2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
doktordan geldik. boğaz ve kulak enfeksiyonu :/ bir ton ilaç yazdı. buhar verildi ama durmadı, yarım bıraktık. evde buhar makinaaı var dedim. solüsyon yazdı. antibiyotik iğne var günde iki kez, 5 gün sürecek. iğne nasıl ki? şurup bile değil o kadar ağır mı durumu ya. iliadin sprey yazmış ama o da 2 yaş altına vermeyin diyor... reçete şu:
IMG-20190321-WA0000~2.jpeg

doktordan geldik. boğaz ve kulak enfeksiyonu :/ bir ton ilaç yazdı. buhar verildi ama durmadı, yarım bıraktık. evde buhar makinaaı var dedim. solüsyon yazdı. antibiyotik iğne var günde iki kez, 5 gün sürecek. iğne nasıl ki? şurup bile değil o kadar ağır mı durumu ya. iliadin sprey yazmış ama o da 2 yaş altına vermeyin diyor... reçete şu:
Eki Görüntüle 2248327
canım enfeksiyon çok mu yüksek ?iğne verdi. ventolin bize de yazmıştı ama aştım ataklarında anı müdahale için diyor ben vermedim.bizim öksürük vardı aşırı balgamliydi. diğer ilaçları bilmiyorum.kadir tuğcu 'ya sor diyeceğim ama o da tatilde

canım enfeksiyon çok mu yüksek ?iğne verdi. ventolin bize de yazmıştı ama aştım ataklarında anı müdahale için diyor ben vermedim.bizim öksürük vardı aşırı balgamliydi. diğer ilaçları bilmiyorum.kadir tuğcu 'ya sor diyeceğim ama o da tatilde
öksürük yok öksürük şurubu yazmış hem de 3 yaş üstü! nasıl yazabiliyorlar anlamıyorum. ventolin de daha birkaç aylıkken yazılan bir ilaç, o zaman içeriğini okuyup çöpe atmıştım.
vallahi test bile yapmadan iğne antibiyotik yazdı aryık neye göreyse. ben böyle olacağını biliyordum ya. napim iğneyi yaptırmayim mi. offf

liliyaa liliyaa geçmiş olsın canım, ben senin yerinde olsam iğneleri yaptırırdım. Ateşten korkuyorum artık ben. Hastalığı ağır gibi duruyo kuzunun. Artık nasıl karar verirsen umarım hemen iyileşir.

öksürük yok öksürük şurubu yazmış hem de 3 yaş üstü! nasıl yazabiliyorlar anlamıyorum. ventolin de daha birkaç aylıkken yazılan bir ilaç, o zaman içeriğini okuyup çöpe atmıştım.
vallahi test bile yapmadan iğne antibiyotik yazdı aryık neye göreyse. ben böyle olacağını biliyordum ya. napim iğneyi yaptırmayim mi. offf
Geçmişolsun canım. Burda dr ların reçetesini sorgulamamız ne kadar ironik. Herşeye antibiyotik yazdıkları için.. halimize bak. Bence bir dr a daha götür çocuğu. Bizden devlet hastanesi ciğer filmi istemişti başka hastaneye de götürelim bakalım aynı şeyi isterse yaptırırız dedik bi götürdük ciğeri tertemiz dedi. Röntgen falan çektirmedik iyileşti 3 günde. Şimdi senin yetine koyuyorum kendimi versen bi türlü vermesen çocuk hasta. Bi hekim daha görsün bari.

Amin canım inşallah cok sagol.dun eve gittigimde surati asıktı tabi.ama snra bana sarıldı olması gereken buydu annem dedi :KK43: sen elinden gelen herseyi yaptin vs dedi.snra toparladi yuzu gulmeye basladi :)
Çok şeker :) benim yavrumun bana böyle güzel şeyler söyleyeceği günler gelecek mi acaba:) kurtuldun canım gözünaydın buarada. Artık herşey güzel olacak inşallah.

Geçmişolsun canım. Burda dr ların reçetesini sorgulamamız ne kadar ironik. Herşeye antibiyotik yazdıkları için.. halimize bak. Bence bir dr a daha götür çocuğu. Bizden devlet hastanesi ciğer filmi istemişti başka hastaneye de götürelim bakalım aynı şeyi isterse yaptırırız dedik bi götürdük ciğeri tertemiz dedi. Röntgen falan çektirmedik iyileşti 3 günde. Şimdi senin yetine koyuyorum kendimi versen bi türlü vermesen çocuk hasta. Bi hekim daha görsün bari.
şurubu vermicem zaten. bana kalsa kendi halinr bırakacam da acı çekiyor çocuk. antibiyotik şurup bile değil oma kafam takıldı. test de yapmadı. birine daha mı gideyim. hiç bildiğim doktor yok ki. hasbel kader artık

Kadir tugcuya nasil soruyorsunuz?

