seyler yiyormus bu bir dönem sanırım
Öyle mi acaba benimki de zorla yiyor bıraksam bütün gün aç gezer birkaç gündür çok yordu beni dün sebzeli makarna yaptım yağsız tuzsuz sadece onu yedi ne besleyiciligi varki diye üzüldüm ama yapacak bişey yok haşlama et köfte severdi yok onuda yemiyor birkaç gündür, kahvaltida tarhana çorbası icirdim valla yemeyen çocuk çok zor bir dakika oturmuyorlar koltuklarda masalarda anlamadım gitti bu enerjiyi nerden buluyorlar :) Hasta olmasınlar da dediğin gibi inşallah iştahları da açılır.

Öyle mi acaba benimki de zorla yiyor bıraksam bütün gün aç gezer birkaç gündür çok yordu beni dün sebzeli makarna yaptım yağsız tuzsuz sadece onu yedi ne besleyiciligi varki diye üzüldüm ama yapacak bişey yok haşlama et köfte severdi yok onuda yemiyor birkaç gündür, kahvaltida tarhana çorbası icirdim valla yemeyen çocuk çok zor bir dakika oturmuyorlar koltuklarda masalarda anlamadım gitti bu enerjiyi nerden buluyorlar :) Hasta olmasınlar da dediğin gibi inşallah iştahları da açılır.
canım ben de geçen okudum bu aylarda ne yeme ne de uyku düzeni olmuyormuş. bi gün hiç yemezkenbi gün iki kişilik yermiş. düzelir canını sıkma, sağlığı yerinde olsun yeter çok şükür

Gün geçmiyor ki yeni bir şeyle karsılasmayalım.Kızımın kakası yok mukusu var adeta ve deli dehşet bir pişik. Dişten olur mu acaba bu kadar. Değişik olarak ıspanak püresi yapmıstım 2 gun once onu yedi baska da değişik bir şey yok. Mukus ne demek bizzat gordum su ıkı gun de cok kotu😕

Gün geçmiyor ki yeni bir şeyle karsılasmayalım.Kızımın kakası yok mukusu var adeta ve deli dehşet bir pişik. Dişten olur mu acaba bu kadar. Değişik olarak ıspanak püresi yapmıstım 2 gun once onu yedi baska da değişik bir şey yok. Mukus ne demek bizzat gordum su ıkı gun de cok kotu😕
canım bence bir tahlile götür

canım bence bir tahlile götür
Bugun ıkıncı gun canım eger yarın da surerse goturecegım. Azı dişler şişmiş ondan mı bogazında akıntı var hala ondan mı yoksa ıspanak mı alerji yaptı bilemiyorum.Yarın da aynı olursa aksama gotureyım tahlıle. Acaba anlasılır mı ne oldugu

Back