Canım gecmıs olsun. Ventolin daha once konusulmustu grupta bronsları acıyor rahatlatıyor ama bronsları genısletdıgınden mikrop cıgerlere daha kolay ınıyor demıstı bır arkadas. İğne konusunda bir şey diyemiyorum ama ben korkarım sahsen yaptırmaya. Teshiş olarak bronşit yazmıs belki de iğne olmazsa daha da kötüleşir Allah korusun doktor daha iyi bilir tabi. Ama senin yerinde olsam baska bir doktora daha goturur ona gore o da yaptır derse mecbur yaptırırdım.

şurubu vermicem zaten. bana kalsa kendi halinr bırakacam da acı çekiyor çocuk. antibiyotik şurup bile değil oma kafam takıldı. test de yapmadı. birine daha mı gideyim. hiç bildiğim doktor yok ki. hasbel kader artık
Kendi haline olmaz canım ya anladığım kadarıyla haifi bir şey değil. Allah korusun iyice kötüleşirse yavrucak hastaneye yatma durumu falan olur daha da zorlanırsınız.Sen en iyisi iyi bir özele götür netten yorumlara bakıp tahlil iste yapmasa bile. Ona gore ıgnesını surubunu verırsın canım.

Kızlar özellikle daha önce basından tuvalet eğitimi geçmiş olanlar. Dolunay beni her gun belırlı aralıklarla klozete goturuyor basta hosuna gıdıyor sıfon sesi falan sandım ama cogu zaman dıkkat edıyorum comelip kaka yapıyor gıttıgımızde. Bir gun babasına da yapmıs aynı seyi tuvalete oturttum dedi tabi altını acmadan klozetınde kapagı kapalı olarak ama oturmak istememiş.Acaba hazır mı tuvalet egıtımıne soyluyor olamaz daha kucuk degıl mı.Asla ama asla bezini değiştirrmiyor.Katiyen sırtını yere koymuyor bez değiştirecegım zaman. Artık caresiz yatak odasındaki pufa oyuncak dızıyorum o onlarla oynarken ayakta poposunu silip temizliyorum. Külot bezi geçiriyorum ama cok yorucu oluyor 15 dk suruyordur rahat. İstemiyor cunku.Sadece bir kere mecbur kalıp tuvalette yanıma almıstım ondan sonra oldu boyle. Hatta artık hep yanıma gelıyor bana pecete uzatıyor şifonu cekmek için işaret ediyor. Lavaboda muslugu gosteriyo aç aç dıyor. Cocuklar cıdden kayıt cıhazı gıbı.Acaba tuvalete alıstırabılırmıyım ki. Aslında 2 yasından once dusunmuyordum ama bılemıyorum. Bir arkadasımın oglu 3 yasını bıtırecek hala işine gelmezse soylemıyor çişini bazı durumlarda yanında külot bezle geziyor arkadasım. Korktum ben de hazır boyleyken baslasam mi.Çok uzun oldu ama erken dogum riskim de var plasenta previa ve bebek bas asagı pozısyonda. Bu halde iyice zorlasıyor altını baglatmak istememesi.

Canım gecmıs olsun. Ventolin daha once konusulmustu grupta bronsları acıyor rahatlatıyor ama bronsları genısletdıgınden mikrop cıgerlere daha kolay ınıyor demıstı bır arkadas. İğne konusunda bir şey diyemiyorum ama ben korkarım sahsen yaptırmaya. Teshiş olarak bronşit yazmıs belki de iğne olmazsa daha da kötüleşir Allah korusun doktor daha iyi bilir tabi. Ama senin yerinde olsam baska bir doktora daha goturur ona gore o da yaptır derse mecbur yaptırırdım.
çok sağol canım iğne yarın başlıyor o zamana kadar düşüneyim 2. bir doktoru

Annemin kızıma baktığı süreçte ben gece yatmadan hazırlıyodum yemeğini, gündüz de annem yediriyodu. İçin rahat değilse sen de öyle yapsana.
Ben gece sonraki gün için bilgisayarda çalışıyorum canım. Bir de taze yedirme konusunda çok hassasım canım. Önceki gün yapılan yemekteki vitaminler ölüyor, hem de yemek bekleyince bakteri üretiyor. Sabah çocuğu anneme üç çantayla falan bırakıyoruz. Yemek tencerelerini de taşıyamayız muhtemelen.

Normal üç tekerli çocuk bisikleti aldım. Evde biniyor, biz itiyoruz. Seneye pedal çevirmeyi öğrenir herlde. Bu yaz için ebeveyn kontrollü bisiklet almak istiyorum. Aliexpress ye Harika şeyler var ama çok pahalı
Ben de oyle bir sey dusundum kanz da vardı sanırım ona bakacağım bir

Ben gece sonraki gün için bilgisayarda çalışıyorum canım. Bir de taze yedirme konusunda çok hassasım canım. Önceki gün yapılan yemekteki vitaminler ölüyor, hem de yemek bekleyince bakteri üretiyor. Sabah çocuğu anneme üç çantayla falan bırakıyoruz. Yemek tencerelerini de taşıyamayız muhtemelen.
Anladım canım. Arada annenin buzluğuna köfte falan yapıp atabilirsin, annen için de pratik olur. Bi şekilde yola girer ya.

X